Aktuálně: 3 227 inzerátů221 026 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Všeobecný pokec

Dafi
Dafi 10.01.2025, 10:03:49 xxx.xxx.136.20

na veterině stojí a ztuhlej vrčí…

ale ono se mu tam moc věcí neděje…

to Dafi si užila za ty roky ……☹️

kdž je potřeba něco víc prohlédnour-tak hysterák…

bez náhubku tam nechodím…..

efe
efe 10.01.2025, 10:08:22 xxx.xxx.155.192

Nepomohl by mu taky ten difuzor s feromonem, co používám pro Vasila? Adaptil. Je to ale dost drahý…

Dafi
Dafi 10.01.2025, 10:08:29 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 10.01.2025, 10:03:49

ono mu ta ty roky vlastně nic nebylo-žádná rozřízlá packa,,žádný domácí oštřování,kromě kapání do uší-což se právě moc nedalo-nakapat v náhubku a pak se k němu nepřibližovat…

ale to bylo před letama-to mu kapal do uší i tatka,a ten byl teda vzteklej….-tatka byl vzteklej..

a já ho pobaveně sledovala,at si užije co nám dal za dáreček…

ano,někdy dokážu být hrozná mrcha škodolibá……:/

Vahine
Vahine 10.01.2025, 10:12:51 xxx.xxx.16.185
Dafi:

na veterině stojí a ztuhlej vrčí…

ale ono se mu tam moc věcí neděje…

to Dafi si užila za ty roky ……☹️

kdž je potřeba něco víc prohlédnour-tak hysterák…

bez náhubku tam nechodím…..

Tak před veterinou bych já na Vašem místě dala. A na doma by byl asi lepší pro Vás ten difuzér, jak píše Efe? No to už se nějak rozhodnete sama…nenechala bych ho tak, vnitřně tím asi trpí. Stres dělá nám i psům neplechu a není od věci si občas něčím pomoci, když to jde, že?

efe
efe 10.01.2025, 10:17:13 xxx.xxx.155.192

Na druhou stranu to chování bude už mít tak zažitý, že asi tyhle “šidítka” moc fungovat nebudou.

Zrzavci
Zrzavci 10.01.2025, 10:24:01 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.01.2025, 10:17:13

Jo to si myslím. Je to prostě už i rozjetý. On ví, že si tím vyřeší. Chtělo by to rozházet všechno. Vyklidněně nasadit zcela jiný režim.  Couračka, aby měl člověk jak zasáhnout. Ale to chápu, že je složitý, jednak se vyklidnit a druhak Davi si to neřídí sama, ostatní nekooperujou, takže blbý, blbý, celý. 

Vahine
Vahine 10.01.2025, 10:25:37 xxx.xxx.16.185

To naučený, zažitý chování se s věkem zhoršuje a prohlubuje, a to je potřeba při rozhodování se, zohlednit. To Zylkene na ty běloušovy nepravosti, funguje…hele, že jo 😉 foto je z hlídací aplikace

Obrázek
Dafi
Dafi 10.01.2025, 10:29:47 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.01.2025, 10:01:33

tak on je v pelíšcích v klidui když se kolem chodí,v pelíšku a v boudičce mu to nevadí,to je úplně v pohodě…

přesunout se to nedá kam

my to máme fakt  pidi….

ale v pelíšku mu nevadí,ani když okolo něj vysávám a vytírám

Dafi
Dafi 10.01.2025, 10:31:42 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.01.2025, 10:08:22

to nevím,to mě nenapadlo..

p.s.-funguje to i na lidi?

a kolik to stojí prosím?

Dafi
Dafi 10.01.2025, 10:35:25 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.01.2025, 10:24:01

tak máme o 9 let,to je už dost na zažitosti….

jo,je čím dál uvrčenější….-jak je starší…

couračku jsem hoodně používala,když byl u nás ze začátku,tak to měl furt…

efe
efe 10.01.2025, 10:35:44 xxx.xxx.155.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 10.01.2025, 10:31:42

Na lidi to nefunguje, je to feromon, který fena vypouští při kojení štěňat, proto to psy uklidňuje. 

