Fikovnice:https://www.chovzvirat.cz/clanek/1138-praha-jako-dog-friendly-mesto/
Přátelé, tento článek zde na mě vykoukl…
Mám pocit, že jej psala Huskyjanina!👍 Můžete to někdo, prosím, potvrdit?
Nesnáším slovo “edukace” !
Vlk psa sežere,stejně tak jako kočku,ovci, drůbež atd.Možná by udělali výjimku u háravé feny? I když jsem četla že při šlechtění ČSV to býval problém A to byli vlci držení v zajetí.
A to byli vlci držení v zajetí.
no právě, nešťastný vystresovaný zvířata
https://www.chovzvirat.cz/clanek/1138-praha-jako-dog-friendly-mesto/
Jo., je to ona. 👍
Ali, ale Huskyjanina je odjinud. Jsme na FB přátelé. Jako ano, jméno souhlasí, ale jinak mi přišlo divné, že by psala o Praze…i když je pravda, že jsem článek jen přelétla.
Fikovnice:Ali, ale Huskyjanina je odjinud. Jsme na FB přátelé. Jako ano, jméno souhlasí, ale jinak mi přišlo divné, že by psala o Praze…i když je pravda, že jsem článek jen přelétla.
Tak potom musí být někdo s úplně stejným jménem. Na FB ji mám taky.
Nesnáším slovo “edukace” !
jj, jméno souhlasí 😀, ale kdo ví
No Praha - ozaj mesto priateľské ku psom. Práve som tam strávila víkend - odhodlala som sa vyvenčiť mojich chlapov. Po rokoch sme zamierili aj na "staromák" - to že sa tam nedalo pohnúť je v tomto čase normálne a aj my sme to veľmi rýchlo vzdali a išli bočnými uličkami preč. Že sú ľudia, ktorí toto majú snáď radi, som ochotná pochopiť. No nie som ochotná pochopiť tých, ktorí sem brali psov. A že ich bolo teda dosť vrátane dvoch ČSV … Uličky boli také, že sa to ale že vôbec nehýbalo- spiatočku sme zaradzovali štýlom - prebojujme sa! Chápem socializáciu, chápem fakt všeličo ale toto teda fakt nie. S ohromnou radosťou som včera večer pristála v našom zasneženom dome. A mám zas na dlho s veľkomestom “utrum”. Mám radšej tie líšky a vlky - akosi mám predsa len aký taký priestor na reakciu (v tom dave nemám ja osobne hádam ani priestor na dýchanie) - žeby ma chytala klaustrofóbia? ☺
Jednou jsem si vykračovala s čubami kolem velkého parku a už z dálky jsem viděla policistu. On mě také. Z dálky. Také viděl, že je nemám na vodítku. No, nemělo cenu nic předstírat. Klidně jsme k sobě došli, on se naklonil a povídá: Nemáte psy na vodítku. Já na něj: Já vím, ale jak vidíte, klušou si v klidu vedle mě, míjejí lidi i děti bez povšimnutí, sáčků mám v kapse na celý rok a psi jsou čipovaní. A on: Já to všechno vidím a osobně v tom nevidím problém, ale vidíte tamhle nahoře všechny ty matky? Tak ty mě teď pozorují, jak vás seřvu, protože to ony volaly na služebnu a dožadovaly se příchodu policisty. Jsou tu lidé, kteří nechají psy běhat i v dětských vodních atrakcích a my pak musíme přijít a vynadat všem bez rozdílu.
Tedy k tomu článku - přijde mi, že situace v Praze se mezi pejskaři a nepejskaři vyostřuje. A žel - na vině jsou především bezohlední pejskaři. Nějak ty pejskaře nemám ráda… 😟
Všimli jste si, že lidi opět řeší roušky. Zatím tedy na své…tváři. Dost v dopravě i obchodech. A teď prošel do firmy na jednání taky rouškař.
Orionka:Všimli jste si, že lidi opět řeší roušky. Zatím tedy na své…tváři. Dost v dopravě i obchodech. A teď prošel do firmy na jednání taky rouškař.
Nemohu si pomoci, ale slovo “rouškař” mi zavání opět generalizovaným trochupohrdáním stejně jako “sluníčkář” nebo “antivaxer”. Pokud se pletu, opravte mě, prosím.
Nevidím nic špatného na tom, že člověk, na kterého třeba něco leze, on ještě neví, zda to je jen chvilkový pocit, nebo se z toho opravdu nemoc vyvine a on nemá možnost si brát home office nebo dovolenou nebo sick, tak si prostě vezme alespoň nějakou ochranu, aby druhé případně nenakazil, ať je to jakákoli viroza. V naší firmě to tak děláme a považuji to za ohleduplnost. Druhý, třetí den je už většinou jasno a dotyčný buď roušku odloží nebo zůstává doma a my všichni kolegové jsme rádi, že tak na začátku postupoval. Do doby Covidu lidé běžně chodili do práce nachrchlaní, aby nepřišli o peníze a dát si přes ústa alespoň nějakou ochranu, nikoho nenapadlo. Takže ať už pandemie rozdělila lidi opět zase o něco víc na určité, téměř nesmiřitelné tábory, tak v tomto ohledu byla v mém okolí přínosná. Lidé, kteří mě obklopují, rozhodně myslí víc na to, aby druhého nenakazili.
