Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.12.2024, 10:27:57
No, ja mam za to, ze dostat se do Apple je mnohem mnohem náročnější a běžnej člověk se na cizí účet opravdu nedostane. Z toho důvodu bych nechtěla android.
Dostat se do Apple je složitější, ale nic není nemožné. Slyšel jsem o případu kdy FBI si našla jednoho hackera který měl Macbook a hackeři z FBI nebyli schopni se do toho dostat a musel jim pomoct Apple s rozšifrováním.
Není úplně tajemství, že iPhony se moc nekradou. Je to tím, že to prostě nemá smysl, protože se ani nedostanete do telefonu aby došlo k továrnímu nastavení. Takže ho nevezmou ani někde v zastavárně. Android se dá resetovat a pak prodat novému majiteli. Jednou jsem viděl na bazoši, že (podle mě očividně kradený) iphone prodával na díly, protože nic jiného se s tím dělat moc nedá.
Další věc je ta, že dostat se do telefonu je jedna věc. Jenže dostat do bankovnictví je věc druhá. Bývají dvoufázové hesla a ověření přes jiný aplikace, že pro obyčejného zlodějíčka nemožná věc se přes to dostat. Člověk musí hodně tušit jak to obejít, jenže takový člověk se určitě nebude zaměřovat na nějakého chudáka s hypotékou který přispívá na chovzvirat.cz a nemá mu co vzít pomalu. 😀 Takový typ lidí se zaměří na větší rybičky. Jinak v telefonu / počítači jsou kolikrát cennější údaje / informace než je přihlášení do bankovnictví.
jen pro zajímavost doporučím se podívat na tohle. Jedná se o podcast s etickým hackerem, který se zabývá testováním zabezpečení firem či klidně i bank. Určitě to stojí za to.
K této diskusi bych se snad ani neměla přidávat. Chytrý samsung s androidem mám rok, stále s ním bojuju, stále nechtěně klikám na kde co ne, že bych si tam něco omylem stahovala, spíš mi tam vyskakujou nějaké hlášky, jako ,,chcete volajícímu poslat zprávu"? Hovno, chtěla jsem ho jen přijmout, ale šáhnula jsem zase někam vedle. Divím se, že při tom, jakový jsem cholerik ještě žije a neletěl dávno o zeď😏 Umím se tam kouknout sem, na mapy, něco si vyhledat..ale vztekám se u toho fest a pak radši jdu a najdu si to na noťasu. Neplatím tím, neumím QR kod. kdybych musela všechno na mobilu, tak bych se asi časem naučila, přizpůsobila, ale když nemusím, neřeším. Platím kartou, nebo hotovostí. Vidím u muže, oč je to s mobilem jednodušší, ale jsem moc líná na to to pořešit a naučit se to, protože mě to prostě nenutí😉
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 18.12.2024, 11:05:00
S odemykáním zařízení, kde je jakýkoli účet výrobce jakékoli značky, no, hehe, tak jsem se zasmála…
Navíc existuje klonování telefonu, karet, to je hned, nemáme šanci, nikdo.
Nejlepší je nemít žádné peníze. 😀 Tak to dělám já. 😀 + nemám banku v tel. a na pc ověření přes telefon, účet gůgl taky přes sms. Jenže to nikoho nebaví, že jo, to není moderní a pohodlné.
Vždy jsem říkala - co by mi asi tak ukradli, dyž nic nemám.
Utraťte všecko za zvířátka jako já a máte po starostech.
S odemykáním zařízení, kde je jakýkoli účet výrobce jakékoli značky, no, hehe, tak jsem se zasmála…
Navíc existuje klonování telefonu, karet, to je hned, nemáme šanci, nikdo.
Nejlepší je nemít žádné peníze. 😀 Tak to dělám já. 😀 + nemám banku v tel. a na pc ověření přes telefon, účet gůgl taky přes sms. Jenže to nikoho nebaví, že jo, to není moderní a pohodlné.
Vždy jsem říkala - co by mi asi tak ukradli, dyž nic nemám.
Utraťte všecko za zvířátka jako já a máte po starostech.
Se tak zdražily granule aj maso, tyjo úplně fuj.
Kdyžtak povolím řetěz. Řetězec. Potravní. Slépky…
Vždy jsem říkala - co by mi asi tak ukradli, dyž nic nemám. Utraťte všecko za zvířátka jako já a máte po starostech.
