Aktuálně: 3 729 inzerátů211 006 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Všeobecný pokec

Orionka (neregistrovaný) 31.10.2023, 18:21:24 xxx.xxx.128.82
Aluška:

8 let. Dnes je to už 8 let, co jsem si přivezla lidožravou Slovenskou Bess z hnojiště. Věk odhaduju podle šedivého čeníšku cca 13 let. Pořád se bojí nenadálých zvuků a pohybů = dobře vidí a slyší, prohání v lese zajíce = má výbornou fyzičku. Houdini by jí moh závidět, jak malou dírkou je schopná se procpat, když si myslí že na druhý straně by mohlo být něco k jídlu. Už se vrátila s dírou v zádech , s dírou v podpaží a bez spodního špičáku. Z lavičky se snaží skočit do betonovýho odpadkovýho koše, co kdyby v něm něco bylo. 4 mužní hasiči jí 2 hodiny vyprošťovali z pod hromady klád uprostřed lesa. Vždy mě nechá chvíli, abych si myslela, že máme zahradu zabezpečenou jak Alcatraz a pak mě zase vyvede z omylu. Ale lepší se, pomalu. V posteli spí vzorně. Vitamíny užívá - kam na zadních dosáhne, to očeše, maliny, jahody, ostružiny, borůvky, jablka. Letos se už chtěla sama pochovat a ani jednou nepřeskočila plůtek u záhonů s mrkví, aby všechnu sežrala. Je to moje milovaná Besstiáška ❤, Mirečkovo největší parťák na honění zajíců a mordování ježků.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Je vidět, že si to užívá 👍👍👍

Anonymní (neregistrovaný) 31.10.2023, 18:24:15 xxx.xxx.128.82
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.10.2023, 12:53:06

Pak australská ovčanda. Ta moje skákala k páníkovi do sedla už na 7 měsících.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 31.10.2023, 19:00:47 xxx.xxx.119.6
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 31.10.2023, 18:02:04

S každým nadobím opravdu nekamarádí, musí být magnetický - zkouška s magnetem. Je pravda, že když ho člověk nemá, je to nemilá investice navíc. Vařím s nerezem, smaltem, litinou.

Údržba je fajn, člověk (já) to vyleští, případně vezme tou špachtličkou a má pocit, že je uklizenější celej domeček. Mínus desky je, že se může poškrábat, což zamrzí.

Pokud má nějaký budoucí zájemce možnost u někoho vyzkoušet, tak to vřele doporučuju, protože čistě bez hluku to prostě není. Někomu to nepřijde/zvykne si, někomu to může fakt vadit. 

Já jsem zas plynový trdlo😁. 

Thielli
Thielli 31.10.2023, 19:18:41 xxx.xxx.242.84
Sardullah:

Jako je až neuvěřitelné, co někteří páníčci se svými psi dokážou. Ano , fascinující…

Ale jako majitelka medvědoidních psů,  v případě psích kluků… jsou to zlatíčka, kteří ale mají delší vedení a nejsou …jak to říct kulantně…nejostřejší pastelka v penále…mě nejvíc baví video…tanec s novofundlanďanem…jo oproti borderám a spol je to spíš taková “chráněná dílna”, ale pro mě je prostě tohle top, co mě vždycky pohladí na duši…ano tohle jsou přesně moji psi, žádný akční torpédo, co splní každý povel ještě snad ve stádiu myšlenky, ale prostě takový trdlo makový, co vás ale neustále oblažuje tím svým láskyplným pohledem…někdo to kdysi vložil jako odkaz ještě na fauně, tak už taky možná znáte…

