Aktuálně: 3 221 inzerátů220 885 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Všeobecný pokec

Stelle
Stelle 09.01.2025, 20:12:22 xxx:xxx.d12d:f8e3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 09.01.2025, 20:06:09

Já se lekla co to má na tý poslední fotce Žeryk s ocasem a ona je to Dafi🙄.

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 20:21:27 xxx.xxx.95.147

Dafi…máte svatou trpělivost, přeju vám s Žerykem i trochu klidu. Já bych se zbláznila asi…z takového psa. Nikdy jsme neměli zlého psa, startovacího psa. To mi připomnělo, že stejně se chová ten cizí kocour, co ho krmím. Já vím, že mu lidi asi ublížili, ubližujou, ale když po mě z ničehonic vystartuje jen, že mu přijde, že jsem tu ruku dala nějak blbě, tak mu fakt vynadám do zmetků nevděčných. Ještě někdy před Vánoci mu dávám misku jako vždy, mluvím na něj jako vždy, nic jsem nezměnila a on skočí proti mě, drápne mi ruku a startuje dál. Přeskočilo ti? Víš co frajere, tak si nas.r! Šla jsem se uklidnit vyhozením odpadků na kompost, pak jsem šla k němu, ještě měl dostat granule. Vypadni od té misky, musela jsem ho odehnat do bezpečné vzdálenosti, abych mu do druhé nasypala granule. Od té doby jsem ho krmila x krát, dávala mu misku až pod nos a nic, v klidu, i když už jsem připravená, že se to stát může. Asi mu taky šibe. 

Plaka
Plaka 09.01.2025, 20:26:34 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 09.01.2025, 17:55:37

Dafi, mě by u Žeryka spíš zajímalo, jak tohle jeho vrčení a tvrdá agrese vznikla, nebo to měl opravdu od malinkata? To nemohlo být samo o sobě, tomu muselo něco předcházet. 
Se současným Netvorem jsem včera zajásala, když jsem mu před spaním loupala bahno kolem drápků a on na mě poprvé zavrčel a nešel do útoku bez varovaní? 🙂 Chápu, že pro někoho to bude znít divně, ale pro mě vnitřně to je velký vítězství. Blázen pef, dokázal vyjádřit svůj diskomfort pěkně po psím, paráda, já ho za to pochválila. 😀 Nedoporučuji nikomu, jen ve výjimečných případech.

A klikr - tyjo, u tohodle pruhatýho živočicha je na úrovni kosatky. Takže i s klikrem jde s absolutně nenamotivatelným psem pracovat, to jen chce něco znát, vědět, učit se a neříkat, že to nejde. Není odměna jako odměna.

Dafi
Dafi 09.01.2025, 20:37:32 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.01.2025, 20:21:27

děkuji-no,kdybych měla extra trpělivost,tak ho za ty roky 3krát nezmydlím☹️

i když naposledy to bylo polštářkem,takže zase---né,že bych ho jako přizabila🙂

jako-tak mě z něho občas hrabalo a hrabe….

a vlastně si to po těch letech neuvědomuju-ale jsem s ním furt ve střehu..

uvědomím si to vždycky jednou za měsíc s Dafi v BK….,

je fakt,že jak jsem sama psychouš-nejsem úplně vyrovnaný člověk psychicky….

a vzhledem k tomu,že v práci je toho na mě často dost-práce s lidmi,psychicky,fyzicky náročná+má neschopnost neumět lidi polsat někam,a myslet si svoje

doma to taky není úplně růžový-společný bydlení není prostě ono….

skorotchýně má na hoodně věcí jiný názor-který mi vždy řekne-no musím ti říct svůj názor…,ale dělej si co chceš…ale já si myslím..a na tvým místě…. a myslím to dobře…

no je to prostě dřina….:/

zdraví moje taky nic moc..

takže ti psi u mně byly jedno obří mega obří  plus

všude byl nějaký mínus,stín,něco…

ale u psů to u mě byl vždycky velký  plus a štěstí….

a s Žerykem přišlo i zde mínus no…..

takže zlatá Dafi,Betty a Maxík….

na Dafi si uvědomuju,že jsem úplně nezdravě psychicky závislá-furt ji musím mít na klíně,v posteli u sebe….

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 20:45:31 xxx.xxx.95.147

na Dafi si uvědomuju,že jsem úplně nezdravě psychicky závislá-furt ji musím mít na klíně,v posteli u sebe…. - no…to jsem měla s Woričkem. Zhoršilo se to, když odešel tak brzy Berry a já se začala bát, že přijdu jednou i o Worku. Čím byl starší a bála jsem se čím dál víc. Poslední rok už jsem měla špatné svědomí, i když jsem od něj odjela jen na půl dne na nákup. 

