Aktuálně: 3 288 inzerátů219 699 diskuzních příspěvků18 348 uživatelů

Všeobecný pokec

trojAAAcko
trojAAAcko 02.01.2025, 11:46:10 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 27.12.2024, 14:10:34

Omluvte moji zvědavost a pochopím pokud se nebudete chtít k tomu vyjadřovat, ale zajímá mě jak to dopadlo.

Byl to “rychlý tah na branku” od Vašeho vnoučete? Já jsem na svých sešlostech poznal nových známých (například přítelkyni mého bratrance) či jsem ještě seznámil svoji polovičku se zbytkem rodiny se kterými se potkávám jednou za čas. 

Bobca
Bobca 02.01.2025, 12:04:01 xxx.xxx.20.192
eva:

U nás na ZŠ byly v 80. letech matematické a sportovní třídy…olympiády jsme vypracovávali všichni ze třídy…město cca 10.000 obyvatel…tak možná v těch malých městech a na vesnicích takové vymoženosti nebyly😊 Ale pořád nevím, proč “kocka”, jako kočka? Náš malej genius, když se učil mluvit, neuměl říct “k”, tak říkal poča poča počatá, místo kočka kočka kočkatá…ale uměl zpaměti pí číslo na 50 desetinných míst, umí anglicky, dělá tabulky v Excellu, bylo mu 6 let a chodí do normální 1. třídy…na vesnici..

dělá tabulky v Excellu, bylo mu 6 let…

…smekám před takovým dítětem👌

váhala jsem,ale napíšu to….Já se naučila excelovat v “excelu” v 60 letech🤗,jsem se naučila dělat tabulky,využívat je..vkládat do běžného textu..upravovat texty ve Wordu-ty už teda hodně dřív-asi v 55… a tehdy jsem začla být  pirát na vypalování CD a DVD..i s kopírováním bukletů na barevné tiskárně🤗..převexlování z mp4 do mp3..synovec mi nainstaloval programy..Tím chci říct,že někdo má tyhle věci zmáknuté v 6 ,a já se k tomu dostala až v 60🤭😊a jsem tomu ráda..👍

eva (neregistrovaný) 02.01.2025, 12:22:42 xxx.xxx.163.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.01.2025, 12:04:01

Děkuji….já sama v Excellu moc neumím, jste dobrá! Že jste nezanevřela na pokrok a učíte se! Klobouk dolů zase před Vámi!👍

LK (neregistrovaný) 02.01.2025, 12:39:33 xxx.xxx.16.68
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 01.01.2025, 23:55:28

strýko Karel (robot) a teta Žofka (korytnačka) 😄 plynulý prechod na BASIC…PMD-čka v malej kutici - programovanie ako nepovinný predmet na II. st. ZŠ, jasné, že sme chodili celá trieda…vôbec nerozumiem, prečo Karel a zrejme aj Žofka (pri nej som nejaké pokusy obnovenia videla) sú neni bežnou súčasťou vyučovania…

lesnizinka: u nás sa vytvorila jedna trieda z celého okresu a v susednom okrese to bolo tak isto…ako to bolo vo väčších okresoch/mestách neviem, ani ako vážne to tam s výberom brali. Minimálne v našom okrese a susedných to brali veľmi vážne - priemyselná oblasť - viac menej nám naplánovali kariéru…

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2025, 12:42:17 xxx.xxx.88.102

A já jsem v excelu dělala před 25lety, jako sekretářka. Od té doby vůbec a už jsem to dočista zapomněla. Dnešní děti s náma nejde srovnávat, ony s tím vyrůstají, kdežto za našeho mládí(ani ne dětsví) byly počítače ještě v plenkách😏

LK (neregistrovaný) 02.01.2025, 12:48:31 xxx.xxx.16.68
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.01.2025, 12:04:01