https://www.youtube.com/watch?v=ZChqmn4v1BM

Sardullah, děkuju za to pohlazení po duši. Dnes ho opravdu potřebuji. Video jsem neznala. Já, už dnes prakticky abstinent, piju právě skleničku černého piva na uklidnění. Je mi do breku. Odpoledne na procházce mi chybělo půl vteřiny od odvrácení maléru. Viděla jsem z dálky fenu, kterou hnědá nesnáší. Povel stůj, klik, pochvala, pamlsek, sahám na obojek, abych hnědou připnula. Ta cizí fena najednou štěkne. Hnědá se otočí za zvukem a já už vím, že je vše ztraceno. Útok, pysky nahoru, pak něčí zakvičení. Pak psi u mě. Nevím, zda to zakvičení bylo od té cizí feny nebo od toho, jak majitel švihal po hnědé vodítkem. A pak na mě řval. Dvě minuty v kuse bez nadechnutí. Chápu ho, že řval. Řval oprávněně, podělala jsem to. Řval ale ať okamžitě vypadnu, ať nečekám, až si svou fenu zkontroluje, řval, že si veterinu zaplatí sám. Řval, že je policajt a že mám štěstí, že neměl zbraň, protože příště jí použije. Cizí fena žádné zranění neměla. Hnědá cvaká zubama a pyskuje, řve, ale nikdy žádného psa nepokousala a že byla v pozici, že mohla… Chlap řval a nenechal mě se omluvit, nenechal mě se zeptat, kam až sahá jejich rajon, abych věděla přesně, kde hnědou prostě nesmím pustit, jen řval, vyháněl mě a odmítal se bavit. 

Chápu jeho zlobu a nejvíc je mi líto té feny, která má kvůli mě ten zážitek. Zároveň mě děsí, že někdo, kdo je u policie, není ani po pěti minutách od incidentu schopen se zastavit, vyslechnout mě a pak mě klidně poslat do pihele. 

Rajon jsem si nakreslila pomyslně prstem na mapě a hnědou tam prostě nepustím z vodítka, o tom žádná, ale je to tedy fakt beznaděj, když máte psa, který sto psů mine absolutně bez reakce a pak jsou dva nebo tři, kde mozek úplně vypne a vy se na minutu stanete tím, kdo způsobí újmu druhému. Škoda, že v Praze nemáme také zeď nářků, stála bych u ní dnes celou noc. 😔

Nm (neregistrovaný) 31.10.2023, 20:00:43 xxx.xxx.142.158

Jo jo, medvídci chundelatý 🤠

Plaka
Plaka 31.10.2023, 20:37:04 xxx:xxx.fb4c:ae44
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 31.10.2023, 19:18:41

Uf huf, milá Thielli. Co napsat. Snažíte se, neprdíte na nacvičování situací, pak přijde tohle… Pánovi se nedivím, že ječel i mimo své povolání (fenku má jakého plemene?), nedivím se vám, že si sypete popel na hlavu a jste možná zralá i na víc než skleničku piva. 

Jestli jste se chtěla jen vypsat, tak hladím po pacce (i tu hnědou), holt jí věřit nemůžete. Viděla jsem z dálky fenu, kterou hnědá nesnáší. Povel stůj, klik, pochvala, pamlsek, sahám na obojek, abych hnědou připnula.

Kdyby měla hnědá šňůru, dlouhou couračku, nemusíte nic připínat. Jen zašlápnout - šňůru, ne fenečku nebo uchopit couračku. Jistit. A v klidu pokračovat v povelu, kliku, pochvale. I přes štěknutí nepřátelské feny. 

Já jsem v tohle jiná, mám rtw. Kdyby kterýkoliv z mých psů na někoho vystartoval, jsme na pranýři. Jsme zpět u toho přivolání, které jsme řešily zde nebo na předchozím foru? Nemůžu si dovolit pustit na volno psa, který by vypálil za něčím/někým, i kdyby šlo jen o dva psy ze sta. Vaše hnědá má problémy s okolím, okolí teď i s ní, takže? Otřepejte se obě. Panička bude od teď tak prozíravá, že další faul se nestane. 🍀

megi-the-pes
megi-the-pes 31.10.2023, 20:44:54 xxx.xxx.124.42

Co to je? Policajt s PMS? A to měl nějaké malé štěně nebo co? Hnědá reagovala na štěknutí té cizí feny. Pes není stroj a přece jste nikoho nepokousaly, tak se nehruťte, nic se nestalo. Až na to řvaní fízla.  
Nechci říkat, že druhý pes nemůže mít z dnešního dne špatný zážitek… ale my víme, co si řekly? Takové to cvakání a řev psů mi říká, že je tam strach; obrana. 
Neberte si to tak. Stane se. 
Reagoval jak utečený z blázince, kašlete na něj. Viděl, že nejste 50 metrů od svého psa, přesto dokázal nadávat tak dlouho? Výborný příslušník pomáhat a chránit. 
To je hnus. Lidem vážně hrabe.
Ať je brzy líp! 🌻

