Aktuálně: 3 522 inzerátů216 840 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Všeobecný pokec

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 08:44:29 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 18.12.2024, 07:55:33

Hdmi potřebujeme na prezentace třeba, když se tam objeví projektor, kam nelze jinak, víc záhad v tom není, prostě je to nejvybavenější telefon, co kdy vyrobili.

Notebook či počítač nemáte? 😀 Ještě jsem neviděl promítat prezentace přes telefon, maximálně tak ovládat projektor. 😀 Podle mě takový vybavení postrádají smysl, protože je spoustu způsobů jak to udělat jednodušeji. HDMI v telefonu? Nedokážu si představit jaká cihla to musí být, protože HDMI není úplně tenké. BT? BT je stejně za mě přežitá věc která už nemá ani moc využití, možná tak na připojení k reproduktoru abych si doma přehrával hudbu.

i ten gůgl to má jednoduše rozdělené, úplně teda nechápu, kdo se v tom nevyzná, je tam jednoduchá tabulka s fotkami, tabulkami, dokumenty,…

Nejde o tom, že bych se nevyznal, já si najdu co potřebuji, ale když jsem posledně (před šesti měsíci) potřeboval vytáhnout všechny data (fotky, dokumenty,…) z Google účtu tak to nešlo jednoduše. Musel jsem si zažádat a oni mi asi během 24h poslali link pro stažení a ještě to bylo omezený na 2Gb. Takže na nějakých obyčejných 14Gb dat jsem musel mít 7 linků pro stažení .zip souborů. To je naprosto super. 👌 A ještě ty data, fotky nebyly uspořádaný - komplet promíchaný takže jsem strávil x hodin abych si v tom udělal pořádek.

Tyhlety politiky výrobců, omezení instalace aplikací, cena dílů, je to neekologické a trapné, aby mi někdo, kdo si nechá za 10dolarový telefon zaplatit 1000x tolik

Omezení instalace má své výhody a nevýhody. Jenže objektivně radši budu mít omezení a jistotu, že si nestáhnu něco co mi může poškodit telefon a přijít o cenné údaje či o svůj bankovní účet. Což se mi na Androidu nestalo, protože já si dával bacha, ale vím jak je na tom můj táta a ten prostě si to nemusí ohlídat. Znám spoustu programátorů kteří nemají iPhone jen kvůli tomu, že si tam nemůžou naházet svoje prográmky který si napsali. Jenže další iPhone už by měl mít dvě verze - locked / unlocked kde “unlocked” verze bude otevřená a můžete si tam dát co chcete. Apple rovnou řekl, že v případě problému neručí když přijdou o své cenné data, ale nevím jestli to nakonec uskuteční.

diktoval, kdy si mám koupit nový tel.,

To Vám nikdo nediktuje, to už je jen “trend” mezi jablíčkáři. Nic víc, nic míň. Když Vycházela 8 tak já ještě měl 4s. 😀 Pak jsem si pořídil 7 a pak až 13 Pro když vyšla (udělal jsem si radost na Vánoce). Momentálně mám obyč 14 - dostal od firmy takže 13 Pro šla přítelkyni.

Kdyby vrátili budky, telefon zahodím. Jak je svět v zajetí technologií, mi hodně vadí.

Taky si pamatuji kdy jsem neměl telefon a domů jsem se musel vracet domů před západem Slunce. Jenže ušetří to mnoho času, nemusím věčně chodit do banky aby mi něco změnili například. Dokud to funguje tak za mě v mnoho ohledech super. Jen jsem nepřišel na chuť eObčankám apod… To radši si nosím klasický fyzický kartičky a v peněžence mi to místa moc nezabere. 😀 Pak je vtipná taky ta skupina lidí která si všechno překombinuje. 😀 Chytrý hodinky, chytrý telefon,… v něm platební karty, propojení s Messengerem. Když jim někdo napíše tak se podívají na hodinky a pak stejně vyndají telefon a odepíšou. 😀 Za mě hrozně kontraproduktivní. Ztrácí víc času než ušetří.

Někdo volá a říká - a máte wocap, nemáte, tak to ste asi jediná.

