Výhoda medotrpkého je, že se nedá pozřít 🙂). Údajne je silně hnusný. Je celkem snadno rozeznatelný. Fotila jsem ho že všech stran, ale než já stáhnu fotky….
Zrzavci:To je nějaký zaklínadlo?
😄🤣
Fakt to tak zní!!!👍
Zrzavci:To je nějaký zaklínadlo?
😄🤣
Fakt to tak zní!!!👍
Když u toho budete točit rukama a tvářit se patřičně, stopro se Vám podaří někoho zaklejt. Třeba nadřízenou. A kdyby to nevyšlo, tak prostě skončíte v blázinci a tam si odfrknete.
Zdravím a dovoluji si vsunout další větev do všeobecného. Nemáte někdo, prosím, zkušenost s kompostovatelným WC? Než do něčeho nasypu x tisíc, ráda bych kromě internetové chvály prodejců slyšela i případné masařky takového produktu. Díky!
Také se musím vecpat mimo téma, abych se pochválila. Povedlo se mi koupit u vietnamců pelech, ve kterým teď pejsek leží, namísto aby ležel v křesle. Poté, co minulej pelech odmítnul, jsem vybírala fakt hodně pečlivě, snažila jsem se dodržet všechny jeho preference, o kterých vím. Jsem borec! 🤩
Thielli:Zdravím a dovoluji si vsunout další větev do všeobecného. Nemáte někdo, prosím, zkušenost s kompostovatelným WC? Než do něčeho nasypu x tisíc, ráda bych kromě internetové chvály prodejců slyšela i případné masařky takového produktu. Díky!
No, my máme díru v zemi… docela spokojeně se to tam kompostuje 🙂 Díra je veliká, funguje už asi rok, zažila několikery závody, kdy tam naběhlo ke stovce lidí za den, a když se nahromadí odpad, přisypeme vrstvičku zeminy. Díra půl metru na půl metru za ten rok ubyla asi jen o 10 cm - v podstatě tak spíš o tu hlínu, co se tam nasypala. Tak hádám, že nějakých 10 let nám díra vydrží 😀
No, já mám díru v zemi, v ní zapuštěný bývalý důlní vozík jako jímku a funguje už několik let. Nicméně vozík se plní, rezne a na sousedním pozemku se objevil život. Život znamená i studnu a já nemůžu nechat prosakovat prorezlý důlní vozík beztrestně do půdy. Navíc stojí chata těsně u řeky. Sice tam neházím papíry, dávám tam bakterie, zatéká do toho i dešťová voda, takže se to ředí, ale rozhodně ne v koncentraci vhodné pro hnojení a neškodění.
= situaci musím řešit. Vyhlédla jsem si finské kompostovací toalety, ale neznám nikoho, kdo je už používá a na co se mám připravit. Ta plastová legrace stojí 25 tisíc, říkám si, že by stejnou službu udělala i popelnice, kdyby se plnila určenou směsí stejným způsobem jako ty kompostéry…
Zkušenost mám jen se samodomo pilinovým záchodem z jedné seberozvojové akce😀. Základem je přístup k pilinám a možnost kompostu. Jinak mi to přišlo jako poměrně levné a praktické řešení.
Quash:Zkušenost mám jen se samodomo pilinovým záchodem z jedné seberozvojové akce😀. Základem je přístup k pilinám a možnost kompostu. Jinak mi to přišlo jako poměrně levné a praktické řešení.
Díky. Na těch stránkách finského výrobce mluví i o pilinách. Myslím, že se to sbíhá pěkně vše k sobě, jdu do toho. Bude se kompostovat, až se bude louka zelenat 🙂
KatyQ:Dnes otevřu internet, vykouklo na mě toto a vzpomněla jsem si na Vás😉: https://www.stoplusjednicka.cz/chundelata-invaze-predmesti-floridskeho-miami-zaplavili-osireli-kralici?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Jak pokračuje odchyt / hledání majitele?
Jůva, si žijeme jak v Emerice!