Plaka
Plaka 31.10.2023, 21:02:31 xxx:xxx.fb4c:ae44
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 31.10.2023, 20:44:54

Megí, ale vždyť hnědou pokazili právě pejskové, kteří se na ni nějak řítili. Na mýho psa letět velký hnědý pes, taky řvu a jsem vytočená. Akorát já bych žádnýho psa nenechala dolítnout ke svému, by i ten pudl schytal kopačku. Nebo byl odrazen řečí mého těla. Kdyby pán napadené feny neřval, že je policajt, ale třeba hasič, doktor, učitel? Co by to změnilo na situaci? Kromě následného rozpoložení/rozložení psychiky paničky pudlice? A předpokládám, že Thielli slečnu šiblou hnědou nepouštěla někde na ulici v Praze, ale na vycházce mimo hlavní zóny. 

Orionka (neregistrovaný) 31.10.2023, 21:13:32 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 31.10.2023, 19:18:41

Pes je pes a dnes se všechno moc hrotí. Ten člověk způsobil tím řvaním trauma nejen vám, ale i vašemu i svému psu. A hned by debil střílel. Prostě psi se čas od času poperou, popasuji. Chodívali jsme venčit společně, docela velká parta. Psi se sem tam poprali, ale to neznamená, že po sobě majitelé řvali. Když došlo na kousanec, podělili se o náklady, ale nestříleli se. Lidi jsou dnes strašně přetažení, předražení a horší než ti psi.

Plaka
Plaka 31.10.2023, 21:27:36 xxx:xxx.fb4c:ae44
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 31.10.2023, 21:13:32

No, já jsem ráda, že se psi už sem tam neperou. Nepřijde mi jako hrocení, když někomu pes letí nezvladatelně na druhého, když může dojít k psí rvačce. A že se to člověku nelíbí. Na minulé století mám také skvělé vzpomínky, ale nikdo ve cvičákové partě nevenčil bez košíku, čokle se servávat nenechávali. 

megi-the-pes
megi-the-pes 31.10.2023, 21:39:23 xxx.xxx.124.42

Všecko to chápu, ale budu řvát jak pomatenec a vyhrožovat střelbou? Ale nedivím se už ničemu, lidi odhodili poslední zábrany, dnes jsem četla kdesi v diskuzi přímou výhružku “tě zabiju” (směrem k politikům). 
Fakt byste někdo vytáhl zbraň kvůli pudlovi? Je velký, uznávám, a ten chlap řvoucí vynechal hodiny sebeobrany.

Thielli
Thielli 31.10.2023, 21:49:08 xxx.xxx.242.84

Holky, díky za všechna slova. Couračka ve městě úplně nejde. Je to sice v zelené městské zástavbě, parky, plochy kolem domů, ale taky silnice, chodníky.

Budu jí v té lokalitě mít na dlouhé šňůře v ruce. Nesmí se to opakovat. Naštěstí je to jen v jednom směru od domu, střídáme směry, on s ní chodí jen na malém prostoru, nikdy jsem je nepotkala dál. Je to fena barvíře. Z jejich strany nikdy k provokaci nedošlo, ale je evidentně taky nejistá a to hnědá cítí. Nikdy mi nevylítla na vyrovnaného psa… 

Doron
Doron 31.10.2023, 22:08:26 xxx.xxx.162.126

Tak hlavně, že se nic vážnýho nestalo .

Pána bych neodsuzovala, sebe taky ne. Oni zase psi nejsou z cukru..

