Aktuálně: 3 731 inzerátů211 060 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Všeobecný pokec

megi-the-pes
megi-the-pes 04.11.2023, 17:59:36 xxx.xxx.124.42

Ale co je na vodítku špatného? Každý pes jde vycvičit do nějakého levelu - a já nebudu teriéra, který je určený na zatřepání divočákem, učit, že není teriér. Nebudu. 1) to fakt zas tak moc nejde 2) zabít duši toho psa, to nezvládnu
Kdybych toho psa pustila mezi stádo, vím, že to neklapne, nezastaví se; nevěřím tomu. Takže když vidím, že větří, velím čekej a zapínám vodítko. Co že by ulovil večeři… spíše mi toho psa někdo zastřelí… ale hlavně nechci, aby se pes u zvěře nezdravě stresoval. To samé, když potkáme fenu, nějak se moje fena musí chovat, ale že bych je nechala samotné? 
Co je její motivace? No to mi někdo řekněte… pamlsky odjakživa plivala, hm, tak jsou hnusné, ok, smažená slanina? Taky nic. Trošku to šlo na míček, ale vůbec ne podle předpisů, spíše se ten pes sám odměňoval, tím, že míček donesl a já zas hodila… 
Teoreticky by to šlo na trhací hru, ale tady fakt fungovalo to, že já jásala a Megy vteřinu taky, ale už čekala, co se bude dít dál, další můj požadavek, tím se asi odměnil… blázinec tady. 
A to učení chování u zvěře? Povel čekej zadřený pod kůži, od obýváku po pole se stádem a tam raději jištění vodítkem. Někdy mi přišlo, že doma je pro ni odměna to, že si zas může jít lehnout ke krbu, a venku, že může jít hrabat myši nebo si hrát se psem.
Třeba je pro některé psy odměna to “volno”. Zní to asi blbě. Nemůže být pro Ginu motivace; odměna to, že má kontrolu nad okolím? Hlídá si paničku, okolí, prostě vidí okolo a to stačí. U nohy paničky toho moc nevidí, nemá takový manévrovací prostor. 
Zkusila bych to třeba tak, pomocí stopovačky… zastavíš se (zastavíš se vždy, na to dohlédne stopka)  = můžeš zas jít. 
Taky dobře s Megy fungovalo, když jsem pak míček kopla po zemi a ona to tryskem ulovila… jenže někdy chtěla víc hrabat ty myši… A to vyhrálo. Jenže nemám myši na rozhazování.

Sardullah
Sardullah 04.11.2023, 19:22:01 xxx.xxx.221.216
drvodelkafialova:

Mám doma dvě extrémně žravé feny a psa jehož touha je zemřít hlady. Na žrádlo jako odměnu nefunguje vůbec. S tou motivací by mě to taky moc zajímalo. Myslím že poslouchá, protože mě má rád, ale takové to motivováni je mu úplně putna. Naštěstí se hodně řídí podle feny, ta poslouchá na slovo.

Když jsem měla berbeří dvojčata, tak jsem si myslela, že přivolání je více méně ok…tedy pokud jsem měla rozhled, v nepřehledném terénu buď vodítko a nebo psi na volno po jednom…nemohla jsem riskovat, že by mi radikální fena někde nečekaně vlítla do psa. Ale jinak chodili na první dobrou. No do té doby, než fena odešla do psího nebe…pes najednou přestal poslouchat. Ne teda, že by někam zdrhnul, ale jak kdyby přivolávací povel v životě neslyšel. Došlo to tak daleko, že jsem ho pro jistotu vodila na flexině…stejně se už dědula v podstatě jenom šmrdolil kolem mě, ale prostě jsem se bála, že by se někam rozběhnul a že bych ho nezastavila.  No a pak jsme pořídili malou Ginuš a pes najednou zase přivolání ok na první dobrou…a nebylo to tím, že by kopíroval chování malé pyrenejky…naopak Gina se držela jeho.

