Aktuálně: 3 725 inzerátů211 150 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Všeobecný pokec

Fikovnice
Fikovnice 16.11.2023, 14:30:13 xxx.xxx.61.150
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 16.11.2023, 14:25:50

Jj, moje kamarádka si na YT nastudovala aplikaci inzulínu Fidovi!👍

Teda x-krát se dívala na mě, ale je fakt taková zodpovědná, takže než mu inzulín se strachem (což plně chápu) v době mé nepřítomnosti poprvé píchla, ještě prý zhlédla plno videí na YT.

Thielli
Thielli 16.11.2023, 14:32:00 xxx.xxx.242.84
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.11.2023, 14:16:18

Ne, já vám jako cyklista musím koukat na zadnici a když blikáte a já nemám přede všemi auty vpředu namalovaný chlívek pro cyklisty, musím vám dát přednost.

Fikovnice
Fikovnice 16.11.2023, 14:34:40 xxx.xxx.61.150
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.11.2023, 14:13:32

Ne ne, Buggyro kecáte…😀

Ještě včera nebo kdy jste psala, že Vašeho chlapa teď chytla záda…

Nebo jste tím chtěla říct, že jste šikovnější než on?😉

bambule
bambule 16.11.2023, 14:34:44 xxx.xxx.74.183
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.11.2023, 14:26:43

Thielli já Vás úplně obdivuju. Váš klid v těchto nepříjemných situacích Vám závidím. Už můj nebožtík táta říkával, že mám plíce moc blízko zadku😉 vždycky mě to stojí hodně sil a duševního zdraví někoho s radostí neposlat do míst kde slunce nesvítí. 

Sarah01
Sarah01 16.11.2023, 14:34:59 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Vidíš Ali…a já třeba dost nesnáším, když mě spolujezdec upozorňuje (na cokoli). Dělá to moje kamarádka a mě to spíš ruší. No jo, každý jsme jiný (nejen za volantem😉).

A úplně nejhorší jsou řvoucí spolujezdci. Také jsem již zažila. A na tetu houkl její manžel, ta se lekla tak, že zbořila kamenný plot sousedů a od té doby do auta jako řidička nesedla - tudíž odhaduji, že cca 40 - 50 let!😄

Jani, já mám na mysli jen upozornění na značky nebo na nečekané účastníky provozu, ale už jsem taky Štěpánovi musela dělat školení, jak se to má dělat. Rozhodně ne zařvat POZOR nebo zaječet. A nekecat do řízení, protože jako neřidič tomu vůbec nerozumí. Ale už to pochopil. Teď nedávno jsem byli nakupovat v Polsku a když jsme se vraceli, tak na mě skoro všechna auta v protisměru blikala. Pořád jsem přemýšlela, co se děje, jestli mě třeba nesvítí nějaké světlo a nakonec mně kluk v klidu řekl: Jedeš dobře, támhle jsou policajti a čumí do mobilu. 😀

Sarah01
Sarah01 16.11.2023, 14:38:32 xxx.xxx.162.253
Thielli:

Na, já vám jako cyklista musím koukat na zadnici a když blikáte a já nemám přede všemi auty vpředu namalovaný chlívek pro cyklisty, musím vám dát přednost.

No jo, ale stejně musím dávat pozor na ty cyklisty, kteří to nevědí. Pro jistotu.

Fikovnice
Fikovnice 16.11.2023, 14:40:54 xxx.xxx.61.150
Buggyra:

Fikovnice, nemám chlapa. Baterie (už několikery) si vyměňuju sama. Nemám hasák, mám akorát sikovky 😀 Posledně jsem si zapojila myčku, a zatím (ťuk ťuk) dobrý. Tak hlavně, že jste to našli a vyřešili.

Stejně bych ty kočičí nádoby být vámi nějak pořešila.

Ano ano, kočičí nádoby jsou už pořešeny. Jednak jsem zakoupila novou - není teda betonová, ale taková poměrně těžká kamenina, a má menší objem vody.

