Stelle:Mě to přijde jako alergie, nebo kousnutí.
A máte pejsky? Chodíte na procházky? Můžete je občas vyfotit a podělit se o příhody ze života s nimi. Tak jak to tady dělá většina stálých věrohodných lidí. Já to nejsem, ale snažím se poradit.
Měsíc po registraci?(a hned ti má někdo napsat SZ)
Tak zrovna tohle bych pochopila. Chtěla vědět, jestli to funguje.
Ale to tykání mě taky zarazilo. Byť internetová kultura to připouští. Ale my jsme tady (ne všechny) ze staré školy a tam se na možnost tykání ptalo.
Já si tady tykám, po vzájemné dohodě, jenom s Bobcou a leithian. A samozřejmě s Aluskou, ale s tou se znám léta od koní. Jinak zdvořile vykám.
tak ono,když se to řešilo na víčkách,žínka napsala něco v tom smyslu,že teda můžem tykat teda všechny,ale myslela,že my jí…A Stellča ofiko přijala tykání..A že Megí zná mamku,to by mohla Megí teda objasnit…
Pořád věříte, že to je dítě?
To je hezké, ale to nic nevypovídá o tom, že se najde výjimka z pravidla. 😉Vidím to třeba na svým bratranci (14let). Chytrý telefon, počítač samozřejmě má a chodí normálně do školy. Tímto způsobem (kombinace angličtiny a češtiny), ale nemluví a celý dny volného času stráví s kamarády venku či vypomáhá strejdovi na zahradě apod… práce ho prostě baví.
Ještě to zkoušíte porovnávat s herním komunitou což dle mého názoru nedává smysl. Ať už se jedná o MMO, MOBA, RPG či jiný žánry, tak je hodně potřeba kombinovat češtinu s angličtinou, protože některé slova se blbě překládají a vyplatí se víc to nechat v angličtině. Proto někdo kdo nehraje hry či se nevěnuje e-sportu tak ho to nemusí “postihnout”. Dále takto mluví ti mladistvý co koukají na určité youtubery kteří se to snaží překombinovávat (třeba jako Sugar Denny). Věřím tomu, že pokud někdo nekouká na takový YT experty či nehraje s lidma hry tak se bude vyjadřovat normálně. Mně už zrovna není pod 20, ale tomu esportu se stále věnuji (cca 10 let) buď jako hráč, ale momentálně spíše staráním o streamy jako moderátor a i tak se snažím tady vyjadřovat jen česky, protože se chci též přizpůsobit té komunitě která tu je. Typický psychologický “tlak”. Na tich streamech kde se starám o tu diskuzi ("chat") jako moderátor (jinak zkráceně “mod”) se mluví opravdu takovým stylem kterému by většina tady nerozuměla vůbec. To už bývá nejen kombinace čestiny s angličtinou + zkratky. Někteří experti dokážou napsat několik slov v několika písmenech. 😀
Ohledně to slova “pokčemp”. Pokud už to chcete psát česky tak by se to mělo spíše napsat “pogčemp”. Je to od “pogchamp” což je složenina “pog” a zkráceniny “champion”. “Pog” se nijak nepřekládá a nemění písmeno a dokonce se to správně vyslovuje s “g” ikdyž to v některý mladistvý neumí vyslovit a řeknou to spíš s “k”.
Nu, tak to vypadá, že jediný, kdo té mluvě nerozumí, je reverend.
megi-the-pes:Nu, tak to vypadá, že jediný, kdo té mluvě nerozumí, je reverend.
Megí,můžete se prosím teda k tomu vyjádřit,když znáte její mamku?děkuji..Nechci jí nijak ublížit-napsala jsem co jsem napsala,nejsem na to pyšná,ale nedalo mi to..
Bobca:Megí,můžete se prosím teda k tomu vyjádřit,když znáte její mamku?děkuji..Nechci jí nijak ublížit-napsala jsem co jsem napsala,nejsem na to pyšná,ale nedalo mi to..
Myslím, že Megi to vysvětlila v Radách a nápadech.
kometa:Měsíc po registraci?(a hned ti má někdo napsat SZ)
Tak zrovna tohle bych pochopila. Chtěla vědět, jestli to funguje.
Ale to tykání mě taky zarazilo. Byť internetová kultura to připouští. Ale my jsme tady (ne všechny) ze staré školy a tam se na možnost tykání ptalo.
Já si tady tykám, po vzájemné dohodě, jenom s Bobcou a leithian. A samozřejmě s Aluskou, ale s tou se znám léta od koní. Jinak zdvořile vykám.
Leithian tyká všem, nikoho se neptá.
Mě se zeptala.
kometa:Mě se zeptala.
Tak asi výjimka. Mě se neptala a některých lidí tady taky ne, protože vím, že se ohrazovali. Já to neřeším, osobně se s ní, doufám, nikdy nepotkám.
My si předtím vyměnily pár SZ a tam jsme se dohodly.
kometa:My si předtím vyměnily pár SZ a tam jsme se dohodly.
Však to je v pořádku, když vám to tak vyhovuje, je to přece mezi vámi dvěma. Já SZ příliš nepoužívám a byla bych i ráda, kdyby šly některé osoby bloknout.
Nekoukali jste někdo na tento film? Včera jsem se na to náhodou podívala, zajímavé.
Jen na ukázku co musít občas číst a hlídat, že lidi se chovají slušně.
Nejlepší ukázka je hned druhá zpráva. “IDK podle me VC bude good jen na GM+” což pro mě ještě nějak pochopitelný a nemusím dlouho luštit.
Čtvrtá zpráva mě zaráží slovem “bobs” což nevím jak to básník myslel. 😃 Buď se přepsal a mělo to být “noob” či zapomněl napsat jen jedno “o” což by pak bylo “boobs”, ale to mi v kontextu nedává moc smysl. I tak v obou případech se jedná o lehce ofenzivní narážku.
Jen na vysvětlení ještě posledná zpráva “+1” je myšleno jako souhlas, že máte obdobný / stejný názor.
Ne-e. Už se mnoho let zásadně nedívám na filmy kde vím, že vystupuje zvíře, nedělá mi to dobře, protože i když to třeba nakonec má i dobrý konec, mezitím tam dají nějaké drámo, které já těžce nesu. Jak už i tady zmiňované množírny…taky mi stačily jen ty upoutávky👎
lesnizinka:Ne-e. Už se mnoho let zásadně nedívám na filmy kde vím, že vystupuje zvíře, nedělá mi to dobře, protože i když to třeba nakonec má i dobrý konec, mezitím tam dají nějaké drámo, které já těžce nesu. Jak už i tady zmiňované množírny…taky mi stačily jen ty upoutávky👎
Ale tohle není vůbec o týrání a myslím, že to má i krásný konec.
Sarah01:Nekoukali jste někdo na tento film? Včera jsem se na to náhodou podívala, zajímavé.
zapnuté to bylo, ale pekla jsem u toho do brzkých ranních hodin cukroví, takže jen kulisa…byl tam i Kevin Costner…?
Edit. tak to bylo něco jiného 🙃, koně jsem už kdysi viděla, dovedl si ho do bytu…
Stelle:Mě to přijde jako alergie, nebo kousnutí.
A máte pejsky? Chodíte na procházky? Můžete je občas vyfotit a podělit se o příhody ze života s nimi. Tak jak to tady dělá většina stálých věrohodných lidí. Já to nejsem, ale snažím se poradit.
Prosím smažte to, stačí jeden. 🙃