Sardullah
Sardullah 04.11.2023, 19:44:45 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 04.11.2023, 17:59:36

Zkusila bych to třeba tak, pomocí stopovačky… zastavíš se (zastavíš se vždy, na to dohlédne stopka) = můžeš zas jít.

No stopku za sebou tahala poměrně dlouho, dokonce to i jednu dobu vypadalo velmi nadějně, co se reakce na přivolání týče…nebojím se říct, že jsme to dotáhly na 90%. Pěkně reagovala i na povel “brzdi”, to když se někam rozeběhla a hrozilo, že doběhne na konec šňůry nebo flexiny. Ale pak začala vymejšlet bejkárny a začalo to pro mě být …no…zdraví nebezpečné…ze stejného důvodu jsem zrušila i flexi. Teda takhle…ono to začalo být nebezpečné i na vodítku, než jsem teda přišla na to, že stačí jí přidržet za obojek. A ona reagovala za mlada na všechno…na psy, cyklisty, běžce, osamělé chodce, dokonce i na stíny aut, které se pohybovaly po zemi, když jsme procházely kolem mostu…to si neumíte představit, jakej byla Gina poděs…a terénní motorky v přírodě, tak to byla kapitola sama pro sebe.

Prostě jak měla alespoň trochu prostor, tak urychleně přiklusala ke mně a vyrazila rychlostí blesku vpřed…třeba i několikrát za sebou. Jo jasně…Sardullah, tu stopovačku máš držet tak, aby k takovým manévrům neměla prostor, ale upřímně v praxi se mi to moc nevedlo.

Dost jsem se s tím natrápila, než jsem usoudila, že ono to pro ní na vodítku není žádná katastrofa. Třeba když jsme měli Jessinku…to ještě Gina chodila “na volno” jištěná stopovačkou a Jessinka lítala na volno, tak Ginuš stejně chodila a čmuchala si…jedinej rozdíl byl, že si čmuchala dál ode mne. Vůbec neměla zájem poběhat s Jessinkou a naopak jí prudilo, když jí Jessinka vyzývala ke hře…prej “dej nám svátek Lochnesko, já si tady čmuchám”.

Takže prostě chodíme jen trasy, které Ginuš přijdou zajímavé….třeba les už jsem vzdala, protože takhle zpruzelýho psa jako je Gina v lese, jsem fakty snad ještě neviděla…jako Gina za normální situace jde přede mnou, čumák “zabořený do země”…v lese furt čučí okolo, furt zastavuje, pomalu jí táhnu za sebou jako kozu Lízu…a to máte vidět to nadšení, když řeknu, že na to teda prdíme a jdeme pryč as otočím to…

Nikdy jsem si nemyslela, že budu mít psa, kterého nebudu moci pustit z vodítka…bylo to pro mě nemyslitelné…no nikdy neříkej nikdy…dneska si myslím, že jsme takhle ve své podstatě spokojené obě. Gina si prochajdu užije…pokud jí teda netáhnu do toho lesa…a já se nemusím stresovat…tím, že máme zahradu a ona se může s Matějem vylítat tam, tak mě to vodítko na prochajdě netrápí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.11.2023, 21:19:09 xxx:xxx.513c:7690
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.11.2023, 19:22:01

Bela - je už dáma v nej letech a poslouchá až ztřeštěně, největší zájem má se zavděčit. Stačí na ni promluvit a hned se k člověku vrhne. Tímhle přístupem vždycky Heryho strhne. On sice vypadá ohromně sebevědomě ale je na ní hodně zavislý, což je třeba vidět, když ho vezmu na veterinu a jí ne. To je z něj hromádka neštěstí. Ona naopak si docela ráda občas od něj odpočine a užívá si, že je středem pozornosti. Bela je o dva roky staršíˇa Čivinka o osm, neumím si představit, co bude jednou ten náš ňouma bez holek dělat.

