Dobrý den, usadil se u nás poštovní holub, očividně zesláblý a vyhublý. Začal žrát od slepic tak se snad brzy dá do kondice. Odletí za pár dnů sám nebo mám někomu zavolat a nahlásit to. Má žlutý kroužek na noze.
Zpravidla když se posilní, tak pokračuje v cestě. Kdyby se vám tam usadil na delší dobu (holubáři poradí, co už je dlouho), tak pak podle toho, zda se dá odlovit nebo ne. Pokud ho pak odchytíte, tak můžete číslo kroužku nahlásit na webové stránky nebo fejsbůkové skupiny, kde se toto řeší. Kroužek vám napoví, z které země holub pochází.
Já takhle vracela dva Poláky. Vím, že ve vedlejší vesnici je holubář, tak jsem se ho zeptala, a čirou náhodou byl sportovní a čirou náhodou (prý) zrovna o týden později mířil na holubí závody do PL. Tak jsem mu před odjezdem ty výtečníky předala a prý se dostali majiteli.
Zpravidla když se posilní, tak pokračuje v cestě. Kdyby se vám tam usadil na delší dobu (holubáři poradí, co už je dlouho), tak pak podle toho, zda se dá odlovit nebo ne. Pokud ho pak odchytíte, tak můžete číslo kroužku nahlásit na webové stránky nebo fejsbůkové skupiny, kde se toto řeší. Kroužek vám napoví, z které země holub pochází.
Já takhle vracela dva Poláky. Vím, že ve vedlejší vesnici je holubář, tak jsem se ho zeptala, a čirou náhodou byl sportovní a čirou náhodou (prý) zrovna o týden později mířil na holubí závody do PL. Tak jsem mu před odjezdem ty výtečníky předala a prý se dostali majiteli.
A nevíte, co bych takovýmu holubovi měla dát? Jen vodu?
Jinak na tu stránku, co je tady uvedená pod vámi, ho nahlásím.
A nevíte, co bych takovýmu holubovi měla dát? Jen vodu?
Jinak na tu stránku, co je tady uvedená pod vámi, ho nahlásím.
Pšenice, ječmen, proso, hrách/peluška, kukuřice, řepka/slunečnice, semenec - to je taková moje základní směs. Občas přidám i něco jiného - lesknici, oves nebo rýži, občas přidám směs pro malé papoušky (když nemám samotné proso a potřebuju namíchat, většinou). Čočky bych se taky nebál, ale postrádám zdroj.
Krupka Jaroslav, Ing., Pod Haldou 371, 535 01 Břehy - sekce standardizační komise mobil: 775 932 111 e-mail: krupka.j@seznam.cz
Popelek Jiří, DiS., Lipová 198, 747 16 Hať - zástupce ČR v sekci EE chovatelů holubů, mezinárodní vztahy mobil: 603 334 705 e-mail: popelekjiri@seznam.cz
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.05.2024, 09:09:48
Proč? Jakože holub jako holub? Jedná se o poštovního holuba, uvedené adresy s tím nemají nic společného.
Nemá valný smysl informovat poštovního holubáře že mu někde leží holub. On na něj romanticky nečeká ani ho nijak nevyhlizi. To není zaběhnutý pejsek.. Prostě se nevrátil v čase a tim nemá chovnou hodnotu, tak funguje selekce. Nechte ho ležet, uroňte slzu, příroda se postará
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.05.2024, 08:16:42
Zdravím. Váš zájem o nahlášení poštovního (mrtvého) holuba je v dnešní době vzácnost. Je ještě dost chovatelů, kterým není osud jejich holubů, fuk…. a jsou vděční za každou informaci. Díky za nás všechny, slušné holubáře. S pozdravem Petr Štětina.
Odpověď na příspěvek uživatele Raspic z 02.05.2024, 12:31:26
Osud holubů neni jistě fuk ani těm “neslušným”, kteří jenom nevědí k čemu jim bude informace o holubech kteří nedoletí domů. Sednete do auta a jedete pro ně?
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.05.2024, 13:03:01
No, je na každém “ chovateli” jak s informací naloží…. A ano, pro svého jediného nahlášeneho holuba, jsem si dojel. A mimo to jsem zachránil nebo zprostředkoval dovoz několika výborných závodníků, kteří zrovna měli smůlu. Díky vašemu názoru na veřejném fóru, zůstane mnoho poštovních holubů někde….a nikoho z nechovatelů, to nebude zajímat. Vlastně vůbec netuším, proč na stránkách ČSChPH vůbec existuje možnost nahlásit holuba. Asi tak…..
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.05.2024, 13:48:56
Asi se budete divit !! Minulý rok jsem dostal z Polska zpět k majiteli holuba, který prostě najednou také nedoletěl domů a zůstal…. Přestože dva roky letěl ve špici. Ale asi nemá význam se s vámi přít. Jak říkají Poláci “ Dobrý lot” a díky všem, kterým nejsou “ztracení” poštovní holubi, ukradení. Ať se vám daří….