Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.08.2023, 08:50:55
jo tak tu saginatu, to člověk asi zvládne, pokud mu teda nevadí, že z něj vylézají viditelní červi (ty články) a je odhodlaný s tím kamarádem žít dalších dvacet let
má to u nás asi obrovská hromada lidí, vzhledem k procentu konfiskátů paseného dobytka okamžitě po každé technoparty nebo koncertu v okolí pastvin
solium nechcete, v rozvojových zemích je to nejčastější příčina epileptických záchvatů.
Nějak jsem zaregistrovala, že maminy batolat začaly úmyslně podceňovat hygienu. S pečlivostí naší generace se to nedá srovnat. Prý z přílišné čistoty jsou alergie. A tak nechat nechodící batole lézt po rušném chodníku…. žádná vzácnost. A to i ve Španělsku, Itálii i v tom Brně. A právě i na pastvině perforované chodbami myší.
A mám dotaz : leptospiróza je z myší? A je přenosná na lidi (děti)?
Ano. Však jsem psala, že abychom od psa chytili tasemnici, museli bychom nejdřív rozkousnout blechu. Ale těch druhů a možností nákazy je víc, jak píše bodlinka.
Ano, častým zdrojem leptospirózy jsou hlodavci. A ano, je přenosná i na lidi. Kamarádka veterinářka třeba nekupuje nápoje v plechovkách - protože úplně vidí, jak po nich ve skladech pobíhají potkani a kontaminují močí.
Ano. Však jsem psala, že abychom od psa chytili tasemnici, museli bychom nejdřív rozkousnout blechu. Ale těch druhů a možností nákazy je víc, jak píše bodlinka.
Ano, častým zdrojem leptospirózy jsou hlodavci. A ano, je přenosná i na lidi. Kamarádka veterinářka třeba nekupuje nápoje v plechovkách - protože úplně vidí, jak po nich ve skladech pobíhají potkani a kontaminují močí.
A mám dotaz : leptospiróza je z myší? A je přenosná na lidi (děti)?
Ano, lepta je taková sviňa; zoonóza. Mezidruhová a všudezdejší. A esi teď někdo řekne, že čistotní lidé se nenakazí, tak… tak nic.
Myškovitá zvířátka, ale aj dobytek, jim to třeba nic nedělá, ale všude čůrají a…
Psi jsou očkovaní.
Myslím, že to bylo aj smrtelné, nevim už.
Ale ty nákazy “to sou blechy psí”, u dětí, viděla jsem obrázky takové pěkně vyžrané tváře děcka, šlo o parazity od psa, kočky…
Nevím, co je na tom těžkého, když pes i kočka si neustále myjou pr… To mě rozesmálo, že vajíčko je něco jiného než paní škrkavka. Asi by si dítě neolízlo ruce, mít tam klubko červů. 🙂
Ali, nehltala jsi Foglarovky? A Záhada hlavolamu je pro mě top; krom Hochů od Bobří řeky.
Nene, nečetla. Vlastně ani nevím proč, když třeba knížky od Ransomeho se mně moc líbily. Asi jsem se k nim nedostala, doma jsem je neměli a v knihovně jsem na ně nepřišla.
Ano, lepta je taková sviňa; zoonóza. Mezidruhová a všudezdejší. A esi teď někdo řekne, že čistotní lidé se nenakazí, tak… tak nic.
Myškovitá zvířátka, ale aj dobytek, jim to třeba nic nedělá, ale všude čůrají a…
Psi jsou očkovaní.
Myslím, že to bylo aj smrtelné, nevim už.
Ale ty nákazy “to sou blechy psí”, u dětí, viděla jsem obrázky takové pěkně vyžrané tváře děcka, šlo o parazity od psa, kočky…
Nevím, co je na tom těžkého, když pes i kočka si neustále myjou pr… To mě rozesmálo, že vajíčko je něco jiného než paní škrkavka. Asi by si dítě neolízlo ruce, mít tam klubko červů. 🙂
Psi jsou očkování….znám jich pár co na to skončili a očkování byli…. očkuji se jen určité kmeny, ne všechny….