Eena, Thielli - já opravdu děkuju někam někomu, že mě zachránil Domečkem, protože čím jsem starší, tak ač rodilý Pražák navíc křtěný doslova Vltavou, tak od úplného maličkata (ve školce jsme se s mým prvním mužem 😀 Toníčkem byli schopni s ostatníma do krve servat o dřevěnou hájovnu se zvířátky a hrát si na to, jak tam spolu bydlíme) jsem chtěla pryč a ven. Praha je prostě divná, je to tak. A až teď se to povedlo a hrozně se mi ulevilo. A v současný době i právě pejskařsky- protože to jak se chová značná část majitelů psů mi značně vadilo a vadí.
Jo naši psi už nepotkávají na každým rohu jinýho psa, zas ale na druhou stranu jsou tři a tak snad ten počet to trochu odcloní. Ale i oni jsou tu svobodnější.
Já teda někoho v roušce neviděla ani nepamatuju, ani ve vlaku, ani v busu, lidi chrchlaj úplně stejně jako před covidem a mě osobně je to jedno, už před covidem jsem díky tomu měla super imunitu a nemarodila léta, takže bych to tak ráda měla i nadále.
Opravím vás. Byla to jen zkratka výrazu “pán s rouškou”. Kdyby byla stará iFauňácká diskuze, určitě byste našla, že jsem krátkodobé nošení roušek, např. v dopravě, obhajovala. A překvapilo mě, že se navzdory tomu antirouškovému tažení znovu objevují. Chtěla jsem vědět, jak je to jinde a vy ze mě 3x očkované málem uděláte antivaxera.
Nedávno jsem byla v Praze (dost v centru) a usoudila jsem, že by bylo nejlepší občas do těch pražských parků jen tak zajet. Protože takovou spoustu psů, kdy většina z nich je v pohodě a můžou se aspoň očichat, nejrůznější situace, hrající si psy, psy všech velikostí, … to tady fakt nepotkáme. Jasně, asi by mě to přešlo, kdybych tam bydlela a musela to zažívat častěji.
A roušky chápu, vždyť to teď lítá všude, ať už covid nebo jiné virózy. Proč si z covidový doby nevzít něco užitečnýho. Myslím, že je celkem typické, že jakmile to není nařízeno shora plošně, lidi to klidně budou nosit, když uznají za vhodné 🙂
Orionko, vůbec nic z vás nedělám a proto jsem napsala - opravte mě. Mně pořád naskakuje ten Nárožný (však víte - formuluj přesně!) Dneska se kašle i na pravopis, takže obecně lidé mnohdy něco napíšou a z textu vznikne jiný výklad. Mě chytají právě za vlasy všechny výrazy, které označují celou skupinu lidí bez ohledu na jinakosti. (Někde jsem tu zrovna použila “pejskař” v tom kontextu, že není pejskař jako pejskař / takže s emotikonou) A když jste napsala “rouškař”, tak se mi rozsvítilo to červené světlo a spustilo poplašné zařízení, které mě vede k osobnímu odboji proti jakémukoli zobecňování. Ano, zaútočila jsem na to slovo, ale nikoli na vás. Zase se budu opakovat - jsme složeni z mnohosti a že se mi nelíbí jednotlivost, neznamená, že odsuzuji zbytek. Jsem ráda, že jste zareagovala, děkuji.
Ráda se psem chodím - jezdím do Stromovky, protože psi. Zatím jsme tam neměli negativní zkušenost, jestli si dobře pamatuju. A je to pro mě překvapení, vzhledem k tomu, jak se za posledních pár let změnilo naše psí potkávání. Tam mi přišlo, že psi jsou na potkávání se a seznamování zvyklí, že jsou socializovaní a respektují druhýho, stejně jako majitelé, ale třeba jen máme na naše dny štěstí.
V Uničově potkám sem tam člověka s rouškou..sama si ji nasadím,když jsem tuhle měla Covida,a i když už po příznacích,ale nakoupit aspoň pečivo jsem si musela zajít..Nikdo se už nad tím nepozastavuje..U Mudr je na dveřích,že lidé s virózami povinně nasadit a fakt tam sedíme všichni v rouškách..ať jdu na kontrolu už zdravá,ať znovu něco nechytnu👍..Vietnamky na pedikůrách,"nehtech" atd.mají vždy roušku..Vzpomeňte,jak jsme se kdysi podivovali nad vietnamci,že nosí roušky,i když u nás nic nebylo..
To já jo. Sem tam v obchodech, ale hlavně mi tak chodí studenti. Nemyslím hromadně, ale občas jeden dva mají roušku nebo respirátor. Myslím, že je to zodpovědnost, obzvl., pokud před/po naší výuce jdou do špitálu k pacošům.