Aktuálně: 3 522 inzerátů216 872 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Všeobecný pokec

Sardullah
Sardullah 16.12.2024, 22:18:04 xxx.xxx.221.216
lesnizinka:

No…když já spíš než na ty děti, koukám na všechno ostatní😉 Největší sranda je, když se mě mamka ptá: chodí tu nějaká mladá paní, má holčičku, chlapečka, psa. Ta holčička je hezká, takové kudrnaté blonďaté vlásky a bla, bla a já: a ten pes je co zač, rasa? Nevím, já nevím, jak se to jmenuje. ..A jak teda vypadá, barva, velikost, chlupatý(hladký)? Já lidi poznávám jen podle psů, horší když pak jde ten člověk bez psa, to jsem v perdeli😛

A gumového aligátora vidím(tedy vidím prd, ale snad je gumový?😉) Ale i kdyby nebyl, já se štítím jen pavouků, ostatní zvěrstvo mám ráda(kromě bobra😠 tomu bych teď ty zuby nejraděj vyrazila👎) Vnučka vypadá postavou jako moje neteř, jen ta vaše je asi o nějaký ten rok mladší.

Já to mám podobně…poznávací znamení PES.

Bydlím ve čtvrti na kraji města…žádný bytovky ani panelák, jen rodinné domy…od města jsme "oddělený z jedný strany potokem, z jedný kolejema a z dalších dvou jsou to lesy a louky, Teď už to není tak zřetelné, ale když jsem se přistěhovala, tak skorem v každým baráku slepice, králíci, o víkendech běžely cirkulárky, chlapi s kárkama chodili králíkům na trávu…prostě taková vesnice přilepená na město. 

Bydlím tady už 31 let, ale pořád jsem jen náplava…prostě jsem tady nebydlela jako dítě, tak jsem neměla takovou znalost lidí. Takže zatímco moje panímáma, která tady vyrostla říkala "Bartákovi natřeli plot a Jeníčkovi vyměnili okna a Novákovic holka má dvojčata, tak já se absolutně nechytala, protože jsem zanala jen sousedy okolo nás a rodiče děcek, co chodily s mejma dětma do školky….takže jo ..řekni, co mají Bartáčkovi a Jeníčkovi a Novákovi za psa a teda přibližně urči lokalitu, protože po barákách bylo dost vlčáků (jak se za mých madých let říkalo německým ovčákům) a vlčákoidních psů, tak bylo potřeba více specifikovat.

A tchýňka zase nechápala koho myslím, když já jsem říkala, že jsem se zakecala s paní, co maj toho bišonka a že jsme potkali toho pána s černým vlčákem.

Jako trapný je, když vás na ulici někdo odchytí a zeptá se, jestli nevíte, kde bydlí rodina xy a ty řekneš, že nevíš a soused je nasměruje asi 4 baráky dál a naproti a já si říkám “jó, kdyby se zeptal, kde tady bydlí rodina, co mají rotvičku Kačenku”, tak ho nasměruju rovnou. Jako já ty lidi znám, normálně se zdravíme, bavíme, ale až teď jsem si uvědomila, že nevím, jak se jmenujou.

lesnizinka
lesnizinka 16.12.2024, 22:33:28 xxx.xxx.81.235

Ha, ha Sardullah, to je doslova a do písmene. Já jsem se tu narodila, ale pak jsem asi 15let, prostě mládí bydlela jinde. A když jsem se vrátila, už jsem moc lidi neznala. Jen starousedlíky. A jelikož jsme si postavili na konci vesnice…dlouho nic, jen pole a pak my, tak jsem stejně lidi ve vesnici nepoznávala. Až jsem začala chodit s pejsama, tak jsem se seznámila i s lidma, které jsem neznala ale vůbec, třeba z druhého konce vesnice a o hodně starší, nebo o hodně mladší. A kámoška, která se sem přivdala zrovna v době, kdy jsme se nastěhovali i my, chodila kolem s krásným berňákem. Nezávisle na tom, jsme si i my pořídili Beruška a tak jsme se skamarádili. A naše rodina, vlastně i mamka a tcháni, protože to slyšeli od nás, jí neřeknou jinak, jak jménem jejího psa, takže není Nováková, ale Alíková😛 A i když už má dalšího berňušku, který se jmenuje trochu jinak, tak pro nás už bude navždy Alíková😀 A musím říct, že jsme postupně nakazili polovinu dědiny, takže když řeknu: mluvila jsem s Alíkovou a….tak už většina lidí ví, o kom mluvím😜

Sardullah
Sardullah 16.12.2024, 22:43:47 xxx.xxx.221.216
lesnizinka:

