Jojo, utíkat umí krásně, taky bych psa nenechala. Jen měl krtek smůlu, že ráno byl na zahradě jen on a pes…
Všeobecný pokec
🤣
a jo taklénc! Na ja, to sem netušila, že máte takovýdle zahradnický vdělání 😀 .
Na tom pražským mostě konvalinka roste… jinak tu písničku neznám.
Děkuju Balu, málem mě tudlety rozmarýny zadupadly do země 😉 Dycinky konvalinka!
bambule:Když jsme u toho zahradničení, děvčata poraďte mi. Mám od jara krásný keřík rozmarýnu no na někdo mi radí, že na zimu vykopat dát do květináče a do chladné místnosti a někdo zase, že ten rozmarýn mám jen přikrýt netkanou textilií, že zimu přežije i v tom záhoně. Tak teď jsem na vážkách a nevím co s ním. Nemáte některá zkušenosti s přezimováním rozmarýnu?
Já. Do keříku nacpu na zimu hodně slámy, nejenom k zemi ale pokud možno až nahoru. Pak přehodím bílou netkanou textilií a upevním ji zapíchanými větvemi jehličnanů kolem dokola. Zatím rozmarýn vždycky přežil, ale dělám to tak teprve pár let a zimy už nejsou, co bývaly. Maximálně se stane, že odshora něco omrzne, ale rostlina to na jaře rychle dohoní. Trochu problém je volba termínu, kdy zazimování odstranit, radím tedy co nejpozději, protože návrat relativně velkých mrazů v pozdější jaru se stává už pomalu pravidlem. I tak to zazimování sundávám postupně.
Další vod Fanánka jo? 😀
děkuju, děkuju předem. Až! To půjde chci mít krom levandulí kolem domku rozmarýnu. Tak to zkusím posléze jednou až za sto let teda, s tímhle návodem.
☝️ Dycky rozmarýna! 😂
Jinak na pražským mostě - vůbec nic neroste.
…a ešče konvalinku! 😀
Ale voni tam rostou obě ne?
Náhodou! Jak tam do mě šicky strkali a hnali se a překáželi. Já vám rostla…
A ještě asi 6x 👏
Ne tak ne, ale já znám aj konvalinku aj rozmarýnku
Děkuji uctivě za radu☺️
Na tom pražském mostě
rozmarýna roste.
Žádný ji tam nezalévá,
ona neporoste…
Tak to znám já.
balu:Na tom pražským mostě konvalinka roste… jinak tu písničku neznám.
Já totéž…
Thielli:☝️ Dycky rozmarýna! 😂
Jinak na pražským mostě - vůbec nic neroste.
Roste tam pololegální obchodování, ne?😀Šperky, malby, talismany a tak.
Nebo spíš legální.
Každopádně za mě vždycinky “konvalinka roste”…😉
Espiro:Nebo odkojenec závadnou hudbou 😀
https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/tri-sestry/sbirejte-lecive-byliny-38499
Ne vážně, u nás dycinky konvalinka.
Edit: A ne jen u nás https://www.zsmostyujablunkova.cz/sd-mosty/aktuality/na-tom-prazskem-moste-konvalinka-roste.804
Konvalinka ale není léčivá bylina. 😀
Aale taky má nějaký léčivý účinky, jen běžnej smrtelník by jí sbírat neměl.