Sarah01: Ano, určitě je lepší naučit se, co jde, aby když vypadne i kdyby jen na chvíli ten druhý, se to nějak zvládlo. To právě mě nikdy dřív nenapadlo a byla to chyba. Řidičák jsem mohla mít dávno a ne “však já tě všude přivezu a odvezu, tak na co”. Ještě je teda víc věcí, které fakt neumím, ale mám moc hodnýho souseda a ten mně občas pomůže. A něco se fakt už nenaučím.
To já si to bez řidičáku neumím představit…v 18ti letech jsem si udělala řidičák a od tý doby dalo by se říct, že jsem za volantem denně. Kolikrát si říkám, jak ženský můžou bez auta..řidičáku fungovat. A teda od tý doby, co si auta vybírám a kupuju sama, tak je to ještě lepčí…protože nemusím jezdit v tom, co připadá ok mému mužíčkovi a je mi jedno, že pak poslouchám, že jsem si koupila nepraktický auto, že on by za ty prachy koupil něco jinýho…prostě žiju jen jednou, tak si udělám v rámci svých možností radost…proto taky svého času jsem si koupila místo praktický fabie alfu romeo GTV a ve žluté metalýze a jak jsem si jí užívala…je teda fakt, že moc praktický to nejni, když má člověk dva velký psi, ale neva, druhý moje auto kia carnival to jistila.
Jinak co se automatů týče, tak já bych řekla, že není automat jako automat…manžel měl VW pasata v automatu, pak carnivala v automatu a tomu jsem nepřišla na chuť…ale mám starou kia sorento v automatu a tu zbožňuju, u ní mi ten automat vyhovuje.
Vtipný je, že když jsem byla mladá a nevyježděná, tak jsem manželovi říkala, že bych chtěla automanat, že nechápu, proč bych se měla zabývat řazením, když to auto udělá za mě…no a o nějaký ten roček později, když si manžel pořídil první automat, tak o něm básnil, že nic lepšího není a já zase říkala, že si chci řadit sama.
Ono asi i bez auta se dá žít…ale pro mě auto znamená denně obrovskou časovou úsporu…už jen dojíždění do práce MHD, bych byla z baráku o hodinu a půl dýl, než když jedu autem.