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2025, 20:50:46 xxx.xxx.95.147

Dafi ještě dodám: bydlení s tchány nezávidím, to bych já nedala určitě a to já mám hodné tchány, až moc, ale prostě jsou o hodně starší, i než moje mamka, už jsou to joja😉 No a bydlení s mamkou? Po několika jejích velkých zdravotních průs…už se krotím a  vědomuju si, že tu dlouho taky být nemusí, takže už na ni neřvu kvůli každé blbosti, ale jsem si jistá, že do měsíce by společné soužití skončilo krveprolitím😏

Dafi
Dafi 09.01.2025, 21:04:23 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 09.01.2025, 20:26:34

Plako-nad ničím se už roky víc nezamýšlím……

takhle,byl 2 roky u bráchy se švagrovou-ta vychovávala tutununu,brácha přísnej,,,

pak 2 roky u mýho tatky,který psy vychovat neuměl,nikdy to nedělal,ale na rovinu-takovejch lidí co neumí vychovat psy je hodně..

třeba rodiče mýho přítele-psy nikdy!!!!!!!

slovy NIKDY NIC NEUČILY A I SI NA TOM ZAKLÁDALY,TEDA HLAVNĚ OTEC,ŽE PSI U NICH MAJÍ SVOBODU!!

Bobeš 11 let-neuměl nic,zdrhal vratama do dědiny,vyjížděl po autech,dětěch,všem,rodiče ze psy chodily jen zahradou dozadu 3 trasy furt dokola,a dopoledne,kdy tady fakt člověk nikoho nepotkal..

když jsem se nastěhovala s Gerem,měl 8 let,Betty 3 a půl měsíce a Bobeš 11 let,a za 4 měsíce umřel..

se mnou denně vycházky,česání a učení ke mě…-miloval mě…

pak než se narodil Max chodila jsem denně se 2 psama,s Betty do města,do dědiny…

pak i s Maxem,

rodiče ze psama furt na vodítku,nepouštěli nikdy,problém řešily pes do náruče a odnést…-výchova 0

takže holt lidí co neumí vychovat psa je  víc,ale pes je nechce sežrat….

no a pak,když byl Žeryk u nás,tak byl takovej jak píšu,s tím,že u tatky taky,i ho párkrát rafl,

když u nás byla kdysi manželka bráchy 2 dny,to jsme měly Žeryka asi?rok a půl?

tak zírala co všechno umí a tak,ale když ho česala a viděla jak tuhne,tak,že se ho bojí,a že takovej nikdy dřív nebyl…

takže mě by zajímalo,co se dělo,když byl u tatky a u bráchy-spíš u bráchy…

a stejně si myslím,že to ten pes,nemá v hlavě úplně v pořádku….,protože za ty roky práce,by to přece muselo mít lepší výsledky???

jako jo neumím s klikrem-ale nic proti němu nemám,jen jsem na to tupá🙂

na klikr jsem ho učila poklonu,pak jsem to začala učit na pamlsek,

Dafi na klikr umí chodit všema 4 do krabičky…

a taky-i kdyby mu brácha dělal kdo ví co…

a zase-on nebyl zlej,měl rád zvířata,byl kočkař,a z domu si nepamatuji,že by jim něco dělal..

tak já fakt v životě neviděla u psa,že když vystartuje,tak se k němu několik hodin!!

nekecám-myslím fakt několik hodin!!

nesmí NIKDO PŘIBLÍŽIT A TO I PŘÍTEL,KTEREJ SE NA NĚJ NIKDY ANI KŘIVĚ NEPODÍVAL!!!!,

ted už tohle teda nedělá,to bylo dřív,to zase byl byla úplně tupá,kdyby toto dělal doted…

ale víš jak,mít ve dvou malých místnostech psa,kterej je několik hodin nepříčetnej vztekem-a nikdo k němu nemůže-to mě+ nepřišlo normální-tohleto…

že pes zavrčí-dobře..

že vystartuje..no dejme tomu….-nakonec Kim kdysi…

ale že ho to drží několik hodin???-tohle nechápu,nikdy jsem to neviděla a vidět nechci…..už vždycky jen hodný psi..jako jo,naučila jsem se díky němu dost,ale..obešla bych se bez toho..

mám sama ze sebou dost starostí,sama si umím komplikovat život,nemusí mě ho komplikovat pes……

přítom kdo to u něj neviděl tak neuvěří-protože on vypadá jako tututununu

kamarádka v knize,co se u ní někdy stavuji ze psama na konci vycházky/výletu ve městě-než přítel nakoupí,tak s ní pokecám,pomazlí si psy,já si u ní i pocvičím-tak furt-no,on je takovej chudáček,ty máš radši Dafinu,mě je ho tak líto….

no tak jo-přiznávám se-mám radši Dafinu-a zabijte mě za to🙂

ale,ona ho nikdy neviděla zuřit…..by čučela…:/

Plaka
Plaka 09.01.2025, 21:38:01 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 09.01.2025, 21:04:23

