Aktuálně: 3 522 inzerátů216 840 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Všeobecný pokec

megi-the-pes
megi-the-pes 17.12.2024, 22:52:39 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 17.12.2024, 22:42:11

v biosu je to úplně běžné nastavení, ne teda zcela pravěkých strojů - fn key switch, action keys, hotkeys a podobné popisky a aktivuje se to samozřejmě proto, aby se nemusela držet klávesa fn
tak jsem asi viděla o pár počítačů víc, no 🙂
ta hláška je specialita jabka pošahaného, nebo donedávna byla

no co, mi přišlo zajímavé to slovo, tich, znám odtama plno lidí a nikdo to neřiká, tak sem se zeptala, odkud to je

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 22:52:50 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 17.12.2024, 22:23:41

Ještě tohle.

beztak iphone apple je kok.t, nepůjde to bez jail

Nevím, osobně jsem uživatel iPhonu asi 8 let a nemůžu si úplně stěžovat a se screenshotem jsem nikdy neměl problém. 😃 Chápu, že iOs není pro každého, přítelkyně si ještě za půl roku co ho má nezvykla. Mně to trvalo tak týden.

některé klávesnice mají prtsc jako samostatnou kl.

Já bych řekl, že to má každá klávesnice, jen to může být jinak označeno. 

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 22:59:18 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 17.12.2024, 22:52:39

tak jsem asi viděla o pár počítačů víc, no

Je to možný nebo taky tím, že Biosu dělám trošku jiný věci než abych si dělal switche a hotkeys klávesnice. Mně osobně by switch na FN hodně vadil. 😃 Není nad to klávesy držet a přelámat si všechny prsty. Já si nedávno koupil super myšku kde jsem si udělal makra tlačítek přes který si spouštím třeba scripty v ePlanu, makra v Excelu apod… Takže mě Bios v tomto ohledu moc zajímat nemusí. 😃

megi-the-pes
megi-the-pes 17.12.2024, 23:00:52 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 17.12.2024, 22:52:50

ne, moje kl. má home/prtsc… se mnou se nemá cenu o tom bavit, fakt 🙂
jasně, děláte tam něco jiného, aha, ale ani jste celé menu neprocvakal, no, můžete to max ještě tak flashnout nebo si hrát s přetaktováním a to je celé

a už umí iphone bt k počítači? ne, počkat, on teprve letos objevil, že fotoaparát by mohl  mít tlačítko spouště na boku, stejně jako měl můj sony er. před 20 lety
sto let jedu v blackberry, to je podobné, ale iphone se tomu kvalitou hw ani vybaveností sw nemůže rovnat… problém je, že bb se toho zbavil, už mt nedělá, takže mi zbyly jen staré modely

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 23:26:07 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 17.12.2024, 23:00:52

jasně, děláte tam něco jiného, aha, ale ani jste celé menu neprocvakal, no, můžete to max ještě tak flashnout nebo si hrát s přetaktováním a to je celé

Ano, většinou dělám přetaktování (pokud to procesor umožňuje), booting apod…. Jen pro zajímavost jsem si najel do svého Biosu počítače a takové nastavení nemám. Asus a verze z roku 2014. Byla tam maximálně Hotkeys nápověda jak přes klávesnici ovládat Bios a nic víc. 😉

a už umí iphone bt k počítači? ne

Všechno jde když se chce, jen je občas potřeba vědět jak to obejít. 

on teprve letos objevil, že fotoaparát by mohl mít tlačítko spouště na boku

No, někdy je to v některých ohledech pomalejší či downgrade, to je pravda, ale vždycky je to o zvyku a nikdy jsem takovou funkci nepotřeboval, ale aspoň dají důvod se smát nemajitelům iPhonům. 😃

sto let jedu v blackberry, to je podobné, ale iphone se tomu kvalitou hw ani vybaveností sw nemůže rovnat