👏👍 mám kolegyňu, tento rok bude mať 70. Tiež sa učila ovládať Word a Excel až po 50-siatke…niekedy sa smejem, že ich ovláda lepšie než ja…stará škola sa nezaprie - keď niečo, vytiahne zošitok, nalistuje si stranu XY, ide podľa poznámok a mne padá sánka, čo to zase vykúzlila 😊 jednoznačne pred Vami snímam klobúk

eva (neregistrovaný) 02.01.2025, 12:49:44 xxx.xxx.163.51

oprava - excel se píše…😀

No, já v něm dělám doteď, ale nebaví mě to a nechce se mi učit nové věci…syn mi předpřipraví tabulku a já nějak funguju..vnukové tomu samozřejmě rozumí víc, pro ně je počítač jaksi samozřejmostí. Já jsem se na střední s ním teprve seznamovala🤔.

Lesnížínka: myslela jsem, že jste někde psala, že jste švadlena😲

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2025, 12:55:15 xxx.xxx.88.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 02.01.2025, 12:49:44

Ano, vyučená švadlena. Nikdy jsem to nedělala, jen doma si šila na sebe. Pracovala jsem pár let jako tkadlena a po revoluci už kde co🙂 Hlavně ty asistentky, sekretářky..

hmn
hmn 02.01.2025, 13:35:10 xxx.xxx.42.177
Orionka:

Slováci a Liberec. 😉

Když v 80. tak pochopitelně za komančů. Ve čtvrté třídě děti přecházely. Zvláštní škola taky v Liberci byla. Tu jsem navštívila někdy kolem 2010. Učila tam kamarádka. Děti tam měly krásné podmínky. I když stará škola, nádherné barevné třídy, spousta obrázků a hlavně - ve třídě 9 dětí. 

tak to bylo v letech devadesátých, ne?
víceletá gymnázia

Bobca
Bobca 02.01.2025, 14:16:21 xxx.xxx.20.192
LK:

👏👍 mám kolegyňu, tento rok bude mať 70. Tiež sa učila ovládať Word a Excel až po 50-siatke…niekedy sa smejem, že ich ovláda lepšie než ja…stará škola sa nezaprie - keď niečo, vytiahne zošitok, nalistuje si stranu XY, ide podľa poznámok a mne padá sánka, čo to zase vykúzlila 😊 jednoznačne pred Vami snímam klobúk

áááno-sešitek🤭..taky jsem měla..Byla jsem na školení s prodavačkama od nás..a všechno si psala..Bylo mi to nabídnuto..napřed jsem se bránila,počítač mám od 2003,i internet,tiskárnu atd..že teda mi to stačí k životu..ale neškodilo se naučit pochopit ten “systém” ,proč se co dělá a jak…a ty zkratky(třebaco je to jpg….atd)

A jak jsem se vůbec dostala k internetu?v rádiu byl nějaký pořad,a vykládala tam paní,že si v 58 pořídila internet..to mi ještě nebylo ani 50..že je to dobrá věc,že se tam dá najít všechno,a že se aspoň zabaví,když je sama..To měně natolik zaujalo a já už byla taky sama,tak jsem si ho pořídila….ale využívala jsem ho spíš na to kopírování a stahování bukletů..ještě jsem neměla ani mejlovou adresu..až na tom školení..rožla jsem místní počítač,a tam se zapoměl odhlásit ten přede mnou..měl "vlk007@" atak dál..to se mi tak líbilo,že jsem tu 007 použila i na svůj mejl…od té doby ho vlastně musím používat všude-se mi nechce mít dva…úřední a soukromý..Je to fakt bezva věc..asi takhle..