Odchyt zatím nic, pilujeme strategii. Chci venku nechat nějakou klec, do ní začít dávat dobroty (mrkev, co dalšího vás napadá?) a pak přidat sklápěcí mechanismus. Nechce se mi na to použít psí klec do auta, nejsem si jistá, jak by přežila dny a noci venku a nechci ji zničit. Ale tuším, že tu mám někde starou klec na andulku, ta by jistě taky šla použít s tím, že se králík teda musí hned vyndat a přemístit jinam. A to jsem zatím nevymyslela kam. Někde je budu muset ubytovat, než je pochytám všechny a vymyslím, kam s nimi
A víte, že se mi obě varianty líbí…??🤣😉
Fatio - není někde v okolí klub chovatelů králíků? Že by tam nějak pomohli?
Jojoo, vypolstrovaná místnost, klídek, pohodička 😀
Zapletu se mezi králíky s houbami. Přinesla mi sousedka ukázat hřiby, zdály se jí divné. Měla pravdu, určila jsem je jako hřiby medotrpké. Dočetla jsem se o něm, že roste v teplých nížinách, na vápenném podloží i na hrázích rybníků. a my jsme poměrně vysoko v Podještědí. Další známka oteplení?
Je to možné.
U nás jsem jich letos viděla hodně, ale my odpovídáme i místu výskytu.
Letos celkově víc rostly houby, které se často nevyskytují. U nás byly i hřiby rudonachové, uvedené na Červeném seznamu, též jedovaté.
Obecně raději nesbírat a nejíst hřiby s červeným a šedivým kloboukem, tepelnou úpravu min. 20min. i u jedlých a když si člověk neví rady a nemá se koho v okolí zrovna zeptat, funguje dobře mykologická poradna na fcb, kterou vede Tereza Tejklová, naše přední mykoložka.
Výhoda medotrpkého je, že se nedá pozřít 🙂). Údajne je silně hnusný. Je celkem snadno rozeznatelný. Fotila jsem ho že všech stran, ale než já stáhnu fotky….
řekněte mi ale jednu věc někdo - houby sbírám od mala. POhybovala jsem se fšade možně - od Třeboňska po podhůří, střední Čechy nejvíc. Ale nikdy jsem na tuhle houbu nenarazila. V naší lokalitě bydlíme tři roky, ty předchozí dva ani jeden nález tohodle zmetka. A letos hned několik. Ty první jsem okamžitě detekovala jako divný, ten poslední, asi jak byl velikej a sám mi prostě podezřelej vůbec nepřišel. A teď se koukám vyrojili už všude.
Tak tyhle divný houby u nás naštěstí nemáme. Ale dobré poučení, hříbky jen pěkně s hnědavou hlavou a když budou mít narůžovělý nebo divně nažloutlý spodek, tak ochutnat. Jednou jsem našla něco s bílou hlavou, nechala jsem být, a doma jsem zjistila, že to bylo asi satáně nebo takového něco. Tak to taky neberu.
Odbočím… už dlouho přemýšlím, že bych asi děsně chtěla obří plyšový pelíšek pro lidi. To by bylo rochnění pěkně s kocourem a mopslí 😍 Akorát nějak nevim, jestli se to dá u nás koupit v nějakym spolehlivym shopu, zatím jsem narazila jen na divnoweby… Netušíte někdo? Nebo nevyrobil by mi to nějaký výrobce psích pelíšků, jakože psí pelech ve velikosti 5XL?
efe:Odbočím… už dlouho přemýšlím, že bych asi děsně chtěla obří plyšový pelíšek pro lidi. To by bylo rochnění pěkně s kocourem a mopslí 😍 Akorát nějak nevim, jestli se to dá u nás koupit v nějakym spolehlivym shopu, zatím jsem narazila jen na divnoweby… Netušíte někdo? Nebo nevyrobil by mi to nějaký výrobce psích pelíšků, jakože psí pelech ve velikosti 5XL?
Tohleto se určitě dá koupit na Aliexpressu, viděla jsem to tam. Určitě toho bude víc, jen si dát práci a hledat.
žiš to je nádhera! No ale……. mám tři, velký….a Mouses, zas by na mne nezbylo místo🙂