No tak to já po těch starostech mám…prachy nemám a co mám utratím za psy…
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 18.12.2024, 12:16:42
S odemykáním zařízení, kde je jakýkoli účet výrobce jakékoli značky, no, hehe, tak jsem se zasmála… Navíc existuje klonování telefonu, karet, to je hned, nemáme šanci, nikdo.
To ano, existuje, ale nějaký obyčejný zloděj netuší takové věci. Ten vezme telefon aby vydělal buď v zastavárně či na dílech. Ten kdo už tuší tak se určitě nezaměří na nějaký “náhodného” člověka. Takový člověk který v té hlavě něco opravdu má, tak už se spíše zaměří třeba na bankomaty (už se několikrát stalo) nebo bude vysávat peníze bezkontaktně (jak zmiňujete ty klony), ale takový lidí už je docela zlomek a to, že mi někdo naklonuje telefon v OC je malá pravděpodobnost. Proto se vyrábí kryty na telefon s blokací třeba RFID aby došlo aspoň k nějaké ochraně - já takový kryt mám a kartu z práce na odpíchnutí v krytu. Samozřejmě, že ráno jsem nadšený, že mi nefunguje start pracovní doby, ale odpoledne zas naštvaný, že nemůžu odejít z práce. 😀
Nejlepší je nemít žádné peníze. 😀 Tak to dělám já. 😀 / Vždy jsem říkala - co by mi asi tak ukradli, dyž nic nemám. Utraťte všecko za zvířátka jako já a máte po starostech.
Moje řeč. Já si za to trošku můžu sám, ale jsem rád za tu hypotéku, zvířata, auto s povinným ručení a havarijní pojistkou + servisy, placení energií, životní pojištění, penzijní pojištění, investiční fondy, jeden menší úvěr a mnoho dalšího. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.12.2024, 12:20:49
Já jednou někde viděla video, jak se dá oklamat faceid i u iphonu, ale pravda u androidů to bylo jednoudšší.
Stačí fotka. 😀 FaceID jsem zkoušel s přítelkyní, že mě vyfotila a pak zkoušela odemknout telefon - úspěšně na druhý pokus. Jestli je ještě nějaký další způsob jak jinak to oklamat tak o něm nevím. 😀 Zas tolik široký přehled nemám.
Která banka má nějaké dvoufázové ověření mobilního bankovnictví? Moje teda má akorát buď pin a nebo otisk.
Já mám KB a KB klíč. Platby a přihlášení do bankovnictví na PC mi bez KB klíče nefunguje a KB klíč mám zase podmíněno FaceID či heslem. Já myslím, že už to bude mít asi většina bank, ale nevím jistě. 🤷
Jo, přihlášení v pc vyžaduje ověření v mobilu, ale přihlášení v mobilu je jen pina nebo otisk a to popravdě když někdo chce, odemkne.
Samozřejmě že to jde obejít. Nikdo z běžných smrtelníků neví ani jakou verzi má Androidu, či jakou úroveň zabezpečení. O aktualizacích ani nemluvě.Mnoho lidí vůbec netuší, že jsou součástí “bot farem” a v zůčastňují se útoků třeba právě na bankovní “domy”. Druhá věc je jak poznat hackera či crackera? Nijak, je to odborník většinou zaměstnaný v určitých institucích či přímo v oddělení cyber bezpečnosti v bankách. Máme také třeba etické hackery, kteří v dobrém úmyslu testují ochrany a jsou na to i najímáni. Takové lidi už je enormě těžké ba přímo nemožné odhalit ve smyslu že pracuje pro tu “dark” stranu hry o vaše peníze.😐 Pokud to shrneme, tak i ten co nic nemá není v bezpečí,může přeci dlužit. Teď v době bipolarizace světa hodně štěstí všem “digitálním” obětem. Komu se to nestalo tak toho ubezpečuji, že se tak stane. Uvidíte myslím celkem brzy.
Lidl pay a uzavření pokladen kolem jedenácté dopoledne běží už déle v PL a myslím, že to stvořili proto, aby měli svou vlastní banku; své peníze. Ono to totiž jede bez spojení s mou bankou. Lidl o mně ví hodně. A je to dobře, aspoň mi nenabízí odměnu jednu koblihu, ale můj nejoblíbenější sýr a 5 kg cukru. Oni se vyhnuli bance. V tom jsou šílené peníze. Každý by to chtěl. Já taky. 😀 Peníze, i když na minutu, jsou volné peníze. K investicím. Úplně vidím budoucnost. Muskovi roboti, co mi vyvenčí psy a uvaří a uklidí, auto bez řidiče dojede nakoupit… do Lidlu. 😀