Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 01.11.2023, 10:25:05
10, 8, 7 metrů je dle mého moc, moc, moc. Za prvé s tím už budete bojovat, špagát se bude plést pod nohy vám, černé, kolemjdoucím (o dost víc, pokud budete konec držet v ruce). Za druhé už to bude nějaká váha, kterou tedy víme, že hnědá řeší. Za druhé…. Ve městě, kde nemáte takový přehled, že se může stát, že se někde zjeví nepřítel, by hnědá neměla být 10 metrů daleko od vás. A nepřítel se může zjevit na nečekaném místě, nebo tam bude nový pes, který na dva pudly zareaguje blbě a hnědá to zas půjde vyřešit… Máte dva celkem velký psy. Oni jako tandem mohou na okolojdoucí psy působit jako důvod zapnout strachově útočný postoj z principu. Co tu ještě napadlo… Košík? Vím, že jste psala, že hnědá (zatím?) nekouše, ale…
Ještě musím k tomu vodítku. Že se psi nepohodnou, to chápu, že chlap řval jako magor, taky chápu. Nechápu, že máte dva psy, kteří řeší vodítko. Navíc městské psy, kteří vodítko opravdu znají od štěněte… Tohle bych se snažila rozklíčovat, dle mého to je díl skládačky, který jste do problému vložili vy, lidi. Jsem ex pražák a vážně jsem za mnoho let venčení v praze nepotkala psa, co by takhle řešil vodítko. jasně, i moji psi se nadšeně rozběhli, když dostali prostor. Náš Sidoušek, 60 kg tele, zněl jako kůň, když cválal loukou, nadšen. Ale na vodítku fungoval normálně, čmuchal, čůral, kadil… Celý život chodil (i) na vodítku, vodítko je normálka, nic k řešení. Proč ho obě holky řeší? Možná bych chození na vodítku zavedla jako běžnou součást všech městských i mimoměstských procházek. Někdy obě, někdy černá, jindy hnědá. Ne pouze, když je pes na obzoru, ale kdykoliv. 100 metrů na vodítku, pak pustit jednu, druhou nechat uvázanou, po dalších 100 metrech pustit i ji, Za 400 metrů zavolat obě a jednu z nich chytit, nebo obě, nebo žádnou… Jak psala tuším Zrzavci, že psice má nepřítelkyni, to není nijak výjimečné, to se stává. Že dva ze dvou z vašich psů řeší vodítko, to je unikátní a pro mě by to bylo k zamyšlení. Může to totiž pak sehrát roli v tom procesu odchytnutí psa, když je vážný důvod pro odchytnutí psa.