Aktuálně: 3 731 inzerátů210 840 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Všeobecný pokec

assil
assil 20.10.2023, 12:03:56 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.10.2023, 09:51:14

Ono hlavně české politické repre se žádná EU ptát nebude. A navíc taky vůbec nepochybuju, že ti zainteresovaní tohle budou mít nějak ošéfovaný, digiměna bude jen pro ty smrdiaky dole.

Buggyra
Buggyra 20.10.2023, 12:12:34 xxx.xxx.198.226

No já si počkám, já myslím, že za mého života to nebude. No a jestli jo, tak se začne platit nějakýma zámořskýma měnama, pokud se zruší hotovost v Evropě. Já budu platit klidně dolarem, mně je to jedno 🙂

Buggyra
Buggyra 20.10.2023, 12:14:57 xxx.xxx.198.226

Třeba se vyvine nějaký systém “stravenek” a “poukázek” mezi lidmi, že prostě zaplatíte na nějaký účet někde digiměnou, a oni vám pošlou něco v hodnotě té digiměny, čím se pak bude dát obchodovat. Mušle, korálky a tak… Možná budou flašky rumu nové platidlo 😀 Ale já tolik rohlíků najednou nekupuju, aby to dalo flašku. Tak nevím…

assil
assil 20.10.2023, 13:49:46 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.10.2023, 12:14:57

Já tomu nevěřím, spíš si lidi zvyknou, navíc u digiměny že zaplatíte někde nějak nebude možný a stopro bude expirovat, tak stejně buď něco koupíte legálně a nebo vám zmizne. A tak vůbec.

Já myslím, že to půjde rychle a za dolary si rohlíky nekoupíte.

Teď připravujou ten šmírácký zákon, tutově pak bude ve všech mobilech šmírácký program a tím bude cesta dokonale připravená.

balu
balu 20.10.2023, 16:53:15 xxx.xxx.152.98

Digiměna - jenom digiměna - je blbost. Fyzické peníze, tedy papírové a mince, budou potřeba pořád. Jinak si při výpadku dodávky elektřiny nikdo nic nekoupí. 

Ráda platím bezhotovostně, ale nechtěla bych, aby to byla jediná možnost. Tak snad se toho nedožiju.

Leithian
Leithian 20.10.2023, 18:55:30 xxx.xxx.120.42
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.10.2023, 21:16:52

Vis co bylo smutny? Kdyz jsem v budejovicich 3 roky zpet (a situace je furt stejna!) Vezla dcerku po padu ze schodu na detskou pohotovost a jedinej kdo tam slouzil tehdy i dnes a kdyz neni tak to vicemene nejede je 80lety neli vic doktor s hrbem co stezi chodi, rozumet mu neni. Je rad ze je rad… a je tam jedinej. Na detsky…. Chce se mi brecet. Byly doby kdy tam nemivaj koho dat a on jedinej je tam kdykoli.

Sarah01
Sarah01 20.10.2023, 19:48:33 xxx.xxx.162.253
Leithian:

Vis co bylo smutny? Kdyz jsem v budejovicich 3 roky zpet (a situace je furt stejna!) Vezla dcerku po padu ze schodu na detskou pohotovost a jedinej kdo tam slouzil tehdy i dnes a kdyz neni tak to vicemene nejede je 80lety neli vic doktor s hrbem co stezi chodi, rozumet mu neni. Je rad ze je rad… a je tam jedinej. Na detsky…. Chce se mi brecet. Byly doby kdy tam nemivaj koho dat a on jedinej je tam kdykoli.

No, bohužel tohleto bude časem všude. U nás ani dětská pohotovost není, nějaká pohotovost je na chirurgii, ale jedinej doktor, kterej něco umí a určí správně diagnózu, je taky starej důchodce. Ostatní jsou arogantní a nepoužitelní, to může člověk rovnou umřít doma.

Neverend
Neverend 20.10.2023, 21:35:10 xxx.xxx.242.38

Já jsem tedy s mojí mamčou zažil úroveň zdravotnictví v ČR.😐 Nechci se dotknout těch asi pěti lékařů v ČR co něco umí a chtějí dělat,ale jinak bída a utrpení.Nakonec jsme stejně vše svěřili soukromé klinice a zaplatili. Operace na kterou by čekala snad další dva roky byla hotová za pár týdnů. Byla to tedy Kanadská klinika s “pobočkou” v Praze. Dokonce zjistili i že má mamča špatný kotník a bolest kolene není bolestí od kolene,ale právě z toho kotníku.Na což ortopedie nepřišla za pět let.😀 Masakr.

