Jako jo, jednání OTŘESNÉ, to souhlasím. Ale nemyslím, že by DNES podváděli, jako třeba přetáčeli tachometry, vydávali havarovaná auta za nehavarovaná atd. Na to se dnes snadno přijde.
Zamlčují, je třeba si pořádně přečíst smlouvu. Do výbavy nesmyslně přidávají funkce a věci, které člověk nepotřebuje a nechce, jakousi GPS za cca 30 tis. a nějaké pojištění Carlife, které ve výsledu nekryje vůbec nic. Takže všechno přečíst několikrát tam i zpátky a trvat na tom, že tyto věci nechci, pozdější reklamace bývají problematické. Já jsem si před koupí auta všechno nastudovala, zkoukla několik videí atd. Třeba na YouTube má pan Matěj Horňák videa, jen teda ty autobazary nejmenuje, ale aspoň člověk ví, na co si dát pozor a raději s sebou vzít přímo do bazaru nějakýho zkušenýho automechanika. Ještě si dobře pamatuju, jak jsi psala, kolik času jsi tam strávila, já si to třeba nemůžu dovolit. Mně když volali a řekla jsem jim, jaké auto chci, že ho mají na stránkách, tak to bylo hned, že to konkrétní nemají, ale že mi dovezou jiné, akorát o 5 let starší. Tak jsem se s nimi zase rozloučila.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.01.2024, 11:54:29
Jééé, promiň, já to blbě pochopila, myslela jsem, že autino mělo najeto 150k.
Ale i tak - za 150k by se RELATIVNĚ kvalitní ojetina snad dala sehnat, ne? Tedy nevím, jak se pohybují ceny aut teď. Vycházím z mé koupě, což byl konec roku 21.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.01.2024, 11:54:29
Pokud jste chtěla škodovku, tak to je ideální, jít přes autorizovaného prodejce Škody.
Já jsem škodovku nechtěla, teda napřed jsem se před pořízením posledního auta dívala na Yetiho, ale nakonec jsem loni koupila Opel Crossland s nájezdem 31 tisíc a ještě v tovární záruce, 1,2 61kW. Není to žádný závoďák, což jsem ani nechtěla, šla jsem výkonově proti fordu dolů, ale 90% jízd jezdím po Brně a okolí, často popojíždím v kolonách. Je to auto pro dva a psa. V pěti dospělých lidech to není ideální, ale to jsme jeli výjimečně. Jinak to má moderní techniku a mně se s ním jezdí dobře. Zvýšený posaz je skvělý a prostornost uvnitř až překvapivá na to, jak je to zvenku malé auto.
Pokud jste chtěla škodovku, tak to je ideální, jít přes autorizovaného prodejce Škody.
Já jsem škodovku nechtěla, teda napřed jsem se před pořízením posledního auta dívala na Yetiho, ale nakonec jsem loni koupila Opel Crossland s nájezdem 31 tisíc a ještě v tovární záruce, 1,2 61kW. Není to žádný závoďák, což jsem ani nechtěla, šla jsem výkonově proti fordu dolů, ale 90% jízd jezdím po Brně a okolí, často popojíždím v kolonách. Je to auto pro dva a psa. V pěti dospělých lidech to není ideální, ale to jsme jeli výjimečně. Jinak to má moderní techniku a mně se s ním jezdí dobře. Zvýšený posaz je skvělý a prostornost uvnitř až překvapivá na to, jak je to zvenku malé auto.
Ano, já ještě navíc potřebuju automat a tam už jsou ceny trochu jinde. Chtěla jsem auto maximálně po prvním majiteli a najeto max. 150 tis. Sice by se mně víc líbil Volkswagen, ale to už je zase cenově výš, tak třeba jindy.
u nich jsem kupovala auto jednou…nemohla jsem jít ani nikam jinam, poněvadž jsem se zamilovala do Alfa Romeo GTV 2.0 ve žluté metalíze…
Na auto si teda stěžovat nemůžu, byť mě všichni strašili, že budu nonstop v servisu, tak za celý 4 roky, co jsem s ním jezdila, tak vlastně jediná oprava byl prasklý chladič…a pak výměna teplotního čidla asi za 500,-, ale ten samotný nákup toho auta byl horor, potřebovala jsem část na úvěr..byla jsem tam několik hodin a to ne z důvodu, že by měli frmol. Myslím, že to snad bude i nějaká taktika, že když už tam jsem tak dlouho, tak s tím autem prostě nakonec odjedu, i kdybych to měla odtlačit….neustále mi nabízeli služby, produkty o které jsem nestála….jako nakonec jsem odjížděla se svým vysněným autem, ale zároveň jsem jsem se cítila, jak …nebojím se říct…po pokusu o znásilnění. Jako taky mám nějaký školení o prodejních technikách a podobně, takže to člověk celou dobu ví, co dělaj, ale tak …nebojím se říct…agresivní prodejní techniku, schovanou za “příjemné vystupování” jsem snad ještě nezažila….nevím, možná jsem měla smůlu na prodejce, ale tohle už nechci nikdy zažít…
Já mám na zadní straně sloupečky č. 9, 10, 11 a 12, v 9 jsou písmenná označení a piktogramy motocyklů a aut, vedle v 10 je datum získání ŘP a ve 12 je v řádku B číslo 78, což zřejmě má značit ten automat? Jinak tam nic jiného není.
Vy o autech a já sem teď lezu s vlakovou soupravou.
Učím se s dcerou na přijímačky a narazila jsem na tuhle úlohu. Jako… nějak jsem se s tím popasovala a ke správnému výsledku se doplácala, ale potřebuju regulérní matematické řešení s postupem, abych to mohla vysvětlit dceři.
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 22.01.2024, 17:47:57
Tak 12 vagónů mi vyšlo, ale rovnici jsem nebyla schopná dát dohromady….musela jsem si to nakreslit…no je vidět, že už jsem přeci jen 33 let po ukončení školy a tohle mi nikdy moc nešlo…