? 😃 Měl iPhone 7 a asi rok jsem na něm neměl tak 25% displaye a během roka různě do něj pršelo, šla vlhkost apod… a stejně umřel až po roce. Tak nevím no co ohledně HW. 😃 A SW…. SW neboli iOS je dost zjednodušeně postavený než Android a proto nemá tak velký nároky na HW - proto HW nemá takový hodnoty jako u jiných značek. SW je geniálně postavený a hlavně díky ochraně od Applu, která aplikace kontroluje se nezaplňuje telefon zbytečnými daty z aplikací a nezačne se po pár letech různě zasekávat což je častý problém Androidu. Iphone i s nizkým MPix fotoaparátem bezproblému konkuroval ostatním značkám dlouhé roky. Dále super výhoda je perfektní propojení přes účet u Apple, kdy jednoduše se dá telefon zálohovat a při koupi nového během pár minut (záleží na síle připojení) máte telefon stejně nastavený i se všemi aplikacemi jako na předešlým iPhonu. Ne jako na Androidu kde mě to vždy jen nase.. teda vytočí. 😃 

megi-the-pes
megi-the-pes 17.12.2024, 23:47:50 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 17.12.2024, 23:26:07

to s androidem jenom neumíte; nejste zvyklý a já je musim umět všecky, no, to je celé, mám xiaomi (android, ale se skvělou nadstavbou), samsung (taky předražená mrcha), iphone, bb, několik, mám co porovnávat
přenos umí všecky, stačí položit oba vedle sebe nebo přes cloud, oni to mají všecky ty systémy a značky, účty své i gůglovské 
iphone prostě nemá základní věc - mobilní telefon je přenositelný telefon, bezdrátový telefon, obcházet nefunkci bt je nesmysl, je to jedna ze základních funkcí telefonů už přes 150 tisíc let, to samé nula slotů pro sd, to není výsměch, pro mě je to prostě k ničemu
ty telefony znám zevnitř, to se pak na to kouká jinak, když vidim ten dráteček, esi si jako někdo v tý číně dělá pr…
ve skutečnosti si všici mohou podat ruce
ale uznávám, že z bb jsem rozmazlená, to je prostě pracovní telefon, který mi čte gtin kódy, má hdmi, milion druhů bezdr. přenosů a necípá na vadnou sérii audio čipů, až z toho nepůjde telefonovat, tak začnu používat poštovní holubi nebo tak

konec OT, pardon, kdyžtak to smažte

N (neregistrovaný) 18.12.2024, 00:07:05 xxx.xxx.242.38

Já se do odborné diskuze plést nebudu. Jen upřesním, že BIOS je již docela dlouho nahrazen UEFI. Také nastavení “action keys” není v UEFI desktopových desek. Jen notebook-y.Jinak mám nastaveného Ryzena 7700x jen PBO a curve optimizer -20. 🙂 Pochlubte se konfigurací, jakou grafiku a tak. Určitě jsou to pořádné “šelmy” a hle šelma je zvíře, čili to patří na chov zvířat. 😄

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 00:16:56 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 17.12.2024, 23:47:50

to s androidem jenom neumíte; nejste zvyklý a já je musim umět všecky

Ten Android jsem měl taky ten pátek a pořád musím někomu s tím pomáhat (třeba tátovi který už na ty “moderní technologie” moc není či přítelkyni - když ještě měla Android a IT anti-talent). Androidy mám pořád běžně v ruce a to propojení s účtem (od Googlu) není nic moc s tím, že orientovat se v google nastavení je otřes. 

stačí položit oba vedle sebe nebo přes cloud

Položit dva telefony vedle sebe, to je obrovská vymoženost budoucnosti. 😀 S tím, že ne vždycky je ta možnost. Přes cloud to bylo na dlouhé proklikávání přičemž u Iphonu to máte pomalu automaticky při přihlášení do účtu po prvním spuštěním a nemusí se nic řešit.

