nebyla jsem k smíchu, naopak měšťáci konali, identifikovali majitele králíků a nabídli k půjčení sklopec na odchytnutí ušáků. Jsme malé město, já tu žiji pár let, sousedy znám starousedlíky, jezdila jsem sem k babičce. Za zahradou tehdy bylo pole, teď tam stojí baráky, i tenhle králíkový. Nežijí tu chvíli, dle mého už to k 20 letům taky bude, ale prostě je neznám. Za mým plotem mají sousedi tak metrovou uličku a pak už zeď garáže (stavěno s povolením, podepisovali jsme jim tehdy, že nám nevadí, že staví tak blízko plotu), takže přes plot se téměř nevidíme, oni za garáž logicky moc nechodí. Králičí bobky mi zas tak putna nejsou, na dlažbě mě štvou dost, ale i všude v trávníku. Jezdí mi sem děti, hrají fotbal… Nechci bobky všude prostě. Do stromků se zatím snad nepustili, ale květinové záhony jsou zdupané slušně.
Všeobecný pokec
Orionka:Hlásím, že důchodci jsou na YT pečení vaření, ale nenaletí.😉
Hlásím,že jsem na yotubku hodně(dokonce si platím "bez reklam"..)Takové věci nesleduju,a když jdu na mejly-posílají mi i přes zákaz známí kraviny o politice,ukrajině,válce atd…Mažu je všechny ještě před přečtením..jak to “čichne” něčím fejkovým,mažu..nemůžu jednoho známého přesvědčit,ať mi to neposílá,že to stejně nečtu,že to mažu,ať tomu nevěří…je to marný,je to marný,je to marný…ale každý ať si věří čemu chce..Je to ale blbost takové věci rozesílat…Soudný člověk tomu nevěří..Já hlavně písničky,nápady a třeba vaření…Je mi 67,nechci se rozčilovat nad něčím,co stejně neovlivním,ale je mi líto dětí a vnoučat…
Mně by teda vadily bobky v trávníku hodně. I ty králičí - ono se to nezdá, ale jsou opravdu všude.
Prostě u Vás ti králíci nemají co dělat. A pokud to nejde vykomunikovat, tak se o to holt musíte postarat sama. Pochytat a zabít nebo někomu dát, kdo si z toho udělá svíčkovou, je prostě logické, jednoduché a objektivně vzato nejlepší řešení.
Co si budem, zvěřina to není, krádež to není, tak co? Nepřijít si pro vlastní zvíře, které zdrhlo k sousedům, je jako se ho vzdát.
Nebo na to jít přísně legálně, nález zvířete nahlásit na obec a dál neřešit. Ale já bych dala přednost té pečínce.
Problém není upéct nebo nahlásit. Problém je fáze předtím 😀 chytit (a zabít).
odchyt nutno trénovat.
Ti “naši” mají kratší uši. 😀ale jinak je to přesné. podběrák mě taky napadl, ale když MP nabízí sklopec, bude to snažší.
Von je má jinak taky krátký, ale tady špicuje, ešivá už deš a budeš ho chytat. Můžeš ho pojmenovat Di caprio - chyť mě, když to dokážeš 😀
S tou sklopkou by to mohlo jít. Vleze do ní i to, co nechci. Slepice, kočka, ježek, nutrie… Králíci tu volně neběhají, tak konkrétně s těmi zkušenost nemám, ale snad to bude podobné. Držím palce.
Bobca:Hlásím,že jsem na yotubku hodně(dokonce si platím "bez reklam"..)Takové věci nesleduju,a když jdu na mejly-posílají mi i přes zákaz známí kraviny o politice,ukrajině,válce atd…Mažu je všechny ještě před přečtením..jak to “čichne” něčím fejkovým,mažu..nemůžu jednoho známého přesvědčit,ať mi to neposílá,že to stejně nečtu,že to mažu,ať tomu nevěří…je to marný,je to marný,je to marný…ale každý ať si věří čemu chce..Je to ale blbost takové věci rozesílat…Soudný člověk tomu nevěří..Já hlavně písničky,nápady a třeba vaření…Je mi 67,nechci se rozčilovat nad něčím,co stejně neovlivním,ale je mi líto dětí a vnoučat…
Já jsem na YouTube taky pečená vařená, koukám tam na filmy, když v TV nic není, a to je vlastně pořád. I když teda já TV nemám, jenom se občas podívám na Skylinku na PC.