Obrázek Obrázek Obrázek
Thielli
Thielli 05.11.2023, 22:36:59 xxx.xxx.242.84

Jdu se zase vybrečet.

Aby dámičky měly nějakou zajímavou změnu v misce, koupím jim toto:

https://eshop.easybarf.cz/mrazene-maso/holubi-maso-1-kg-wood-pigeon/

A výsledek? Pysky ohrnutý až k čelu, v jednom oku výčitka a ve druhém zvednutý prostředníček. S tím odešly znechuceně od misky. OK. Řekla jsem si, ze to ještě zkusím uvařit. Je půl jedenácté, už mají zavřená psí dvířka na lodžii. Vývar voní po celém bytě a hnědá stojí u těch dvířek a čumí na mě, ať to koukám hned otevřít, že má z toho ptáka v hrnci návaly…

🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

Sardullah
Sardullah 05.11.2023, 23:33:44 xxx.xxx.28.38
Thielli:

Jdu se zase vybrečet.

Aby dámičky měly nějakou zajímavou změnu v misce, koupím jim toto:

https://eshop.easybarf.cz/mrazene-maso/holubi-maso-1-kg-wood-pigeon/

A výsledek? Pysky ohrnutý až k čelu, v jednom oku výčitka a ve druhém zvednutý prostředníček. S tím odešly znechuceně od misky. OK. Řekla jsem si, ze to ještě zkusím uvařit. Je půl jedenácté, už mají zavřená psí dvířka na lodžii. Vývar voní po celém bytě a hnědá stojí u těch dvířek a čumí na mě, ať to koukám hned otevřít, že má z toho ptáka v hrnci návaly…

🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

No tak vítejte v klubu… v těchto situacích já ještě hudruju “víte, co by za to děti v Africe daly? Ale vy samou roztažeností nevíte, co byste do tý huby dali.” No a pak to teda dám do ledničky, jestli si to psi druhý den nerozmyslí, no a pak to hodím do popelnice.

lupus4
lupus4 05.11.2023, 23:45:29 xxx.xxx.205.61

tam je teda draho 🙄 Hovězí svalovina hrubomletá 1 kg /95 Kč

já beru

Pošvář ve zveráku (po přirážce marže obchodu) 1kg/45 Kč (Písek)

Velva totéž (po přirážce marže obchodu) 1 kg/52 (Vimperk)

Obrázek
Ronja s motejlem (neregistrovaný) 06.11.2023, 07:26:39 xxx.xxx.119.6

Tak já si asi budu muset dát inzerát - Nedarujete někdo telátko? Do dobrých rukou, tlapek, pajšlu? 

Vypadá to, že nám končí závoz a teda momentálně nevím, čím našeho žracího autistu budu krmit.  On je žravej a hodně, ale jen na to svý jistý, jakmile byl v mase gram tuku navíc, “fuuj, budu blejt”. 

Člověk by řekl, dyť je to pes, ten přece sežere všechno a je rád, když má kde složit hlavu a co do misky, ještě když v tý misce není starej chleba a voda.  Možná bych ho o tom chlebu a vodě mohla chvíli nechat…týden, 14 dní? Pak by asi s nadšením sežral kuře z marketu (nesnáší kuře z marketu, kuře z marketu nesnášíme i my, nesmí přes práh), den dva by mu to vydrželo, pak zas nic…Nedarujete někdo telátko?…

Kilian
Kilian 06.11.2023, 09:04:57 xxx:xxx.9b6f:e48f
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 05.11.2023, 22:36:59

….náš pes by vám za to urvat ruce…jdu mu objednat…holuba ještě neměl…

Thielli (neregistrovaný) 06.11.2023, 09:25:15 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 06.11.2023, 09:04:57

Jak myslíte.😄Hnědá dosud vyluxovala vše. Ale po včerejšku mě ty experimenty a vyhazování peněz za mlsné huby přešly. 😏 Já to nakonec dlouho vařila v papiňáku s malou troškou bylinkového bujonu, aby změkly kosti, které jsou v tom jemně namleté, ráno to tedy bylo nakonec pozřeno.  Ale tím to končí, zvedla jsem na ně prostředníček já. Rozhodně to nebylo zkažené, vonělo to normálně po divokém mase. 

