Dobrý den, máme rodinný domek s menší zahradou a našim milovaným pesanem. Obden sbírám lopatku exkrementů různě po zahradě. Napadlo mě kam dáváte trus? Normálně do popelnice nebo kam?
kdysi si sousední domek pronajala na pár let skupinka mládežníků. A měli dohromady čtyři velké psy. Výjimečně nárazově sbírali do kolečka neskutečné množství různě plesnivých hromad… dost děs běs. Nechápala jsem, jak tu zahradu mohli využívat i pro sport a posezení
No a pokud to není sáček k tomu určený, který je u nás ve městě k dispozici na každém rohu v zásobníku, tak mikroteňák používám 2x. Jednou na svačinu a pak jej ponechávám pro bělouše na kákoš. Pro jistotu, když někdy dojdou městské nebo i ty svačinový, mám při sobě vždycky kompostovatelné, co jsem koupila na netu. Běloušek bere degan a teď mu vet navýšila dávku kvůli refluxu, tak díky tomu kadí vícekrát. Má spotřebu, jako smečka psů.
K tomu vždycky ještě sbírám do košů po městě hlavně pohozené skleněné lahve od relaxu, od vína, piva….aby s tím druhej debža nefláknul vzteky o zem, což se děje a pak to ještě dost často rozdupou….achjo…chuděrky pejskové pak.
Seberu i plechovku nebo mrtvého holuba (jen né v rozkladu), prostě mě štve binec po městě.
My tedy bobky z venčení na zahradě sbíráme na lopatku a splachujeme do záchodu.
Kanalizace je na exkrementy stavěná, odpadní vody procházejí ČOVkou, takže kontaminace okolí nehrozí. Navíc odpadají sáčky, ty používáme jen na procházkách a následně vyhazujeme výhradně do košů k tomu určených.
Já sbírám cca jednou týdně do sáčku a hážu do popelnice. Většinou se psi stejně vyprázdní na procházkách a pokud se barfuje, bývá to jen pár bobků a nejvíc jich je od seniorky, která už vůbec nechodí ven mimo zahradu.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 20.08.2023, 07:39:56
Tak my sáčky, mikrotenové, taky recyklujeme, i víckrát. Prvotně v nich doneseme nějaký nákup - pečivo, zeleninu, ovoce a tak. Pak se do něj zabalí něco dalšího potřebného, čemu nevadí, že je to po vyjmenovaných potravinách. A pak, nakonec, jej použijeme na exkrementy. U nás je spalovna, takže se odpad spálí a neskládkuje.
igeliťáky máme vlastně jen na bobky (taky máme spalovnu, bobky v pytlíku se smí vhazovat do libovolné popelnice či odpadkového koše). Ovoce a zeleninu si dávám do látkového sáčku a pečivo do papírového…
Taky do popelnice, ale jelikož nám jí vyváží jednou týdně, tak mám na zahradě starý odpakový koš s víkem, tam mám normálka odpadkový pytel, sbírám lopatou a házím to tam a před vývozem popelnice to do ní přemístím.
Házet to do záchoda si neumím představit, jakože to doma vyklepáváte do záchoda z pytlíku?
Teda jen tak teoreticky mě to zajímá, s vlastní čističkou je asi lepší to nedělat.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 21.08.2023, 09:39:42
Mně by to taky zajímalo. Já si nedovedu představit jak to v praxi je- s lopatkou a bobkem bych musela propochodovat celým domem. A proč by to čistírně mělo vadit? Není houno, jako houno?
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.08.2023, 09:46:23
Tak nevim, jestli ty bakterie v cistice houna rozlisujou nebo ne, ale radsi bych to nezkousela, protoze kdyz si rozvrkocis cisticku, tak dat ji zpatky do late je nekdy masakr.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 21.08.2023, 10:32:50
Jo, to máš pravdu, máme zkušenost. Zrovna dneska jsme se dozvěděli, že jsme na ni moc hodný a moc ekologický a že mám jít a koupit obyčejnej prášek na praní. chápeš to?
Tak nevim, jestli ty bakterie v cistice houna rozlisujou nebo ne, ale radsi bych to nezkousela, protoze kdyz si rozvrkocis cisticku, tak dat ji zpatky do late je nekdy masakr.