obcházet nefunkci bt je nesmysl

Obcházet, ale ve Windows, protože jejich kompabilita není nic moc. Nejlepší je to dělat přes iTunes či účet v prohlížeči.

to samé nula slotů pro sd, to není výsměch, pro mě je to prostě k ničemu

Nevím, to už je asi o potřebě uživatele, ale mně sd slot vůbec nechybí, protože buď máte icloud který je do x Gb zdarma. Za nějakých asi 25Kč je myslím 128Gb a já platím asi něco přes stovku za rodinný icloud (aby ho mohla využívat i přítelkyně) + 128Gb v telefonu a bohatě to stačí. Nepotřebuji mít v telefonu filmy (nemám ani čas na ně koukat na telefonu) a další obsah.

ale uznávám, že z bb jsem rozmazlená, to je prostě pracovní telefon, který mi čte gtin kódy, má hdmi, milion druhů bezdr. přenosů

Nevím k čemu by mi byl hdmi na telefonu když už mám “milion druhů přenosů”. 😀To je jako mít auto v garáži a jezdit Boltem. 😀

Musíme si říct, že každý má telefon na trošku jiný věci a vyžaduje něco jiného. Já jediný co je tak se podívat na sociální sítě, sem tam něco vyfotit, zavolat si dle potřeb a odepsat někomu když něco potřebuje či napsat suprový příspěvek tady na diskuzi. 😀 Pokud nemám u sebe telefon a potřebuju něco přetáhnout z telefonu do PC tak si jednoduše přihlásím na icloud a vytáhnu přes jedno kliknutí co potřebuji - tudíž postrádá vůbec něco zkoušet a odesílat přes BT. Nikomu neberu Android a ať si používá každý co chce, ale mnoho funkcí z Androidu jsou mi k ničemu a potřebuju aby mi telefon vždy šlapal na 100% což mi iPhone vždy splnil narozdíl od Androidu. S tím, že SW je prostě suprově udělaný pro plynulost. Možná není intuitivní úplně pro každého, ale já se s ním naučil hodně rychle.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 00:26:04 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 18.12.2024, 00:07:05

Jen upřesním, že BIOS je již docela dlouho nahrazen UEFI. Také nastavení “action keys” není v UEFI desktopových desek

To je jest taky pravda. 😀 Na to jsem si nevzpomněl. 😀 

Pochlubte se konfigurací, jakou grafiku a tak. Určitě jsou to pořádné “šelmy” a hle šelma je zvíře, čili to patří na chov zvířat

viz. foto. Grafická karta NVIDIA GeForce GTX 750 (grafika mi na moje potřeby stačí), 512Gb SSD, 1TB HDD, 3 monitory. 😀 + Dva starší Notebooky (HP a Acer) kde spíše mám SW - diagnostiky na auta (VCDS, Ista+ d, Ista p, Inpa,…), pro PLC (Mitsubishi, Siemens,….), Arduino IDE apod…. 😀 

Edit: Ještě dodám - myš Bloody - V8MA a klávesnice Cougar Vantar

Obrázek
N (neregistrovaný) 18.12.2024, 00:36:00 xxx.xxx.242.38
trojAAAcko:

to s androidem jenom neumíte; nejste zvyklý a já je musim umět všecky

Ten Android jsem měl taky ten pátek a pořád musím někomu s tím pomáhat (třeba tátovi který už na ty “moderní technologie” moc není či přítelkyni - když ještě měla Android a IT anti-talent). Androidy mám pořád běžně v ruce a to propojení s účtem (od Googlu) není nic moc s tím, že orientovat se v google nastavení je otřes. 

stačí položit oba vedle sebe nebo přes cloud

Položit dva telefony vedle sebe, to je obrovská vymoženost budoucnosti. 😀 S tím, že ne vždycky je ta možnost. Přes cloud to bylo na dlouhé proklikávání přičemž u Iphonu to máte pomalu automaticky při přihlášení do účtu po prvním spuštěním a nemusí se nic řešit.

