Aktuálně: 3 741 inzerátů211 145 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Všeobecný pokec

balu
balu 16.11.2023, 09:30:58 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.11.2023, 09:21:17

Nebyl vizionář, byl idiot. A měl velké štěstí, že nikoho nezranil. Ve své “svaté” válce proti autům  nejspíš zapomněl použít rozum. Kdyby se o ten jeho “zlepšovák” zranil chodec, dítě (třeba si vypíchlo oko), co by dělal? 

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 09:31:01 xxx.xxx.198.226

Ale cvaknout si na nosič nějakou tyčku s reflex praporkem nebo blikačkou na konci, zasahující do silnice, by od věci být nemuselo. Tyčku pružnou, třeba jádro z rybářského prutu nebo jezdecký bičík 🙂 A nebo nepružnou ale snadno odloupnutelnou z kola, třeba na kousku suchého zipu.

Thielli
Thielli 16.11.2023, 09:44:18 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.11.2023, 09:31:01

Myslím, že by to moc nepomohlo. Za tmy a deště ve městě, kde se všechno odráží od všeho, je i jedno světlo na kole pod úrovní pasu málo = tzn, i jakékoli udělátko. Navíc by mávalo autům do jejich pruhu, takže ti poctiví by mnohdy jeli za mnou a já bych byla jak ucpávka. Chce to prostě jedno silné červené světlo pod sedlem, blikavé a druhé na helmu nebo na záda. K tomu reflexní prvky všude, kde to jde.  Mám je i na pláštích kola kolem ráfků. Myslím, že ohroženější jsou lidé na těch vsích, kde obecně cyklisté podceňují bezpečnost. V Praze více čelíte těm ubožákům, kteří vám chtějí dělat naschvál. Třeba, že jedou v pomalé koloně schválně tak vpravo, abyste se tam už nevešli s kolem. Těch je…. 😄 

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 09:47:52 xxx.xxx.198.226

Já do práce na kole na vsi jezdím zadem po zadní cestě, nejsem blázen, abych jela po hlavní, kde cestuje veškeré zboží a hromadná doprava a do práce jedou ráno všichni, a páč jedou na poslední chvíli, tak SPĚCHAJÍ.

Bývalá kolegyně jezdila ze stejného místa na kole do stejného zaměstnání a jezdila po hlavní, neoznačená, v stealth úpravě (tmavé oblečení, a aby nerušila scenérii barevnou helmou, tak raději nenosila ani tu přilbu), a já sama jsem ji autem několikrát málem sejmula. Tak ta byla jako fakt vodvážná. Klobouk dolů, co, klobouk, hlavu dolů před jejím nerozumem…

Thielli
Thielli 16.11.2023, 09:50:30 xxx.xxx.65.248

vodvážná… Ne. Chovala se jako hloupá a bezohledná husa, řečeno hezky česky.  🙄

kometa
kometa 16.11.2023, 09:56:10 xxx.xxx.224.101
balu:

Nebyl vizionář, byl idiot. A měl velké štěstí, že nikoho nezranil. Ve své “svaté” válce proti autům  nejspíš zapomněl použít rozum. Kdyby se o ten jeho “zlepšovák” zranil chodec, dítě (třeba si vypíchlo oko), co by dělal? 

No, on ho měl, logicky, na té straně do silnice. Tam se chodci nepohybují.

efe
efe 16.11.2023, 09:57:24 xxx.xxx.199.5
kometa:

Kamarád znal jiného kamaráda, který měl na kole přimontovanou tyč s velmi dlouhým a velmi ostrým hřebíkem. Možná by pomohlo?

Nejezdím na kole, ale občas musím pěšky. A potvrzuji, někteří za volantem opravdu jezdí jako prasata - omlouvám se těmto inteligentním tvorům.

Potkat takovýho ko*ota, tak snad fakt zastavím a tu tyč i s hřebíkem mu narvu do prvního otvoru….

kometa
kometa 16.11.2023, 09:58:27 xxx.xxx.224.101
Thielli:

Myslím, že by to moc nepomohlo. Za tmy a deště ve městě, kde se všechno odráží od všeho, je i jedno světlo na kole pod úrovní pasu málo = tzn, i jakékoli udělátko. Navíc by mávalo autům do jejich pruhu, takže ti poctiví by mnohdy jeli za mnou a já bych byla jak ucpávka. Chce to prostě jedno silné červené světlo pod sedlem, blikavé a druhé na helmu nebo na záda. K tomu reflexní prvky všude, kde to jde.  Mám je i na pláštích kola kolem ráfků. Myslím, že ohroženější jsou lidé na těch vsích, kde obecně cyklisté podceňují bezpečnost. V Praze více čelíte těm ubožákům, kteří vám chtějí dělat naschvál. Třeba, že jedou v pomalé koloně schválně tak vpravo, abyste se tam už nevešli s kolem. Těch je…. 😄 

Jo jo, “miluji cyklisty”, jedoucí brzy ráno do kravína - v černých gumovkách a tmavě modrých montérkách. Samozřejmě bez jakéhokoliv osvětlení. Ale pravda, že s úbytkem těchto podniků už tolik vidět nejsou.

kometa
kometa 16.11.2023, 10:01:56 xxx.xxx.224.101
efe:

Potkat takovýho ko*ota, tak snad fakt zastavím a tu tyč i s hřebíkem mu narvu do prvního otvoru….