Ha, ha Sardullah, to je doslova a do písmene. Já jsem se tu narodila, ale pak jsem asi 15let, prostě mládí bydlela jinde. A když jsem se vrátila, už jsem moc lidi neznala. Jen starousedlíky. A jelikož jsme si postavili na konci vesnice…dlouho nic, jen pole a pak my, tak jsem stejně lidi ve vesnici nepoznávala. Až jsem začala chodit s pejsama, tak jsem se seznámila i s lidma, které jsem neznala ale vůbec, třeba z druhého konce vesnice a o hodně starší, nebo o hodně mladší. A kámoška, která se sem přivdala zrovna v době, kdy jsme se nastěhovali i my, chodila kolem s krásným berňákem. Nezávisle na tom, jsme si i my pořídili Beruška a tak jsme se skamarádili. A naše rodina, vlastně i mamka a tcháni, protože to slyšeli od nás, jí neřeknou jinak, jak jménem jejího psa, takže není Nováková, ale Alíková😛 A i když už má dalšího berňušku, který se jmenuje trochu jinak, tak pro nás už bude navždy Alíková😀 A musím říct, že jsme postupně nakazili polovinu dědiny, takže když řeknu: mluvila jsem s Alíkovou a….tak už většina lidí ví, o kom mluvím😜

😀😀😀….no teď když to píšeš, tak já to vlastně mám stejně…Rexíkovi, Alfonsovi, Targová…..no a pak je tady paní se stafordkou, to teda nevím, jak se jmenuje ani jedna z nich, ona jí vždycky táhne pryč nebo někam nám z cesty, protože její čuba není milovnice fenek…tak to je pro změnu paní Stafordová.

Jediné, kde je to naopak, tak jsou sousedi odnaproti…ti vím jak se jmenujou, ale nevím, jak se jmenuje jeich čuba a je mi trapný se ptát…mají cane corso…a já jak miluju ta velká plemena, tak jsem si jí pracovně pojmenovala Novákovic mimiňo. A je vtipný, jak se to u nás chytlo…když jejich čuba začne štěkat a sfanfrní mi třeba doma psy, tak už i moji chlapi říkaj  “Ginuš, neřeš to, to je Novákovic mimiňo”

Stelle
Stelle 16.12.2024, 22:55:35 xxx:xxx.ba37:97ec
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 16.12.2024, 21:40:07

Podle mě je to živý miminko. Gumovej mi nepřijde a dospělý jsou 2,5 až 4 metry.

J5
J5 16.12.2024, 23:32:24 xxx:xxx.7dbc:b683
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 16.12.2024, 22:55:35

Není to Stello miminko, dokonce to není ani aligátor protože v Austrálii žádní aligátoři nežijí. Je to odrostlé mládě (v poměru tak druhá či třetí třída ZŠ) krokodýla mořského nebo Johnstonova, což z fotky nepoznám. Tak jen abys věděla.

Ph (neregistrovaný) 16.12.2024, 23:37:43 xxx.xxx.89.126
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 16.12.2024, 23:32:24

ta fotka je z Floridy 😇

J5
J5 16.12.2024, 23:45:20 xxx:xxx.7dbc:b683
Ph:

ta fotka je z Floridy 😇

A kruciš. Já někde v odpovědích viděl Austrálii. Tak zpět Stello mám to špatně až na to miminko. 

Díky Ph.

Daja
Daja 17.12.2024, 05:22:44 xxx:xxx.9f0f:5430
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 16.12.2024, 20:17:24

Dobre ranko Aluško,

super fotky, kochám se👍.

Daja

Daja
Daja 17.12.2024, 05:25:37 xxx:xxx.9f0f:5430
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 16.12.2024, 22:17:23

Můžete  klidně, ale odpověď nevím🙄.

Daja

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 05:49:04 xxx.xxx.110.193

Jinak s tou fotkou. Umělý opravdu nebude, protože kdo by měl potřebu páskovat tlamu kdyby byl gumový? 😃

Edit: Jak psal Skeeve, nějak jsem jeho příspěvek přehlédnul. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 06:27:40 xxx:xxx.9fbe:b65f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 16.12.2024, 20:35:38

Opravdu se jedná o Aligátora? Mně osobně to na Aligátora nevypadá podle tich očí a tlamy. Spíše mi to přijde jako Kajman a hlavně mi nedává smysl proč mít v Zoo něco “co mají běžně za domem”. 🤷 S tím, že Kajman by byl podle mě vhodnější než klasický Aligátor (ačkoliv by se jednalo o mládě) na to dát jen tak někomu do ruky. Jen můj názor. 😃

lesnizinka
lesnizinka 17.12.2024, 07:48:07 xxx.xxx.87.248

Čau všichni po ránu, no vždyť píšu, že jsem slepá😛 Brýle jsem byla líná si vzít, stejně jako vyzvětšovat si obrázek. No jo, ono se to právě dělá, že se nechají lidem pohladit tvorové, jehož dospělce už by si pak nikdo nepohladil😉 Taky to znám z cest. 

assil
assil 17.12.2024, 08:30:49 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 17.12.2024, 07:48:07

No ale že i tomu miminku musejí zalepit tlamu páskou, aby si ho dětičky mohly pochovat, to je fakt hnus.