Fikovnice
Fikovnice 20.10.2023, 22:41:07 xxx.xxx.62.225
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 20.10.2023, 18:55:30

Ahoj Jani. Sestřenice mi dnes opět psala, že prý už začíná počítat roky do důchodu, že se asi 4 dny vzpamatovávala z poslední služby (nevím, co se tam dělo) a že se prostě bojí, co nastane.

Jinak koho to zajímá, Jílková měla o zdravotnictví to svoje Máte slovo (buď minulý nebo předminulý týden). Tam náměstek Válka ujišťoval, že se sloužením, přesčasy atd. to nebude takové jak se původně plánovalo. Já to psala právě sestřenici a odpověděla mi:"Nevěřím ani slovo!"

Fikovnice
Fikovnice 20.10.2023, 22:42:59 xxx.xxx.62.225
Neverend:

Já jsem tedy s mojí mamčou zažil úroveň zdravotnictví v ČR.😐 Nechci se dotknout těch asi pěti lékařů v ČR co něco umí a chtějí dělat,ale jinak bída a utrpení.Nakonec jsme stejně vše svěřili soukromé klinice a zaplatili. Operace na kterou by čekala snad další dva roky byla hotová za pár týdnů. Byla to tedy Kanadská klinika s “pobočkou” v Praze. Dokonce zjistili i že má mamča špatný kotník a bolest kolene není bolestí od kolene,ale právě z toho kotníku.Na což ortopedie nepřišla za pět let.😀 Masakr.

Já si tedy v TUTO CHVÍLI na české zdravotnictví nemůžu vůbec stěžovat a myslím, že zatím se doktoři můžou přetrhnout, aby zvládali…

Ale co bude do budoucna, ví Bůh…

Edituji: Soukromé kliniky nejsou výhra… Samozřejmě záleží jak která. V Brně je jedna celkem velká s nevalnou pověstí. A onehdá jsem tady někde psala o úmrtí pacientky po plastice prsou. Anestezioložka (dle mých info) uspávala paralelně na dvou sálech. To, že toto se na některých, a právě soukromých, klinikách děje, se ví.

Neverend
Neverend 20.10.2023, 23:06:45 xxx.xxx.242.38
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.10.2023, 22:42:59

Bohužel takové zkušenosti mám osobně. Mně ani zub nedokázal zubař u vás dát dohromady.Až doma to vyřešila jedna návštěva lékaře a výměna plomby.Prý je na ten typ plomby alergická půlka planety a zub byl stále citlivý na studené či třeba kovový příbor.Nebolel,ale byl prostě citlivý. 

Je toho mnohem víc těch zážitků a trvalo by dost dlouho to sem vše vypsat. Naštěstí mamča uvolila abych dokumentaci předal otci k nahlédnutí. Ona s ním nekomunikuje z celkem pochpitelných důvodů. Vypadá to,že jsem pořád veselý a mám ze všeho srandu, ale věřte mi..Nemám to vůbec snadné s rodiči a pendluju kvůli nim sem tam.😐 Dohromady už je nikdy nedám,ale miluji je oba a ať jejich vztah je v troskách o oba se postarám jak nejlépe budu umět.

Fikovnice
Fikovnice 20.10.2023, 23:14:21 xxx.xxx.62.225
Odpověď na příspěvek uživatele Neverend z 20.10.2023, 23:06:45

Tak ano, je to o tom, kdo máme jaké zkušenosti.

Já mám se zuby věčné problémy…a ve středu jsem opět seděla skoro 3 hodiny v křesle. Zub, na kterém mám korunku ze zirkonu, se mi začal viklat. Doslova jsem uprosila svého dr., ať se pokusí o záchranu zubu. A on mi tam dal dlahu, provrtal zirkon (!!!) s tím, že při vrtání létaly jiskry jak na ohňostroji😀 a připevnil zub k vedlejšímu. Cenu raději psát nebudu (šla jsem poměrně do vývrtky), ale je to extrémně šikovný dr. (přes všechny mé problémy, které jsem zde kdy popisovala). Mluvila jsem o něm s přednostkou Stom. kliniky a ta mi říkala:"Znám jej. Víš, proč je tak šikovný? Studoval nejdříve zubního laboranta (či protetika?)…" Prostě je fakt neuvěřitelně zručný.

