Aktuálně: 3 726 inzerátů211 265 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Všeobecný pokec

megi-the-pes
megi-the-pes 22.01.2024, 18:43:15 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 22.01.2024, 18:28:59

No to právě ty výpočty, co vypadají víc do školy, jsem viděla… ale asi u jiného testu. Jo, ty maturitní mají postupy pořádné online. 

megi-the-pes
megi-the-pes 22.01.2024, 18:49:00 xxx.xxx.124.17

To je zajímavý, jak já z matiky nevím už vůbec, ale vůbec nic. Ale problém si nějak vyřeším. Třeba - mám 1890 Kč a chci deset slepic, jedna stojí 195 Kč. Pošlu Megy do práce. A tím mi odpadá, nad čím přemýšlím dva měsíce - koupit kohouta? 
Ten minulý byl zlý. 
Buggyro, máte kohouta? Na prodej. Teda spíš na dluh. Ale chcu kohouta normálního, ne takového, co mi napadá bojového psa.

Irma19
Irma19 22.01.2024, 18:51:58 xxx.xxx.239.133
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 22.01.2024, 18:41:19

Super, děkuji. Moje řešení bylo zbytečně složité.

To by dcera asi nepochopila 🫣

Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 22.01.2024, 18:56:47 xxx:xxx.ff0a:2eba

a ještě k těm vagónům - často to děti řeší opravdu jen “čárkováním” a je to správný postup.

prostě /// je lokomotiva a /// /// /// /// /// /// /// /// /// /// /// /// /// /// /// ///   jsou vagónky. Načárkované je to hned a pak se to poškrtá po čtveřicích… a je počet vagónů taky hned.

Já totiž loni občas počítala s vnučkou (dělala přijímačky na osmileté gymnázium) a ta často byla mnohem rychlejší, než já se svými soustavami rovnic… a ani soustavy v pětce neumí.  Prostě zapojení logiky

Irma19
Irma19 22.01.2024, 19:39:00 xxx.xxx.239.133
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 22.01.2024, 18:56:47

Tak tohle je naprosto dokonalé!!

Vidíte, jak už mám mozek zatížený těmi rovnicemi, tak zbytečně hledám složitosti. Genialita je v jednoduchosti 👍

lupus4
lupus4 22.01.2024, 20:10:08 xxx.xxx.205.61

😉👍 šel jsem na to úplně stejně jako xerx., jen místo dílků jsem si dal metry -lokomotiva 3 vagón 4 a dál je to stejný

Xerxova
Xerxova 22.01.2024, 20:17:46 xxx:xxx.ff0a:2eba
Irma19:

Tak tohle je naprosto dokonalé!!

Vidíte, jak už mám mozek zatížený těmi rovnicemi, tak zbytečně hledám složitosti. Genialita je v jednoduchosti 👍

jojo - Františka mě loni vyškolila. A to si myslím, že matiku umím - jen holt to člověk chce “řešit” - a ta malá cácora mě porážela rychlostí a jednoduchostí. A měla děsnou radost, když mě pobila… a já měla taky radost. Taky mě naučila řadu příkladů řešit podle předložených výsledků - odhadnout co je blbost a ty reálné dosadit… je to často rychlejší. Dětský pohled je báječný

N (neregistrovaný) 22.01.2024, 20:47:29 xxx.xxx.242.38

Mně to nevychází.😀😀

Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 22.01.2024, 21:06:46 xxx.xxx.61.135
Odpověď na příspěvek uživatele N z 22.01.2024, 20:47:29

Heleďte to je asi Studénka, jestli se nepletu. To sem vážně nedávejte.

Trickyvoo
Trickyvoo 22.01.2024, 21:26:55 xxx.xxx.62.63
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.01.2024, 13:07:28

Tak z AAA jsme s mužem měli dost stejný pocit. My se tam pokoušeli koupit Hondu Jazz. Přivezli ji z Chomutova a pak začala ta jejich masáž. My se šprajcli, že nyní to nechceme hned koupit a že se chceme rozmyselet a podívat se i jinde. V podstatě nás nechtěli pustit, protože dostali nějakou zálohu na to, aby to auto z toho Chomutova přivezli, která byla vratná, pokud se rozhodneme, že ne. Tak na nás naběhl ředitel pobočky a ten teda říkal, že on má Hondu v garáži a je to super auto a blabla…no my s mužem jsme zkonstatovali, že na nás ty panáci v oblecích, co si hrajou na to, že jsou něco víc než jen prodavači aut, nepůsobí dobře, i když se o to dost snažili. Nakonec jsme koupili auto v bazaru jinde, kde prodavač, byl zároveň automechanik, autům rozumněl a nesnažil se nám vnutit myšlenku, že právě stojíme před nejlepším autem, co jsme kdy viděli a musíme ho určitě koupit. Stálo míň než u AAAček a taky jsem si s mužem řekli, že to zkoušet už nebudeme, leda pro pobavení.

