Aktuálně: 3 716 inzerátů209 763 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Ztracený poštovní holub

Anonymní (neregistrovaný) 03.05.2024, 07:59:47 xxx.xxx.167.68

Dobrý den,

děkuji za všechny konkrétní rady, už jsem trochu zapátrala a moje info se dostane k

majiteli  holuba… Sama neholubařím,  jen mám ráda přírodu a všechno v ní

a tak nějak mi není jedno, co se kde děje… 

K hlášce “ příroda se postará” jen tolik, že na místě, kde ho včera pesa ještě teplého

objevila, zbyla kupa peří a křídlo, takže dnes už by jaksi nebylo co a kam hlásit….

I to je příroda…

Každopádně dík za všechny rozumné odpovědi a jak tu někdo napsal: ŠŤASTNÝ LET !!!

judymik@seznam.cz (neregistrovaný) 24.05.2024, 12:42:17 xxx.xxx.251.121

Zdravím, přiletěl k nám holub s 2 kroužky červené barvy. Nenechá se chytit, ale zobe slunečnici, proso a pije vodu. Je na terase, v noci na střeše.Je tu již několik dnů. Sousedi z jiné ulice jej vyhnali, takže se u mě pohybuje cca týden. Má šanci ještě odletět? Zpočátku nelítal, nebyl zraněný, asi jen unavený.  Teď už se pouští na nějaké okruhy a zase přiletí hned zpět. Záleží mi na něm, je to tvoreček, který zřejmě zabloudil. Jak dlouho se asi rehabilituje než se odváží zase najít trasu a dobrý vítr k chovateli? Škoda jen, že se nenechá chytit. Je moc chytrý. Nevím odkud je a nemůžu zapsat do ztrát pro chovatele jeho číslo.

jo012810
jo012810 24.05.2024, 15:14:24 xxx.xxx.101.29
judymik@seznam.cz:

Zdravím, přiletěl k nám holub s 2 kroužky červené barvy. Nenechá se chytit, ale zobe slunečnici, proso a pije vodu. Je na terase, v noci na střeše.Je tu již několik dnů. Sousedi z jiné ulice jej vyhnali, takže se u mě pohybuje cca týden. Má šanci ještě odletět? Zpočátku nelítal, nebyl zraněný, asi jen unavený.  Teď už se pouští na nějaké okruhy a zase přiletí hned zpět. Záleží mi na něm, je to tvoreček, který zřejmě zabloudil. Jak dlouho se asi rehabilituje než se odváží zase najít trasu a dobrý vítr k chovateli? Škoda jen, že se nenechá chytit. Je moc chytrý. Nevím odkud je a nemůžu zapsat do ztrát pro chovatele jeho číslo.

S největší pravděpodobností jde o poštovního holuba, kterému došly síly a nedolétl na svůj holubník. Je dobře, že jej krmíte, ale…Slunečnice ve větším množství při rehabilitaci není moc vhodná. Proso ano a třeba rýže. Když již slušně létá, pak další bílkoviny v podobě krmného hrachu, či sojového bobu. Až zesílí, s největší pravděpodobností odletí na svůj holubník a nebo se přidá k jinému hejnu holubů. Vysílení vzniká především při špatném (třeba i skrytém) zdravotním problému při nasazení holuba na závod, případně ve špatném výživném stavu. S tím úzce souvisí dehydratace organizmu. Kdy se odváží odletět, je silně individuální. Jsem rád, že se o holuba zajímate. Je to přeci živý tvor. 

Anonymní (neregistrovaný) 10.06.2024, 21:13:16 xxx.xxx.39.182

Dobry den usadila se u nás holubice a vedle slepic snesla na zem male vajíčko.dal jsem tam slámu, vodu a zrní.je okrouzkovana žlutým a červeným kroužkem.co s ní mám dělat.

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 10.06.2024, 22:43:50 xxx.xxx.14.132

Nic, nějaký blb dal zřejmě na závody holubici která měla v sobě vejce. Na vejci u vas sedět nebude. Patrně nabere sílu a za pár dni odletí 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.