Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 01.11.2023, 14:49:44
No, já si myslela, že mám psa, co psy neřeší a on neřeší, je slušnej, zmetky nechává na nás. Ani se nerozsypal z našeho místního rváče. Ale někdy před dvěma roky jsem viděla, že i ten můj roztomilej pejsek by do rvačky šel s tím konkretním psem a je to opravdu vzájemný a ti psi se vůbec neznali, jen na sebe blbě narazili.
Rvačka se nestala jen proto, že svýho psa jsem měla na šňůře za sebou a druhýho jsem k němu nepustila. Ale bylo to krájení krájení energie. A na stopro vím, že by to nebylo ňafání.
S tímhle psem je to tak, že v lese, kde je to setkání nejrizikovější - nedostatek prostoru, rychlost přiřícení, je a bude na šňůře. Louky, kde jsme je viděli, jsme zvládali procvičit a nevšímat. Pak tu mám kousek za domečkem louku - klidovokrátkovenčící, kde je riziko, že v rizikovým období, tj. když je ideální počasí na jízdu se psem u kola, si to hlídám. Já nemůžu říct, jestli nám nácvik funguje u tohohle psa, protože ho prostě nepotkáváme.
Jsem ten případ, o kterým jsem psala - ty limity, jsem limitem svýho psa (a teď se rozbulim).
Ale co Vám chci ještě napsat, nevěšte se, nikdy, nikdy, nikdy!
Měli jsme problémy u zvěře, kdy jsem si myslela, že pes už bude navždy na stopovačce…není.
Jo, svou neschopnost jistím stopovačkou, ve svým životě to beru jako bezpečnost pro nás a okolí.
Ať žije sebemrskačství…Thielli, díky za vaši otevřenost. Mrzí mě Vaše zkušenost, ale někdy člověku pomůže vědomí, že není jedinej na světě, co se v tom občas plácá.
A teď už sem nikdy nenapíšu🙈.
Ještě mě napadá, nemůže mít hnědá nějakej fyzickej diskomfort?