Ale já myslela to dojení krávy, to že je hezký…
A vy hned s psychopatama, to abych se bála usnout.
Ještě mě napadá, že řada vrahů odchází s nálepkou PO. Není brána jako nemoc, naštěstí! Třeba to individuum Michelle Sudků nebo jak si nechá říkat…ta namátkou podřízla tu paní v obchodě v Praze.
A jak byl teď jakýsi dokument o doživoťácích, tak na ni by asi sedělo i to bez nervů a bez emocí. Její klid těsně před vraždou, ale i po spáchání té vraždy podle dokumentu překvapil i kriminalisty. Prostě tam seděla a tvářila se, jako by nic nespáchala, jako že se jí ta hrůzná věc vůbec netýká.👎
Ale já myslela to dojení krávy, to že je hezký…
A vy hned s psychopatama, to abych se bála usnout.
Fikovnice:Ještě mě napadá, že řada vrahů odchází s nálepkou PO. Není brána jako nemoc, naštěstí! Třeba to individuum Michelle Sudků nebo jak si nechá říkat…ta namátkou podřízla tu paní v obchodě v Praze.
A jak byl teď jakýsi dokument o doživoťácích, tak na ni by asi sedělo i to bez nervů a bez emocí. Její klid těsně před vraždou, ale i po spáchání té vraždy podle dokumentu překvapil i kriminalisty. Prostě tam seděla a tvářila se, jako by nic nespáchala, jako že se jí ta hrůzná věc vůbec netýká.👎
Tak ta Sudků byla zrovna v procesu “ přeměny” pohlaví. Ženská s poruchou osobnosti, blbou osobní anamnézou a narvaná testosteronem, se kterým ženský organismus nemá žádný zkušenosti. Před tou vraždou napadla docela vážně ženu v takový kavárničce kam často chodívám, škrtila ji na záchodě. Z Bohnic ji druhý den propustili.
Další pomníček našich skvělých sexuologů..
Fikovnice:Psychopatie je skutečně zastaralé označení pro člověka s poruchou osobnosti.
Známá je třeba HPO a hraničáři mají v sobě agresi - namířenou proti druhým nebo proti sobě, to je častější. Hraničářů je spousta a i u některých známých osobností jsem si všimla na některých blbě retušovaných fotkách třeba jizev po řezání sebe sama do rukou, ale i jinde po těle. Kdesi jsem přednášela kazuistiku muže, který se sám “vykastroval”, prostě si uřízl varlata.
To, že se přenesl jen jeden “typ” psychopatie do chápání a vnímání této problematiky a těchto lidí, je věc druhá. Ale opravdu mě namátkou napadá krom té HPO třeba vyhýbavá PO, závislá PO, anankastická PO, emočně nestabilní PO a je jich jistě víc.
Když si přečtete rozhovor s R. H. (viz odkaz výše), tak se shodneme. On tam termín psychopat používal celkem přesně.
Ano, dojení krávy je moc hezké, proto si půjdu pustit nějaký milý starý film.
Co maj furt s tím dojením děvčata? 😀
Jj, znám ten případ celkem dobře, teda jen z dostupných info. Nutno dodat, že ji formovala i neznámá genetika (byla adoptovaná) a neshody v adoptivní rodině.
Hrůza!!
No jo, já vím, že R.H. ten termín používá…
Hraničářů jsem znala pár i v osobním životě, oni také teda nemají na růžích ustláno. Rozhovor později přečtu.
Orionka:Když si přečtete rozhovor s R. H. (viz odkaz výše), tak se shodneme. On tam termín psychopat používal celkem přesně.
Psychopatie se teď v diagnostickém manuálu skrývá pod termínem disociální nebo antisociální porucha osobnosti. Je to takové korektnější…
Nečetla jsi náhodou rozhovor s režisérkou toho dokumentu o doživotních vrazích? Říkala, že s některými se jí povídalo celkem dobře (třeba se Stodolou), ale zrovna se Sudků, že ten rozhovor vnímala extrémně negativně a bylo jí nedobře. Nedivím se.
On R.H. je už starší pán, tak myslím, že prostě zůstane u toho staršího označení.
Jsou společensky méně škodlivé PO a vůči nim to je opravdu takové nekorektní. Vůči vraždícím monstrům je mi jedno, jak jsou označováni.
Fikovnice:Jj, znám ten případ celkem dobře, teda jen z dostupných info. Nutno dodat, že ji formovala i neznámá genetika (byla adoptovaná) a neshody v adoptivní rodině.
Hrůza!!
Ti sexuologové to úplně posrali, tak jak je jim vlastní . Nemají o psychologií ponětí.
Já myslím, že hlavně bohnická léčebna jako taková. Nevím jak teď, ale ještě v nedávné minulosti měla dost otřesnou pověst, hlavně některá oddělení, např. tzv. Neklid.
Ale jasně, odpovědní jsou ošetřující lékaři. Podělali to, to je pravda.
Fikovnice:On R.H. je už starší pán, tak myslím, že prostě zůstane u toho staršího označení.
