Aktuálně: 3 730 inzerátů211 057 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Všeobecný pokec

Davaj (neregistrovaný) 03.11.2023, 16:15:58 xxx.xxx.153.170

Až nebude plyn a elektřina, tak budeme jezdit na barelech a opékat si špekáčky🤣🤣

Fikovnice
Fikovnice 03.11.2023, 16:25:39 xxx.xxx.62.94
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 03.11.2023, 14:56:07

Vlastním na chalupě (kachláky někdy z poloviny 19. stol.)…ale nefunkční, respektive u krbu praskla ta zadní vložka a komín mi už žádný kominík nezreviduje…

Takže se tam už de fakto nedá dřívím nebo uhlím topit.

Sarah01
Sarah01 03.11.2023, 17:49:18 xxx.xxx.162.253
assil:

Já bych chtěla kachlovou pes s troubou a sporákem, no až někdy vyhraju ve sportce. 😀

😂😂😂

To říkávala tchýně celý život, celý život pravidelně i sázela a víte co, dodneška má 💩.

Orionka (neregistrovaný) 03.11.2023, 18:22:32 xxx.xxx.82.160

Trochu otočím řeč: máte někdo zkušenost s e-obchodem TEMU. Nabízejí kdeco.

57 (neregistrovaný) 03.11.2023, 19:28:08 xxx:xxx.fe12:20b5
Orionka:

Trochu otočím řeč: máte někdo zkušenost s e-obchodem TEMU. Nabízejí kdeco.

K tomu užitečný článek:

Temu je online obchod psaný sídlem v Bostonu a provozovaný čínskou e-commerce společností PDD Holdings.

“Uživatelé by však neměli zapomínat na rizika, která se s aplikací Temu pojí, např. bezpečnost uživatelských dat.” Poobné problémy jako čínský TikTok, uživatelská data sdílená se zaměstnanci v Číně atd.

Orionka (neregistrovaný) 03.11.2023, 19:52:28 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele 57 z 03.11.2023, 19:28:08

Děkuju, jak bych musela stahovat aplikaci ( není to “normální” e-obchod)…..tak nemusím mít ode všeho. Mají tam ale moc hezké potahy do auta.

Anonymní (neregistrovaný) 03.11.2023, 19:58:28 xxx:xxx.fe10:d247

Obchod Genesis se mi líbí.

assil
assil 03.11.2023, 22:32:12 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.11.2023, 18:22:32

Na FB to celkem chválej, je to vlastně alík z EU skladů, takže omezenější výběr, jen se tam prý nedá vybrat doprava a často posílají zásilkovnou na nejbližší pobočku, což některým lidem, třeba mě, dost nevyhovuje.

Trickyvoo
Trickyvoo 03.11.2023, 22:36:24 xxx.xxx.62.63
Anonymní:

Obchod Genesis se mi líbí.

Jo tak tam jsem objednávala před 14 dny. 3 věci byly pěkné, ale 4 jsem vracela. Bunda, vesta s flekama, jedna věc byla malá a jedny kalhoty měly nefunkční zip. To mi nepřišlo moc super teda. Chtěla jsem koupit něco na “lítačku”, ale celkem to bylo zklamání. Kdyby to tam aspň psali, co to má za mouchy.

Mi
Mi 04.11.2023, 06:58:13 xxx:xxx.9e41:d921
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 03.11.2023, 19:20:37

Aniž jsem kdysi věděla co je target,učila jsem psy chůzi u nohy pomocí proutku. Pes dostal povel “ k noze a pomalu”.Pokud začal předbíhat přiložila jsem proutek k hrudníku,případně jen před něho jako zábranu. Fungovalo to skvěle,psi to brzy pochopili a nikdy nebylo třeba škubat vodítkem jak se to často vidí.

Co mi  doslova leze krkem,tak je to ta blbost které říkají oční kontakt, kdy pes jde se zvrácenou hlavou a čumí na psovoda.Jednak to vypadá příšerně,pes nevidí kam šlape a ještě ho musí bolet za krkem. Skoro týrání.

megi-the-pes
megi-the-pes 04.11.2023, 08:03:26 xxx.xxx.124.42

Jenže ten pes nemusí vidět na cestu, protože psoVOD. Je tak vidět, jak vod vede psa, jak mu pes věří, následuje ho… slepě. 😀Si myslím já, neb jsem v životě nenacvičila ani vánoční besídku. Megy toto, ne v takové míře, dělá přirozeně, když zahodím vodítko, a vždy jí říkám:
"Nebuď vlčák Kde je můj bojovej pés!"

Kilian
Kilian 04.11.2023, 11:22:46 xxx:xxx.9122:b39d
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 03.11.2023, 16:25:39

……..tak ale šikovný kamnář s kominikem by je zresuscitovali ne?…po nich jsem vždycky toužila….

Sardullah
Sardullah 04.11.2023, 12:33:14 xxx.xxx.189.104
megi-the-pes:

Jenže ten pes nemusí vidět na cestu, protože psoVOD. Je tak vidět, jak vod vede psa, jak mu pes věří, následuje ho… slepě. 😀Si myslím já, neb jsem v životě nenacvičila ani vánoční besídku. Megy toto, ne v takové míře, dělá přirozeně, když zahodím vodítko, a vždy jí říkám:
"Nebuď vlčák Kde je můj bojovej pés!"