Startovací sada (difuzor + 1 náplň na měsíc) stojí  619,-, potom už se dokupují jen náplně, sada tří ks (tedy na tři měsíce) stojí 1.659,-

Dafi
Dafi 10.01.2025, 10:39:11 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.01.2025, 10:35:44

jaj tak to je teda ranec…

jo,už chápu,že tohle na lidi fungovat nemůže:-()

Zrzavci
Zrzavci 10.01.2025, 10:46:35 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 10.01.2025, 10:29:47

Hm tak postel halt nic, křeslo halt nic, couračka a když neposlechneš odcourám si tě sama.

Dafi
Dafi 10.01.2025, 11:44:07 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 10.01.2025, 11:38:11

jak už jsem psala,s klikrem to moc neumím-nic proti němu-moje chyba,vím…:/

ale jak by jste to řešila vy?

jak jste psala-klikr a trénink 24/7-tak jak by to mělo vypadat?

Zrzavci
Zrzavci 10.01.2025, 11:49:13 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 10.01.2025, 11:38:11

No jo, to jo, ale když Dafule píše, že jí to není vlastní, to pak je blbý. A  tuším, že na 24/7 nemá  kapacity. I proto, že to je už tak dlouho a je mi jasný, že nechce ubírat Dafče, přijde z práce unavená moc a pak dojde k výbuchu…….. vono je to těžký. Ne neřešitelný třeba, ale chápu, že to je těžký. Ono taky jiný to je, když má člověk psychickou kapacitu a plus, když do toho výběru psa jde sám, s tím, že to pořeší.A ne, že je nucet to řešit. 

Já bych se taky snažila a tlačila to před sebou, protože bych nechtěla v tom takhle žít. ale třeba bych na to neměla, nepodařilo by se mi to, co člověk ví.  Mám kamarádku, co má trochu trable s hafanem, ty řešení vidím a vidí je i ona, asi by i měla cestu, ale nemá v současný době na tu cestu síly ☹️ . Chápu jí, já bych to právě tlačila před sebou, udělala bych maximum protože bych se tím chováním nechěla otravovat, chtěla bych žít “normálně” , ne se tím nechat omezovat, jenže ona tu sílu nemá. no. 

Dafi
Dafi 10.01.2025, 12:36:43 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.01.2025, 11:49:13

Ano-člověku se líp řeší věci,do kterých s tak trochu uvrtá sám,než když je do nich okolnostmi-přece je to tatkův pes,a já mám ráda psy..takže si ho vezmu,že….uvrtán…

a popravdě-nevím,jestli u 13 letýho psa má ještě smysl se o něco novýho snažit?

po 9 letech……

kdy,su často ráda,že žiju….

nicméně řešení HMM by mě zajímalo,koneckonců,třeba by se to mohlo časem někomu hodit??

já do budoucna budu chtít jen milý a hodný psy

pokud si vezmu psa z útulku-tak musí být HODNEJ!!!!!!!!!!!!!!!

štěně doufám-že se mi podaří nenatrefit na nějaký extrém…

nevím,co si jednou pořídím…

ale vím,že tohle byl můj první a poslední dobrej skutek…-to vím teda určitě!!!!!!!

a dost by mě zajimalo,jak by ho prezentovaly v útulku-kdyby se tam dostal,kdybych si ho nemohla vzít….ani nikdo jinej z rodiny..

hodná teta si od nás vzala kocoura,od svého syna psa a předtím andulku-Žeryk se jí moc líbí,ale taky ho neviděla,když s něco nelíbí Žerykovi….

Zrzavci
Zrzavci 10.01.2025, 12:44:31 xxx.xxx.226.62

a popravdě-nevím,jestli u 13 letýho psa má ještě smysl se o něco novýho snažit? po 9 letech……

To záleží čistě jen na Tobě, jestli máš sílu, prostor, chuť a náladu, jak mo Ti to vadí, omezuje, jak moc s tím chceš/nechceš bojovat.  A to si myslím, že nic z toho nemáš- což je pochopitelný, plus to, že ne všechno se dá doma s ostatníma vykomunikovat. Já jsem zabejčenec, když se do něčeho kousnu, držím, chci to dotáhnout do konce, kdybych měla zdechnout /picbům jsem /. Když by mě to omezovala, nutně bych to potřebovala “odstranit” , což ale taky nemusí být dobře, takhle na sílu. 