Fikovnice
Fikovnice 22.01.2024, 21:38:09 xxx.xxx.61.135
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 22.01.2024, 21:26:55

Trickyvoo, s těma zálohama jsou Áčkaři chronicky známí…👎

Já mám Čeňka ráda, ale kdybych někdy měla peníze a kupovala si ještě auto, tak u nich už ne. Kvůli tomu sprostému chování.

Orionka (neregistrovaný) 22.01.2024, 21:49:55 xxx.xxx.64.54
Fikovnice:

Trickyvoo, s těma zálohama jsou Áčkaři chronicky známí…👎

Já mám Čeňka ráda, ale kdybych někdy měla peníze a kupovala si ještě auto, tak u nich už ne. Kvůli tomu sprostému chování.

Podobné chování měli šmejdi, když s nimi důchodci vyjeli na předváděcí akci. Ale to byli šmejdi. Je smutné, když podobné metody má velký podnik, který by měl být seriózní.

balu
balu 22.01.2024, 21:56:49 xxx.xxx.152.98

Taky jsem v áčkách dávala zálohu na dovoz auta z jiné pobočky. Dokonce víckrát, protože jsem si nechala dovézt postupně víc aut. Jsou to dva tisíce za jedno auto a záloha je plně vratná když člověk nekoupí, nebo se při uskutečnění  koupě odečte z ceny. Auta dovezli a pár dní mi je vždy rezervovali, než jsem si auto projela a rozmyslela se. 

V jiném autobazaru chtěli nevratnou zálohu deset tisíc aby auto pár dní rezervovali. 

balu
balu 22.01.2024, 22:01:54 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 22.01.2024, 21:49:55

Já áčka ke šmejdům  přirovnávat nemůžu. Ke mně se jako šmejdi nechovali ani při jedné koupi.

Sardullah
Sardullah 22.01.2024, 22:18:36 xxx.xxx.4.213

Jo to s tou zálohou jsem zapomněla zmínit… mně alfičku převáželi z Ostravy k nám do Chomutova, taky to pak byla komedie a opravdu kdybych kupovala nějaký “normální auto a ne takovou v celku raritku díky té barvě, do které jsem se zamilovala na první pohled, tak se otočím a jdu pryč, i kdybych jim tam tu zálohu měla nechat, ať si jí strčí do zadele.

A co jsem třeba viděla u známého, který telefonicky poptával pár aut, co měli v nabídce..která vypadala jako superkauf, tak světe div se, tohle konkrétní už není, ale můžeme vám nabídnout jiné… a nebyl to jeden případ.

Moje současný auto… stařičkou Hondu CRV jsem kupovala v malém bazaru, při autosalonu a servisu Honda a Kia… přístup super, ještě jsem si skákla ke chlapům do salonu, protože auto bylo celou dobu servisované u nich a dělali i předprodejní kontrolu. Znám je tam léta máme auta značky Kia a jezdím k nim na servis. Nikdo mi nemazal med kolem huby, ale na rovinu je to tak a onak… trošku hlučnější turbo, když se zapne… to jsem slyšela i já a teda kdyby se to podělalo, tak druhovýroba 15 tis, orig nemá cenu do takhle starýho auta dávat. Za necelou hodinu jsem odjížděla s autem, přepis zařizoval bazar a světe div se, ani si za to nevzali prachy navíc, jen cenu přepisu. Po těch letech, co kupuju auta a to že měniím auto každý 3 nebo 4 roky nej spokojenost a až přijde čas a hondička doslouží, tak to bude první bazar, kam se půjdu podívat po její nástupkyni.

N (neregistrovaný) 22.01.2024, 22:19:53 xxx.xxx.242.38
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.01.2024, 21:06:46

Ježiš to je asi nějaké neštěstí vlakové u vás,že jo? Opravdu to nebylo úmyslem.

