Aktuálně: 3 731 inzerátů210 865 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Všeobecný pokec

Neverend
Neverend 21.10.2023, 23:48:28 xxx.xxx.242.38

Tak určitě tam nějaká porucha být musí,když se člověk cítí či chce být mužem ač je ženou.To asi není normovaný stav ani mysli a možná ani dalších funkcí těla. Ovšem jestli to může či nemůže ovlivnit chování v otázce agresivity či dokonce vražedných sklonů je spíš polemizování. Znám člověka z muže ženou a velice milý tvor s naprosto fantastickým přístupem k životu a svému okolí. Člověk by jí moc přál někoho jako partnera. Myslím si, že by mu snesla modré z nebe.🙂

Nepřihlášená Varaxi (neregistrovaný) 21.10.2023, 23:57:48 xxx.xxx.137.233
Doron:

Jsem přesvědčená, že nebýt změny pohlaví, tenhle průser by se nestal .

Byla to příslovečná poslední kapka.

No… Jako… Ta tvrzení si vzájemně odporují. 
Buďto byla příčina ta změna pohlaví, nebo nebyla. 
Pokud to byla příčina, nebýt toho, průser (vražda) by se nestal. 
Pokud to byla poslední kapka, tak by za pár dní/měsíců/let se stalo něco jiného, co by byla poslední kapka, a vražda by se stala. V tom případě je příčina jinde. Statisticky pokud motivem není zištnost, je příčinou většinou psychopatie pachatele. Vraždu může spustit nějaký stresor, to jo, ale prakticky je otázkou času, než se ten stresor objeví. A změna pohlaví to může být úplně stejně jako nějaká běžná psychicky náročná činnost - rozchod, rozvod, stěhování, příchod dítěte, úmrtí v rodině, změna práce… 
Jsou tisíce lidí, kteří prodělali či prodělávají změnu pohlaví, a nevraždí. Odmítám proces změny pohlaví přijmout jako polehčující okolnost u trestného činu. Změna pohlaví či bytí trans osobou není sebeobrana. 

Že si neměla předělávat pohlaví, na to mám názor celkem jasný. Biologie dle mého přečůrat nejde ani hormony, ani operací. Však co je na tom, že je někdo gender jedno a biologicky druhé? Nechápu ani ten pojem léčba - jako kdyby s trans lidmi bylo něco špatně, co je třeba léčit. Je to normální člověk, akorát je neuroatypický v tom, že mozek říká, že je jedno pohlaví, kdežto biologické ukazatele říkají druhé. Homosexuály také nikdo neléčí, ani leváci se nepřeučují, nebo jiné neuroatypičnosti. Autistům nikdo nehrabe do mozku, aby odpovídal průměru. Naopak, všichni tito lidé, pokud je to třeba, se učí, jak svou atypičnost přijmout a případně jak ji využít ve svůj prospěch. 
Ale nejsem trans, problém asi nedokážu plně pochopit, tak jim do toho nekecám. Plně uznávám, že je třeba se jim trochu přizpůsobit, ale odcaď pocaď. Dovolit trans holce nosit sukýnku do školy, i když je to biologický muž, je něco jiného, než jí tolerovat vraždu.

Bobca
Bobca 22.10.2023, 07:49:44 xxx.xxx.20.192
Ronja s motejlem:

Ale já myslela to dojení krávy, to že je hezký…

A vy hned s psychopatama, to abych se bála usnout.

ano Ronjo..moc hezky to přirovnal👍

četla jsem ten článek dneska ráno..Pan doktor je úžasný člověk..pokud natrefím na jeho povídání v telce,vždy si ho poslechnu..Je pořád usměvavý-a moudrý člověk,s lidským přístupem😇..a ty některé komentáře pod tím jsou naprosto zcestné..60let praxe musí být dokladem jeho zkušeností s lidmi..A že v tolika letech má tak dobrou hlavu a životní optimismus..😊

Kilian
Kilian 22.10.2023, 07:55:40 xxx:xxx.b95e:7cd8
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 22.10.2023, 07:49:44

…je i sutorem několika knih: Deprese není depka, Všichni žijeme v blázinci, Jak se z toho nezbláznit a další….zkuste se podívat v knihovně…   

kometa
kometa 22.10.2023, 07:57:37 xxx.xxx.147.163
Doron:

Porucha osobnosti je takový zastřešující výraz pro něco, co je horší než neuróza a lepčí než je psychóza, laicky řečeno😊. A tahle disociální porucha osobnosti je takovou podmnožinou, jednou z těch poruch.

Že je někdo psychopat, ještě neznamená, že bude násilník. Hodně psychopatů je na správné straně zákona, vojáci speciálních jednotek, piloti, astronauti, zubaři 😅, chirurgové .., tam je procento psychopatů vyšší . U politiků je to větší průšvih 😔.

