Pokud by Aluška nedůvěřovala nám, ale synovi v Kanadě,
Kanada má přeci jen podobnější časové pásmo jako Ohio,
než Evropa - může synovi napsat otázky pro kliniku, on tam zavolá.
Absolutně nemusí rozumět (syn) chovu psů.
Stačí, když se zeptá na obecný příjem zmraženého spermatu.
Teoreticky se může představit jako potenc. odesilatel a uvést, že sice
žádá důvěrné informace, ale zda Joseph (Joey) C. navštěvuje
kliniku s fenou XY. Samozřejmě to nesmí vychrlit jako první otázku.
Na kliniku lze napsat také e-mail.
Všeobecný pokec
Veterinární klinika Sugarcreek má na Googlu vysoké hodnocení 4,8
z pěti nejvyšších možných. Hodnotilo 386 uživatelů, recenzentů.
Zde jsou kontakty na kliniku:
https://sugarcreekvet.com/about-us/location-hours/
Na celem tom pribehu je nejmene pravdepodobne to, ze chce poslat chlazene. Max 40hodin bez extremnich teplot pri preprave( kdo to zaruci), ale idealne je pouzit ho do 2. dne? to se neda stihnout a nacasovat pres ocean, to se dela max po evrope. Neznam nikoho, kdo to kdy udelal. Na rozdil od mrazeneho, ze…
A tohle - kdyz uz nekdo chce investovat penize za davky - si snad zjisti.
Pro cenovou predstavu - priprava a preprava mrazenych davek z USA do CR +ins pred 2 lety vychazela na 35-40 tis., ale USA je obrovske a cena se samo lisi podle dostupnosti psa. Bez kryciho poplatku 😀 ten majitelka psa nechtela. ciste kalkulaće veterin.
Nabízené služby kliniky Sugarcreek vč. reprodukce malých zvířat.
Pohled na kliniku z Google Maps, najde si každý.
https://sugarcreekvet.com/pet-services/

Ano, chlazené je blbost, co jsem se už informovala. Jedině mražené a cena pouze za odběr a poslání může být až 50 000,-. + k tomu poplatek za psa. Navíc včera odepsal :Začátkem příštího týdne, až budu mít pár dní volna v práci, vám pošlu nějaké fotky. Je jí 14 měsíců a váží 4 kg. Má všechny zuby. Důvod, proč nás zajímá Kaschmir, je ten, že jsme fanouškem jeho struktury hlavy s malým stopem a mírně klenutou tlamou, silnou, hlubokou hrudí a plnou srstí.
No, nevím jestli krýt inseminačmě 14ti měsíční fenu. U nás tedy je toto zakázané, navíc krýt až po splnění podmínek do chovu a to nejdříve v 15ti měsících ( než ty podmínky fena splní a než se zapíše do PP chovná fena, je jí víc než 15 měsíců).

Tap:Naše interní pátrání ukázalo:
- kompletní adresu Josepha C.
- telefonní číslo (nezavoláte mu?)
- kde a jako co pracuje (hodinu od domu)
- jak přebírá ocenění a 200 dolarů pro nejaktivnějšího studenta 2001
- několik fotografií ze školy i života
- jeho přátele na Facebooku, mezi nimi jsou i lidé “od psů”
- profil tamtéž založen před 9 lety (ne včera)
- fotky domu na stránkách realitní kanceláře (na prodej v r. 2004)
- více informací se dá dohledat přes jeho mladšího bratra
- jména zbytku rodiny poukazují na “neamerický původ”
- komunikace odpovídá věku 26 let
- překlep v United polidšťuje
- veterinární klinika, kam má být semeno posláno, je 35 minut od domu
Anglicky hovoříme jako česky, rádi mu zavoláme.
Klidně mu zavolejte, já anglicky neumím 🙂

