JanaJanaJanaJana:dotaz….teď tu na mně skočikl inzerát.
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/194162-australsti-ovcaci-s-pp/
Není to na psa s PP nějak málo peněz?
Je. Bude v tom háček. Nejjednodušší je ten, že jim vypadla 1, 15 by bylo přiměřené.
Aluška:22.11.2023 se stal Mireček podruhé otcem 5ti štěňátek. 4 kluci a slečna 🙂
Gratuluju. ❤️🍀
Dnes mám hned vylepšený den, obdržela jsem zásilku fotek, které jsem si nechala vytisknout a mám v plánu je zarámovat a zaplnit jimi celou jednu místnůstku doma tak, abych měla všechny svoje holčičky a chlapečky pořád na očích… ❤️ Fotek mám celkem 35.
efe:Dnes mám hned vylepšený den, obdržela jsem zásilku fotek, které jsem si nechala vytisknout a mám v plánu je zarámovat a zaplnit jimi celou jednu místnůstku doma tak, abych měla všechny svoje holčičky a chlapečky pořád na očích… ❤️ Fotek mám celkem 35.
Krásný. A nová placka nebude?
V nejbližší době ne.
To je hezký nápad. Já mám v plánu letos konečně se dokopat k fotoknize neb jsem zjistila, že poslední pes nemá jedinou papírovou fotku a kniha mi přišla lepší než album.
Fotoknihy tiskne kamarádka každý rok, je to moc hezký. Já to potřebuju mít pořád na očích, proto obrázky.
Efe-dlóuho jsem měla Pana Bečku s jedním s mopsů na ploše..krásná fotečka👌A ty vaše ostatní taky👍
Máte někdo psa chronického ledvináře? Nabízím 40 bobků po Vořecháčkovi, bobků jako kapslí AminAvast (balení 60 kapslí). Expirace 05/26, cena bude velmi přiměřená. Kdyžtak mi písněte do SZ zde.
to je krása!
dotaz….teď tu na mně skočikl inzerát.
To nejsou PP FCI, paní je chce dovézt, normoš množka
JanaJanaJanaJana:dotaz….teď tu na mně skočikl inzerát.
Je. Bude v tom háček. Nejjednodušší je ten, že jim vypadla 1, 15 by bylo přiměřené.
Idem sa trochu vypísať - z iného súdka - ja sa od včera “zamýšľam”, že som buď to úplne stará, alebo blbá alebo neviem čo. Nikdy som sa totižto nebála - milovala som prechádzky po poliach, lúkach, lesoch. A to že bývame na konci dediny - za nami už len lúky, pasienky a Kriváň - bolo fakt pre mňa to pravé. Som už niekde písala, že hydinou sme už párkrát nakŕmili líšky a operených dravcov - zamrzí aj naštve to, ale proste je to tak - stáva sa to. Posledný mesiac však náš lenivý strážny pes niekoľkokrát vyskočil spod stola a s brechotom tryskovou rýchlosťou štartoval k dverám - potom tryskom k plotu a štekal fakt neskutočne. Som myslela, že to možno mačky alebo líška - tým, že je tma tak za plot nevidím … A včera sused čo mal vedľa nás ovce - prišiel o sedem a druhý čo má kravy v neďalekom oplôtku prišiel o kravu a odrastenejšie teľa - že fakt nám tam začali chodiť vlci. Mne samej prebehli cez cestu asi pred mesiacom (asi 100m vzdušnou čiarou od nášho domu) popred auto asi štyria, no všetci ma presviedčali, že si vymýšľam a že to isto neboli vlci. A teraz som sa teda začala ozaj báť - akosi som prestala veriť tomu, že vlk je plaché zviera. A na prechádzky so psom už akosi nemám chuť - duplom preto, že je skoro tma a mimo tmu ich nestíham. Hádam ma tie katastrofické myšlienky časom prejdú, ale červená čiapočka mi akosi neschádza z mysle 😉. A keďže som vyskúšala vyhnať líšku loviacu naše sliepky z dvora vrešťaním ako Viktorka u splavu a ono to vôbec nezaberalo (jediný kto sa toho môjho vresku bál bol náš pes) tak neviem či by som sa ubránila krikom a o odvahe psa vo vyhrotenej situácii tiež silne pochybujem - keby nezabral štekot tak by sa asi utekal skryť za mňa … No tak to vyhodnocujem, že asi budeme blbnúť na dvore celú zimu a s príchodom slnečných dní sa hádam vyberieme aj do prírody
Co máte vlastně za psa? Jinak si myslím, že zrovna pes pro ně není zajímavé zvíře k lovu a vy už vůbec ne. Pokud se bojíte, tak naložte psa a zajeďte se procházet do města někam. Přijde mi děsný se plácat celou zimu na zahradě. My tu také máme nedaleko vlky, ale zatím o žádném útoku na hospodářská zvířata nevím. Sama jsem šla jejich územím letos 3x, ale já ani pes jsme jejich přítomnost nezaznamenali. Nicméně vaše obavy chápu, nejsme na vlky už zvyklí.