A až budu mít peníze (asi v příštím životě 😀), tak koupím zase novou fontánu. Já myslím, že ze stávajících nechtějí pít proto, že už jsou hodně zanešené (máme dost tvrdou vodu) a nejdou fakt vyčistit prakticky ničím. Navíc se u nich zasekává ten motorek.

No a pokud budu někam odjíždět (jako že s mým “zdravím” to na nějaké odjezdy teď vůbec nevypadá), tak hrnce zase budou mít, ale pod tím nějaký tác + obložení hadry.

Thielli
Thielli 16.11.2023, 14:44:47 xxx.xxx.242.84
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 16.11.2023, 14:34:44

Víte, Bambule, já bych se teď mohla pýřit a případně ještě něco přichvástnout, ale pravda je taková, že toto moje chování není primárně má volní zásluha. Narodila jsem se jako melancholik a jako melancholik mám celý život potíže s přílišným prožíváním všech křivd a nespravedlností (a že na světě není spravedlivé zhola nic, i ta smrt má pořadník, jehož logiku nechápu), poslední dobou pak nedávám vůbec vědomí o utrpení těch, co se nemohou bránit. Stručně - já prostě na hněv u nemám sílu. Veškerou mou sílu si bere smutek. Tak je to. Já bych se jinak vztekala, až by se hory červenaly.

Fikovnice
Fikovnice 16.11.2023, 14:46:37 xxx.xxx.61.150
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.11.2023, 14:34:59

Jj, Ali, souhlasím. To zařvání je fakt nejhorší.

U mě je to asi navíc i proto, že já se za volantem cítím bezpečněji než při chůzi na chodníku, respektive lépe řečeno: Cítím se líp, ptž chůze je pro mě bohužel čím dál tím víc bolestivější. No a už jsem tu asi někdy psala, že řídit mě naučil táta někdy ve 14 letech🤫, jezdili jsme tehdy po louce u naší zahrady a po polňačkách a já de fakto mám řízení jako relax. Takže když mi do toho třeba ta kamarádka kafrá, tak mě spíš znervózňuje. Já z ní mám pocit, že ona má pocit 😀, že když si u jízdy třeba vykládáme, tak že já nejsem dostatečně pozorná. Ono já v některých činnostech neumím takové to “multi task”, tj. v některých činnostech mám mozek chlapa🤣, ale zrovna to řízení mám prostě už nějak úplně zautomatizované (v hlavě, rukách i nohou). Na druhou stranu abych to nezakřikla!🤫

Fikovnice
Fikovnice 16.11.2023, 14:48:49 xxx.xxx.61.150
Thielli:

Víte, Bambule, já bych se teď mohla pýřit a případně ještě něco přichvástnout, ale pravda je taková, že toto moje chování není primárně má volní zásluha. Narodila jsem se jako melancholik a jako melancholik mám celý život potíže s přílišným prožíváním všech křivd a nespravedlností (a že na světě není spravedlivé zhola nic, i ta smrt má pořadník, jehož logiku nechápu), poslední dobou pak nedávám vůbec vědomí o utrpení těch, co se nemohou bránit. Stručně - já prostě na hněv u nemám sílu. Veškerou mou sílu si bere smutek. Tak je to. Já bych se jinak vztekala, až by se hory červenaly.

“Narodila jsem se jako melancholik a jako melancholik mám celý život potíže s přílišným prožíváním všech křivd a nespravedlností…” 

Thielli, co mi to děláte? Nemáme stejného třeba tátu??😄 Já jsem prý povahově hodně po tátovi a ten Váš popis Vaší osoby naprosto sedí i na mě.