obcházet nefunkci bt je nesmysl

Obcházet, ale ve Windows, protože jejich kompabilita není nic moc. Nejlepší je to dělat přes iTunes či účet v prohlížeči.

to samé nula slotů pro sd, to není výsměch, pro mě je to prostě k ničemu

Nevím, to už je asi o potřebě uživatele, ale mně sd slot vůbec nechybí, protože buď máte icloud který je do x Gb zdarma. Za nějakých asi 25Kč je myslím 128Gb a já platím asi něco přes stovku za rodinný icloud (aby ho mohla využívat i přítelkyně) + 128Gb v telefonu a bohatě to stačí. Nepotřebuji mít v telefonu filmy (nemám ani čas na ně koukat na telefonu) a další obsah.

ale uznávám, že z bb jsem rozmazlená, to je prostě pracovní telefon, který mi čte gtin kódy, má hdmi, milion druhů bezdr. přenosů

Nevím k čemu by mi byl hdmi na telefonu když už mám “milion druhů přenosů”. 😀To je jako mít auto v garáži a jezdit Boltem. 😀

Musíme si říct, že každý má telefon na trošku jiný věci a vyžaduje něco jiného. Já jediný co je tak se podívat na sociální sítě, sem tam něco vyfotit, zavolat si dle potřeb a odepsat někomu když něco potřebuje či napsat suprový příspěvek tady na diskuzi. 😀 Pokud nemám u sebe telefon a potřebuju něco přetáhnout z telefonu do PC tak si jednoduše přihlásím na icloud a vytáhnu přes jedno kliknutí co potřebuji - tudíž postrádá vůbec něco zkoušet a odesílat přes BT. Nikomu neberu Android a ať si používá každý co chce, ale mnoho funkcí z Androidu jsou mi k ničemu a potřebuju aby mi telefon vždy šlapal na 100% což mi iPhone vždy splnil narozdíl od Androidu. S tím, že SW je prostě suprově udělaný pro plynulost. Možná není intuitivní úplně pro každého, ale já se s ním naučil hodně rychle.

Apple má jednu obrovskou výhodu a to je OS šitý na míru i s vlastním API Metal. Android musí mít mnohem širší podporu pro mnohem víc odlišných SOC a hlavně jejich GPU. To přináší kompromisy a stojí strojový čas.Ono rozdíl mezi Mali a Adreno je dost zásadní i z hlediska programátora. Ale přiznám, že s mobilními SOC nemám velké zkušenosti osobní. Jen z Xdev fóra občas něco pochytím. 

N (neregistrovaný) 18.12.2024, 00:48:01 xxx.xxx.242.38
trojAAAcko:

Jen upřesním, že BIOS je již docela dlouho nahrazen UEFI. Také nastavení “action keys” není v UEFI desktopových desek

To je jest taky pravda. 😀 Na to jsem si nevzpomněl. 😀 

Pochlubte se konfigurací, jakou grafiku a tak. Určitě jsou to pořádné “šelmy” a hle šelma je zvíře, čili to patří na chov zvířat

viz. foto. Grafická karta NVIDIA GeForce GTX 750 (grafika mi na moje potřeby stačí), 512Gb SSD, 1TB HDD, 3 monitory. 😀 + Dva starší Notebooky (HP a Acer) kde spíše mám SW - diagnostiky na auta (VCDS, Ista+ d, Ista p, Inpa,…), pro PLC (Mitsubishi, Siemens,….), Arduino IDE apod…. 😀 

Edit: Ještě dodám - myš Bloody - V8MA a klávesnice Cougar Vantar

Obrázek

To vám závidím, já musím mít vždy něco nejnovějšího a sežeru tím pádem všechny problémy.😄 Zákazník je dnes brán jako takový nedobrovolný beta tester.🙂 

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 01:16:29 xxx.xxx.110.193

Apple má jednu obrovskou výhodu a to je OS šitý na míru i s vlastním API Metal. Android musí mít mnohem širší podporu pro mnohem víc odlišných SOC a hlavně jejich GPU. To přináší kompromisy a stojí strojový čas.

