No jo, jsem matla 🙂
Všeobecný pokec
….možná že jsem to špatně napsala🙂
Ne, já jak jsem furt v kalupu, jsem to přelítla a bylo.. Však se můžem vlastně podívat.
Mě to přijde ideální pro mlaďochy, ti si prej líp zvyknou a nemají plomby.
Ono jako to prej jako fest i zabraňuje usazování kamene a na mladé neporušené zuby je to asi nejlepší varianta, že to teda udržuje zuby bílý.
Ale pro nás kmety je to už horší. 😀
Jako vibrační kartáček má mnohé využití, stačí si jen projít diskuze proč si lidé kupujou dva nástavce. .😀
tačí si jen projít diskuze proč si lidé kupujou dva nástavce. .
Jakože….cože???eh?
Neříkej že nemáš představivost k čemu použít vibrující věc. 😀
No když jsi to takhle napsala, tak mi to docvaklo, ale ehm nenapadlo by mě to teda jen tak. Přeto, že víš dokážu vidět dvojsmysl apod ve všem. 😀 No zůstanu u toho čištění odpadu 😀
Taky tak. Samozřejmě někdo to nepotřebuje. Já bez el.zubního kartáčku zase absolutně nemám pocit vyčištěných zubů. Možná závisí i na typu, jiný jak oral s kulatou hlavičkou jsem neměla, neposoudím.
Sarah01:Na stopy není třeba žádná slanina, aspoň my ji nikdy nedávali, tak si myslím, že ten tanec jde zvládnout taky bez krmení, každej pes je jinej a motivovat se dá různě.
Jo, jo asi dá, ale já jsem za nějakých 12let nepřišla na nic, čím se dá motivovat Worka. On mě samozřejmě miloval, jak píše i Sardullah, jen nechápal, že první má dělat věci pro paničku, pak až, co chce on. Nosila jsem králičí kůži…i ta ho bavila jsen chvíli, než zjistil že je to fligna a není to žádný králík😉 Bože, co mi to jen připomíná😛 Já jsem vždycky říkala, že Worka se chová, jako bych ho porodila😀
Jsem to chtěla napsat, napsala to Kiliánová…Od té doby, co ho používám a to je dobrých 20let, mi vypadávají plombo mnohem míň. Za jedno líp vyčištěné zuby, tedy plomby nepodlezené kazem a za druhé jistě i lepší materiál výplní, to je jasné.
lesnizinka:Jo, jo asi dá, ale já jsem za nějakých 12let nepřišla na nic, čím se dá motivovat Worka. On mě samozřejmě miloval, jak píše i Sardullah, jen nechápal, že první má dělat věci pro paničku, pak až, co chce on. Nosila jsem králičí kůži…i ta ho bavila jsen chvíli, než zjistil že je to fligna a není to žádný králík😉 Bože, co mi to jen připomíná😛 Já jsem vždycky říkala, že Worka se chová, jako bych ho porodila😀
My jsme v začátcích zkoušeli učit vlečku na pamlsky, kdosi mně to poradil, když jsem nevěděla, jak psa navést. A ukázalo se to jako kontraproduktivní, protože pes místo toho, aby šel po stopě, tak hledal, co by sežral. 😄 Teď už vím, že to byla blbost, lepší bylo vytrhat bažantovi peří a “sypat” ho po stopě až ke kusu. To je ale lovecký výcvik.
Nejsem žádný odborník, psy jsem chtěla jsen zabavit, aby se i třeba něco naučili, co se může hodit(hodilo, když jsem v lese hledala mobil) Ale pochopila jsme u toho, že Worka funguje jinak, než Berry. Na zrak a na čich. Takže zaměří zrak, zavětří a valí…hlava nehlava, ostatní smysly, hlavně uši vypíná😜 Teď už je to jen pro zasmání, no někdy jsme z něj šílela. Hledal neomylně, když jsme hráli na schovku, že jsem vyšla k lesu, tam pochodila, schovala se a za nějakou dobu s nima vyšel muž. A vždycky říkal, že Worka prostě valí. Říkám: a šel tudy a tudy, jak jsem schválně šlapala, plivala, upustila kapesník…Ne, valil napřímo. Nevím, podle čeho.
já si pamatuju,když jsem tohle od Vás čítávala na fauně ještě,a za popsala jste to tam toho fakt hodně,a ted-nechci Vás naštvat,ani urazit!
ale-samojed je prostě do tahu,do saní a tak….
takže…
ano jedna z mistryn světa v agility-zaživa ten nevím jméno..dělala se samojedem agility,
a ano Alena Smolíková učila huskyho tanec…
a možná???by někdo hooodně zkušenej na nějakou motivaci přišel-nevím….
