Aktuálně: 3 731 inzerátů210 846 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Všeobecný pokec

Zrzavci
Zrzavci 19.10.2023, 10:26:30 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.10.2023, 10:07:44

A to jsem ale ráda, páč tak to má být.

Vidíte Balu- každý máme svůj úkol🤣

assil
assil 19.10.2023, 10:32:11 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.10.2023, 10:05:56

No tak víte co, blahobytu je omezené množství, doteď jsme ho měli všechen my a teď se budeme muset podělit přinejmenším s Čínou a Indií a výhledově s Afrikou, no a lidi se neradi dělí  a vůbec neradi rozdávají majetek, tak se musí pořádně klepnout přes prsty, aby něco pustili.

assil
assil 19.10.2023, 10:34:07 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.10.2023, 10:25:49

On ten zvířecí život v normálním prostředí taky není žádná idylka, ale víceméně jen boj na život a na smrt o žrádlo a rozmnožení a tipuju, že je dost zvířat, kterým přítomnost lidí výrazně pomáhá.

Zrzavci
Zrzavci 19.10.2023, 10:40:56 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.10.2023, 10:34:07

Ale tady se k tomu boji o život se přidávají i ty nepříznivý podmínky města.

Jo jasně, krysa, kuna a potkan těm se u popelnic daří, ale není to jen o těchhle. Ono kolikrát lidi jsou nadšení, jak se ta zvířena hezky víc rozmnožuje, když bydlí už i ve městech. Ale není to tak, je to jen o tom, že jim zase ubylo životního prostoru, ne že by jich samotných přibylo.

assil
assil 19.10.2023, 10:47:44 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.10.2023, 10:40:56

Ono je to více druhů, četla jsem to třeba o ptácích, jak se stěhují do měst, protože prostě lepší dostupnost potravy a žádní predátoři, stejně tak srnky, zajíci a tak.

Já myslím,že těch druhů zvířat, kterým města pomáhají, bude hodně.

Dřív měla zvířata životní prostor mnohem větší, ale zas se mnohem víc lovila, dneska mají víceméně klid.

Odnesly to jen velké nebezpečné druhy, ale tohle vybíjení začalo už před tisíci lety a těžko s tím dneska něco udělat.

Buggyra
Buggyra 19.10.2023, 10:55:06 xxx.xxx.198.226
assil:

No tak víte co, blahobytu je omezené množství, doteď jsme ho měli všechen my a teď se budeme muset podělit přinejmenším s Čínou a Indií a výhledově s Afrikou, no a lidi se neradi dělí  a vůbec neradi rozdávají majetek, tak se musí pořádně klepnout přes prsty, aby něco pustili.

Přesně, blahobytu je omezené množství. Takže logickým krokem je zredukovat populaci, aby se dostalo na všechny 🙂

assil
assil 19.10.2023, 10:58:10 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.10.2023, 10:55:06

Bohužel zatím nikdo nevymyslel jak celosvětově zredukovat populaci a už se v reálu i ověřilo, že některé nápady můžou vést k blbým koncům.

No jo, člověk si prošel úzkým hrdlem a v těch dobách ho zřejmě příroda ze záchovných důvodů zbavila říje a zpátky už to nevrátíme.

Buggyra
Buggyra 19.10.2023, 11:07:31 xxx.xxx.198.226

Jen teda nesmíte zapomínat na ta zvířata, která mizí z tropických oblastí kvůli kávičce a banánům, kvůli těžbám všeho možného, znečištění moří, nakonec i povrchových vod, obrovským monokulturním porostům… To se samo neudělá, to musel někdo hodně vymakat, aby toho dosáhl 🙂 Tak zvířatům to může být jedno, ale lidem to brzo jedno nebude - ono se to zredukuje samo. Snad to nebude tak brzo, abych to zažila 🙂 

balu
balu 19.10.2023, 11:27:42 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.10.2023, 11:07:31

Příroda se to snaží redukovat, ale vidle jí do toho hážou lidi - lékaři bez hranic očkující a léčící v Africe, dodávky léků tamtéž, atd. Problém není vyspělý svět, tam porodnost klesá a tedy redukce lidstva probíhá přirozenou cestou. Problém je Indie, Čína, Afrika a další oblasti, kde se rodí ostošest a díky stále lepší lékařské péči přežívá čím dál víc děcek do dospělosti, ti pak zase rodí jak na běžícím pásu…

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 11:35:42 xxx.xxx.63.126

Jako ono je to těžké, vzdáme se humanity?? Necháme jinde umírat lidi, když máme kapacitu jim pomoct? Argumenty budou mít obě strany - vždy bude nějaké pro a nějaké proti.

Nechtěla jsem se do tématu mateřství vměšovat, ale…nedalo mi to. 