Snažím se krmit co nejméně utrápenými zvířaty, takže co nejvíc z toho divokého. Ale tiskárnu na peníze v kočárkárně nemám a sama jím místo masa mrkev a kedlubnu.

Anonymní (neregistrovaný) 06.11.2023, 09:39:32 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 06.11.2023, 09:25:15

Ale tiskárnu na peníze v kočárkárně nemám a sama jím místo masa mrkev a kedlubnu.

a co kolárna, tam taky není?

Fatia
Fatia 06.11.2023, 09:56:47 xxx.xxx.205.210
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 06.11.2023, 09:25:15

My máme restauraci, takže psina dostává různé maso… A holubí kostry taky neměly úspěch. Sežrala to, ale bez nadšení. Když by mělo být víc dnů za sebou, musím to s něčím střídat, jinak nechá maso v misce klidně několik hodin, než se do toho pustí. V září jsem ji takhle přejedla křepelkama. Jak jich bylo moc, tak jí to už nejelo. 

kometa
kometa 06.11.2023, 10:06:43 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 06.11.2023, 09:56:47

Do Somálska s nimi!🙂

Píšu já, která svému ledvinovému kocourovi v období nežravosti servírtuje rybí filé nebo tlačenku, hlavně, aby něco pozřel.

keriton
keriton 06.11.2023, 12:53:34 xxx.xxx.80.100
hmn:

je to sice už pět let po debatě (kterou jsem ani díky plynu a indukci nemohla najít), ale hodím odkaz (rozhovor s F. Šustou) - je tam to stůj, a proč stůj (po 16.té minutě), je tam o budování výdrže :

https://www.youtube.com/watch?v=wW6aWKh1abw

Super, poslechla jsem si a nakoplo mě to, jak a na čem zamakat! 👌

Aluška (neregistrovaný) 06.11.2023, 14:01:49 xxx.xxx.200.75

holuba už nesla domů Bessča z lesa a v sobotu hodovali na ohnilý srnčí noze

Fatia
Fatia 08.11.2023, 13:19:26 xxx.xxx.205.210

Dlužím tu pokračování a snad už i konec naší králičí story. Králíci opravdu byli sousedů, s kterými sdílíme jen kousek, pár metrů plotu. Jsou to zakrslí králíčci dcery, po letech doma jim vytvořili na zahradě ohrádku a domeček, letos na jaře zkusili je z ohrádky vypustit a králíčci hopkali po zahradě na volno, večer se vraceli domů. A oni našli cestu do ráje, u mě na zahradě je víc divočina, víc trávy, pampelišek, keřů. Sousedi si nevšimli, protože králíci se domů vraceli. Teď opravili plot, zadělali průchodové díry, takže hurá, už nechovám králíky. (nebo možná jo, ale s přicházející zimou na zahradě nektrávím tolik času a nevím o nich 😀, bobky se ztratí v listí).  Ještě vyzkouším mrkvový test. Položím mrkev na zahradu a uvidím, jestli zmizí 🙂

Buggyra
Buggyra 08.11.2023, 13:26:11 xxx.xxx.198.226

skvěle skvěle, parádní zpráva, to jsem ráda, že nebylo třeba sáhnout po nějakém potenciálně konfliktním řešení - blahopřeji! 

efe
efe 09.11.2023, 10:15:15 xxx.xxx.199.5

Mohli byste mi prosím doporučit čelovku s červeným světlem? Nepotřebuji nic extra, jen na takové to “domácí žvýkání”… díky.

Zrzavci
Zrzavci 09.11.2023, 10:42:07 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 09.11.2023, 10:15:15

jen na takové to “domácí žvýkání”… díky.

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.