Jedna “němá výčitka” a jedna sada “Panna a netvor” 😀
Musím přiznat, že venčení mě stálo o polovinu méně energie, protože být neustále ve střehu a hlídat 360 stupňů dokola, sledovat každé křoví, přivolávat před každým zabočením za roh… jen aby hnědá mohla mít víc volnosti - bylo velmi vyčerpávající. Myslím, že na špagát si zvykne, dnes jsem jí ho zčásti poponášela, ale když tahala sama, nevypadala jako z obrazu Burlaci na Volze. Je to opravdu, jak bychom se vrátili do štěněcího věku.
už mám ten "lopatkový rýčovník"🤗dostala jsem ho,prý,kdybych si ho koupila,tak by mi tak nerostl..je čerstvně zasazený z oplégru,tak doufám,že se chytí…😊
Tu mám už několik let, už jsem ji musela rozsadit, protože mi prasknul květináč, jak byly ty kořeny rozrostlé a silné. Musíte hodně zalévat, strašně to chlastá a bude vám pořád kvést.
Víc se vás tu ptá na to vodítko - třeba se pletu, ale to není jen to vodítko. To je prostě absolutně jiný projev tady kolem v Praze a absolutně jiný jen v tom lesoparku 5 km od nás. O venkově nemluvě. Ony se tady prostě víc vlečou i bez toho vodítka. Vodítko to jen podtrhne. Hnědá je ještě jakž takž schopná i ve městě chodit a čichat si, ale černá kolikrát jde za mnou znuděně jak tahací kačer na špagátu. Takže tam je to opravdu na mě ji zabavit. Jestli jsem na ně něco přenesla, je to nechuť k metropoli jako taková. Já jsem šťastná jen venku.
btw. nechcete někdo dočasně (tak na 10 let) vyměnit chaloupku na samotě u lesa za krásný byt v klidu a v zeleni v Praze? 😏
/ne - prodat ho nemůžu, jsem vázaná daným slibem umírajícímu… a po zkušenostech z pronájmem ani slyšet.
dlouho jsem tu nebyla,početla jsem si zpětně👍..Jen připomínka…K těm “anonymům”..jak pozná jeden anonym,že mu odpovídá druhý anonym?(muž?žena?)….Poprosila bych anonyma,který sice na PC je jmenovitě,a na telefonu ne,že by mohl napsat(když píše z telefonu-aby nebyl v ten moment anonymní),že “tady je třeba Bobča”a dál psát svoje,abysme věděli(y)kdo to píše..Schovávat se za anonymitu a psát nějaké nevhodné věci mi přijde ubohé…
Ohledně sporáku-už je to asi vyřešené😊..ale indukci mi vnucovala bytná,ale já ji nechtěla,že je hodně rychlá..Je to asi o zvyku,ale mám sklokeramiku,vaří hodně rychle a můžu používat všechno nádobí..a čistí se skvěle..taky můžu vypnout dřív a dovařuju a to indukce “prý”neumí….?..To jen tak..
Neumí. Indukce = impuls. Spíná a vypíná, třeba po vteřinách. Jakmile plotnu vypnu, "okamžitě" zchladne, tam není žádná plotýnka, která by se nahřívala a zůstala teplá i po vypnutí. Indukce je cívka, dráteček, ohřívá přesně jen dno nádoby, kterou na to postavíte - a jakmile nádobu sundáte, není co ohřívat, není kontakt s železem = vypne se přenos energie. Proto nejde neželezné nádobí… Je to, jako byste vytáhla televizi ze zástrčky. Takže “nechám to dojít” rozhodně provozovat nelze, ale často se u nás užívá teplota na 60. Mně zas tyhle věci vyhovují. Nebo jde kočka, zapne si plotnu… jenže nemá železné botičky ta kočka, takže plotna zapípá a vypne se, kočku neuvaří. Z plynu na indukci je to hrozný skok. Myslím, že se to balu vůbec líbit nebude.
…s příchodem psů do bytu, jsem takovou drobnost, jako je horší údržba plynového sporáku, nějak úplně přestala řešit. 🙂 Pro mě je to kromě zvyku práce s plamenem i taková podprahová berla, že když nepůjde elektřina, alespoň něco půjde. 🙂 Třeba, že si ohřeju vodu a u svíček se romanticky vykoupu.
Já mám vařič lihový, takže pokud se vypne proud, tak já najíždím na skautský režim 🙂
Ve výběhu pak mám ještě za bukem schovaný malý stolní gril na dřevo, takže kdyby náhodou došel i pevný líh, tak si tam skočím a můžu v kuchyni grilovat.
Ja som si zas po plyne veľmi rýchlo zvykla na tú indukciu - a už by som plyn nechcela (aj keď ho ešte stále máme v spodnej kuchyni - tam sa sporák ale skoro vôbec nepoužíva). Zvuky neriešim - u nás je aj tak stále “hlučno”. Hrnce mám tie s hrubým dnom, ktoré dobre držia teplo aj po vypnutí. Bez problémov mi fungujú aj všetky smaltované. A podstatné prečo mi indukcia vyhovuje je tá ľahká údržba - plynový sporák bola moja nočná mora. Na strašenie že nebude elektrina zvysoka kašlem - ono možno nepôjde ani ten plyn ☺ Keďže bývame v dome mám to šťastie, že máme aj plyn aj elektriku a v prípade katastrofického scenára aj sporák na drevo ☺(ten síce oddychuje v pivnici a čaká na svoj čas)