Ale jak píšu, věřím Vám, že můžete mít zkušenosti opačné. Navíc, jak známo, zubařů je u nás málo.

Neverend
Neverend 20.10.2023, 23:16:45 xxx.xxx.242.38

A jestli mi Fíkovnice nevěříte, tak tady je zbytek peněz co jsem u “vás” použil na tu péči.😐 Možná peníze ještě využiju na jaře. Ovšem nevím to jistě.

Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 20.10.2023, 23:19:56 xxx.xxx.62.225
Odpověď na příspěvek uživatele Neverend z 20.10.2023, 23:16:45

Víte, s Vámi se dá někdy diskutovat…třeba o těch zkušenostech se zdravotnictvím u nás (ale i o jiných tématech). A pak najednou to zas po…… (pardon😉) takto pitomým příspěvkem. Fotku s penězi jste dával již na IF. Přijde mi to…no, prostě přízemní. Omlouvám se.

Neverend
Neverend 20.10.2023, 23:26:12 xxx.xxx.242.38
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.10.2023, 23:14:21

Tak to jste si tedy taky užila,co? 😐 Já než přijel poprvé do ČR, tak špičková paní zubařka skončila a u ní byl bratr i máma dlouhá léta. Na tu taky nedají dopustit, ale to víte věk už asi nejde překonávat do nekonečna a musela skončit.Ta nová sice je velmi hodná, slušná,ale prostě jí to tolik nejde. Ono vůbec jsem si všimnul po těch maratonech po doktorech, že ta starší generace lékařů má víc zájmu i umu.🙂 

Neverend
Neverend 20.10.2023, 23:29:58 xxx.xxx.242.38
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.10.2023, 23:19:56

Mně taky,ale zpráva z kliniky je u mámy a jen jsem chtěl podložit aby zase nebyly pochybnosti o “chudáčkovi” co by na to neměl.. To byl asi blbý nápad,co? 😀 

balu
balu 21.10.2023, 07:40:57 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.10.2023, 22:42:59

Souhlas, taky mám dobré zkušenosti. A ne jen v této chvíli, ale tak nějak obecně. České zdravotnictví je jedno z nejlepších. Je tak dobré, že fůra emigrantů se sem jezdí léčit. Zaplatí si pár kaček a mají léčbu zdarma. Kde by to jinde měli? Dokonce sem jezdí i emigranti žijící v Kanadě v Yukon territory, kde mají lékařskou péči zdarma, jako kompenzaci života v nehostinných podmínkách. Láká je sem dobrá péče a krátké čekací doby na operace, na rozdíl od Kanady. Jezdí sem z Německa i Švýcarska, nechávají si například dělat zuby.

Samozřejmě, že se nějaké problémy vyskytují, ale pozitiva převažují. Na ty případy, kdy se něco stalo, nebylo v pořádku, je vždycky líp vidět, protože se to rozmázne, mluví se o tom, proběhne to médii. 

Bobca
Bobca 21.10.2023, 07:46:19 xxx.xxx.20.192

já si na doktory zatím nemůžu stěžovat….Léky neplatím,(a že jich beru celkem dost)jen Céčko,hořčík a Déčko si kupuji😎Jen zubaře bych chtěla vrátit do dob,kdy se neplatilo..To bude pro mě tedy sekec mazec,až budu měnit ozubení😊

kometa
kometa 21.10.2023, 08:23:34 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Já si tedy v TUTO CHVÍLI na české zdravotnictví nemůžu vůbec stěžovat a myslím, že zatím se doktoři můžou přetrhnout, aby zvládali…

Ale co bude do budoucna, ví Bůh…

Edituji: Soukromé kliniky nejsou výhra… Samozřejmě záleží jak která. V Brně je jedna celkem velká s nevalnou pověstí. A onehdá jsem tady někde psala o úmrtí pacientky po plastice prsou. Anestezioložka (dle mých info) uspávala paralelně na dvou sálech. To, že toto se na některých, a právě soukromých, klinikách děje, se ví.

Já v podstatě taky ne. Zatím mi vždycky pomohli. A že pár operačních zákroků a řešení jiných potíží za sebou mám.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.