Bobco, rozumím Vám, i když ano důvody mýho “zákazu” byly jiný…rozumím🌷.
Orionka:A zachrání to elektroauta a fotovoltaika?
Pokud by elektřinu, potřebnou k jejich provozu, produkovali jedinci třeba šlapáním na kole, pak ano! 😀
Orionka:A zachrání to elektroauta a fotovoltaika?
Pokud by elektřinu, potřebnou k jejich provozu, produkovali jedinci třeba šlapáním na kole, pak ano! 😀
Jsem teda nenašla nic kde by byla taková přesná data, nemáte odkaz?
Bobco, rozumím Vám, i když ano důvody mýho “zákazu” byly jiný…rozumím🌷.
efe:No ona ta fáze “smrti” je predikovaná lehce po roce 2030…
Jo, ale bude nám to trvat trochu déle než těm myším 🙂 Tak snad to těch dalších 20-30 let vydrží, než to se mnou sekne….
aha, já čekala spíš nenormálnost na základě posedlosti koňmi/psy/obojím 😀
to mi totiž ve výsledku přijde daleko menší vzorek než bezdětní 😀
assil:Pro takovýhle lidi jsou zprávy taky 😀
Ale já si nemyslím, že zavírat oči před negativníma věcma něco řeší, ty negativní věci nezmizí a dřív nebo později stejně člověka doženou.
Pozitivní zprávy já konkrétně třeba občas čtu 😊
A pro mě zavírat oči před negativníma věcma - těma, co nemůžu ovlivnit - rozhodně mnoho řeší. Řeší to moji stabilní psýchu, děkuji pěkně, to mi úplně jako argument stačí 🙂 A zvěrstva páchaná na Izraelcích mě naštěstí nemají jak dohnat, když jsem je v životě neviděla.
Dík, já hledala spíš v zahraničí.
Je to teda trochu ujetý, datum vycucaný z prstu a degradace Calhounova experimentu jen na populační explozi, ale takový ty obecný věci asi sedí.
efe:že to není moje starost, já jsem ještě “normální”…
Dovolím si oponovat, neboť z hlediska vývoje civilizace/populace ani Vy, ani já atd. normální nejsme neb jsme se nerozmnožili 😉
My jsme ale úplně normální součást přírodního výběru 🙂 V přírodě je totiž spousta zvířat, která se z různých důvodů nerozmnoží. A nepředají geny. A některá se nemnoží prostě proto, že postrádají pudy k tomu množení. No a to jsme my, a je to úplně v pořádku 😀 Tak si to tedy říkám pro sebe, ale samozřejmě veřejně o sobě zcela nepokrytě prohlašuji, že normální nejsem. Protože samozřejmě, normální je samice, která vyprskne normální počet mláďat za svůj život . Tak ta normalita bude samozřejmě otázka úhlu pohledu 🙃
Tak třeba zvěrstva páchaná Isis dohnala tady v Evropě docela dost lidí.
Ano, zeptejte se nějakého křováka jestli mu přijde normální samice, co vyprskla jedno dvě mláďata. 😀
A jak prosímvás zabráním tomu, aby mě sejmul ISIS, když budu sjíždět krutosti, které páchají? Tedy jak tím, že budu pozorovat produkty zla, zařídím, aby mě nedohnalo zlo? To jsou přesně ty věci, které nemohu ovlivnit, a proto od nich svůj zrak odvracím. Navíc já neodvracím zrak od mechanismu vzniku zla, ale od následků zla. S těmi už nic neudělám. Mechanismy vzniku naopak bedlivě studuji, abych byla připravená na situaci, kdy bych nedejbože měla možnost do vzniku takové situace zasáhnout. Neplést si 🙂
assil:Ano, zeptejte se nějakého křováka jestli mu přijde normální samice, co vyprskla jedno dvě mláďata. 😀
přesně tak, krásně jste ten úhel pohledu vystihla 🙂
Já jsem ten odkaz sice nečetla, ale taky si myslím, že ta třicítka nesedí. Ještě pořád jsou rezervy.
Pozitivní zprávy čtu taky, jen by jich měli mít víc, páč to člověk přečete hnedle 🙂
A i kdyby seděla, tak se týká jen naší západní civilizace a ne lidstva jako celku.
No riziko můžete omezit když víte, že někdo hrozí bombami na vánočních trzích třeba, tak tam prostě nepůjdete. Když nic nevíte,. tak půjdete a děj se vůle boží. Záleží na přístupu. Mě víc vyhovuje přístup Kdo je připraven, není překvapen.
No já jsem si vzpomněla na tenhle článek co jsem četla včera 😀
ono to je o tom úhlu pohledu taky
Téda, koukám, tolik optimismu, to snad ani neunesu.
Tak poslechnu několikrát opakovanou radu - nečíst negativní zprávy - a přestanu to tady na chvíli číst. Protože to je celkem rychlá cesta na depku.
Do Prahy se stěhují kapybary! No, krásná zpráva, ne?
Před pár týdny se vyklubalo v Zoo Praha maličkaté supátko a to je taky super, ne?
No tak, přece se tu hromadně nebudeme přesvědčovat, jak všechno stojí za prd…
assil:No riziko můžete omezit když víte, že někdo hrozí bombami na vánočních trzích třeba, tak tam prostě nepůjdete. Když nic nevíte,. tak půjdete a děj se vůle boží. Záleží na přístupu. Mě víc vyhovuje přístup Kdo je připraven, není překvapen.
No ale přesně to tam přece píšu.
Nemusím vidět rozervaná těla v davu a řvoucí děti a lidi přepůlené, abych vnímala nebezpečí bombového útoku. Zavírám oči před přepůlenými lidmi, nikoli před informacemi, jakým způsobem terorista uložil bombu pod vánoční stromek.
Nestojí. Máme kde bydlet, co jíst, nehvízdaj nám gule nad hlavou, máme Vánočky, jsme tím pádem bohatí.