Můžete mi prosím vysvětlit, co je to HHC ? A v jakých je bonbónech ?
Všeobecný pokec
Orionka:Můžete mi prosím vysvětlit, co je to HHC ? A v jakých je bonbónech ?
https://www.cbdcko.cz/blog/co-je-hhc-hexahydrokanabinol-a-ucinky/
Proč Vás to zajímá?😉
Já si to koupila na mé bolesti…a prd!
HHC (hexahydrokanabinol) je o hodně méně účinné než THC (hlavní účinná látka v konopí).
Už podruhé jsem slyšela, že se to dá koupit v automatu, že to míchá (kdo? ) do želé bonbónů, že je to návykové, že je to droga a že je to volně přístupné ke koupi i dětem (tak abych se nespletla a necumlala HHC 🙂.)
Znáte to “už Masaryk říkal……nevěř ”, tak si to chci ověřit.
Poslední dobou se vyrojilo spousta automatů od několika firem, které jsou přímo zaměřené na CBD a HHC výrobky. Od usušeného CBD či HHC konopí, předbalené jointy a právě i ty bonbony. Škodlivost a návykovost… Určitě nějaká je, pro děti mi přijde o dost horší dostupnost energy nápojů. Ale i tyhle automaty jsou určitě špatně, dostupnost bez omezení věkem není dobrá, předávkovat se bonbony asi jde, vím, že pár dětí skončilo v nemocnici. Ale to jde dle mého i kofeinem z energy drinků a tam nikdo žádnou paniku nedělá (a i stím skončilo pár dětí v nemocnici).
A ještě králičí update. Minulý týden jsem nevydržela a zavolala městskou policii. Pána jsem velmi pobavila, ale výhoda malého města, slíbil, že se poptá a opravdu, ještě ten večer u mě zvonila hlídka, že mluvili s majitelem, je to soused, s kterým mám společný asi 2 metry plotu. A že mu na mě předali číslo, že zavolá. Konec dobrých zpráv, nikdo nevolal, králíci chodí furt dál, nezaznamenala jsem žádnou aktivitu podel plotu, že by soused třeba alespoň zkusil zacpat díry. Dvakrát jsem u nich zvonila, nikdo neotevřel. A začínám se zlobit. Králičí bobky všude včetně dlažby před barákem, rozdupané kytky v záhonech. Ach jo, s tímhle sousedem jsem zatím měla korektní vztahy, nejsme přátelé, ale zdvořile se zdravíme… Místní měšťáci mají sklopec, takže pokud soused nezačne nějak konat, půjčím sklopec a králíky sežeru.
půjčím sklopec a králíky sežeru.
Bych mu tenhle krátkej vzkaz hodila do schránky 😀
Já bych prvně zaplátovala jeho plot, aby mi tam králíci nechodili, a pak bych králíky pochytala a hodila mu je za ten plot.
Buggyra:Já bych prvně zaplátovala jeho plot, aby mi tam králíci nechodili, a pak bych králíky pochytala a hodila mu je za ten plot.
Co máte proti králíkům. Stehna na smetaně, předek upéct s nádivkou s kouskem vepřového…..z hlavy a předních bílou polévku….Kolik jich je? 4 ? Na měsíc máte o víkendy postaráno. Asi o ně majitel nestojí.
Nemám ničehož proti králíkům 🙂
Mně by se s tím nechtělo patlat. Si radši uvařím maso, co vyrostlo v marketu ve folii ;-)
Já bych teda ty králíky odesnla radši někam na louku než je házet přes plot k němu kdo je nechce.
Když já si myslím, že jestli chce mít soused králíky na volno, on by měl záplatovat plot, ne já. navíc netuším jak to pro králíky neprostupně vyřešit jinak, než že před svůj plot (starší mírně rozdrobená podezdívka s novým pletivem) postavím nový plot. S podhrabovou deskou nebo vyšší podezdívkou? Sice jde o pár metrů plotu, ale něco to bude stát a hlavně to bude stát můj/náš čas. A to je nedostatkové zboží. Uvidím, zda se po druhé intervnci MP nějak ozve. Jestli mu utekli, ráda mu je za pomoci sklopce od MP pomůžu chytit a vrátím. Jestli se neozve, platí chytím a sežeru. A udělám to tak s každým dalším králíkem, co se tu objeví. Nejvíc mě štve to mlčení. Že nezvedl telefon, který prý od MP dostal a neozval se s omluvou, vysvětlením… Králičí bobky jsou malé a v trávníku nenápadné, o to překvapující je, když se podívám pozorně. Jsou všude… K tomu rozvalené/rozdupané kytky (ok, to mě na konci sezony zas tak neštve, stejně je teď či na jaře ostříhám), dnes bobky 2 metry od vchodu na dlažbě. Několikrát jsem je nachytala pod autem (dočasně nepojízdné zaparkované na dvoře). Co když mi tam něco rozkousali? A Boe je samozřejmě po zahradě prohání, nejsem schopna tomu zamezit, pokud zahradu nevyhlásím jako králičí území a svého psa tam nebudu vodit jen na vodítku. Tím si zaprvé posiluje lovecký pud, což nepotřebuju a hlavně ve snaze je dostat se bojím nějakého zranění, stačí blbý trn z ostružiny zaražený do packy/ucha… A já budu řešit a platit veterinu. Před pár lety se mi na zahradě vyrakvil kamarádův pes, rozběhl se za kočkou a skončil s vykloubenou nohou. Hovawart překvapivě přes překážky neskáče tak ladně, jako kočička. Snažím se žádné podobné nástrahy tu nemít, ale co já vím, co Boe napadne za blbost v rámci snahy o ulovení králíka.