Jak jsem nakousnul výše. “SW je geniálně postavený” a “S tím, že SW je prostě suprově udělaný pro plynulost.”. 

já musím mít vždy něco nejnovějšího a sežeru tím pádem všechny problémy.😄 Zákazník je dnes brán jako takový nedobrovolný beta tester.🙂

Já už jsem taky omezován tím, že mám atypickou skříň kde musím koukat i na rozměry komponentů. Starší základovku už ke dnešnímu dni se starým socketem na který upgrade moc dělat nemůžu. Už jsem upgrade párkrát udělal, ale už mám svázaný ruce bohužel. 😀

Já spíš potřebuju procesor a RAMky pro svůj multitasking na 3 monitory. Na jednom monitoru (levým) mám film, na druhým (prostředním) dělám svoji hlavní činnost (tvorba excel maker, jeden čas jsem jel Matlab, Arduino - teď mám rozjetý velký projekt,..) a na třetím jak kdy. Diskuze, konverzace, moderování streamů apod… Jen mě trošku štve, že sehnat ePlan je docela těžký. Občas potřebuji si nakreslit nějaký schémata, ale vždycky musím přes ProfiCad. AutoCad se dá sehnat ještě dobře.

Noo, až se slečny ráno probudí, to bude asi docela šok až si pročtou co se tu probíralo. 😀 

N (neregistrovaný) 18.12.2024, 01:36:13 xxx.xxx.242.38
trojAAAcko:

Apple má jednu obrovskou výhodu a to je OS šitý na míru i s vlastním API Metal. Android musí mít mnohem širší podporu pro mnohem víc odlišných SOC a hlavně jejich GPU. To přináší kompromisy a stojí strojový čas.

Jak jsem nakousnul výše. “SW je geniálně postavený” a “S tím, že SW je prostě suprově udělaný pro plynulost.”. 

já musím mít vždy něco nejnovějšího a sežeru tím pádem všechny problémy.😄 Zákazník je dnes brán jako takový nedobrovolný beta tester.🙂

Já už jsem taky omezován tím, že mám atypickou skříň kde musím koukat i na rozměry komponentů. Starší základovku už ke dnešnímu dni se starým socketem na který upgrade moc dělat nemůžu. Už jsem upgrade párkrát udělal, ale už mám svázaný ruce bohužel. 😀

Já spíš potřebuju procesor a RAMky pro svůj multitasking na 3 monitory. Na jednom monitoru (levým) mám film, na druhým (prostředním) dělám svoji hlavní činnost (tvorba excel maker, jeden čas jsem jel Matlab, Arduino - teď mám rozjetý velký projekt,..) a na třetím jak kdy. Diskuze, konverzace, moderování streamů apod… Jen mě trošku štve, že sehnat ePlan je docela těžký. Občas potřebuji si nakreslit nějaký schémata, ale vždycky musím přes ProfiCad. AutoCad se dá sehnat ještě dobře.

Noo, až se slečny ráno probudí, to bude asi docela šok až si pročtou co se tu probíralo. 😀 

V pohodě, jsou to holky mimořádně tolerantní a když tak to odnesu já. Jsem si zvyk už.😄

Daja
Daja 18.12.2024, 04:46:51 xxx:xxx.4913:5b3b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 17.12.2024, 11:28:08

Dobre ránko,

no prostě VAU fotky. Jak já miluji jakoukoliv přírodu na té naši zemičce👍.

Daja

Daja
Daja 18.12.2024, 04:57:19 xxx:xxx.4913:5b3b
Stelle:

Příště už radši nebudu tohle dělat, aspoň že jste to viděll jenom vy.