What"s App jsem ještě do nedávna taky neměl a zakládal jsem si ho jenom kvůli tomu, že mám lepší komunikaci s tátou. S ním jsem jel jen přes SMS, ale teď přes What"s App si aspoň můžeme posílat fotky, videa,… Udělali jsme si rodinnou konverzaci ještě s mojí sestrou a jeho přítelkyní. Už mi tam firmy občas posílají cenové nabídky, faktury apod… třeba ze servisu když jsem to 1-2 týdny zpět řešil. Musím upřímně přiznat, že mě poslední dobou fakt nebaví, že všichni na všechno chtějí aplikaci která jim kolikrát nefunguje (třeba LG aplikace pro spotřebiče). 😀 Ještě pak ty otravný reklamy “Zaregistrujte se a stáhněte si naší super aplikaci a mějte vše na jednom místě” - na který jsem už úplně alergický. 😀 Když fakt nemám náladu a někdo mi tohle řekne, mám velký problémy se udržet. 😀Radši si tu pračku budu ovládat pomocí tlačítek.

megi-the-pes
megi-the-pes 18.12.2024, 08:57:08 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 18.12.2024, 08:44:29

Tak, ano, nemám notebook, jsem chudá totiž hrozně. V tom telefonu se dělá všecka práce, to je ten vtip + micro hdmi, má to celých 120 x 65 x 10 mm, ta cihla. 
Nene, klid, všici výrobci už dávno omezili, jakou verzi os můžete kam; omezuje to hlavně hw. 
Musíte si prostě koupit nový telefon i pro blbou lidl apku. 
A na to já víteco. 
Na archivy z disku existuje jednoduché řešení…  teď jsem to řešila kvůli mrtvému tel. a majitel dostal data rychle a nepomíchaná, tak nevim, možná to změnili. 
Téma pro mě nudné, jdu za pejskama.

kometa
kometa 18.12.2024, 09:01:40 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.12.2024, 07:44:19

Tak data berou asi všichni,

Já ne. Mně zatím stále stačí tlačítková Nokia z pravěku.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 09:12:37 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 18.12.2024, 08:57:08

to je ten vtip + micro hdmi, má to celých 120 x 65 x 10 mm, ta cihla.

To i ta 13 Pro měla necelých 8mm tloušťku a přišlo mi to moc. 😀

Nene, klid, všici výrobci už dávno omezili, jakou verzi os můžete kam; omezuje to hlavně hw.

Android či Apple? Jen abych v tom neměl takový “guláš”. U iPhonu jsem se s tím setkal jednou a to když jsem se 4s neměl takový HW na nový aplikace které se tvořily na 7 / 8 které byly po xy letech s jiným HW.

teď jsem to řešila kvůli mrtvému tel. a majitel dostal data rychle a nepomíchaná, tak nevim, možná to změnili.

Netuším, možná. Každopádně to neřeším, protože z jejich strany jsem čím dál víc zklamaný (jak Googlu či Androidu). Já jen chtěl vytáhnout data z iDrive na notebook.

Téma pro mě nudné, jdu za pejskama.

Mně to docela i bavilo, ale tak nevadí.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 09:14:25 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.12.2024, 09:01:40

Jj, ty jsou super. 👍 

kometa
kometa 18.12.2024, 09:15:24 xxx.xxx.224.101
Aluška:

Tak si kdyžtak založte svoje vlákno na mobily, díky

A orionka tě nařkne z toho, že diriguješ.😉

Varaxi
Varaxi 18.12.2024, 09:18:22 xxx.xxx.137.233

Krom věcí, co na mobilu byly, když jsem ho kupovala, jsem na něj nic neinstalovala. Nemám staženou jedinou aplikaci, nemám google účet, počítač má účet a přihlašovací údaje na manžela, nemám internetové bankovnictví.

Když mi vypršela platnost u platební karty, poslali mi novou s čipem, a dost mi to vadí. Do října jsem měla pěkně po staru zašupávací. Kdybych ji ztratila, nikdo si nenakoupí bez pinu ani za kačku.

Na Seznam a podobné stránky nechodím, platit to nebudu a nechci poskytovat souhlas s ukládáním údajů.