No vidíte. Mně zase vadí, když já jako chodec v reflexní vestě a s baterkou v ruce občas skoro uskakuji do příkopu, protože nějaký pospíchálek si chce o můj rukáv vyleštit boční zrcátko.

balu
balu 16.11.2023, 10:03:03 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.11.2023, 09:56:10

Nezlobte se na mě, tohle neokecáte. Samozřejmě, že to měl do silnice, jinak by si nemohl honit ego na řidičích aut. Měl štěstí, že se mu na to někdo nenapíchl, protože pochybuji, že jezdil výhradně po silnici, že s kolem nešel nebo nejel ani kousek po chodníku či nějaké cestě, kde se pohybují chodci a jiní cyklisti, inlajnisti a pod. 

kometa
kometa 16.11.2023, 10:05:38 xxx.xxx.224.101
balu:

Nezlobte se na mě, tohle neokecáte. Samozřejmě, že to měl do silnice, jinak by si nemohl honit ego na řidičích aut. Měl štěstí, že se mu na to někdo nenapíchl, protože pochybuji, že jezdil výhradně po silnici, že s kolem nešel nebo nejel ani kousek po chodníku či nějaké cestě, kde se pohybují chodci a jiní cyklisti, inlajnisti a pod. 

Je to víc jak 30 let zpátky.  Takže nevím. Ale předpokládám, že to měl instalováno jenom na pohyb po silnici.

balu
balu 16.11.2023, 10:07:36 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.11.2023, 10:05:38

Aha, a pokaždé když šel ze silnice to odmontoval. 😀😄

efe
efe 16.11.2023, 10:08:30 xxx.xxx.30.165
kometa:

No vidíte. Mně zase vadí, když já jako chodec v reflexní vestě a s baterkou v ruce občas skoro uskakuji do příkopu, protože nějaký pospíchálek si chce o můj rukáv vyleštit boční zrcátko.

A jak to souvisí s tyčí přidělanou na kole?

kometa
kometa 16.11.2023, 10:27:45 xxx.xxx.224.101
efe:

A jak to souvisí s tyčí přidělanou na kole?

Souvisí s bezohledností řidičů, jak jsem psala. Neboli se takovému koláčkovi nedivím.

balu
balu 16.11.2023, 10:30:34 xxx.xxx.152.98

Cyklistu musí jiní účastníci silničního provozu na silnici bez cyklopruhu předjíždět s odstupem 1,5 m. 

Ale když je po kraji silnice cyklopruh, jede cyklista ve svém pruhu, auto taky ve svém, a rozhodně mezi nimi není 1,5 m a nevadí to. 

Když je kolona, cyklisté ji podjíždějí po pravé straně kolem aut a rozhodně nedodržují 1,5 m odstup a nevadí to. A ještě se rozčilují, když nějaké auto stojí tak, že nemohou projet.

balu
balu 16.11.2023, 10:32:01 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.11.2023, 10:27:45

Jenže tady je bezohledný ten cyklista, který tou tyčí ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu. 

kometa
kometa 16.11.2023, 10:32:46 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.11.2023, 10:30:34

Tak cyklisti, kteří mě předjíždějí zprava, mě taky čílí.

kometa
kometa 16.11.2023, 10:34:13 xxx.xxx.224.101
balu:

Jenže tady je bezohledný ten cyklista, který tou tyčí ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu. 

On si chtěl jenom vybojovat aspoň půlmetrový odstup.

Thielli
Thielli 16.11.2023, 10:37:05 xxx.xxx.65.248
Sarah01:

https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/rozestup-auta-cyklisti-zakon-test-smlsaloviny.A210422_172601_domaci_smls

https://www.youtube.com/watch?v=RIUKM4VgvQg

😀

I když ono to k smíchu moc není, je to o hubu.

Ze své sedmnáctileté praxe dojíždění do práce na kole shledávám takto nadiktovaný odstup jako nereálný (min. pro jízdu ve městě). Sice vás nezabije auto, ale pak vás zabije ta kolona za vámi, protože se jako cyklista opravdu stanete špuntem a místo toho, aby váš způsob dopravy městu ulevil, naopak ho zhorší. Fakt takhle ne 🤭 Když slyším, že se za mnou vleče autobus, prostě uhnu do první “díry” vpravo a ukážu mu rukou ať jede..  a nejen jemu. Jak už jsem psala, i v jednosměrkách pouštím auta, když vím, že je brzdím. A ony na mě pak skoro všichni zase blikají zadníma oranžovýma očičkama jako poděkování. A to mě vždycky potěší, že i tento pididialog v džungli funguje. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.