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 08:42:15 xxx.xxx.3.37

No jo, ono se to právě dělá, že se nechají lidem pohladit tvorové, jehož dospělce už by si pak nikdo nepohladil

Samozřejmě, to chápu a nijak nevyvracím, ale stejně. 😀

Jen spíše jako zajímavost. Jednou mi vyjelo jedno video na Instagramu kde jeden chlápek říkal proč v těchto lokacích kde vyskytují Aligátoři nosit polarizované brýle. Kousek od silnice (asi 50-100m) bylo takové jezírko a vypadalo velice “nevinně”. Po nasazení brýlí najednou bylo vidět dno plných Aligátorů. 😀 I ten chlápek říkal něco ve stylu “a to jsem se chtěl jen osvěžit v takovém horkém dni”. 

Aluška
Aluška 17.12.2024, 09:13:38 xxx.xxx.200.75
lesnizinka:

No…když já spíš než na ty děti, koukám na všechno ostatní😉 Největší sranda je, když se mě mamka ptá: chodí tu nějaká mladá paní, má holčičku, chlapečka, psa. Ta holčička je hezká, takové kudrnaté blonďaté vlásky a bla, bla a já: a ten pes je co zač, rasa? Nevím, já nevím, jak se to jmenuje. ..A jak teda vypadá, barva, velikost, chlupatý(hladký)? Já lidi poznávám jen podle psů, horší když pak jde ten člověk bez psa, to jsem v perdeli😛

A gumového aligátora vidím(tedy vidím prd, ale snad je gumový?😉) Ale i kdyby nebyl, já se štítím jen pavouků, ostatní zvěrstvo mám ráda(kromě bobra😠 tomu bych teď ty zuby nejraděj vyrazila👎) Vnučka vypadá postavou jako moje neteř, jen ta vaše je asi o nějaký ten rok mladší.

Za mlada by mě ani nenapadlo, jak budu ze svých vnuček jednou poprděná. Starší bylo v červenci 6 a mladší je 8 měsíců, ta se už na Yukonu narodila. Ta starší mi hrozně chybí, protože je stejná jako její táta ( můj syn ). Hyperaktivní, praštěná ( no to já prej taky, takže i po mě a ještě je celej táta a ten je zase hodně podobnej mě  😀 ). Byly jsme si hodně blízké, druhá babička je starší než já a pořád jí opravovala a aby byla čistá atd. My spolu lítaly v blátě, skákaly do louží, houpala jsem jí až nohama kopala do větví v koruně stromu. Ale až dostanou v Kanadě trvalej pobyt ( jestli teda ), tak se prej vrátí. Už aby to  bylo.

Bobca
Bobca 17.12.2024, 09:27:07 xxx.xxx.20.192

Ale až dostanou v Kanadě trvalej pobyt ( jestli teda ), tak se prej vrátí. Už aby to bylo.

Tomu moc nerozumím..když dostanou trvalý,tak bych myslela,že tam zůstanou,hm?

Doron
Doron 17.12.2024, 09:31:34 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 17.12.2024, 09:13:38

Alespoň v tomhle je ten technický pokrok dobrý, člověk nemusí čekat na dopis nebo u telefonu a můžete být porád, i když na dálku, spolu 🙂.

Nedivím se, že jste z vnučky nadšená, je kouzelná 🙂

lesnizinka
lesnizinka 17.12.2024, 10:00:27 xxx.xxx.87.248
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 17.12.2024, 09:13:38

Mamka má vnoučata ,,jen" v Praze a dočkala se jich v době, kdy už skoro nedoufala. Ona děcka miluje asi tak, jako já zvířata😛 takže je jí taky líto, že jsou tak daleko. Ale má je, tedy mívala, holka má 11, brzy nebude mít zájem, tady celé prázdniny a letos už z nich byla celkem unavená. Taky je jí 72, takže už žádná ,,mladá baička" není, i když i ona, stejně jako vy s nima drží krok. Takže i když děti já nemusím chápu, že je vám líto, že je máte až tak daleko😟 Naštěstí ano, ty sítě to hodně zjednodušily👍

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.