Na tikťoku jsem v životě nebyla, na Instagram občas vede nějaký odkaz, na který jsem asi klikla, jinak taky ne. Ovládám WhatsApp. 

Takže mně se žije dobře.

Bobca
Bobca 18.12.2024, 09:41:02 xxx.xxx.20.192

Když mi vypršela platnost u platební karty, poslali mi novou s čipem, a dost mi to vadí.

Já ji chtěla vyměnit,taky jsem byla naštvaná-zkrz právě zneužití,kdybych ji někde ztratila..že to nejde…Střežím jí jako oko v hlavě🤔Jinak doma na počítači mám bankovnictví,na telefonu bych too nechtěla určitě..A mám taky Nokiu tlačítkovou..

Do marketů-některých, mám kartu,a štve mě,že jakoby my starší-bez těch apek si nemůžem nakoupit levnějsí věci třeba v Lidlu,nebo Albertu..

assil
assil 18.12.2024, 09:45:13 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.12.2024, 09:41:02

Se nebojte, Lidl jako první vlaštovka zavedl Lidl Pay, placení přes jejich apku, zatím je to dobrovolné, ale vůbec se netají tím, že časem jinak u nich nezaplatíte a tipuju, že další supermarkety se brzo inspirují.

Tenurri
Tenurri 18.12.2024, 09:46:25 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.12.2024, 09:41:02

Já si zase nedokážu představit nemít kartu v mobilu…platím už prakticky jen telefonem, většinou nenosím ani peněženku, kde tu kartu mám fyzicky…a hotovost prakticky taky nevedu, pokud ji vyloženě nepotřebuju a to mě tedy dost obtěžuje, že si musím jít ty peníze vybrat 😀…

Celkově si nedokážu představit nemít ajfoun a to jsem ho dřív strašně nechtěla…mám 13 mini, krásně fotí, zvládne i pohybovky zvířat, aniž by to byly rozmazané fleky. Akorát mi vadí, že apple přestal dělat “mini” verze…potřebuju telefon, co se mi vejde do kapsy.

Edit: vlastně mi přijde bezpečnější mít bankovnictví v mobilu, než na počítači. a když něco objednávám přes eshop, platím prakticky jenom přes applePay, pokud ta možnost je.

efe
efe 18.12.2024, 09:54:35 xxx.xxx.155.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 18.12.2024, 09:46:25

Mám to úplně stejně, jak s placením bez karet, tak s jabkem. Já mám k tomu teda ještě hodinky a platím hodinkama. Jinak jaký bude moje další jabko taky netuším, protože ty pádla nechci, chci telefon, který můžu držet a zároveň ovládat jednou rukou a to s těma velkýma nejde, nehledě na to, že se mi nevejdou do kapes.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 09:59:00 xxx.xxx.3.37
»

Já si zase nedokážu představit nemít kartu v mobilu…platím už prakticky jen telefonem, většinou nenosím ani peněženku, kde tu kartu mám fyzicky…a hotovost prakticky taky nevedu, pokud ji vyloženě nepotřebuju a to mě tedy dost obtěžuje, že si musím jít ty peníze vybrat 😀…

Já teda pořád platím fyzicky kartou (přestože to mám taky v telefonu). Peněženku pořád nosím, ale hotovost fakt ne. Když si něco vyzvedávám třeba přes bazoš tak se rovnou ptám jestli to uděláme přes QR nebo si mám vybrat hotovost. 😀

mám 13 mini, krásně fotí, zvládne i pohybovky zvířat, aniž by to byly rozmazané fleky

Tu jsem původně chtěl (v červené barvě), ale nakonec vyhrálo 13 Pro. To byly super fotky. 👌

vlastně mi přijde bezpečnější mít bankovnictví v mobilu, než na počítači. a když něco objednávám přes eshop, platím prakticky jenom přes applePay, pokud ta možnost je.

Já mám veškerý tohle bankovnictví, i konverzace (Messenger, What"sApp,…) též zaheslovaný a přes FaceID se mi to vše odemyká. ApplePay je super, přestože si údaje karty pamatuji, tak pohodlí je pohodlí a přes dvojklik z boku a FaceID mi to krásně všechno rychle zaplatí, ale už jsem si dokázal bankovnictví přes FaceID zablokovat. 😀

assil
assil 18.12.2024, 10:02:31 xxx.xxx.206.172
»

Do všeho se jde vloupat a rozhodně je pravděpodobnější, že přijdete o mobil než o pc.