A teď i my😉,

Daja

Sardullah
Sardullah 18.12.2024, 06:11:21 xxx.xxx.221.216

OMG, VTF … Siri ty to vidíš, o čem se to baví…

Vážení donedávna jsem používala tlačítkovej telefon, ale bohužel motorolu Razr V8 přestali vyrábět. Můj manžel mi teda pořídil jablko, protože on patří do gangu zapřísáhlých jablíčkářů… po té co teda používal předtím androidy, ne teda novej model, ale pro moje účely dostačující. Dlouho mi trvalo než jsem si zvykla, v práci mám Samsung. Dost mě třeba dodnes rozčiluje, že melodii v telefonu… tedy písničku, kterou chci použít jako vyzvánění , nezměním jednoduše tak, že kliknu a vyberu “ použít jako”… a já jsem analfabet, tak prostě když něco potřebuju nějak nastavit, tak to dám mejm chlapům, ať to udělaj, já na to nemám nervy. Prostě, že naprosto jednoduchý věci se dělají složitě… 

Já jsem paranoidní člověk a z mého laického pohledu mě jablíčko chrání víc než android… 

Mě vlastně celkově chytrý telefony rozčilujou a s tím mi dost pomáhá Siri… si už vůbec neumím představit, že bych jí neměla… blbý je, že neumí česky a já neumím anglicky. Takže všechno, co po ní chci se musím nabiflovat a i tak si někdy nerozumíme.

Blackberry máme ještě někde doma… to byl manželův zlatý grál.. nej telefon… a zase..  já jako primitivní uživatel jsem mu nikdy nepřišla na chuť.

Prostě běžný uživatel telefonu se povětšinou nezajímá o to, co je uvnitř, ale vybírá si to, co mu nejvíc uživatelsky vyhovuje a na co má finance resp. kolik je ochoten za telefon utratit.

A já kolem sebe vidím převážně dvě skupiny… jablíčkáře, kteří se nad androidem ofrňují a pak ty, co mají androidy a na iphone pohlížejí jako na předraženou snobárnu.

Nám je to se Siri jedno neboť máme jiný starosti… já jsem se jí ptala kolik je hodin, ona mi nerozuměla a něco mele… nevím co, protože jí nerozumím, tak si to vysvětlíme ručně.

Moje přàní by bylo, aby Siri uměla česky, abych jí mohla využít naplno… ale to je sci-fi.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 06:49:01 xxx:xxx.2ce9:32c3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.12.2024, 06:11:21

Já jsem paranoidní člověk a z mého laického pohledu mě jablíčko chrání víc než android…

No to úplně nevím teda, ale já jsem ten typ člověka který si myslí, že o nás berou data všichni. 😃 Je tudíž asi jedno jestli to bere přes iOs či Android. Nic méně zabezpečení je možná o něco lepší už minimálně s tím, že v App Store se snad nenajde aplikace která měla účel narušit telefon (třeba virem) a je vysoká blokace instalace aplikací z 3. stran. To je určitě lepší. 👌 A nezaplňuje se telefon zbytečnými daty které po odinstalování aplikace zůstanou v telefonu.

Mě vlastně celkově chytrý telefony rozčilujou a s tím mi dost pomáhá Siri

Já osobně Siri až tolik nepotřebuji, ale občas si přes ní nastavuju budíka. 😃 Tak u Androidu je Alexa která dle mého názoru není špatný konkurent. S tou češtinou třeba napomůže AI kdy ovládání Siri češtinou bude reálná záležitost. 🤷

Prostě běžný uživatel telefonu se povětšinou nezajímá o to, co je uvnitř, ale vybírá si to, co mu nejvíc uživatelsky vyhovuje

Je to tak. 👍 Věřím, že zrovna iOs není úplně pro každého. Každému ten mozek funguje jinak a je zvyklý na jiný způsob ovládání, že si hold nezvykne.