Přesně to jsem měla od začátku na mysli. Druhý odstavec.

kometa
kometa 22.10.2023, 08:00:32 xxx.xxx.147.163
Doron:

Hlavně tahle paní neměla být kandidátkou na změnu pohlaví. Měla zmatek v hlavě i bez toho. A podle mýho, ten testosteron udělal svoje.

Nojo, jenže je to tak baví.. 

Souhlas.

Vzpomněla jsem si na knihu a film Mlčení jehňátek. Samozřejmě, je to fikce - ale i tam dr. Lecter napověděl, ať hledají neúspěšného žadatele o změnu pohlaví, který neprošel psychologickými testy.

Přijde mi to hodně podobné.

kometa
kometa 22.10.2023, 08:10:57 xxx.xxx.147.163
Nepřihlášená Varaxi:

Pokud to byla poslední kapka, tak by za pár dní/měsíců/let se stalo něco jiného, co by byla poslední kapka, a vražda by se stala. V tom případě je příčina jinde. Statisticky pokud motivem není zištnost, je příčinou většinou psychopatie pachatele. Vraždu může spustit nějaký stresor, to jo, ale prakticky je otázkou času, než se ten stresor objeví. A změna pohlaví to může být úplně stejně jako nějaká běžná psychicky náročná činnost - rozchod, rozvod, stěhování, příchod dítěte, úmrtí v rodině, změna práce… 
Jsou tisíce lidí, kteří prodělali či prodělávají změnu pohlaví, a nevraždí. Odmítám proces změny pohlaví přijmout jako polehčující okolnost u trestného činu. Změna pohlaví či bytí trans osobou není sebeobrana. 

Že si neměla předělávat pohlaví, na to mám názor celkem jasný. Biologie dle mého přečůrat nejde ani hormony, ani operací. Však co je na tom, že je někdo gender jedno a biologicky druhé? Nechápu ani ten pojem léčba - jako kdyby s trans lidmi bylo něco špatně, co je třeba léčit. Je to normální člověk, akorát je neuroatypický v tom, že mozek říká, že je jedno pohlaví, kdežto biologické ukazatele říkají druhé. Homosexuály také nikdo neléčí, ani leváci se nepřeučují, nebo jiné neuroatypičnosti. Autistům nikdo nehrabe do mozku, aby odpovídal průměru. Naopak, všichni tito lidé, pokud je to třeba, se učí, jak svou atypičnost přijmout a případně jak ji využít ve svůj prospěch. 
Ale nejsem trans, problém asi nedokážu plně pochopit, tak jim do toho nekecám. Plně uznávám, že je třeba se jim trochu přizpůsobit, ale odcaď pocaď. Dovolit trans holce nosit sukýnku do školy, i když je to biologický muž, je něco jiného, než jí tolerovat vraždu.

Už jsem někde psala.

Osobně jsem se setkala se dvěma trans.

První byl muž přeoperovaný na ženu, poměrně pozdě, asi ve čtyřiceti. Bylo to na ní fyzicky samozřejmě vidět - prostě výšku, mohutné ruce ani rysy v obličeji předělat nešlo. Ale jinak to byla moc hodná a příjemná paní. Očividně spokojená ve svém novém těle.

Druhá byla dívka, která se ve druhém ročníku SŠ začala cítit mužem. Podstoupila hormonální léčbu a operaci - už tenkrát jsem se divila, že to šlo tak rychle (jako, že jí to doktoři nerozmlouvali nebo tak. Ale třeba ano, to pochopitelně nevím). Přece jenom v dospívání je člověk zmatený a tahle změna je dost radikální.

Po pár letech jsme se od bývalých spolužáků dozvěděli, že toho lituje.

Sarah01
Sarah01 22.10.2023, 08:33:12 xxx.xxx.162.253
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.10.2023, 08:10:57

Podle mě je ve 2. ročníku na SŠ brzo takhle radikálně toto řešit. To se člověk ještě hledá, tápe. Četla jsem nebo na YouTube viděla rozhovory s více lidmi, kteří toho litují a uznávají, že se spletli.

Orionka (neregistrovaný) 22.10.2023, 09:13:11 xxx.xxx.82.160

Já jen připomenu Terezu Spencerovou. Břitký mužský úsudek jí zůstal. (A říká se, že měla syna, ale nevím, jestli je to ověřené).

Fikovnice
Fikovnice 22.10.2023, 10:25:16 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele Nepřihlášená Varaxi z 21.10.2023, 22:17:38

Tak já tu už asi párkrát psala, že jedna z mých nejbližších kamarádek je MtF. Já ji jako muže neznám, poznaly jsme se, když byla ve fázi tranzice. Bývalá kolegyně z práce. Dnes by nikdo, opravdu nikdo nepoznal, že byla kdysi muž. Patří mezi průkopnice operací u nás - z pacientské strany, byla na operaci tuším na konci 90. let m.st. Mám ji ráda, i když někdy si říkám, že některé prvky chování má přece jen mužské. Ale to je fuk. A je mi na ní sympatické, že odsuzuje všudypřítomný transaktivismus. No, jestli to vyjde, tak brzy pojedeme na krátkou dovolenou.

