»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sardullah z 08.01.2025, 20:41:30
tvl-taková krása,taková krása!!!!
až mi skoro slza ukápla…..
a Petru znám osobně z jejích začátků,kdy začínala s labradorkou Britou bez PP,
v Blansku s ní soutěžila v Tanci ze psem a v Brně v Králově poli zase v závodech ovladatelnosti-ty vyhrávala a byla nám tehdy dávaná za vzor rozhodčí-že je to sen rozhočího-100bodů ze 100 a přitom pes celou dobu cvičil s radostí…
já v tanci soutěžila s Duxem-3 soutěže-ale pak jsem se na to vykašlala…
já to psa umím naučit,ale neumím k tomu vybrat hudbu,nemám hudebnní sluch a rytmus,takže tenkrát mi radila kamarádka-kdy do hudby co….
a jaksiabych byla na posledních místech,nebo na konci-když pes udělá vše perfektně,jen já do toho netančím…..
protože i psovod se u toho musí nějak ladně pohybovat a hýbat rukama,tělem a tak a ne chodit jak na poslušnosti🙂
tak jsem se na to vykašlala…
protože pes byl dobrej a já ne…
ale cvičím to doted ze všema,
ony ty cviky z tance jsou mimo jiné dobré i na rehabilitaci páteře..
takže třeba u starýho Gera jsem to schválně cvičila denně-kroky,otočky,obcházení noh,couvání,packy,panáček a ještě je dobrá poklona…
+teda ty cviky dělat v opakováních-třeba každou nohu oběhnout 3krát,chůze u levé/pravé nohy 20 kroků,couvání 10kroků,kroky-slalom mezi nohama taky třeba 10 kroků,a střídat ty strany..
tam je dobrý,že jak pes chodí i u pravé nohy,tak se tam dají cviky u pravé nohy,a zase je víc cviků na procvičení-a nenamáhá se jedna stana psa,když chodí pořád u levé-zvlášt,když je u toho zvyklej čumět nahoru,což mí psi byly a jsou všichni,protože cvičím na pamlsky/hračky…