ale -i když vím,že jsou různé psi výjimky ve výcviku-chrt co dělá záchranařinu…třeba…
tak za mě je to něco jak učit knírače tahat a jezdit s ním ve psím spřežení….-ehmm-nemyslím malý knírače:-()-ehmm-můj smysl pro humor🙂
nebo nevím-běhat s jezečíkem agility-protože páteř,že…
-takže pořídit si samojeda,zkoušet s ním vše možné-nic proti tomu -aby to takhle nevyznělo!!!!
a pak psát-on nebyl na neměl zájem o pamlsky,hračky,odměny,vše ho bavilo chvíli….
nevím-mě to přijde vzhledem k plemeni asi? normální…
a ano vím,že jsou i jiný odměny,než pamlsky,míčky,hračky….
prostě každýho baví něco jinýho…..,nebo je k něčemu jinýmu určen/vyšlechtěn…,
což je mě jasný,že víte taky🙂
Zrzavci: tak si kupte nějaký nejměkčí nástavec a začněte s ním, to by mohlo fungovat.
Jinak já byla před deseti lety u zubaře, kdy mi dělali poprvé test krvácivosti dásní (máme v rodině parodontozu). Na stupnici 0-5 (5 nejhorší) jsem měla u všech zubů 4-5. Teď po deseti letech opáčko, z toho asi 4 roky používám sonický kartáček, a výsledek 0-3, takže super.
Ještě mě napadlo, jestli máte jen elektrický nebo sonický - je v tom rozdíl, sonický je šetrnější.
Jo, jo nemám ten sonický, má to dva stupně toho vibrování, ale prostě já s tím nemám přijemný pocit. A to ten kartáček právě není tvrdý. Jsem zvyklá si zuby čistit soustředěně a relativně dlouho si myslím, mně to s tím prostě nejde.Taky jsem si říkala, že to je o zvyku, ale právě třeba ten tah na přední straně a vlastně i zadní straně zubů, kdy jdu odspoda dolů, to tohle, jak se vrtí, neudělá. Je mi jasný, že mám zas něco extra - nebo teda asi ne úplně extra, protože stejně tak to má koukám Assil, kolegova přítelkyně taky. A tak prostě budu kartáčkovat. Mně krvácely dásně jen poté, co jsem přestala kouřit kdysi a to mi říkala zubařka, že je proto, že to hulení likviduje paradoxně batérie v kušně a když se hulit přestane, začnou dovádět, než si tělo vypěstuje obranu.
Mě dásně někrvácí ani s normálním kartáčkem, ale ustupujou mi a to prej je mezizubníma kartáčkama, to by mi sonickej stejně nezachránil.
Já mám sonickej Phillips, který údajně dva týdny navyká postupnou rychlostí, no mě teda nenavyknul. .😀
Tak jako je mi jasný, že jsou lidi, kterým to prostě je krajně nepříjemný.
Sardullah:Toho miluju… a tohle je pro mě nej dogdancing, který jsem kdy viděla… to pohladí po srdíčku …https://m.youtube.com/watch?v=ZChqmn4v1BM&pp=ygUYRG9nIGRhbmNpbmcgbm92b2Z1bmRsYW5k
Toto video, čo ste dali, som videla, to od Acher nie - musím pozrieť. Sú úžasní v tom, ako pokojne to robia. Páčilo by sa mi, keby to vedeli spojiť: takého kľudasa napríklad s borderkou - to by bol tanec! Ešte sú krásne videá dogdancing s čivavami od Vandy Gregorovej.
No já mám se spoustou věcí problém obecně a tohle mi asi i připomíná zubařinu - tedy návštěvu zubaře, kdy já už od tramvaje řvu nahoru do oken: DROGYYYY! A to mám vlídnou hodnou a šikovnou paní zubařku, takže se prostě bojím, že to mozek prostě nedá. Resp jako dal by, přeperu ho, ale! bude to tak jako hrcprcsemtam, abych to měla rychle za sebou a to je špatně. A navíc - jo mám obavy o ty plomby. Je to škoda, fakt, těšila jsem se na to už hodně dlouho.
lesnizinka:Nejsem žádný odborník, psy jsem chtěla jsen zabavit, aby se i třeba něco naučili, co se může hodit(hodilo, když jsem v lese hledala mobil) Ale pochopila jsme u toho, že Worka funguje jinak, než Berry. Na zrak a na čich. Takže zaměří zrak, zavětří a valí…hlava nehlava, ostatní smysly, hlavně uši vypíná😜 Teď už je to jen pro zasmání, no někdy jsme z něj šílela. Hledal neomylně, když jsme hráli na schovku, že jsem vyšla k lesu, tam pochodila, schovala se a za nějakou dobu s nima vyšel muž. A vždycky říkal, že Worka prostě valí. Říkám: a šel tudy a tudy, jak jsem schválně šlapala, plivala, upustila kapesník…Ne, valil napřímo. Nevím, podle čeho.
Takže mobil našel? Jakým způsobem, už je asi jedno, prostě si to udělal tak, aby to vyhovovalo jemu. 👍