U nás v Krušných horách taky vlci jsou…já teda ještě nikdy nepotkala, ale upřímně se tak nějak nebojím, že by na nás někde vyskočil vlk…za to z divočáků strach mám…nějak si neumím představit, že by na nás někde na prochajdě mírnyx týrnyx zaútočil vlk, za to u divočáka to nepovažuju za úplný sci-fi.
Při setkání s vlkem bych se spíš bála o to, abych udržela Ginu…nevím, jestli by se v ní neprobudily instinkty pasteveckého strážce a nechtěla se vší razancí vlka zahnat….a teda vím, že ta potvora když chce, tak má páru jak bejk…bych asi prvotně hledala poblíž stromek, abych jí jistila přivázáním….jako čuba si třeba srnek vůbec nevšímá, ale na divočáky reaguje fakty agresivně. Ona je vesměs taková salámistka, ale jak slyší a nebo vidí divočáka, tak je jak kdyby jí někdo vyměnil a reaguje hodně ostře….kdyby nebyla na vodítku, tak ani nechci domýšlet, jak by to mohlo dopadnout.
U nás se vlci procházejí už kolik let, i u koní ve výběhu už byli, a nikdy mě nenapadlo přemýšlet nad svou bezpečností. Spíš nad bezpečností koní, no jednomu je přes 30, tak to by mi bylo líto, ale nakonec holt máme koně skoro na samotě u lesa, tak…. Když jsme pořizovali poníky, chvíli jsme i přemítali, zda je někdo nevezme jako vhodnou velikost na porážku (občas nemáme zrovna přizpůsobivé sousedy)… No a největší nebezpečí je stejně člověk. Nejvíc se bojím, že ty poníky někdo něčím nakrmí….
Trickyvoo - mám moskováka tak do mesta to nehrozí. Záhradu máme našťastie velikú a keď budeme doma počas dňa tak určite pôjdeme aj na potúlky … A Sardullah to ja mám rovnaké ako vy s Ginou - na niečo reaguje neskutočne, niečo má úplne v paži. Najhoršie je, že ten jej prerod z absolútnej salámistky (ktorá to hrá na lenivca) je v pol sekunde - štartuje z nuly na 100 za zlomok sekundy to nestíham ani nájsť ten strom na istenie. A stráži presne v duchu pastierských psov - srnky, kravy, ovce nerieši. Diviaky sme ešte nestretli - len rochnisko - tam bola evidentne v strehu. Líšku už párkrát vyhnala z pozemku (aj z krovia pri potoku). Našťastie sa dá odvolať. A ja sa v podstate nebojím, že ten vlk by po nás prvoplánovo išiel. Skôr toho, že sa prekvapíme navzájom a tiež radšej nedomýšľam ako by to mohlo dopadnúť (teda doteraz som to vôbec nedomýšľala - a asi sa k tomu vrátim ☺).
To Zrzavci:
tedy, řeknu vám, Zrzavci, že nemít v bytě obsazeno, a hlavně nemít tu nevyzpytatelnou hnědou, jedu si pro ní… 🙄 vaše ohaříkací příspěvky mě dost nakazily… snad ta pusinka brzy najde.
…..krasnej, inteligentní, šikovnej a potentní….vražedná kombinace u chlapa👍🌷
Evi, máš pravdu, akorát je blbá pak platba alimentů…😂
OT: Evi, koukni do vlákna Diabetes…