Fikovnice
Fikovnice 22.10.2023, 10:28:16 xxx.xxx.61.29
Doron:

Nesouhlasím. 

Sama si nedokážu představit, co by se mnou udělal testosteron.

Ta paní nebyla psychicky v pořádku ani před tím.

A nedejte se mýlit, žádná psychologická podpora v procesu změny pohlaví prakticky neexistuje . 

Je to smutný, ale je to tak.

Je to naprostý amatérismus.

Bohužel 😔.

Doron, promiň, ale proč by neměla být psychologická podpora? Právě kvůli té mé kamarádce dost sleduji celou problematiku a ti lidé chodí jak na skupiny, tak na individuál. (PT).

Fikovnice
Fikovnice 22.10.2023, 10:33:23 xxx.xxx.61.29
Nepřihlášená Varaxi:

Uf, tak v tomto si nerozumíme…

Ta moje kamarádka by skoncovala se životem, kdyby nepodstoupila KOMPLETNÍ operaci a nebrala doživotně hormony. Ono ta suicidalita v této skupině je velká. Strašně, opravdu strašně mi vadí aktivismus, snahy o docílení úřední změny pohlaví jen na základě vyslovení přání (jak se o to někteří aktivisté snaží, ostatně nejznámější česká transaktivistka je oficiálně a v OP muž). Ale dovedeš si představit žít v jiném těle, které třeba nenávidíš? Musí to být hrozné. Moje kamarádka přeměnu prodělala asi v 25 letech, jsou ale tací, kteří žili v jiném těle třeba až do 50 let.

orionka
orionka 22.10.2023, 11:03:07 xxx.xxx.82.160

Nepamatuju si kam až do minulosti sahají obvinění z obtěžování a případně ze znásilnění. Ale vzpomenout si po 50 letech ? Padesát let byly mladé, nezkušené, šokované a pak prozřely. Asi jdu proti většině, ale za mě tedy ne.

Nevím, kdo je větší psychopat, jestli on, nebo ty ženské. Žádné husičky z venkova, ale - nevím, jak je nazvat.

orionka
orionka 22.10.2023, 11:07:46 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.10.2023, 10:46:09

V každém případě soud 7. 11. nebude a možná nebude už nikdy. Nedivím se mu. Nechat se v 75 letech tahat, vlastně doživotně, po soudech…….O většině těch ženských ani neví ( asi ), že je někdy viděl.

orionka
orionka 22.10.2023, 11:09:36 xxx.xxx.82.160

A možná tady je ten zakopaný pes….proč nechtějí mladí muži na medicínu. Ve třiceti přiloží ženské poslouchátko na prsa a v 75 půjde k soudu…..

Sarah01
Sarah01 22.10.2023, 11:20:05 xxx.xxx.162.253

Jenže on nepřikládal naslouchátko, ony byl psychiatr a využil momentálních indispozic pacientek. Nestavím se na žádnou stranu…ano, je otázka, proč ty ženy promluvily až teď po letech, na druhou stranu si zase vemte, že něco tam být muselo, když s ním rozvázal pracovní poměr tehdejší ředitel Bohnic. Pokud jsou ta obvinění a nařčení pravdivá, tak si asi tehdy neuvědomil, že někdy v budoucnu se na to společnost bude dívat úplně jinak.

Jinak za mých mladých let byl u nás na vesnici praktický lékař, který si také rád sáhnul, vědělo se to o něm. Jenže pokud si ženská doma stěžovala, tak druhý den k němu naběhnul její manžel a dal mu přes hubu. Otázkou je, co by se stalo, kdyby na něj tehdy ten doktor podal TO, což ale radši neudělal.

orionka
orionka 22.10.2023, 11:28:55 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.10.2023, 11:20:05

Jo, takové řešení schvaluji. Ale po 30. letech je snad promlčené všechno……Nesleduju to, vlastně jen okrajově, ale 30 let je 30 let.

kometa
kometa 22.10.2023, 11:32:28 xxx.xxx.147.163
Sarah01:

Podle mě je ve 2. ročníku na SŠ brzo takhle radikálně toto řešit. To se člověk ještě hledá, tápe. Četla jsem nebo na YouTube viděla rozhovory s více lidmi, kteří toho litují a uznávají, že se spletli.

Souhlasím.

Proto jsem psala, že mě ta rychlost překvapila. Ale nevím, jak moc do toho mohli a chtěli mluvit rodiče a doktoři.

Fikovnice
Fikovnice 22.10.2023, 11:33:42 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 22.10.2023, 11:28:55

Já si o tom případu četla…samozřejmě netuším, zda je to pravda, jak moc je “upravená” atd.

Ale poslední obvinění J.C. je z roku 2019. Psali, že kromě znásilnění a pokusu  o znásilnění, jde hlavně o t.č. vydírání. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.