zatím dumáme, hrabe nám a místo objednání vymýšlíme nový názvy. Pejslin Klein, Vrrcci, Psior…
Máte s touhle značkou někdo zkušenost? Je to blbost? Já jen vím, že chci pro psa ortopedickou matraci bez drtě, ale nevím, co je fakt funkční a co jen rádoby.
zatím dumáme, hrabe nám a místo objednání vymýšlíme nový názvy. Pejslin Klein, Vrrcci, Psior…
Máte s touhle značkou někdo zkušenost? Je to blbost? Já jen vím, že chci pro psa ortopedickou matraci bez drtě, ale nevím, co je fakt funkční a co jen rádoby.
Díky.
Psi vždycky měli radši “hnízdečko”, aby si mohli třeba opřít záda. Z té hladké matrace bude psu padat hlava na jednu a nohy na druhou stranu. Jedině ji nasunout do vypolstrované ohrádky. Škoda, že Zrzavci peče cukroví, ona by to nakreslila.
narozeniny nenarozeniny - je dneska Yodislav na zabití - rozhodl se mimo jiné lovit naše rukavice… teď ho páník vymáchal v závěji - sníh všude mají oba…
Fuj, tam by mě tak někdo dostal… Tady sněhu po kotníky a bohatě stačí! Když se tím rveš s naloženým kolečkem… zážitků na celou zimu, už by ta bílá zračka mohla zase zmizet.
Nahoře po kolena sněhu, takže šílená makačka. Ale pohádka ❤️
už jsme v zimě na Ralsku byli - ale tenkrát to bylo o poprašku a dlouhé námraze a občas i sluníčku - taková ta nádhera, kdy cinkají větvičky… A namrzlé suťové pole děsně klouzalo. Ale po kolena by se mi to brodit nechtělo… Bylo to ještě s Nightem. Mladým Nightem
tedy, řeknu vám, Zrzavci, že nemít v bytě obsazeno, a hlavně nemít tu nevyzpytatelnou hnědou, jedu si pro ní… 🙄 vaše ohaříkací příspěvky mě dost nakazily… snad ta pusinka brzy najde.
Já o ní Thielli vím. Je to hrozně pitomý, k nám už to momentálně nejde. Bubi dohání stáří a nemoci a tahle broučka taky potřebuje péči, hodně péče a hlavně chce mít klid, opravdu klid, vyzkoušeno - ne mnou teda, ale vyzkoušeno, že druhý pes není vítán, protože ona se o sebe bojí - není divu. Potřebuje být jedináček, v teplíčku a s péčí pro jednoho psa. Nebo možná že by i jednoho klidného psa zvládla, to asi jo, ale do tý naší rušný bandy to bohužel není.
Ale to vůbec neměl být tlak na vás. To byste už dávno měla plný dům ohařů. Taky bych nejraději stále nabírala, ale prostě to nejde. A vůbec to není ani o penězích, ani o lenosti. Mě nikdy ohaři nanapadli, že jako ohař v Praze a ještě už mi není dvacet, že takovému psovi nedám, co potřebuje. Ale na takovouhle babuchu bych si troufla, tu bych prostě umazlila a opečovávala. Tak na ní jen usilovně myslím a posílám vlákna přání, ať najde.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 04.12.2023, 08:43:37
Já vím, že to nebylo na mě cílený. A je mi jasné, jak to myslíte. Ono už to doma u nás padlo, ale jak říkám, ona by podle těch informací lidí, kteří se tam na ni byli podívat, ten náš rozruch nedala. A Bubi prostě skočila o level níž, než byla loni.
Umazlit a opečovávat, to je přesně to co potřebuje. Ona moc nechce ani chodit ven - nedivím se jí, broučce malý.
On ohař ve správných rukách je v Prahé v pohodě, dostane-li se mu výchovy a náplně, je to pro něj - když to není Mauglí, jako Tali, ale to bylo tím jejím startem a i tak to zvládla - náhodou fajn. Je venku, lítá, pracuje, hraje si, a ve městě má spoustu podnětů 🙂 , kontaktů.
Odpověď na příspěvek uživatele eena z 01.12.2023, 09:58:08
Vy máte moskovačku? Aha, tak to se asi spíš bojíte o ty vlky že? Já nevím, jak je na tom pastevecký pes s čichem, ale myslím, že vlka by cítil a vlci se zas raději vyhnou vám. S takovým psem bych se nebála vůbec. Myslíte, že by při setkání vlka pronásledoval? Nemá to spíš nastavené tak, že by ochraňoval vás? Možná bych v lese dělala mírný hluk, aby o mě věděli. Třeba trochu mluvit na psa.
Tak on by vlka cítil jen pokud vítr povane ke psovi. A on ten vítr klidně může vát bokem, tj. ani vlk neucítí psa, ani pes neucítí vlka (taktéž se nemusejí slyšet, při větším větru ani toho žvatlajícího člověka nemusejí slyšet), a pak může dojít k překvapení. Pokud dojde k překvapení vlka jedním psem a jedním člověkem, vlk ani nepomyslí na něco jiného než vyklidit pole (když je kudy a kam). Pokud dojde k překvapení smečky jedním psem a jedním člověkem, první reakce smečky bude spíš zvědavost, páč ve smečce se nebojej, resp. nic neriskují. Pokud se seberu a odejdu i se psem, nejpravděpodobněji mi nic nehrozí. Pokud k nim polezu a budu jim šťourat do ulovené srnky, tak je asi naštvu a možná mi půjdou rozbít kušnu, páč je to jejich srnka. Jinak ale vlci psy ani lidi nejedí (teda když nemusejí), takže proč by si špinili tlamu.