Kvôli tomu, čo za psov môže z takéhoto kríženia vzniknúť. Ak je pravda, čo sa tam píše, tak potom sú šteniatka výzorom po otcovi. Aká by mohla byť povaha, čo môžu zdediť po rodičoch, čo prevládne - keďže sú to úplne odlišné plemená.
Pýtam sa len zo zvedavosti, neberiem šteniatko, ale fakt by som chcela vidieť, čo z toho môže vyrásť - nechcete niekto? A potom tu dávať fotky? 😉
Tohle bych nechtěla a zajímalo by mě, co ty lidi k tomu vedlo tahleta dvě plemena křížit.
mi to jako ale úplně odlišné nepřijde, oba založením hlídači moc by mě zajímalo, jací budou jako dospělí
To by zaujímalo aj mňa.
No sú to 2 rôzne FCI skupiny. Ale máte pravdu - povahovo by to mohlo byť podobné: strážne, spolupracujúce s človekom, skoro žiadny lovecký pud - takže vhodné k domácim zvieratám.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.01.2025, 16:56:26
Keďže v 80-tich rokoch minulého storočia som ako veľmi nadané dieťa bola šupnutá už na ZŠ-ke do triedy “kockatých hláv” - zameranie mat-fyz, tak asi viem o čom píšem. A nie, nebolo to v Bratislave a ani v Prahe. A tiež musím konštatovať, že o diferenciáloch, integráloch atď. sa dalo dosť ťažko rozprávať s vrstovníkmi, ktorí nepatrili do “našej party”, t.j. triedy…
Nesledujem Stelle, ale nebaví ma (a predpokladám, že som neni sama), ako sa tu pocitovo v každom 5 komentári rieši jej vek, či je dieťa, neni dieťa atď. … dnes som si skutočne prečítala všetky jej komenty, a zistila som, že niektorí buď nerozumejú písanému textu alebo úmyselne zamieňajú “my” za “ja”: napr. Stelle napísala mali sme psov - na Stelle mala/má psov a dokonca ich vraj aj vychovala atď. …
Takže súhlasím s Vami, obávam sa o duševné zdravie daného dieťaťa a taktiež začínam veľmi pochybovať o duševnom zdraví niektorých dospelých v tejto verejnej diskusii, pretože ak mi niekto vadí, tak ho ignorujem a nekomentujem…
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 01.01.2025, 14:19:38
Bez dehonestovania, ponižovania a urážania ľudskej dôstojnosti to u Vás jednoducho nejde. To hovorí viac o Vás, než o tých, ktorých sa snažíte uraziť.
Ľutujem zakladateľov a moderátorov tohto diskusného fóra, pretože s otvorenou náručou privítali a prichýlili ľudí z IF, ale netušili, že k nim prichádza uzatvorená skupina, ktorá aj keď sa jedná o verejné diskusné fórum, má vlastné nepísané pravidlá.
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 01.01.2025, 20:41:55
A víte, že mně je taky líto majitelů Chovu zvířat? Protože to, co se tu v poslední době rojí, to nemá obdoby. Nemám zkušenost, ale tak nějak to asi musí vypadat v šaškecu.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.01.2025, 20:43:32
Minimálne u nás v okrese sa už v 3 a 4 ročníku robil výber deciek, ktoré mali hlavu na matematiku - fyziku - chémiu. Robili sa testy a podobne. Do 5 ročníka sme už nastúpili ako jedna trieda s rozšíreným vyučovaním prírodných predmetov - napr. Malá encyklopédia matematiky bola našou “bibliou”. Účasť na olympiádach (mat, fyz, chem) bola pre nás povinná - preto aj prezývka “kockaté hlavy”…automaticky nadväzovala trieda na gympli - teda dve triedy - jedna čisto zameranie mat-fyz, druhá programovanie - rozdelili nás znova podľa testov…
Já se upřímně Stelle divím….holka ať už jsi kdo jsi, tak nevím, jestli by si se neměla poohlédnout po nějakém vhodnějším fóru.
Vždyť se na to podívej…jsi malá holka a jsi tady s ženskýma, který by klidně mohly být tvoje babičky, mladší ročníky tedy matky…nediv se té nedůvěře zde, když píšeš o věcech, které většinou řeší dospělé ženské …jako i mě přijde divný, že bych měla řešit porody s malou holkou, ať je jakkoliv na intelektuální výši. Spousta věcí se zde diskutuje na základě životních zkušeností a to ty nemáš.
Holka zlatá…my jsme tady trochu bosorky…myslím, že nemáme absolutně problém vzít mezi sebe malou slečnu, ale ty se prostě jako malá slečna nevyjadřuješ a to prostě zasívá sémě nedůvěry.
Při tvojí inteligenci a rozhledu ti musí být jasné, že je tady problém a ten problém bohužel momentálně způsobuje tvoje přítomnost zde na diskuzi. Opravdu stojíš o to, být na diskuzním fóru, kde je taková atmosféra kvůlivá tobě?
Stelluško…jsi tedy malá holka, jsi tedy na svůj věk intelektuálně velmi vyspělá a to tak, že se vůbec nevyjadřuješ jako malá holka a vyjadřuješ se i k tématům, ke kterým si myslím, že jako malá holka nemáš co říct, protože to prostě nemáš odžito, to nemá nic společného s tím kolik ti je a kolik toho víš…podívej se, co se kvůlivá tobě zde děje…tak nevím….stojí ti to za to??
na naší ZDŠ zcela jistě žádné specializované třídy nebyly
V 80. letech v Liberci bylo na různých základních školách hodně specializovaných tříd: několik sportovních (ale ty snad byly všude), s rozšířenou výukou jazyků, a na dvou školách matematické třídy. Snad to tak bylo všude. Ve všech, nebo aspoň většině měst. Ne na každé škole. Na vybraných. Možná to nepíšu srozumitelně, po Silvestru je to těžké.
Odpověď na příspěvek uživatele Semirah z 01.01.2025, 21:15:25
Tak toto u nás neplatilo, veľmi radi sme ostatným triedam napísali domáce z mat, fyz, chem a ako protihodnotu sme od nich dostali diktáty, názvy slohových prác, resp. čo bolo v písomkách zo slovenského jazyka…problém vznikol, keď to prasklo…
V 80. letech v Liberci bylo na různých základních školách hodně specializovaných tříd: několik sportovních (ale ty snad byly všude), s rozšířenou výukou jazyků, a na dvou školách matematické třídy. Snad to tak bylo všude. Ve všech, nebo aspoň většině měst. Ne na každé škole. Na vybraných. Možná to nepíšu srozumitelně, po Silvestru je to těžké.
U nás na ZDŠ to nebylo, asi teda proto, že jsme byli malá vesnická škola, 4 třídy. Ale nebylo ta ani na devítiletce, kam se jezdilo potom. Až na gymplu.