Nejsem pamlskovací paninka, ale tak v rámci upevnění vrozených vloh pro povel přivolání jsem u Matýska ty pamlsky (v našem případě piškotky) nosila…i pamlskovník jsem si na stará kolena pořídila, abych neměla po kapsách piškotkové drobení…i nový klikr jsem si zakoupila, protože ten starý se mi někde doma potratil….a jak to dopadlo? Jakmile Matěj zjistí, že mám pamlsky…resp. po první pochvale a odměně…už se ode mne nehne na krok a čučí na mě…pak teda, když ze mě nic nevypadne a je neustále pobízen, aby si šel po svém…tak to teda vzdá, ale při prvním náznaku…třeba sáhnu do kapsy pro telefon…je zase u mě…

Takže na jednu stranu dobrý…jeho reakční doba je potom teď hned…na druhou stranu, se kolikrát o něj skoro přerazím, když se přijde “ukázat” a a jsme v pohybu a on zničehož nic zastaví a nebo se motá přede mnou, furt na mě čučí…ešivá náhodou nesahám pro ten piškot.

A kdybyste se náhodou chtěli zeptat, co na ty piškotky Gina….tak vám rovnou odpovím…volám Matěje…Matějíček přiběhne, předsedne…je pochválen a odměněn…Gina, která jde na vodítku, se na mě ohlédne a říká “bože, proč už zase stojíme??”…a já na to “dávala jsem Matýskovi piškoteček…chceš taky…na…” Gina k tomu čuchne (ve své podstatě je jedno, jestli je to piškoteček, šunčička, párek, sušený plíce, sušený střívko…zkoušela jsem na Ginu téměř vše, co mě napadlo) odvrátí hlavu a říká…"strč si piškot někam…a jdeme…"

Fikovnice
Fikovnice 04.11.2023, 14:18:45 xxx.xxx.62.69
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 04.11.2023, 11:22:46

Evi, asi ano, ale musela bych tam nalít jen na opravu komína (je to takový ten “průlezák”) takových 30 - 50k. A to nemám…

Sardullah
Sardullah 04.11.2023, 16:58:59 xxx.xxx.189.104
drvodelkafialova:

Správně, venku se nežere😂

Což tedy dost znesnadňuje, neřku-li znemožňuje, motivování psa k uposlechnutí povelu.

Ano, ano…v praxi to vypadá tak, že Gina odklusávala do západu slunce, protože musela nutně prozkoumat nějaké křovíčko na horizontu a já volala “Gino, počkej….” a Gina “já počkám až na konci..” a to teda měla pravdu, opravdu počkala u toho křovíčka resp. když to bylo daleko, tak než jsem za ní dofuněla, tak už mi zase klusala v ústrety. Protože venku se nepapá a tak i kdybych měla v pamlskovníku koňská vejce, tak je to na nic.

Ne.. teď vážně…často je zmiňováno, že psa musíme motivovat, že pro psa musíme být zajímavější, než všechno ostatní na světě, že to musíme ošéfovat tak, aby si pes všímal nás…a že tedy ne všichni psi jsou motivovatelní na pamlsky…prostě některý pes je pamlskový, jiný na hračku, další na podrbání za uchem atd atd…co je odměna určuje pes…

Jo fajn…často se mi chce říci, tak mi to pojďte ukázat vy Coperfieldi….jasně první možností je, že jsem neschopnej kynolog a nejsem schopná některé svoje psy (Ginu) namotivovat…druhá možnost je ta, že možná moji psi jsou motivovatelní, ale nemůžu zaboha přijít na co…pamlsek nee, pochvala, pomazlení, podrbání nee, hračka nee, hra nee, případný strach, že se mi ztratí panička..nee..domů trefím, k autu trefím…..

A pak zase člověk čte…každého psa lze motivovat, u každého psa lze pozornost přešaltovat na páníka…ahááá, takže opravdu je to tak, opravdu je to mojí neschopností…no Ginuš, tak pěkně děkuju, že jsi totálně rozcupovala mojí třicetiletou kynologickou čest….

Lidi jako vážně…vážně je to tak…opravdu jsou na tu motivaci studie, že každého chrta a nebo pastevce je možné motivovat tak, aby měl opravdu spolehlivé přivolání.  Jako už jsem viděla pár reportáží nebo videí, kde pan Šusta demonstruje na kozách…že teda koza není pes, koza poslechne jenom když chce….a opět se mi chce říct…tak mi to předveď s mojí Ginuš…..to teda koza je teda zlatá, jakože omega zlatá.  

Možná proto, že jsem nenašla žádný způsob, jak fenu pozitivně motivovat, nejsem schopná v praxi využít metody nějaké pozitivní motivace, zároveň nemám talent co má Desenský, neumím ani nechci používat elektriku, tak tedy budu Ginu do smrti vláčet venku na vodítku…a jsem teda alespoň ráda, že jsme si ujasnily, která z nás dvou je tvrdohlavější a když Gina řekne “a just ne…” tak na moje “a just jo..” to nemá. Takže jak si získat pozornost psa…že na mě fena načuřele kouká a odhaduje, jestli i tentokrát budu mít větší výdrž….a jakože Gino, mě je to fakty jedno…ty chceš procházkovat a čenichat, já si tady klidně budu hodinu staticky prohlížet tohle křovíčko.

Kilian
Kilian 04.11.2023, 17:17:25 xxx:xxx.9122:b39d
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 04.11.2023, 14:18:45

…..ja vím Jani, omlouvám se, to mi jen tak ujelo, ale kachlaky je moje srdcovka…

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.11.2023, 17:17:50 xxx.xxx.57.19
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.11.2023, 16:58:59

Mám doma dvě extrémně žravé feny a psa jehož touha je zemřít hlady. Na žrádlo jako odměnu nefunguje vůbec. S tou motivací by mě to taky moc zajímalo. Myslím že poslouchá, protože mě má rád, ale takové to motivováni je mu úplně putna. Naštěstí se hodně řídí podle feny, ta poslouchá na slovo.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.