Že jste nezanevřela na pokrok a učíte se! Klobouk dolů zase před Vámi!👍

Evi,já se nechtěla chlubit-jen že jsem to v tomto věku zvládla!!O zapojování videí a televizí zamlada-kdysi v ulici nebudu ani psát🤭rozbočovače-slučovače-rozvody po celém baráku🤗ať to mám v jednom..prostě mi tohle bylo dáno do vínku😎beru to jako samozřejmost..Mám propojenou hloupou televizi s počítačem,s věží…takže z ní mám chytrou,můžu si dát Youtubko z PC-přetáhnout myší na obrazovku,zvuk-kvalitní mi jde z věže…..takže si platím Youtube premium bez reklam(já na to mám🤗),aby mi to reklamy nerušily…

Doron
Doron 02.01.2025, 14:31:41 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.01.2025, 14:16:21

Já to říkám, umíte všechno !🤣👍👍👍

eva (neregistrovaný) 02.01.2025, 14:46:15 xxx.xxx.163.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.01.2025, 14:16:21

Vy jste opravdu skvělá!🙂, vás bych potřebovala doma…já jsem technický antitalent, dva chlapi v baráku, muž je sice šikovný, ale nechce se mu🤔…a kdybyste viděla ten “bordel” v kabelech u počítače u nás, hrůůůza😲. Měli jsme tři televize, propojené, to ještě měl muž snahu a s pomocí kamarádů elektrikářů bylo vše propojené. Pak se koupila do obýváku nová televize a ejhle, přestala fungovat ta v kuchyni a vedle v herničce pro děti…a už to nikdo nikdy nedal dokupy. Tak věřím, že Vy byste si poradila…🙂

Bobca
Bobca 02.01.2025, 14:51:29 xxx.xxx.20.192

Doron…nezlobte..už dost🥰🙏..Mohla bych napsat-jak já s oblibou říkávám-a hážu přitom hlavou,že .."já vím"🤗..ale bylo by to tady neslušné.-i když je to ze srandy.Prostě já jsem asi šikovná po otci..ten dokázal teda ze dřeva,ze železa…nábytek pro děcka mi udělal,válendy..obložení..Poradil si se vším…možná,že když jsem viděla,co doma dělá..tak jsem si i pojistky vyměnila..pračku rozmontovala,vytáhla korunu,smontovala a pralo se dál..Ale poprvé jsem musela zaplatit 100 za opraváře,že mi nevypouštěla pračka,a příště jsem už věděla,co s tím…

Zedník dláždil šatnu a měl to křivě(tohle jsem tu někde dávala k dobru)rozcházely se mu ty dlaždičky.V polovině utekl..tak jsem je vybrala,umyla,nechala ráno kluka ze školy doma,dělal mi maltu,já si udělala úhelník,paličkou na maso přiklepávala dlaždičky-to byly ty 10x10..a ještě si udělala mozaiku..sítkem(cedníkem)jsem sypala cement na tu maltu…ten čuměl,když odpolko přišel…

ale myslím si,že je tu spousta takových ženských,co si poradí taky s mnoha věcmi..to nejsem jenom já👍Možná to tu jen neventilují..A já jsem ukecaná,jsem sama doma,tak melu 🤭🤗

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2025, 14:51:56 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 02.01.2025, 14:46:15

Vy byste si poradila…

Hodinovej manžel. To je taky řešení. Ono pak to třeba nebude jen o tom, že to hodinovej manžel udělá, ale taky o tom, že mužská část rodiny si sáhne do svědomí. Páč co mi má co cizí chlap v domě něco dělat. Špatná vizitka 🙂

eva (neregistrovaný) 02.01.2025, 15:31:21 xxx.xxx.163.51
Zrzavci:

Vy byste si poradila…

Hodinovej manžel. To je taky řešení. Ono pak to třeba nebude jen o tom, že to hodinovej manžel udělá, ale taky o tom, že mužská část rodiny si sáhne do svědomí. Páč co mi má co cizí chlap v domě něco dělat. Špatná vizitka 🙂

Myslím, že by ho muž vyhodil😂…ale máte pravdu, to jo…

Orionka (neregistrovaný) 02.01.2025, 15:37:03 xxx.xxx.226.32
Zrzavci:

Vy byste si poradila…

To mi nedá, abych nepovykládala…..je to dost let a tak se v tom nikdo nepozná, navíc kolegyně Jarka nikdy neměla psa….. Měla manžela, měla kamarády z veslařského a měla novou poličku. O poličku doma delší čas zakopávala…a dobré duše poradily….jo, Petr z vesláku ji pověsí. Za nedlouho přišla do práce bílá ( nebo rudá? ) vzteky. Dopadlo to tak, že při příchodu z práce našla doma dva opilé mužské - manžela a Petra z vesláku a o poličku dál zakopávala.