Thielli
Thielli 16.11.2023, 14:50:07 xxx.xxx.242.84

To Fíkovnice: někde dávno jsem to psala, že do ifauny jsem nastoupila těsně před její smrtí. Takže jsem tu nová. A kdybych se tak ostentativně nedržela od netu dál a byla už na ifauně, mohla jsem si s čokly možná něco proher ušetřit… 

Edit - bohužel, mámy se už na otcovství nezeptám, tu jsem před dvanácti lety držela za ruku, aby neodlítla do nebe celá i s tou duší, když odcházela. Ale táta se tváří, že jsem jeho. Máme stejný odměřený výraz. 😀

Fikovnice
Fikovnice 16.11.2023, 14:57:01 xxx.xxx.61.150
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.11.2023, 14:50:07

Aha aha…

No, já jsem pamětnice, na IF jsem byla cca od roku 2013, ale některé holky ještě mnohem mnohem déle…

A úplně šíleně moc jsem chtěla vypátrat osobu, která se mnou byla v kontaktu v noci, kdy mi umřela maminka. Už to mám strašně mlhavé (celkem logicky si nepamatuji ani její nick ani křestní jméno), každopádně jsme si tu strašnou noc nějak soukromě psaly a ta osoba mi pomohla, opravdu hodně pomohla. Ale už jsem to psala na IF a nikdo se nepřihlásil.😢

Fikovnice
Fikovnice 16.11.2023, 15:00:47 xxx.xxx.61.150
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.11.2023, 14:50:07

Thielli, ale to není náhoda, že jsme TEĎ A ZÁROVEŇ psaly o odchodu našich maminek!!!😇

Já mám teď trochu husí kůži…a maminka mi odešla v mé náruči. Můj tehdejší partner mi k tomu napsal:"Muselo se jí odcházet hezky, když odcházela v náručí svého dítěte." Bylo to v nemocnici, zajistili mi soukromí a sestra pak řekla opravdu se slzami v očích:"To bylo nesmírně krásné…" Já nechápala a pochopila až o pár let později.

Ale to vše už jsem psala vícekrát.

Ivus
Ivus 16.11.2023, 17:43:21 xxx.xxx.113.99

Takhle u mě v náručí nám odešel minulý měsíc foxterier ☹️.

Ještě jsem se chtěla vrátit k těm porcelánovým soškám - já mám po babičce dvě nádherný. Vyškemrala jsem je na zbytku rodiny, nakonec, nikomu jinému z rodiny tolik neladí ke psům 😜

Obrázek
Thielli
Thielli 16.11.2023, 19:03:25 xxx.xxx.242.84
Ivus:

Takhle u mě v náručí nám odešel minulý měsíc foxterier ☹️.

Ještě jsem se chtěla vrátit k těm porcelánovým soškám - já mám po babičce dvě nádherný. Vyškemrala jsem je na zbytku rodiny, nakonec, nikomu jinému z rodiny tolik neladí ke psům 😜

Obrázek

Tak to je asi jedna z nejhezčích fotografií, které jsem tu viděla.

Daja
Daja 17.11.2023, 06:02:59 xxx.xxx.46.241

Dobré ránko 🙋,

jen mám takový maličký dotaz, nevíte co je a nebo kde je Huskyjana? Nevím proč, ale dnes nějak na ni musím myslet a to přitom jsme si nějak nepsali. Doufám, že je v pořádku 🙏.

Dája

Fikovnice
Fikovnice 17.11.2023, 08:58:19 xxx.xxx.63.255
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 17.11.2023, 06:02:59

Já si s Janou potykala po zrušení diskuze na IF. A psaly jsme si nějaký čas na FB, i soukromě - moc fajn člověk! Jenže mně FB moc nevyhovuje, takže do té fejsové skupiny prakticky nechodím. Máte Dajo FB? Můžu Janě něco napsat…???

Jinak mně také chybí plno lidí, kupř. Odetta (tu mám moc a moc ráda a ona sem nechodí), nejste s ní někdo v kontaktu?

Daja
Daja 17.11.2023, 14:00:18 xxx.xxx.121.106

Nene nemám FB a prozatím ani nebudu mít, bojkotují ho.

Škoda lidiček s IF.

Dája

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.