Bobi, to co píšeš, že máš ostruhy a máš je od narození…to je taky něco jiného, myslíš takové ty boule na achilovkách(má i můj muž) Taky jsem si léta myslela, že to jsou ty ,,patní ostruhy"😏 Ne nejsou, ostruhy jsou zespod na patě, nejsou vůbec vidět. A udělají se…asi ze špatných bot, špatného došlapu, věkem... Mladým lidem se nedělají, až starším.
Do kolen se píchá ano-kyselina hyaluronová a kortikoidy.
Je to většinou věkem. Mají je všichni nad 50, které znám, jen někomu to nemusí dělat problém. Já je mám na obou nohou, ale pravá je bez potíží, tam mně to prostě nevadí. Z bot to určitě nemám, podpatky nenosim snad od jednadvaceti.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.12.2024, 11:40:23
Patní ostruha není nic jiného, než zanícený úpon šlachy, který má tendenci kalcifikovat. Rázová vlna má fungovat na tom principu, že kalcifikaci přeruší a v ošetřeném místě se zvýší aktivita bílých krvinek.
To samé udělá i to naklepávání prkýnkem, ale je to méně komfortní. Tehdy u nás nebyla rázová vlna v dosahu a nechtěla jsem trávit půl dne na cestě kvůli každému ošetření. Takže pravidelně každý den 10-15 minut u telky plochým prkýnkem…jako když se naklepává maso na řízky 🤭
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 13.12.2024, 12:12:35
Ještě že ta věta “Takže pravidelně každý den 10-15 minut u telky” pokračuje na dalším řádku plochým prkýnkem. Už jsem začínal propadat trudnomyslnosti.😇
Ještě že ta věta “Takže pravidelně každý den 10-15 minut u telky” pokračuje na dalším řádku plochým prkýnkem. Už jsem začínal propadat trudnomyslnosti.😇
😃 no jasně, chlap…vidí to všude 😜 a překryl nám tady kontroverzní téma tématem novým…pobavil jste mne 🤭
Já nevim, ale J5 má pravdu, bylo by to asi o dost příjemnější, než si mlátit prkýnkem do paty😜 Jestli by to zabralo i na ostruhy nevím, ale náladu by vám to určo vylepšilo😉 A možná by ste i zapomněla na nějaké blbé ostruhy😜
Patní ostruha není nic jiného, než zanícený úpon šlachy, který má tendenci kalcifikovat. Rázová vlna má fungovat na tom principu, že kalcifikaci přeruší a v ošetřeném místě se zvýší aktivita bílých krvinek.
To samé udělá i to naklepávání prkýnkem, ale je to méně komfortní. Tehdy u nás nebyla rázová vlna v dosahu a nechtěla jsem trávit půl dne na cestě kvůli každému ošetření. Takže pravidelně každý den 10-15 minut u telky plochým prkýnkem…jako když se naklepává maso na řízky 🤭
Mně to začalo bolet asi letos v dubnu. Praktická lékařka mně řekla, že ji má taky, mám nosit tenisky a hotovo. K ortopedovi mě poslala až po mém naléhání, ten mě vzal někdy v červenci, dal mi obstřik, prodal podpatěnky do bot s tím, že když to mám i na druhé noze a není s tím problém, tak i na té levé se to nějak uklidní. No, neuklidnilo a nejvíc to začalo bolet, když jsem se vrátila z nemocnice, protože tam to samozřejmě bylo dlouho v klidu. Takže znova ortoped, ten mě konečně poslal k rehab. lékařce a ta mně poslala k fyzioterapeutce, která má volno až v lednu. Prostě jak z pohádky o slepičce a kohoutkovi. 🙄
pokusila jsem se to vyfotit,je to i na té druhé straně ta boule-není to ale vidět…řekli mi,že je to ostruha…kdysi..nebolí,jen mi to vadí u bot..
A ty ďubance-psala Raduš,jsou vypálené ty šulky-žádný komár..Nečetly jste pointu…jsem psala že jdu na kožní..a pak,že jsem za to vysolila 500..a to jsem šla s 1 a našla jich tam ještě tolik malých..Nemohla jsem nosit řetízek..
Mně to připadá jako alergie. A ten výpotek je mi povědomý, jenom si, safra, nemůžu vzpomenout, co mi to připomíná.
Mně to připadá jako totálně rozškrábané poštípání. Klidně od jedné blechy. ( Známá se takhle chystala na kožní, pak si odestlala a na bílém prostěradle viděla hop, hop…Je bez zvířat, jen si pak uvědomila, že vzala před pár dny domů na chvilku nakrmit zatoulané kotě ). Nebo alergie na šátek, šálu ( vlněné ?)
Mně to začalo bolet asi letos v dubnu. Praktická lékařka mně řekla, že ji má taky, mám nosit tenisky a hotovo. K ortopedovi mě poslala až po mém naléhání, ten mě vzal někdy v červenci, dal mi obstřik, prodal podpatěnky do bot s tím, že když to mám i na druhé noze a není s tím problém, tak i na té levé se to nějak uklidní. No, neuklidnilo a nejvíc to začalo bolet, když jsem se vrátila z nemocnice, protože tam to samozřejmě bylo dlouho v klidu. Takže znova ortoped, ten mě konečně poslal k rehab. lékařce a ta mně poslala k fyzioterapeutce, která má volno až v lednu. Prostě jak z pohádky o slepičce a kohoutkovi. 🙄
Fakt jste kraj rázovitý. Je to možná 10 let….Došla jsem k praktikovi, tušila jsem o co jde, když mě noha bolela, řekl, jo, to bude ostruha, poslal mě na rentgen, ten to potvrdil. Poslal mě na ozářky, asi 3x a noha přestala bolet, jestli hned, nebo po čase krátkém, či delším si nepamatuju. A někde jsem se doslechla, že se tomu říká “holínková nemoc” tady v našem kraji.
pokusila jsem se to vyfotit,je to i na té druhé straně ta boule-není to ale vidět…řekli mi,že je to ostruha…kdysi..nebolí,jen mi to vadí u bot..
A ty ďubance-psala Raduš,jsou vypálené ty šulky-žádný komár..Nečetly jste pointu…jsem psala že jdu na kožní..a pak,že jsem za to vysolila 500..a to jsem šla s 1 a našla jich tam ještě tolik malých..Nemohla jsem nosit řetízek..
Takže ani žádná blecha🙂) ( S těmi 500,-- - jak jste ten kraj rázovitý - měla jsem za to, že to byla cena už, že jste sáhla na kliku.
Fakt jste kraj rázovitý. Je to možná 10 let….Došla jsem k praktikovi, tušila jsem o co jde, když mě noha bolela, řekl, jo, to bude ostruha, poslal mě na rentgen, ten to potvrdil. Poslal mě na ozářky, asi 3x a noha přestala bolet, jestli hned, nebo po čase krátkém, či delším si nepamatuju. A někde jsem se doslechla, že se tomu říká “holínková nemoc” tady v našem kraji.
No to jo, jak v Kocourkově. Praktická lékařka žádanky na vyšetření psát nechce, že je to protizákonné je požadovat, ale stejně je všichni doktoři chtějí a bez ní neošetří.
Bobi, já se v té noze neorijentuju🙄 nevím, na co koukám. Kde máš prsty?
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.12.2024, 18:39:52
To jsem si právě myslela, ale mátlo mě, že tam není ani trochu vidět kotníky😊 A v tom případě je to, jak jsem si myslela, ty boule na achilovkách….což není patní ostruha.