Že pes vydrží vrčet nebo se vztekem ohrazovat x hodin normální není. Ten Calming používáš? Může to být u psa naučený chování, někde mohl dojít k názoru, že to funguje na lidi. Takovej pes by šupajdil do svý klícky a pelánku, ať se vyzuří tam, když už má to nutkání. Pěkně v klidu, na povel naučenej, šup do klícky. Žeryk je prďola malej, ale věřím, že to je psycho s ním. A teď si vem mýho Netvora, ten má asi 26 kg a je to vysoký jalovec. S tím se prát nechceš. 🙂

Dafi
Dafi 09.01.2025, 21:56:23 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 09.01.2025, 21:38:01

no,nechcu-nechcu se prát s nikým velkým,ani malým🙂

calming jsem občas dávala…bude jsem neodhadla dávku,jakože málo,nebo nevím,nepřišlo mě že by to nějak účinkovalo..ale tak asi já blbě něco…

hele,já vím,že pro majitele velkých psů to mí psaní musí znít ftipně-jakože-bože takovej malej pes..

ale-u mě je to prostě hooodně mimo mí nastavení už vzhledem k mé povaze,

nemám to jak přítel,kterej řekne-on za to ale nemůže..kterej to bere jak to je..

to já neumím..

já to mám furt tak,že za tu práci,dřinu mám malej výsledek,já si neumím říct-no za to ale chudák nemže..

já si řeknu-no on za to sice chudák nemůže…ale mě to fakt s…

prostě nemá ráda výzvy-já chci mít KLID

aspon v jedné jediné věci potřebuju mít klid a pohodu….

jako rybář se taky nebude chodit nas… k rybníku,houbař do lesa a malíř se vytáčet u malování…

tak jako pejskař chci mít ze psem pohodu a klid….

néé být ve střehu a xx krát denně poslouchat vrčení….

Sardullah
Sardullah 09.01.2025, 22:20:29 xxx.xxx.221.216
»

Když to takhle čtu, tak to teda klobouček, spousta lidí by takovýho psa nechala utratit…

Dafi
Dafi 09.01.2025, 22:36:05 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.01.2025, 22:20:29

děkuji-no řeklo mě to kdysi pár lidí…..

je fakt,že nejhorších bylo prvních 5 měsíců-to jsem doma vztekle řvala-bud já nebo pes!

jak jsem měla vždy pocit,že bez psů bych se zbláznila,a často o byly oni,kdo mě tady drželi,tak s Žerykem byl občas pocit,že se zblázním z něho…🙂

ale zase-já nejsem takovej úplně normální vzorek-nejsem moc normální….

jsem přecitlivělá,+mám velký emoční výkyvy,který se mění xxx krát za den lusknutím prstu….

se mnou to taky není žádná sranda,takže třeba kdyby…..

-ale je fak,že u psů se držím na uzdě-ono vždycky přítel-neřvi-nervuješ psy-tak jsem to pak začala řešit jinak-a nenervuju ani psy,ani jeho rodiče…takže pohoda

akorát před rokem jsem to trochu přehnala,,,,tak si dávám bacha už🙂

Dafi
Dafi 09.01.2025, 22:37:33 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 09.01.2025, 22:36:05

přehnala vůči sobě..☹️

aby se tu někdo nepolekal….🙂

Doron
Doron 09.01.2025, 22:38:15 xxx.xxx.166.89
»

To je mi Vás, Dafi, líto. Psa jste si vlastně nevybrala, zdědila jste ho po tátovi a pro dobrotu na žebrotu ;(.

Obdivuju Vás, já bych takovýho pejska co po mně jde, nedokázala mít ráda, musí to být šílený, žít s ním v takověm napĕtí.

Píšete, že k většině konfliktů docházi, když s vámi někde leží a někdo z vás se pohne.

Tak by prostě na sedačce ani v posteli nikdy neležel, odpočíval by hezky pěkně v kenelce nebo v kleci, jak jsem zarytý nepřítel klecování, jemu bych ji pořídila, možná by tam byl nakonec i spokojenější, asi opravdu potřebuje klid protože je hodně dráždivý a u vás doma je hodně živo.

Vahine
Vahine 09.01.2025, 22:43:18 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 09.01.2025, 21:56:23

Dafi, poradím na zklidnění, bez toho, aby byl pes mimo, ZYLKENE. Prodávají i jen platíčko po 10 ks. Vyzkoušela jsem a je to mnohem lepší než Alavis Calming. Je to voňavý a chutný vzkazuje bělouš 👍doporučujeme! Mají to na každým webu snad.

Jenom upozorním, že tobolka, jako taková, je nepoživatelná a musí se obsah vysypat do trošky vody nebo do jídla. Píšou to jen na některým webu a ten, kdo nečte krabičku nebo návod…🙈 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.