Pravdou je, že by tam (Afrika, atd.) měli shazovat/rozdávat kondomy po miliónech a osvětu a osvětu v tomto ohledu. Protože mají 10 a více dětí a z nich třeba 2 nebo 3 prodají, aby vůbec uživili ty ostatní. Což mně rozum nebere: Jaký tedy oni mají rodičovský pud? Jednoho dítěte se vzdám, abych druhé mohla uživit…? (trochu Sophiina volba)

Buggyra
Buggyra 19.10.2023, 11:39:02 xxx.xxx.198.226

Což o to, já bych je umírat nechala. Jenže oni si tam nebudou jen tak tiše umírat, oni vědí, že tady je líp. A sebrali by se a přifrčeli by jako na koni. Tak radši pošlu trochu toho prošlýho krmení…

Za kondomy hlasuju všema deseti. (jenže zase toho odpadu z toho… leda nějaké bio rozložitelné?)

balu
balu 19.10.2023, 11:44:05 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.10.2023, 11:35:42

Vzdáme se humanity? Nevzdali jsme se jí a Evropu zaplavují migranti… 

Nevím, jak je to s mateřským pudem v Africe a jiných zaostalých oblastech, ale asi není úplně stejný jak třeba v Evropě, ve vyspělých zemích. Nebo tak aspoň není chápán. Tam je plození dětí - co nejvíce dětí - chápáno jinak, nezamýšlejí se nad tím, jestli děcka uživí. Mají jich hodně proto, protože neuznávají antokoncepci, nebo není dostupná, nebo o ní ani nejsou schopni uvažovat, taky proto, aby se jednou tito potomci postarali o ně, o své rodiče, protože důchodový systém v těchto zemích není. 

Edit: než jsem to sesmolila, tak Buggyra napsala v podstatě to samé.

assil
assil 19.10.2023, 12:20:16 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 19.10.2023, 11:44:05

Tak ono to souvisí i celkově s kulturou, když jim tam holky roděj od 12 let a ve 20 už mají 5 dětí, tak kondomy toho moc nezachrání, ostatně někdo někde říkal, že chlapi je tam nechtějí a ty holky s tím nic nenadělají.

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 12:29:18 xxx.xxx.63.126
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.10.2023, 12:20:16

Tak kondomy by snad zabránily otěhotnění i té 12leté, ne?🙂

Jiná věc je, pokud antikoncepci (chlapi…a vlastně i ženy) odmítají.

Sardullah
Sardullah 19.10.2023, 12:31:01 xxx.xxx.189.104

Kdybych se dnes měla rozhodovat znovu, jestli budu mít děti, tak upřímně řeknu že ne. Když jsem si já před 30 lety “pořídila” první dítě, tak přede mnou až kam jsem dohlédla, byla zářná budoucnost…prostě samá pozitiva a sociální jistoty. Taky proto jsem kývla …po dlouhém přemlouvání manžela…na druhé dítě.

Když jsem byla mladá, tak se přiznám, že jsem spoustu věcí neřešila…resp. nad ničím se nějak extra nezamýšlela resp. tolik jsem se nebála, co bude….a už vůbec ne v jakém světě budou žít moje děti. Dneska se zamýšlím nad vším a padá na mě z toho splín čím dál tím víc. 

Ano klidně napíšu, že na jednu stranu jsem hrdá, že jsem člověk, protože mezi námi lidmi jsou i bytosti soucitné, empatické, podávající nezištně pomocnou ruku ať už se jedná o lidi, zvířata a obecně i ohledy na přírodu……..na druhou stranu se stydím, že jsem člověk, protože co lidstvo s touto planetou velmi sobecky činí je prostě hnusanec.  To co se vytvářelo a vyvíjelo po dlooouuuuhééé věky, tak lidstvo likviduje v období kratičkém. A hlavně já jsem člověk a kdo je víc…ostatní živí tvorové a příroda celkově musí lidstvu ustoupit. Bohužel mi přijde, že lidstvo si tímto podřezává větev samo pod sebou.

No zasebevraždit se nepůjdu…jsou na mě závislé další bytosti, ať už lidi, či zvířata….no děti už taky nezabiju, ale zase na druhou stranu naše rodina už se dál rozmnožovat nebude…syn ani dcera děti nechtějí….v tomto má naše rodina klesající počtové tendence….3 lidi (naši rodiče)měli celkem dohromady 3 děti (já , manžel a jeho sestra) a tyto 3 děti měli celkem 2 děti (moje děti, švagrová děti nemá) a moje děti budou mít nula dětí….takže si myslím, že v krátkém (z pohledu Země) časovém horizontu naše rodina přestane planetu zatěžovat úplně. Takže ano, začala jsem u sebe a nejpozději za 74 let (v případě, že by se dcera náhodou dožila 100 let) pravděpodobně dříve přestane naše komplet rodina zanechávat po sobě nějakou uhlíkovou stopu.

Já když jsem chodila na základku a učili jsme se kolik je lidí na planetě, tak si to nepamatuju přesně, ale nebylo to ani 5 miliard….a jakože za třeba 35 let se nám to nějak znásobilo. Kolik lidí ještě planeta zvládne “uživit”?? Už teď je hodně lidí, kteří umírají hlady.

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 12:33:25 xxx.xxx.63.126
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.10.2023, 12:31:01

Naše příjmení také vymře po přeslici.

Buggyra
Buggyra 19.10.2023, 12:34:30 xxx.xxx.198.226

Ad kondomy a neochota je používat: Ale to by zase mohla pořešit dobrá informační kampaň. Když umíme udělat kampaň, aby nelovili slony, aby je nestříleli za to, že jim žerou úrodu… Taky by se daly zaplatit ty místní vlády, aby na to dohlédly, třeba i silou. A hlavně podporovat vzdělání. Chcete mít děti? Tak je ale posílejte do školy. Povinně. A my jim už ve škole vysvětlíme souvislosti. Ale na to musíme postavit školy, zaměstnat zaměstnance, dětem ve škole zajistit stravování (proč by je tam jinak rodiče posílali, jediné jídlo denně je sakra motivace), a to stojí asi víc peněz než tam dolifrovat kamion rýže.

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 12:42:26 xxx.xxx.63.126
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.10.2023, 12:34:30

Počkejte - jak chcete silou dohlížet na používání kondomů?🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.