Bazoš je dno a odpad. To říkáme minimálně 15 let. Nerozumíme, co má Bazoš a mikrovlnka společného se spermatem psa.
Jde o princip a ne o co přesně jde.
Udělali jsme chybu - místo roku 2001 má být covidový rok 2021. Předávající na fotce, kterou si klidně můžete dohledat, mají roušky.
Dobře, beru zpět ohledně věku. Pak by to dávalo smysl. Dohledávat si to fakt nebudu - nemám to zapotřebí.
vy tu rozebíráte, co praví američané dělají/píší a na základě toho hodnotíte text. Jenže neameričan, žijící tam, se chová - píše - jinak.
To ano, píše jinak, ale pokud dostal ocenění za nejaktivnějšího studenta tak tu angličtinu asi bude umět ne? To mi pořád nesedí.
Realitka - prodej domu - stačí se podívat na fotky domu a okolí a posoudit - je reálné zde mít chov psů?
To je jedno zda to vyhovuje / nevyhovuje. Prodej domu od realitky je nulová argumentace.
Je vidět, že jste jiná věková kategorie - lidé ve věku 26 let už “nepřidávají fotky na Facebook” (nebuďte líný najít si Tik Tok nebo Instagram jeho bratra, prosím)
Tak tady jste docela vedle. 😂 Pokud mě paměť neklame tak jsem tady svůj rok narození nepsal, ale kvůli Vám ho i sdělím. Jsem ročník 99 a za necelý dva měsíce mi tich 26 let bude. Tudíž jsem přesně ta věková kategorie a řekl bych, že jako vrstevník v tomto ohledu mám trošku lepší přehled. 😉 Možná byste se divil kolik lidí v mém věku pořád přidávají fotky na FB… Nejsem líný, jen to nemám zapotřebí si to dohledávat…. Mně bohatě stačí ta emailová adresa. Ono taky stačí bohatě se zamyslet, že ta moje věková kategorie více méně “vyrůstala” s FB kdy Instgram byl v plenkách a TikTok neexistoval. Hodně lidí mého věku totiž už nemá zapotřebí si zakládat například TikTok, protože už mají jiné priority. 😉 Spoustu mých spolužáků už mají děti a třeba staví dům a jediný “spojení” se světem je právě FB včetně přidávání fotek. Neopomínejte, že ty informace které jste Vy dohledali může dohledat kdokoliv. Tudíž se nejedná o relevantní informace. Možná by se to dalo oveřit třeba fotkou z domu a přes okno aby se dalo podle google maps zjistit jestli to sedí - stromy, domy apod… Potom by se dalo přemýšlet o věrohodnosti.
Jediné, co píšeme, že osoba JC existuje, pracuje hodinu od domu a veterinární kliniku má půl hodiny od domu. Je tak velký problém zavolat na tu kliniku a zeptat se?
A co tím zjistíte? Ikdyby ten člověk tam opravdu chodil nebo klinika toho člověka znala tak jak víte, že ten kdo Alušku kontaktoval je opravdu on? Ještě tím emailem co Aluška zveřejnila? Pochybuji, že Vám klinika v takovém případě sdělí kontakt na toho pána jestli vůbec ty údaje mají (například email). Jinak krádež identity není tak těžká záležitost. 😉 Ve skupině na díly pro BMW na FB se teď zas rozmohlo kdy FB účet vytvořený klidně roku 2014 i s fotkami z roku 2022 prodává hezké díly za levno. Pak lidi sdíli jak ta konverzace probíhá a je to 100% podvod.
Další věc je pravděpodobnost. Až tolik se v konkrétních rasách nevyznám a teď neposoudím “vzácnost” Alušky rasy třeba v USA, ale proč by někdo z USA měl o to zájem? Sestry kolegyně posílá běžně štěňata do USA - ty to obchody se opravdu realizují, ale taky jde o rasu (už si nepamatuji o kterou se jedná) která není za 20 tisíc Kč s PP, ale trošku někde jinde. 😉
Dále už to nechám bez reakce…

Taky jsem se ho ptala, napsal mi toto, nevím jak to v Americe chodí
Ano jsou k dispozici zde. Konkurence je velmi vysoká a je spousta lidí, kteří si hlídají svou genetiku, aby se udrželi na špici v soutěžích, takže může být těžké najít místního chovatele s dobrou genetikou, který vaši fenku odchová. To je důvod, proč se snažíme importovat genetiku, zjistili jsme, že to může být méně obtíží.
Yes they are available here. The competition is very high and there are a lot of people who gate keep their genetics so that they can remain on top in competitions, so it can be hard to find a local breeder with good genetics that will breed your female. That"s why we"re looking to import genetics, we find it can be less of a hassle.
Pokud to zaplatí, tak proč ne ?
Podminky chovu v AKC jsou jine, neporovnávejte to s FCI/CR klubem. A je to vec majitele feny, aby mel vse v poradku - on to musi hlasit a dokladat.
Co se tyka psa - cekala bych dotazy na spermiogram, DNA profil ap. Zkratka z pohledu alespon trosky znalosti o chovu a kryti - je to divne. Nevypada to, ze ma poneti o normalnim kryti a odchovu, natoz o inseminaci pres pul sveta

