Ronja s motejlem:Bobčo,
máte sto bodů navíc za ten štíhlej pas, co jste mi udělala. Ale prosím, prosím, nemyslí mi to (oka jsem nezamhouřila), co je to nahoře?
Jj, cewe.
:-P
Ronja s motejlem:Bobčo,
máte sto bodů navíc za ten štíhlej pas, co jste mi udělala. Ale prosím, prosím, nemyslí mi to (oka jsem nezamhouřila), co je to nahoře?
Jj, cewe.
:-P
Ach jo!!! Umřela Jana Hlaváčová! Měla jsem ji moc ráda!💔
Fikovnice:Ach jo!!! Umřela Jana Hlaváčová! Měla jsem ji moc ráda!💔
Ač to byly svým způsobem podivné tituly podivně udělované, jí jsem tu “národní umělkyni” přála a věděla, že ji nosí oprávněně.
Asi to pro ni i pro její blízké bylo spíš vysvobození. Byla už dlouho nemocná, měla parkinsona. Klid jí přeji.
Ano. Myslím, že ještě horší ale byla deprese. Alespoň takto o jejích nemocech média psala. Deprese a Parkinsonova nemoc…což se de fakto nevylučuje.
Ale opravdu patřila mezi moje nejmilejší herečky, nejradši jsem ji měla asi V Ikarově pádu a Tažných ptácích.
Btw, teď jsem se dívala, že poslední roli ztvárnila v roce 2011. Od té doby se zřejmě už jen trápila… 😢
Já si ji nejvíc pamatuju jako maminku z dětského filmu Terezu bych kvůli žádné holce neopustil. A pak ještě kriminalistku z krimi Srdíčko, ze seriálu Stříbrná pila a z bakalářské povídky Zip. Většinou hrála s manželem Luďkem Munzarem. Byly to ještě normalizační věci, ale mně se líbily. Je toho určitě hodně, ona měla pestrou filmografii, měla jsem ji moc ráda.
Fikovnice:Ano. Myslím, že ještě horší ale byla deprese. Alespoň takto o jejích nemocech média psala. Deprese a Parkinsonova nemoc…což se de fakto nevylučuje.
Ale opravdu patřila mezi moje nejmilejší herečky, nejradši jsem ji měla asi V Ikarově pádu a Tažných ptácích.
Ale opravdu patřila mezi moje nejmilejší herečky, nejradši jsem ji měla asi v Ikarově pádu a Tažných ptácích.
A mně po té zprávě naskočily na první dobrou Ohnivé ženy. Tak jako tak to byla Paní herečka.
Pečovatelák
Rapotačka:Pečovatelák
Moc pěkně podané…a na zamyšlení..člověk se cítí pořád mladý,ale tělo někdy už neslouží..Zatím bych si nedokázala představit takhle bydlet…Měla jsem žádost v Olomouci,byl to ale bytový dům..byla jsem 280.v pořadí..pak se mi šiklo tady v Uničově..zatím neřeším pečovatelák,jsem ráda,že zvládám vynosit 4 kartony mléka do patra..😎..za 10,50-nekup to..mám velkou spotřebu🥰)aspoň mám trénink👌..ještě bych se chtěla nějak donutit chodit víc ven..Včera jsme byly se sousedkou večer obejít aspoň náměstí..
Jako problém vidím, že v takových zařízeních člověk nemůže mít psa, takže já bych tam umřela do 14 dnů.
Prosím, četli jste Žítkovské bohyně?
Kdo ano, stojí kniha za přečtení??? Dost mě láká, ale jak jsem psala jinde, ztratila jsem schopnost se soustředit. Asi má knihu sousedka a já zvažuji, že si ji půjčím…
No protože se pohybuji v oblasti Žitkové tak jsem ji měla jako povinnou četbu. Autorka spojila čtvrtku pravdy a třičtvrtě vymyšleného příběhu splácala to dohromady. Lidi to četli celý pobláznění a pak se jali po kopcích Kopanic honit za tajemnem, magii a já nevím čím vším. Na Žitkové se snad ani jméno Tučková moc nevyslovuje, protože místní se hned rozčílí. Mě ta kniha opravdu nic neřekla, vím že spousta lidí jsou její tvorbou nadšení, ale tohle není můj šálek kávy. Za mě je to takové vykrádání zajímavých míst. Nevím jak to napsat jinak.
No jo, ale to teda nesmí číst někdo, kdo tam bydlí. 🙂 Na toto téma psal už někdo před ní a nedostal ani desetinu pozornosti. Jilík.
Je to zajímavé. Vlastně je to jednoduché - jedna obsáhlá a dobrá recenze a máme kult.
Fikovnice:Prosím, četli jste Žítkovské bohyně?
Kdo ano, stojí kniha za přečtení??? Dost mě láká, ale jak jsem psala jinde, ztratila jsem schopnost se soustředit. Asi má knihu sousedka a já zvažuji, že si ji půjčím…
Já ano. Ze studijních důvodů. Protože jsme s turisty jeli na týdenní pobyt do Bílých Karpat. A chodily po místech, o kterých jsem četla. A viděli i chaloupku a hrob té poslední bohyně. A bylo to úžasné!
Jak se bude kniha líbit vám, nedokážu odhadnout. Mně moc.
Podle anotace čekám, že budu číst příběh “čarodějky”, kterak ji zavřeli do blázince, protože… a přitom ona byla jiná úplně jinak… a jak chtěli zlikvidovat celou rodinu. Rodinu čarodějů.
A esi dostanu cestopis, tak to nedočtu.
A tady vidím, jak hrozně těžké je napsat anotaci, která by příběh vystihla… v pěti větách.
A mně se to líbí, když jedeme na výlet a říkám - hele, tohle je chalupa z filmu “Přijela k nám pouť”.
Já jsem ji nečetla, anotace mě neoslovila. Jinak čtu české autory moc ráda, Chalupovou, Lednickou, Katalpu, Mornštajnovou.
Pana Jilíka mám ráda. Mám ráda jeho povídání o Slovácku, o podhůří Bílých Karpat, o lidech tady žijících. Jeho Žitkovská bohyně je jiná. Je to přímé povídání paní Gabrhelové, tedy poslední “žitkovské bohyně”.
…..moje mamca je velký čtenář a knížka se jí moc líbila..
Dám vám jiné téma (bohyně jsem nečetla) : P. Wohlleben - Tajný život stromů. Kdo máte rádi trochu “eso”.