Semirah
Semirah 02.01.2025, 15:38:25 xxx.xxx.26.231
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.01.2025, 14:51:29

Pridávam sa k tým, čo obdivujú Vašu zručnosť. Nebuďte zbytočne skromná, máte byť na čo hrdá. A píšte čo najviac, prosím, veľmi rada čítam Vaše zážitky, spomienky. 🌷

Orionka (neregistrovaný) 02.01.2025, 15:50:58 xxx.xxx.226.32
hmn:

tak to bylo v letech devadesátých, ne?
víceletá gymnázia

Na víceletá gymnázia se chodilo “do šesté třídy”. Ze třetí do čtvrté třídy se chodilo do specializované třídy opravdu v 80. letech. V Liberci byla na základní škole Na bojišti, jazyková byla na Husovce…..sportovních tříd bylo několik.

Varaxi
Varaxi 02.01.2025, 18:57:27 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.01.2025, 08:09:57

K tomu řeknu jen toto: Samozřejmě, že se tu nemůžeme úplně svobodně vyjadřovat, protože to může číst malé děcko. Je to veřejný web, pravděpodobně sem zabrouzdá hodně dětí, Stelle neStelle. 

Vtipné, jak lidi - ne nutně zrovna Vy, úplně jsem si neověřovala, jestli jste takové příspěvky psala nebo lajkovala - se ohrazují, že jim nikdo nemůže zakázat psát, a pak druhým dechem pošlou dalšího, ať si najde vlastní fórum. To je hrubé, neslušné a opravdu hodně pokrytecké. 

Nemyslím si, že Stelle je dítě, ale ani netvrdím, že jím není. A pokud je, co se tu naučila? Že parta zapšklých ženských vyštípe dítě z chovatelského webu. Kdyby to byl mimibazar, tak chápu, že je lidem blbé s ní řešit plíny, porody, početí a recepty pro batolata. Ale na chovatelském webu? Pokud nějaké téma s ní řešit nechcete, prostě neřešte, ale vymlouvat se na to, že to tu může číst dítě… Je mi fakt stydno za to, jak se tu navzájem chováme. 

Prý z nás dělá blbce… no, pokud je někdo tak útlocitný, že nesnese falešný nick, tak vyžeňte v prvé řadě mě. Moje příjmení totiž fakt není Tajná. Pak toho ulhance Meifiho. A až pak se zaměřte na Stelle. Až si seženete důkazy, že fakt lže.

Možná, že z nás dělá blbce. Možná to je dospělý člověk bažící po pozornosti. Nebo mu dělá dobře, že se tu kvůli němu strhla mela. Nebo naopak chce skutečně uškodit reálné rodině, a tak se vydává za jejího člena. Možná to začalo jako relativně nevinný vtip, zábava, ale zalíbilo se mu tady a teď už není cesta, jak z toho ven s čistým štítem. Možná se ten člověk chtěl jen odreagovat a párkrát napsal něco bezmyšlenkovitě. 

Možná ale nelže - a pak z nikoho blbce nedělala. To jste, dámy, zvládly samy.

Fakt hnus toto. Bez ohledu na to, jestli je Stelle upřímná, chová a píše tu slušně. Na rozdíl od mnohých jiných, kteří na základě své domněnky zdrbou cizího člověka, o kterém nevědí zhola nic. 

A klidně si mě blokněte. Čau.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.