trojAAAcko: to s androidem jenom neumíte; nejste zvyklý a já je musim umět všecky
Ten Android jsem měl taky ten pátek a pořád musím někomu s tím pomáhat (třeba tátovi který už na ty “moderní technologie” moc není či přítelkyni - když ještě měla Android a IT anti-talent). Androidy mám pořád běžně v ruce a to propojení s účtem (od Googlu) není nic moc s tím, že orientovat se v google nastavení je otřes.
stačí položit oba vedle sebe nebo přes cloud
Položit dva telefony vedle sebe, to je obrovská vymoženost budoucnosti. 😀 S tím, že ne vždycky je ta možnost. Přes cloud to bylo na dlouhé proklikávání přičemž u Iphonu to máte pomalu automaticky při přihlášení do účtu po prvním spuštěním a nemusí se nic řešit.
obcházet nefunkci bt je nesmysl
Obcházet, ale ve Windows, protože jejich kompabilita není nic moc. Nejlepší je to dělat přes iTunes či účet v prohlížeči.
to samé nula slotů pro sd, to není výsměch, pro mě je to prostě k ničemu
Nevím, to už je asi o potřebě uživatele, ale mně sd slot vůbec nechybí, protože buď máte icloud který je do x Gb zdarma. Za nějakých asi 25Kč je myslím 128Gb a já platím asi něco přes stovku za rodinný icloud (aby ho mohla využívat i přítelkyně) + 128Gb v telefonu a bohatě to stačí. Nepotřebuji mít v telefonu filmy (nemám ani čas na ně koukat na telefonu) a další obsah.
ale uznávám, že z bb jsem rozmazlená, to je prostě pracovní telefon, který mi čte gtin kódy, má hdmi, milion druhů bezdr. přenosů
Nevím k čemu by mi byl hdmi na telefonu když už mám “milion druhů přenosů”. 😀To je jako mít auto v garáži a jezdit Boltem. 😀
Musíme si říct, že každý má telefon na trošku jiný věci a vyžaduje něco jiného. Já jediný co je tak se podívat na sociální sítě, sem tam něco vyfotit, zavolat si dle potřeb a odepsat někomu když něco potřebuje či napsat suprový příspěvek tady na diskuzi. 😀 Pokud nemám u sebe telefon a potřebuju něco přetáhnout z telefonu do PC tak si jednoduše přihlásím na icloud a vytáhnu přes jedno kliknutí co potřebuji - tudíž postrádá vůbec něco zkoušet a odesílat přes BT. Nikomu neberu Android a ať si používá každý co chce, ale mnoho funkcí z Androidu jsou mi k ničemu a potřebuju aby mi telefon vždy šlapal na 100% což mi iPhone vždy splnil narozdíl od Androidu. S tím, že SW je prostě suprově udělaný pro plynulost. Možná není intuitivní úplně pro každého, ale já se s ním naučil hodně rychle.
Apple má jednu obrovskou výhodu a to je OS šitý na míru i s vlastním API Metal. Android musí mít mnohem širší podporu pro mnohem víc odlišných SOC a hlavně jejich GPU. To přináší kompromisy a stojí strojový čas.Ono rozdíl mezi Mali a Adreno je dost zásadní i z hlediska programátora. Ale přiznám, že s mobilními SOC nemám velké zkušenosti osobní. Jen z Xdev fóra občas něco pochytím.