Nevím, ještě včera to vypadalo, že to zvládneme domácí péčí, ale dnes při čištění už bylo vidět, že jí to celý napůl plandá, nechám rozhodnout doktora.
Kdysi feně nalomený dráp srostl (nevím už jestli byl nalomený tolik ), ale zůstal bolestivý. Bylo to na zadní a kdykoliv něco přeskakovala - překračovala - a zavadila zadní, tak kvičela. Stejně dráp musel pryč.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.11.2023, 14:49:00
Přesně. Už jsme doma. Na veterině kníkám “hlavně, ať ji to moc nebolí, buďte něžný”. Doktor “nejlepší je moment překvapeni”… a než jsem se nadechla, už jsem nedržela psa já, ale sestra, doktor trhnul kleštěma… černá ani nestihla zavýt. Dostala pochvalu za statečnost (já ne) i za to, že si to zlomila čistě. Právě teď žvýká obří sušené hovězí líčko a hnědá ze soucitu taky…
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 10.11.2023, 11:46:54
Fakt bych nikdy neřekla, že by se mi takovej pes líbil… Přesně. Pudl byl vždycky až na chvostu mého zájmu. Skoro jako produkt z hračkářství, až na to, že kadí a potřebuje chodit ven.
Jinak další ze známek stárnutí je ten, že strašně nutně potřebuji mít alespoň jednu porcelánovou sošku krásného psa… (a to z porcelánu opravdu jen jím, jinak tyhle krámy nesbírám…) A posuďte sami. Oba jsou z profesionálních dílen, pudl je Rosenthal, barzoj je Metzler Ortloff… he? a kdeže je ta elegance?
Fakt bych nikdy neřekla, že by se mi takovej pes líbil… Přesně. Pudl byl vždycky až na chvostu mého zájmu. Skoro jako produkt z hračkářství, až na to, že kadí a potřebuje chodit ven.
Jinak další ze známek stárnutí je ten, že strašně nutně potřebuji mít alespoň jednu porcelánovou sošku krásného psa… (a to z porcelánu opravdu jen jím, jinak tyhle krámy nesbírám…) A posuďte sami. Oba jsou z profesionálních dílen, pudl je Rosenthal, barzoj je Metzler Ortloff… he? a kdeže je ta elegance?
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 11.11.2023, 08:28:28
Fikovnice, já myslím, že hlasování pro barzoje bude jednomyslné. 😆. Toho Metzlera už hledám po netu docela dlouho. Jednoho měli v antiku v Praze na webu a když jsem zaplatila, zjistili, ze už byl prodaný 😭
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 11.11.2023, 11:12:52
Fíkovnice, díky za snahu ALE… já chci jen toho od Metzler-Ortoff, a to ještě jen pokud bude elegantně kolorovaný. Porcelánových sošek barozojů jsou mraky. Lovečtí psi jsou vůbec pro toto zpracování vděčný motiv. Má to kdejaká babi dodnes na kredenci.
Já jsem ale snob, který když si něco vybere, tak nedělá kompromisy (zkoušela jsem to, ale vždy jsem pak byla na sebe naštvaná.) Příklad: chci dubový stůl a mám holý zadek. Mohu si tedy koupit stůl z lamina s dezénem dub. Ani náhodou. Raději budu deset let obědvat na nastohovaných krabicích od banánů a pak si koupím dubový stůl. Dubový. Třeba z bazaru, doma si ho vymazlím jemným smirkem, špachtlemi a navoskuji si ho. Protože pro mě má prostě dubový stůl duši na rozdíl od lamina. Mám raději staré věci s duší z původních materiálů než nové, které se je přetvařují, že jsou dlaždice, dřevo, kámen… Nezatracuji umělý materiál, ale ať nepředstírá, že je něčím jiným než je. 🌼
Fíkovnice, díky za snahu ALE… já chci jen toho od Metzler-Ortoff, a to ještě jen pokud bude elegantně kolorovaný. Porcelánových sošek barozojů jsou mraky. Lovečtí psi jsou vůbec pro toto zpracování vděčný motiv. Má to kdejaká babi dodnes na kredenci.
Já jsem ale snob, který když si něco vybere, tak nedělá kompromisy (zkoušela jsem to, ale vždy jsem pak byla na sebe naštvaná.) Příklad: chci dubový stůl a mám holý zadek. Mohu si tedy koupit stůl z lamina s dezénem dub. Ani náhodou. Raději budu deset let obědvat na nastohovaných krabicích od banánů a pak si koupím dubový stůl. Dubový. Třeba z bazaru, doma si ho vymazlím jemným smirkem, špachtlemi a navoskuji si ho. Protože pro mě má prostě dubový stůl duši na rozdíl od lamina. Mám raději staré věci s duší z původních materiálů než nové, které se je přetvařují, že jsou dlaždice, dřevo, kámen… Nezatracuji umělý materiál, ale ať nepředstírá, že je něčím jiným než je. 🌼
No právě, to byla soška od M and O (jen mírně vizuálně a mírně kolorovaně jiná než ta, kterou jste vkládala Vy). Vůbec nechápu, proč mi nejde nahrát jpg obrázek. Možná chybka při přechodu na novou verzi webu…?
Pro zajímavost jsem to hledala a vykouklo to na mě, tak jsem Vám chtěla pomoct.😟