Dafi
Dafi 10.01.2025, 13:41:09 xxx.xxx.136.20

já jsem myslím taky tvrdohlavá a hlavně takoej snaživec-a jak se snažím ty věci co dělám,dělat pořádně..

ale tady jsem narazila na svý kynologicko-psychický možnosti…

stručně-nemám na to po letech nervy……

myslím,že žádnýmu psovi jsem nedala tolik času a péče-často na úkor svýho času…,

protože kdo mě zná,ví,že jsou u mě psi na 1, místě-někdy na úkor mýho zdraví..

viz.Silvestr-je mi blbě-ale nééé,nepudu k doktorovi,však to přejde,skočím si do lékarny a pudem ze psama,a pak jsem poslouchala,že jsme měly jít k doktorovi a na pséky se vykašlat…-což asi joo,že…:/

a už nemám právě sil…

ale jak už jsem psala,kdyby se ozval někdo s nějakým novým nápadem a inspirací-ráda se přiučím!!!!!!!!!!

ale nevím,jestli budu mít síly vyzkoušet…..:/

píšeš-že seš jak pibům-no já si občas vzpomenu na větu z nějakýho filmu s Tomem Cruisem?

kde říká-občas si člověk prostě musí říct-Vy… se na to!!!

taky mě to připomělo příklad ještě jeden z podcastu-Psichologie,kde někdo přes psí pozitivku říkal,že občas je nejlepší to nejjednodušší řešení,že se ho třeba lidi ptají,jak odnaučit psa nelézt do koše?

a jasně dalo by se to naučit hodně různými způsoby,ale občas je nejjednodušší sklidit koš…

prostě,než se něčím zdlouhavě pitvat…-to byl blbej příklad asi,ale víš jak jsem to myslela…

hmn
hmn 10.01.2025, 13:45:10 xxx.xxx.42.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.01.2025, 11:49:13

všechno tohle beru
ale to jsou věci, které neumím a nemohu posoudit, neznám Dafi a její život….tohle je čistě na ní

ale mohu napsat o přístupu k řešení, prošla jsem si tím a bylo to 24/7, spala jsem s klikrem na ruce a piškoty pod polštářem

Základ je nastavení mysli člověka - ne že pes zlobí a já ho trestám, stavím do latě či tak nějak
ale pes má problém, je nemocen a já mu chci pomoci

proč klikr :
- technicky - pořád stejný a velmi specifický zvuk, člověk je schopen ve vteřině označit správné chování, jednoznačně
- významově - klikr označuje správné chování a zároveň říká, teď dostaneš odměnu = ryze radostné zjištění, které psu zdvihá náladu a posiluje jeho jistotu (ona nejistota bývá/ je tou primární příčinou problému)

1.Psa důkladně naklikat = spojit zvuk s odměnou, do úrovně reflexu
tím získávám podstatný nástroj pro práci se psem

2. začít se psem normální klikr trénink, jako sedni, lehni a bla bla
prostě něco neemotivního
pes se učí principy klikr tréninku
pes spolupracuje s člověkem s výsledkem “to je fajn, super, dobro, blaho”

3. zavedu klikr trénink i do života
např. pokud vyjíždí z gauče když se někdo hýbe či jak to bylo, tak nejdřív psa naučím, cíleně naučím, povel (třeba) “klid”- pes uvolněně leží=klik=odměna….pes uvolněně leží =klik povel=odměna…..pes leží=povel klik atd.
takže mám naučený “klid” a pak přidám rušivý vliv- poposednu na gauči (nebo co mu vadí) ale musí to být v míře, kterou pes zvládá
a postupně “přitvrzuji”

učila jsem psa procházet úzkým místem kolem druhého - šli jsme spolu a odklikávala jsem mu každý krok

učila jsem ho míjet se s druhým ve dveřích, totéž - odklikat každý krok, zastavit psy vedle sebe, velká odměna

normálně psa učit, jak má řešit jednu každou situaci, ve které má problém
jako malé dítě za ručičku, krok po kroku

neboli psa učím, jak se má chovat, ne jak nemá (což se vztahuje k tréninku, ne k hašení požáru. Tomu chci předcházet = prevence)

tohle je určitě užitečné shlédnout:

https://www.koira.cz/project/videoteka/

a samo Šusta….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.