N (neregistrovaný) 22.01.2024, 22:43:12 xxx.xxx.242.38

Joo v ČR kupovat auto je peklo na druhou.😀 Máte to strašně drahý.

efe
efe 23.01.2024, 08:50:05 xxx.xxx.199.5

Tak s Áčkama jediná zkušenost, negativní, už mě tam nikdo neuvidí. Mají ty svoje naučený fráze, ale neví, ke komu si je můžou dovolit použít, prostě nemají vůbec odhad na lidi. Kdysi jsem chtěla koupit Vectru C, poslední ročník, kdy se vyráběla. V republice byly na prodej jen 3 kousky, v Áčkách asi nejlepší, co se týkalo výbavy. Tak jsme se na ní jeli podívat, projeli se, klasická vada toho auta s tím nájezdem byl hlučný dvouhmotový setrvačník, což je na výměnu celé spojkové sady, tenkrát cca 25 tisíc za opravu. Tak jim řikám, že si jí vezmu, když mi sleví těch 25 tisíc. Dohadování jak na trhu, pak mě nutili vzít si to na úvěr, že ušetřím asi 50 tisíc a mávali mi těma 50 tisícema fyzicky před ksichtem… Asi si mysleli, že jsem nikdy tolik peněz pohromadě neviděla nebo co. Tak jsem vytáhla těch 250 co jsem s sebou na to auto měla a se zdviženým obočím jim je ukázala 😀 No divadlo jak pro slaboduchý…  Nakonec mi tu slevu nedali, takže jsem je poslala do háje a odjela. Volali mi další dva měsíce, kdy si pro to auto teda přijedu, ale slevu stále dát nechtěli. Nakonec jsem je musela opravdu sprostě poslat do patřičných míst, protože už jsem fakt nevěděla, jak se jich zbavit. Nakonec jsem koupila Saaba 9-3 Aero jinde.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.01.2024, 08:58:19 xxx.xxx.124.17

No já nevím… víte, že nové auto se dá koupit pod 300 tisíc? A má asi tak 150x lepší výbavu než škodofka. Jo, ta nemá vlastně žádnou… 320 stojí např. C3 a pětiletá záruka. Předváděcí jsou tu samozřejmě ještě. 
Když jsem viděla, co si dovezl náš pan architektonix za 315 tisíc, mám chuť naše hodit ze skály; nedělat na tom nic a jít koupit nové. 

Espiro
Espiro 23.01.2024, 09:16:49 xxx.xxx.207.140

Jó, Áčka, to je matroš 🙂 Prodávala jsem auto, dala inzerát a do minuty mi přišla reakce, jakože od fyzické osoby. Ukázalo se, že je to výkupák od Áček (první vroubek, vydávat se za soukromou osobu). No a on, že moji cenu respektuje a auto ode mě vykoupí. Dobrá, povidám, tak se můžeme domluvit. A prý mám přijet na prodejnu, na technickou prohlídku a bla bla bla (druhý vroubek). Tak jsem ho upozornila, že on je kupující a pokud o auto stojí, tak prosímpěkně, ať si přijede. No to nééé, takhle to nefunguje prý, musím přijet já (a strávit tam půl dne, to známe, třetí vroubek). Tak jsem mu poděkovala za zájem a utnula hovor. Následovalo asi šest dalších telefonátů v následujících dnech, že kdy jako přijedu. Pokaždé jsem reagovala stejně - přijeďte si. A pak už byli velmi nepříjemní, ale velmi… A to už se nezmiňuju o tom, jak výkupy u nich probíhají, zkušenost v rodině. Výsledná cena, kterou jsou ochotni vám dát, se velmi vzdaluje vašim požadavkům. A jako při koupi, i tady spoléhají na to, že když vás budou na prodejně zdržovat x hodin, vyměknete, abyste to už měli za sebou (že, Fíkovnice?). 

To, že v nabídce mají auta, která prostě k prodeji nemají, je klasika. Vám se na netu zalíbí, oni ho bohužel “právě” prodali, ale mají tu podobné a jedeme… Podstatné je dostat vás na prodejnu a pak už následuje ono vyšťavení v podobě několika hodin čekání, viz výše. Prostě ne, nesnáším jejich metody, na mě nefungují a nehodlám je nikdy podstoupit. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.