Taky se mi dneska stal trapásek. Chlubila jsem se tady, jak v klidu venčím za tmy, že to není žádnej problém. No, a dneska na naší tajný lesní pěšině potkáme neosvětlenou paní s bulíkem na vodítku a paní ze tmy: Zavolejte si ty psy, on se pere !

Já je vůbec neviděla ! Šmajdala jsem tam po paměti bez baterky  ☹️. Tak jsem si je zavolala, paní jsem se omlouvala a ona na to ani slovo, asi  pěkně naštvaná. Já bych teda na jejím místě naštvaná byla. Tak jsem se zastyděla 😅 a řekla jsem si, že si trochu přeházím pracovní rozvrh a hlavní procházka bude přes poledne,  kdy uvidím .

Kdyby na moje psy ten pes vystartoval a paní ho neudržela, mohl to být průšvih. 

Naštěstí jsou moji kluci v partě takový sebevědomí a tím pádem klidní a vede je dominantní starej Gučák, kterej se nikdy nepopral a všechno ošéfuje. Díky Bohu 🙏!

Plaka
Plaka 31.10.2023, 22:13:12 xxx:xxx.fb4c:ae44
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 31.10.2023, 21:49:08

Ale ono asi nejde jen o lokalitu, já to nerada říkám. Nevíte, co se kdy se hnědé nebude líbit. Jistila bych si ji vždy a všude. Já kdyz zařvu “LEHNI” na čubu rtw, zapikolíkuje se okažitě. Když zavolám “Zpátky”, ví, že bude odměna a přiletí kvůli hračce. Nebude a nesmí řešit, zda je důvod přivolání, zastavení nebo čehokoliv okolojdoucí nevyrovnaný pes, fena, nepřítel.

Ech. Je mi vás líto, jakože v tom dobrým smyslu, že se snažíte a pak totok. Jak říkáte, nesmí se to opakovat. Bo ta vaše fena je vlastně nebezpečný pudl. Dlouhá šňůra v ruce je dobré řešení. Moc držím palce. 

Doron
Doron 31.10.2023, 22:23:26 xxx.xxx.162.126

A Thielli, můžu mít kontroverzní dotaz?

Používáte taky negativní podmiňování nebo trest ?

Protože já v některých situacích ano . Nejsem tak hodná, jak si Megí myslí 😅.

Netoleruju, aby se mi psi rvali.

A tak by mě zajímalo jestli je to proti Vašemu přesvědčení, nebo by to prostě na Hnědou nefungovalo ( neustála by to) nebo vlastně proč?

Protože pro mě je přirozený, že v takový situaci na psa houknu nebo jinak zakročím a Vy píšete jen o klikání a odměnách…

No, snad mě neukamenujete 🤣.

megi-the-pes
megi-the-pes 31.10.2023, 22:29:49 xxx.xxx.124.42

No to teda nejste, slíbila jste mi malamuta.

Jsem to pobrala tak, že ji učí na podnět “tamta fena” zastavit a být v klidu, proto odměna.
To je podle mě celkem dobrý postup, pokud je dotažený; pes je opravdu v klidu… ono to tak může jen vypadat.

Nevím, jak pudl, ale houknout na Megy, tak se mi směje, některé psy byste mohla proutkem a nic… to je prostě o vypilování toho spojení “vidim psa, žeru hračku”.
Dala bych jí na cestu úkol. Ať nese kachnu. 

Doron
Doron 31.10.2023, 22:52:11 xxx.xxx.162.126

Hele Megi, slíbila jsem Vám malamuta, svíčkovou a koblihy, a to fšecko platí ! Jenom jste se se o to ještě nepřihlásila 🤣🤣🤣.

Ale když máte víc psů ( a kočku a drůbež), musíte je občas porovnat, není to nic drastickýho, ale na hračku to nedělám . Psí řeč je na to dobrá.  Oni mě mají rádi, teď na mně všichni ležej, ale vědí , že některý věci dělat nemůžou nebo budou mít problém se mnou.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 01.11.2023, 04:34:42 xxx.xxx.119.6

No ono je taky možný, že chlápek změní na čas trasu, tak ta šňůra by byla jistota. 