Jsou společensky méně škodlivé PO a vůči nim to je opravdu takové nekorektní. Vůči vraždícím monstrům je mi jedno, jak jsou označováni.
Porucha osobnosti je takový zastřešující výraz pro něco, co je horší než neuróza a lepčí než je psychóza, laicky řečeno😊. A tahle disociální porucha osobnosti je takovou podmnožinou, jednou z těch poruch.
Že je někdo psychopat, ještě neznamená, že bude násilník. Hodně psychopatů je na správné straně zákona, vojáci speciálních jednotek, piloti, astronauti, zubaři 😅, chirurgové .., tam je procento psychopatů vyšší . U politiků je to větší průšvih 😔.
Hlavně tahle paní neměla být kandidátkou na změnu pohlaví. Měla zmatek v hlavě i bez toho. A podle mýho, ten testosteron udělal svoje.
Nojo, jenže je to tak baví..
Mám ve svém okolí Luisu, občanským jménem David. Přišla ke mně první den v práci a říká, ahoj, já jsem David, ale přátelé mi říkají Luiso. A bylo na mně, jestli bude pro mě dvoumetrová vousatá osoba v sukni a lodičkách pan David, kterému budu vykat, nebo slečna Luisa, které budu tykat.
Na pohřeb svému otci šla v pánském obleku a lakýrkách, protože chtěla uctít jeho památku. Na oficiální akce také chodí oblečená jako muž. Má přítele, 170 cm vysokého chlápka, na kterém není divné nebo nápadné lautr nic, a spolu tvoří naprosto nečekanou dvojku.
Luisa též není divná, je to holka jako každá jiná, teda až na ten drobný detail, že fyziologicky je to chlap. Ale po chvíli to fakt přestanete vnímat. Bavíme se o pečení perníčků a ježdění na kole a tak. Fakt naprosto normální člověk.
A to je jen jeden příklad z milionu.
Trans lidé nejsou o nic víc ani méně nebezpeční nebo zatížení psychickými nemocemi než lidé, jejichž biologie a gender jsou v souladu. Se zmíněným případem obeznámená nejsem, ale vykonavatel sexuálně motivované vraždy je obvykle máklý bez ohledu na to, jestli je nebo není v procesu hormonální terapie. Asi jí to nepřidalo, ale samo o sobě to není nebezpečný proces.
Jinými slovy jsem přesvědčena, že by vraždila i bez lékařské terapie. Je pravda, že sexuologická léčba jde ruku v ruce s psychickou terapií a nechápu, jak zrovna u člověka, který je pod dozorem odborníků, došlo k takovému excesu. Ale to, že je trans, nebo že byla v procesu změny pohlaví (i kdyby ji nikdy neplánovala dotáhnout do konce - ono to ani úplně nejde, přeoperované pohlaví nikdy nebude zcela plnohodnotné), nemělo vliv na to, jestli se stala vražedkyní. Není to příčina a není to ani polehčující okolnost.
Pokud je trans, tak je to vražedkyně jako každá jiná. Pokud není trans, ale jen zpovykaný muž s touhou zapadnout, tak je to vrah jako každý jiný. Tak jako tak nese odpovědnost za své činy.
Já jeno dodám materiál ke studiu.😀
https://youtu.be/6Ympr3y9xWQ?si=-P634viKQLs2D1hk
Pak bych se ani nedivil těm diagnózám u dětí, když na tohle čumí. Zeptejte se svých zda vědí kdo je to Bejr.
Nesouhlasím.
Sama si nedokážu představit, co by se mnou udělal testosteron.
Ta paní nebyla psychicky v pořádku ani před tím.
A nedejte se mýlit, žádná psychologická podpora v procesu změny pohlaví prakticky neexistuje .
Je to smutný, ale je to tak.
Je to naprostý amatérismus.
Bohužel 😔.
Doron:Nesouhlasím.
Sama si nedokážu představit, co by se mnou udělal testosteron.
Ta paní nebyla psychicky v pořádku ani před tím.
A nedejte se mýlit, žádná psychologická podpora v procesu změny pohlaví prakticky neexistuje .
Je to smutný, ale je to tak.
Je to naprostý amatérismus.
Bohužel 😔.
Co se týče té psychické podpory, tak asi jak kde. Může být, že paní neměla dostatečnou nebo dokonce žádnou.
Ale testosteron v těle normálně máte. Máte ho méně, ale máte ho. A dělá naprosto normálně svoji práci.
Byly tisíce žen, které braly před pár desítkami let testosteron, aby unikly dopingovým testům a zvýšily si tak legálně sportovní výkonnost. Představte si, že to bylo v naprosté většině případů bez přímých psychických negativ; ženám sice vadilo, že jim rostly vousy, a některé z toho měly sekundární psychické potíže, což je pochopitelné, ale agresivní sklony měly s hormony jen ty, které byly agresivní už předtím.
Ta paní rozhodně psychicky v pořádku nebyla, ale ne proto, že podstupovala psychoterapii nebo sexuologickou léčbu. Normální žena, muž ani trans nevraždí.
Jsem přesvědčená, že nebýt změny pohlaví, tenhle průser by se nestal .
Byla to příslovečná poslední kapka.