Já musim, já musim, já musim, takže se omlouvám, nikdo si mě nevšímejte, ale prostě musim tady si vykřiknout do tmy. A tak to napíšu tady, protože bych asi jinak…. nevim no. Lidi jsou fakž už hrozný. Baba si koupí andulku (viz téma o papoušcích) a až poté se ptá, ešivá jako nevadí, že mají velkoskla bez záclon a ešivá hrozí, že tam do toho ta andulka narazí, do toho skla. Ona tazatelka je tak mozkově hluboko v mínusu, ženeví, proč se jako dávají venku na plochy ty siluety dravců - A je fučik, že to moc nepomáhá, to není podstatný, důležitý je, že snad každej jouda ví, že by to mělo odradit ptactvo od pohybu směrem k tomu sklu, který ptáci prostě nejsou schopní zaregistrovat. Doma platí něco jinýho, než venku? Ach bože, kam se vystěhovala lidská inteligence? K mravencům?
Hele já včera tvrdila naší účetní, že by lidstvo mělo vymřít a matka příroda by to měla zkusit znovu s jiným živočišným druhem.
Iluzi o lidské inteligenci nemám už doby před pár lety, kdy jsem si na FB přečetla post a následnou diskuzi na téma Bruslili jsme na rybníku a v ledu byla díra, tak jsme zavolali policii a hasiče.
A nedávno paní na jednom městském foru na FB napsala post na téma Zhasněte to světlo vy tam naproti, ruší nás to, pár odvážlivců napsalo Tak tam dojděte zazvonit a říct jim to místo psaní na FB a následná diskuze mě utvrdila v tom, že člověk je jen pitomá opice a inteligence odešla k delfínům.
???? nene, že ne, že sis to právě vymyslela, že jo ? To je ešče hloubš, než jsme se obávali!!!!
Psali tam proč jako volali hasiče a policii? A proč jako paní si nepořídí závěsy? :o
Moje domněnky:
Hasiče a PČR volali, protože ta díra je obecné ohrožení, a někdo by to měl řešit. Až na místě jim HZS a PČR vysvětlili, že můžou být rádi, že je i s bruslema nežene majitel rybníka svinským krokem ze soukromého majetku.
Paní si nemusí pořizovat závěsy, protože především problematičtí jsou ti sousedé, že svítí. Nebo ten kostel že je osvětlený, to by se mělo zakázat, když to ruší lidi. A přeci ona nebude utrácet za závěsy, když chybu dělají ti tam vedle. Proč má ona platit za to, že je někdo nepřizpůsobivý a narušuje její kruhy?
no asi jo, asi máte pravdu. Lidi takhle uvažujou- jako ta paní bez závěsů. O to víc mě drtí ta debilitní reklama na nějakej dovoz jídla, kdy adresátka sedí v plným přednášecím sále a kurýr jí tam doveze to žrádlo a ona praví - Protože chci. Jo, protože já chci, tak klidně budu rušit ostatní a především toho přednášejícího. Dyk voni je to přímo učí! Že bejt spratek je v pořádku.
No proč asi volali hasiče a policii, lidi tam bruslí, díra je nebezpečná, musí jí zabezpečit a zajistit, že se nikomu nic nestane přece
proč paní nemá závěsy netuším 😀
ty jo. to je fakt úpadek šedý můry koskový!
Jo, ta reklama je strašná, ale tipuju mladým, na který cílí, přijde v pořádku nebo ni jsou tak vychovaný a určitě jim na tom nic divného nepřijde.
Hele, ono jako nejde o dvě paní, prostě si řekneš blbky, ty se najdou všude, ale jde o to, že takovýhle post má pak v diskuzi třeba 500 odpovědí a když vidíš, že naprostá většina s nima souhlasí a přizvukuje jim a připadá jim jednání těch blbek normální a naprosto v pořádku, tak fakt ty iluze ztratíš.
Hele, mě to vždycky spolehlivě zvedne adrenalin. Je mi jasný, že autor rozhodně není 40+, ale prostě je to děs, že to těm lidem přijde v pořádku a ani v nejmenším je nenapadne, že to není normální - když odhlédnu od spolustudentů, tak vůči tomu přednášejícímu jo.
Ale co, si musím říct, že jsou debilní, jejich svět bude stejně debilní. co já s tím.