Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.10.2023, 14:39:42
Jo takhle?? Jako že jim nenapsali, že jsou debilitní, ale souhlasili s nima? Tak to je ještě horší varianta. |To si vůbec nedovedu představit, že je realita.
Bych se teda vsunula se svojí troškou do mlýna. Helejte, máme doma modrého orla (andulku) a zároveň velké prosklené plochy bez záclon i závěsů. Vědoma si, že by to mohl být problém, jsem našeho orla napřed ke sklu přinesla a ukázala mu, že tudy cesta ven nevede. Nikdá do těch oken nenaletěl, opravdu. To jen tak, když už přišla na ta okna a ftáky řeč.
Takže možná jsem debilitní i já, ale taky jsem pořídila andulku do domu s velkými skly bez záclon.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.10.2023, 14:42:04
No právě, to nejde o pár příspěvků pár lidí, ale o ty diskuze a totální zblbnutí lidstva, to tě prostě zbaví iluzí o lidech, ale konkrétně na tom FB se jedná o mladší lidi
Nic proti mladým, byli tak vychovaný, takže za to, že jsou takhle neschopní a neumí používat mozek, můžou jejich rodiče, ne oni
zrovna dneska jsem četla článek na téma používání mobilů ve školách a spousta škol si prej mobily pochvaluje a nijak je nezakazuje neb děti pak o přestávkách tiše sedí v lavici a čumí do mobilů a učitelé nemusí hlídkovat na chodbě a řešit kázeňské přestupky 🤭
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.10.2023, 14:48:27
už i škola? tak co se pak člověk diví. No nic prostě, přesunem na vesnici jsem toho spoustu eliminovala, fakbůk nemám a sociální sítě taky ne, takže tohodle jsem ušetřena a mezi lidi chodím minimálně. Tak to nějak přežiju.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.10.2023, 14:48:07
Tak samozřejmě, že všechno šlo postupně. Čerstvě přinesený ftáček si napřed zvyknul v pokoji, kde žije. Tam záclona je. A až si zvyknul i na nás a nehrozila panika, pak se teprvá v rámci denních proletů vypustil i do velkého prostoru, kde jsou právě ta nebezpečná okna. A tomuto vypuštění předcházelo seznámení se s překážkou.
U dotazu té paní jsem nerozluštila, jak k tomu chtějí přistupovat. Jestli vypustí mladou sotva přinesenou andulku, tak budou mít problém. Ale pokud na to půjdou pomalu a s citem, nemusí být vůbec žádný problém.
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 18.10.2023, 14:52:13
Tak samozřejmě, že všechno šlo postupně.
No a v tom je to kouzlo.
Máte anduláčka? Japa se jmenuje? Můj Kostičík právě vždycky vykřikoval, že :"Já sem vorél, sem voréél!
Když do nich člověk mluví jak do rádia, tak je pak děsná sranda, s čím kolikrát přijdou. Já si to psala a když to čtu i po letech, hrozně se směju. naučila jsem ho chodit u nohy, měl supr přivolání a aportoval zvoneček. Andulka nejni žádnej blbec,je to šikovnej ptáček dosti velkého sebevědomí. Jéé to mám radost, že máte zvířátko. A ešivá mu dáte řádnej výcvik, bude bombastickej.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.10.2023, 14:57:25
Jmen má spoustu… Nejčastěji mu říkám Pipi, Modrý orle, Míláčku, Tučftáku atd., jménem vyjímečně (Eddie). Je to sviňucha/božan. Kolikrát si to vedle mě špacíruje, až ho musím upozorňovat, že je orel a ne kiwi, a že fakt může ta křidýlka používat víc.
Už ho máme několik let. Šak jsem ještě na IF popisovala, kterak jsem ho málem utopila při pobytu na zahradě…
Já musim, já musim, já musim, takže se omlouvám, nikdo si mě nevšímejte, ale prostě musim tady si vykřiknout do tmy. A tak to napíšu tady, protože bych asi jinak…. nevim no. Lidi jsou fakž už hrozný. Baba si koupí andulku (viz téma o papoušcích) a až poté se ptá, ešivá jako nevadí, že mají velkoskla bez záclon a ešivá hrozí, že tam do toho ta andulka narazí, do toho skla. Ona tazatelka je tak mozkově hluboko v mínusu, ženeví, proč se jako dávají venku na plochy ty siluety dravců - A je fučik, že to moc nepomáhá, to není podstatný, důležitý je, že snad každej jouda ví, že by to mělo odradit ptactvo od pohybu směrem k tomu sklu, který ptáci prostě nejsou schopní zaregistrovat. Doma platí něco jinýho, než venku? Ach bože, kam se vystěhovala lidská inteligence? K mravencům?
Já se připojím ke svícení do oken..Z jedné strany-kolmo k mému bytu je bytovka a z druhé ,jak víte, cikáni(neurážím,oni si tak říkají)Jak jim umřel jejich nejstarší člen-děda,tak svítívají halogenem síly světla na fotbalovém hřišti..X.krát je sousedka prosila,jestli by to mohli na noc zhasnout(světlo na dvorku by se dalo přece vyřešit jinak)..aby viděli,když večer třeba sedí venku..Jenže-bývá to i celou noc-bojí se prý ducha dědy(celé léto měli venku na parapetě jeho fotku a zapálenou svíčku)..Nic proti tomu..Sousedka má závěsy,i žaluzie v některých pokojích..Je osvětlená půlka bytovky..Jeden si dokonce dal do okna tabuli polystyrénu..Prosby nezabírají,světlo prosvítí i ty závěsy,škvíry kolem žaluzií..Kluk se nevyspí do práce..Jednou svítili i ke mě,jsem vykoukla,to vás oslní,že chvíli nevidíte..Proč si to nemůžou třeba nastavit proti svému baráku??a vo tom to je👍Já mám teda neprosvítitelné závěsy-látky přímo na skle,pověšené na hřebíčkách na rámu-jen proužky na stropě vidím..mě to nějak nerozhodí..Dám si na oči černou masku,nasadím chobot a spím😴
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.10.2023, 08:02:55
Opravdu je - byla důvodem nerozmnožování starost o planetu a přesvědčení, že bez lidstva jí bude líp? Nebo to je - byl jiný důvod a do tohoto, rádoby ušlechtilého důvodu, jste si ho zabalily až později, když je jasné, že už k rozmnožování nedojde?
Nic se nevyrovná tomu, když vidíte, že váš život pokračuje ve vašich dětech a vnoučatech.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.10.2023, 08:25:49
Ale ne. Chápu, když se někdo rozhodne nemít děti, není to povinnost. Nebo se nedaří z různých důvodů. Jen reaguji na důvod nerozmnožování - aby člověk zmizel z povrchu zemského.