Ale zase jak má jezevčík vypadat asi ví, popsal dobře Mirďovo vzhled. Jezevčík má mít malý stop a mírně klenutou tlamu, prostorný hrudník atd…to napsal správně, ale to si mohl vyhledat ve standardu plemene.
No hlavne, chce chovať, ale nemá papiere, nemá ani meno chovky, fena nebola ani na výstave, ani uchovnená nie je… Ale tak strašne chce lepšie genetics, je ochotný vraziť peniaze do psa z Európy.
Pokiaľ poslal fotky, tiež nie je problém zistiť odkiaľ pochádzajú, fičúru má na to aj google.
jeho struktury hlavy
Je to podvod.

kometa:jeho struktury hlavy
Je to podvod.
to přeložil překladač

Arbora:No hlavne, chce chovať, ale nemá papiere, nemá ani meno chovky, fena nebola ani na výstave, ani uchovnená nie je… Ale tak strašne chce lepšie genetics, je ochotný vraziť peniaze do psa z Európy.
Pokiaľ poslal fotky, tiež nie je problém zistiť odkiaľ pochádzajú, fičúru má na to aj google.
Jak uchovňují v Americe netuším, zkusím se ho zeptat

V USA se na chovnost nehraje, může si tam krýt kdo chce co chce jak chce, jedině jak jsem psala členové klubu mají nějaký etický kodex k chovu.
PP na štěňata se tam automaticky nevystavují, jen se štěňata zapíšou, přímo papírový PP obdrží chovatel nebo nový majitel jen na vyžádání, takže fakt to takto je, že třeba až nový majitel si žádá o vystavení PP, protože prostě se za to platí. Většina majitelů žádný papírový PP k psovi nemá.

Nijak se neuchovňuje. Ono ostatně ani v Evropě se všude neuchovňuje, to je jen taková obsese pár států jako my.

assil:V USA se na chovnost nehraje, může si tam krýt kdo chce co chce jak chce, jedině jak jsem psala členové klubu mají nějaký etický kodex k chovu.
PP na štěňata se tam automaticky nevystavují, jen se štěňata zapíšou, přímo papírový PP obdrží chovatel nebo nový majitel jen na vyžádání, takže fakt to takto je, že třeba až nový majitel si žádá o vystavení PP, protože prostě se za to platí. Většina majitelů žádný papírový PP k psovi nemá.
To mi psala taky ta moje známá rozhodčí

Obsese? Nemyslím. Podle mého názoru je správné mít nějaké podmínky chovnosti, zdravotní testy, atd. Jak jsem obecně pro svobodu, tak tady ne. Stačí se podívat, na čem se množí bez PP. A to by bylo vše v chovu, mělo PP? To by byla výhra!

Asi neumím pochopit Alušku, protože jsem nikdy neměla krycího psa. A tak neznám touhu rozšířit geny svého psa do dálav… Ta žádost by mi připadala divná, říkala bych si, proč z celé chovné základny v ČR a v Evropě si vybral amík zrovna mého psa… Já bych byla hodně nedůvěřivá.

balu:Asi neumím pochopit Alušku, protože jsem nikdy neměla krycího psa. A tak neznám touhu rozšířit geny svého psa do dálav… Ta žádost by mi připadala divná, říkala bych si, proč z celé chovné základny v ČR a v Evropě si vybral amík zrovna mého psa… Já bych byla hodně nedůvěřivá.
Mě to taky překvapilo, no tak s ním komunikuju a uvidíme co z toho vypadne 😀 😀.
Aspoň jsem si rozšířila obzory co se týká odebírání spermatu a posílání do zahraničí.