Pro mě je šňůra takovej kámoš, i v tý Praze jsem jí používala (používám) a přežil pes, já, i všichni ostatní - trénovali jsme třeba veverky na Letný. V rizikových místech je v ruce, jinde klidně na zemi a po ruce dezinfekce a nebo jasně v tý ruce.

- Tohle není pro Thielli.  

Jako že řval na kamarádku Thielli, tak proto divnej? Že třeba hnědá byla už xtej pes, co mu na psa vystartoval, to není možný, že měl třeba blbej den a tohle byla poslední kapka, že není psí odborník, nebo neumí hodit věc jen tak za hlavu, nebo jo, nebo prostě máčo…a?

Upřímně, já jsem někdy tak na.raná, že se mi ty lidi chce taky seřvat, jestli to jednou udělám, tak si někdo bude myslet, že jsem safrapořádná  hysterka, určitě neukojená blablabla. 

Thielli, 🌷. 

Thielli
Thielli 01.11.2023, 07:22:38 xxx.xxx.65.248

Znovu děkuji za všechny vaše odezvy a píšu odpovědi  do jednoho balíku: 

Plako - tyto její výstřely jsou teritoriální. V místě bydliště venčíme po-čt, v pátek lesoparky v jiných čtvrtích, so+ne mimo město. A tahle reakce nebyla nikdy ani v těch jiných čtvrtích v Praze (a že je tam psů), natož mimo město. Dokonce nebyla ani kilometr od bydliště. Takže jsme nasadili režim - vycházíme jedině s vodítkem, první kus cesty jedině s vodítkem, teprve s přicházející vzdáleností, případně na opravdu rozlehlém místě s dobou viditelností daleko, pouštíme a nespouštíme oči z psa, kterého nepouštíme od sebe ani moc daleko.

To, že ona včera způsobila to samé trauma, na kterém se mi rozsypala sama, to pro mě byla větší bolest a potupa než ten policejní řev.  

Proč ale není na šňůře stále - protože do nějakých tří let, než na ní vyjela Molly, chodila/chodily v pohodě na volno (mimo frekventované části). A naučily se, že na vodítku jdou vedle mě nebo lépe za mnou. A naučily se to tak, že když je připnu, vypustím z nich ⅔ života. Plouží se bez zájmu, tahají drápky po chodníku, jdou jak ovce na porážku a čekají, kdy zase dostanou volno. Dokonce při hárání musím používat slabou flexi pro minipsy, aby necítily tak šňůry a šly se na trávu vyprázdnit.

V tuto chvíli jí tedy ještě nechci úplně připravit o svobodu, jen prostě zakreslím větší část do mapy červeně. Stalo se to přesně na hranici dosavadní mapky. Také to pokazil ten nešťastný štěk. Viděla jsem je z dálky, hnědá krásně na povel otočila, už jsem jí na ten obojek sahala… Pán (dle info od okolí), brousí jen pidilokalitu kolem domu, i tak si dám rezervu. Zároveň místo krátkého vodítka bude dlouhá lehčí stopovačka, snad si rozbije trochu ten návyk, že na provaze končí život.

Doron - ano, umíme na psa i houknout. Funguje to spolu s tou pozitivní motivací skvěle - až na situace projevu strachové agrese. U hnědé dokonce platí, že když napřáhnu ruku, utíká a odmítá přijít - a to nedostala nikdy ránu. Bojí se prudkých pohybů, i když vyháním z bytu masařku a mávám při tom hadrem. 

A kromě těch třech psů na černé listině - kolikrát se mi stalo, že lidé třeba na psí louce říkali, proč ji taky nepustíte, dyk jsou tak hodné, nebo jééé, vy je máte vychovaný, tomu nemůžu věřit, že by byla nevyrovnaná, vždyť tu lítají kolem psi a ona si jich vůbec nevšímá… jenže já vím své 😔

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.