Ale jinak koukám vy jste s efe ideální adepti na digitální měnu, akorát je blbý, že my ostatní se nechtěně budeme muset svézt s vámi. 😀

BTW placení mobilem  dost často blbne a trvá a ti lidi strašně zdržujou, hlavně v busu je to někdy fakt peklo.

Tenurri
Tenurri 18.12.2024, 10:06:32 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 18.12.2024, 09:59:00

Já měla před tímto 7 a v zimě se mi stávalo běžně, že mi to nebralo “touchID” přes otisk prstu. To bylo docela otravné. Taky se mi to podařilo na chvíli zablokovat 😅…

Ale i to, že si Apple pamatuje hesla, nebo že si díky cloudu můžu nechat vygenerovat “maskovací” e-mail je super. 
Je blbe, ze kdybych ztratila telefon, jsem nahraná…a kdyz bych ho zapomněla doma tak jsem taky jako bez ruky…ale to se mi stalo jen jednou omylem. Bez telefonu neodcházím. Po tom co jsem si jednou zabouchla dveře když jsem šla s odpadky a klíče i telefon zůstaly doma a já musela jít do prace pro klíče přítele. 🫣

Tenurri
Tenurri 18.12.2024, 10:11:20 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.12.2024, 10:02:31

Spíš mi šlo o to, že dost starších lidí ma bankovnictví v pc, ale zároveň klikají na počítači a Facebooku na kde co…a jsou ideální adepti stáhnout si do pc nějakej bordel.

Nešlo mi o fyzické odcizení dané věci. Pro mě je stále víc pravděpodobné že by mi někdo ukradl peněženku s kartou, než mobil.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 10:13:07 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 18.12.2024, 10:06:32

Já měla před tímto 7 a v zimě se mi stávalo běžně, že mi to nebralo “touchID” přes otisk prstu. To bylo docela otravné. Taky se mi to podařilo na chvíli zablokovat 😅…

7 jsem měl taky a TouchID bylo docela nekomfortní. 😀 To je pravda, obzvlášť když pršelo a Zima tomu nepřispěla.

Ale i to, že si Apple pamatuje hesla, nebo že si díky cloudu můžu nechat vygenerovat “maskovací” e-mail je super.

Hesla si pamatuje ledacos, ale maskování emailu či generování hesel je zajímavá funkce. Jenže ji úplně nevyužívám, jsem byl z toho vždycky zmatený a používám spíše svoje hesla. 😀

Sardullah
Sardullah 18.12.2024, 10:22:53 xxx.xxx.221.216

Tak já sebou mám hotovost vždycky… už se mi párkrát stalo, že v obchodě nefungoval poatební terminál, protože zrovna výpadek internetu nebo nějakej technickej problém. Jsem ráda, že už je eObčanka… takže nemusím nosit ani doklady. Stačí mi telefon, kde mám v krytu umístěnou hotovost, kdyby náhodou a můžu vyrazit.

Já nenosím kabelky, když to jde, tak mám vše v kapsách, když ne, tak mám takovou piditaštičku na mobil a cigára. Nebo vzhledem k tomu, že mám iphone desítku, tak není velikej, tak zastrčím do podprdy… když jsem na prochajdě se psy…klíč od auta pivěsím na krk a nemusím sebou nic tahat.

Je teda pravda, že pokud jedu na větší nákup, tak si sebou beru pro jistotu i platební kartu fyzicky. Pro jistotu, kdyby byl třeba problém s telefonem.

assil
assil 18.12.2024, 10:26:58 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.12.2024, 10:22:53

Tak u nás bez hotovosti si ani nedojdu na záchod, nezaparkuju, nenakoupím v našem vesnickým obchodě. 😀

assil
assil 18.12.2024, 10:27:57 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 18.12.2024, 10:11:20

Bordel se dá úplně stejně stáhnout i do mobilu.

A ukradenou kartu lehce zablokuju během minuty.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.