Králičí pletivo stojí pár korun a stačí natáhnout na stávající plot do půlmetorvý vejšky.
Ale taky bych se nežinýrovala obohatit si jídelníček. 😀
Mno jo, jenže vám králíci, Fatio, na vašem pozemku vadí, sousedovi ne. Už jsme několikrát tu i na iF probírali, že pokoušet se sousedy k něčemu donutit, je sci-fi. Tak to raději udělám já, nemám se sousedem více problémů, a s králíky samozřejmě děj se vůle páně, když se pohybují mimo vliv majitele (to je taky třeba přejelo auto, že).
Jestli není jednodušší zamezit jednou časově náročnější akcí průniku nežádoucího zvířectva, než co půl roku stražit půjčeným sklopcem na ušáka a rozčilovat se s loveckými pudy.
Nerozumím tomu, jak by zpevnění plotu pomohlo situaci. Vždyť pokud ten králík zdrhá od souseda, tak bude zdrhat všemi směry, ne jen k Vám. A tím pádem se ten králík od souseda může dostat k Vašemu společnému sousedu a odtamtud zase k Vám.
Jediné řešení je po dobrém - soused si králíky zajistí, nebo po zlém - králíky eliminujete a ekologicky zlikvidujete.
Po dobrém jste to zkusila, nepomohlo. No, tak zbývá po zlém.
Uvidíme, zatím doufám v nějakou domluvu a spolupráci. Sousedi nejsou vesničani s děravým plotem i králíkárnou, mají krásný nový barák, bazén venkovní i vnitřní, basketové hřiště včetně osvětlení, garáž pro několik aut. Upřímně, králíci mi k němu nesedí vůbec, už vůbec ne volně chovaní, však bobky z králíků musejí padat i na jejich vymazleném pozemku, nejen v mé divočině. Z letmých kontaktů v minulosti se jeví jako sympatičtí lidé.
Pak možná chtěla králíky vrtošivá manželka a skončilo to : Sníst? Zbláznil si se? To je radši pustím na svobodu. A tak mají králíci svobodu a čekají, až je sníte.😄
Ekologicky zlikvidujete😀, to mě pobavilo.
Nevíte někdo, jak ekologicky zlikvidovat koně😀.
Podepisuju, že donutit k něčemu sousedy je problém. My jsme na vesnici, kde se po vsi volně potulují psi, slepice, kozy, husy i koně. Nevím proč, ale všechno se to cpe k nám. Devadesát procent těch zvířat je jednoho a téhož majitele, jehož přístup ke všemu je laxní. Za ty roky co tu jsme, jsem na něho vyzkoušela všechno. Po dobrém domluvou, odvedením zvířat zpátky k němu, po zlém, ať opraví, co jeho zvířata zničila, popř. zaplatí. On to fakt všechno udělá, omluví se, tváří se, že mu to je líto, poslal někoho opravit ohrady, když se k nám proboural jeho hřebec, zaplatil pásky. Dokonce jsem mu jednou ty koně u nás zavřela v boxech, aby je třeba chvíli hledal (ale nehledal) a návdavkem ho spucovala. Nic, za pár dní tu byli koně znovu. A tak to je, s malými přestávkami, pořád. Poník, co jim utíká, se naučil skákat naše ohrady na pastvinách, je fakt dobrej, tak alespoň je neničí a pase se s našima, ti už si zvykli a já rezignovala. Jinému sousedovi okousaly jeho kozy kmeny jabloní, dalšímu muškáty, majitel se zatváří kajícně a na týden je ohlídá. A pak to začne nanovo. Jeho hejno hus teď čeká před bránou, až budu vyjíždět a otevřu, aby se probatolilo dovnitř. Všichni okolo nabádají, že je máme sežrat, když jsou u nás, no já bych je nedokázala zabít, jsou krásný😀. Ale i tak pomalu ubývají, zřejmě je majitel postupně strká do mražáku, tak alespoň od něčeho bude na zimu klid.
Ekologickou likvidací se v tomto případě myslí konzumace. Přece ten králík nepřijde vniveč, to by bylo, uznejte, neekologické.
Takže kůň se ekologicky likviduje stejně jako králík, akorát zasytí více krků. 🙂
Tak králičí bobky by mi byly putna, ožrané stromky ne. Vzpomínám si na mé mládí. Tehdy jsme měli sousedku, která nechávala své slepice běhat na zahrady sousedů, kam se měly problém dostat, plot přizdvihávala. Jednou šla za dalším naším sousedem, takovým samorostem a ptala se ho, jestli neviděl kunu, že se jí začli ty slípky ztrácet. Soused měl zrovna v hrnci vroucí vodu, podíval se na sousedku a se slovy, paninko, kuny jsem neviděl ani nepamatuju, vytáhl z hrnce spařenou slepici a začal škubat.
Zkuste podobný postup, nezklame.
Upřímně řečeno, městským policistům budete leda k smíchu.