Já jsem spokojený s iOs který splňuje moje požadavky na 100% oproti Androidu. Ve výsledku ať si používá každý co chce.

Sardullah
Sardullah 18.12.2024, 07:44:19 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 18.12.2024, 06:49:01

Tak data berou asi všichni,… mě jde spíš o to, že nemusím přemýšlet, jestli ta která apka je bezpečná, že instaluju prověřené. 
A bezpečný spíš myslím zvenčí… já jsem fakty člověk co nemá kapacity a ani ho nebaví se tím zabývat, ale když čtu třeba na seznamu nějaký informace, že teda pozor bezpečnostní riziko nebo podobný potenciální problém, tak se to povětšinou týká androidů.

megi-the-pes
megi-the-pes 18.12.2024, 07:55:33 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 18.12.2024, 06:49:01

Se vždycky směju, jak se začnou lidi bavit jabko x zbytek, přitom na telefonu tak max otevřou fb (obr. řečeno). Samozřejmě že unix-like bude vždy plynulejší než win, android, ale má pro mě moc omezení.
Už někdo někdy slyšel říkat - mrkni se do uefi. ? Hehehe, to mu dejte moje číslo, to potřebuju slyšet. 
Hdmi potřebujeme na prezentace třeba, když se tam objeví projektor, kam nelze jinak, víc záhad v tom není, prostě je to nejvybavenější telefon, co kdy vyrobili.  Deset let bez poruchy, nic bezpečnějšího nikdo nevynalezl, bez krycího skla a obalu, až teda letos jsem mu ten displej rozbila.
1) dvojím klikem cokoli odešlu na diskgůgl a nic mu platit nemusím
2) účet mají xiaomi, samsung, blackberry etc. svůj vlastní, nejedná se o účet gůgl,  i ten gůgl to má jednoduše rozdělené, úplně teda nechápu, kdo se v tom nevyzná, je tam jednoduchá tabulka s fotkami, tabulkami, dokumenty,…

Tyhlety politiky výrobců, omezení instalace aplikací, cena dílů, je to neekologické a trapné, aby mi někdo, kdo si nechá za 10dolarový telefon zaplatit 1000x tolik, obr. řečeno, diktoval, kdy si mám koupit nový tel., ale v tom už si všici mohou fakt podat ruce a ve sběru dat taky,
kdo ví, že zapnutím těch přístrojů, vč. počítače, souhlasíte s tím, že váš hlas může skoro kdokoli využívat prej k učení se, prostě vás odposlouchává.

Kdyby vrátili budky, telefon zahodím. 
Jak je svět v zajetí technologií, mi hodně vadí. 
Někdo volá a říká - a máte wocap, nemáte, tak to ste asi jediná.
Hm. 
Vlastně tyhle věci nenávidím. Šla bych do lesa a zahodila to vše, jenže pěstování cibule v bažině nás asi neuživí. 
Je to dosti smutné téma. 

Sardullah
Sardullah 18.12.2024, 08:20:24 xxx.xxx.221.216

Jsou věci, který mi trošinku usnadní život… třeba zaparkuju ve městě a nemusím jít na druhej konej ulice k parkovacímu automatu zaplatit a pak zase zpátky do auta dát lísteček. V apce najdu místo kde stojím a zaplatím… fertig, vyřízeno.

Jinak jsem spíš člověk, co se novým chytrým věcem brání…přístroje kupuju co jejjednodušší… dokážu fungovat s tlačítkovým telefonem, aniž by mi to způsobilo psychický trauma. 

Nové technologie a jak já říkám “vymoženosti” jsou v mnohém úžasné a život v civilizaci usnadňují… ale zároveň jsou na nich lidi závislí a mě trošku děsí představa, kdyby se něco podělalo….a najednouby  to z nějakého důvodu přestalo fungovat, tak jsme všichni globálně v zadeli. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.