Aktuálně: 3 450 inzerátů217 338 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Všeobecný pokec

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.12.2024, 11:03:02 xxx.xxx.149.100
balu:

S věkem ale problémy s otěhotněním narůstají. Že je nejlepší porodit první dítě cca v pětadvaceti, na tom se shodují odborníci  už dlouho. Pak s narůstajícím věkem narůstají i problémy s otěhotněním. Jak se říká “příroda se přečůrat nedá”. 

To jste mi řekla tedy novinu.

Já narážím na Váš výrok, že je móda mít dítě až po 30ti. Heleďte se ne, fakt u řady holek neni. A že s tím, co popisujete, už mají často problém i lidi pod třicet.

balu
balu 06.12.2024, 11:04:11 xxx.xxx.252.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.12.2024, 11:01:32

No já jsem to pochopila tedy jinak. Ale co, je to jedno.

Buggyra
Buggyra 06.12.2024, 11:05:26 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.12.2024, 10:59:58

Jen dneska je čím dál víc těch holek doma s dětmi samo. Mám kolem sebe asi šest matek, dvě jsou z toho s chlapem, s kterým ty děti mají. Myslím, že dvě ty samoživky i vymohly na těch původcích těch dětí nějaké alimenty… 

balu
balu 06.12.2024, 11:06:53 xxx.xxx.252.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 06.12.2024, 11:03:02

Mně to ale jako móda připadá. Užívat si bez starostí co nejdéle…  Ne každý, každá, samozřejmě, ale tak nějak obecně, co tak vidím kolem sebe. 

Varaxi
Varaxi 06.12.2024, 11:08:59 xxx.xxx.137.233

Ideální věk na první dítě je cca 22-25 let. Biologii neočůráme, věk není jen číslo. Ani u mužů ne, ti ten ideální věk mají o cca 2 roky později.

A to říkám jako, jak už jsem uvedla, stará prvorodička. Bylo mi 32, když jsem se stala mámou.

Já neúspěšně studovala, mám o 2 roky mladšího manžela, tak jsem pak čekala, až dostuduje on. To mi bylo 28 a shodli jsme se, že se musíme postavit na vlastní nohy, odstěhovat se z vlivu rodičů. Takže další dva roky padly na tohle. Pak mi našli zdravotní problém, který nepřipouštěl otěhotnění. Vyřešit to zabralo další rok. 

Pak šlo naštěstí všechno ráz na ráz.

Asi bychom měli dítě dřív, kdyby nebyly takové obstrukce se stavbou. Cca o ty tři roky. 7 let, a ještě se nekoplo do země. 

Já bych si přála mimi tak v 25-28 letech, ale prostě to nešlo. Nebylo místo, prostředky… nechtěla jsem mít děti a bydlet u rodičů. Partner v tu dobu ještě studoval, takže bychom neměli příjem.

Člověk si musí určit priority a nakonec nelituju, ale je pravda, že to mohlo dopadnout všelijak. Moje 2 spolužačky měly ve 30 předčasnou menopauzu. A měly po ptákách.

A okolí ještě řekne: proč si včas nezmrazily vajíčka? 

Zjišťovaly jste si podmínky? To není reálná možnost, jak si zajistit plodnost.

Tenurri
Tenurri 06.12.2024, 11:14:46 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.12.2024, 11:06:53

Tak ještě, že si každý může v dnešní době dělat, co chce 🙂…
Spousta kamarádek v mém i vyšším věku nemají ani děti, a mnohdy ani partnera. Většina žije v nájmu a rozhodně nemají vlastní nemovitost. Některé by děti i chtěly, ale nemají na to podmínky.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.12.2024, 11:21:48 xxx.xxx.149.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 06.12.2024, 11:14:46

On taky problém holek bez chlapa po třicítce je ten, že se jim z nějakýho záhadnýho důvodu trochu rozsypou požadavky na partnera a z reálných očekávání začne vznikat obraz pana Božského. Bohužel, minimálně moje bublina tak funguje.

A hodnej chlap je samozřejmě nudnej (teď nemyslim hodnej až je blbej, ale prostě dobrej dobrosrdečnej člověk). Kterej neprudí a bere tu holku takovou, jaká je a nesnaží s ejí ovládat.

Sarah01
Sarah01 06.12.2024, 11:25:43 xxx.xxx.11.197
assil:

Já na vlasy používám bahýnkový šampon od Urtekram a kondicionér od Natura Siberaca.

Po mnoha testováních mi toto vyhovuje nejvíc.

Ta korejská kosmetika má co za benefity?

Natura Siberica taky používám, šampon i kondicioner, vyhovuje mně, že je to velké 400 ml balení a nemusím pořád něco kupovat. Urtekram jsem taky měla, ale tam mně vadí, že ty šampony jsou moc tekuté a je to rychle pryč.

Co se týká té korejské kosmetiky, tak se mně zdá šetrnější, mám hodně citlivou pleť a když jsem dřív používala kosmetiku třeba i z lékárny, tak jsem vždycky měla pleť zarudlou a různé pupínky a akné a taky se mně hodně dělaly hlavně na čele pigmentové skvrny. To teď nemám. A cena je si myslím taky celkem příznivá na to, jaké účinky to má.

Buggyra
Buggyra 06.12.2024, 11:27:57 xxx.xxx.198.226
balu:

Mně to ale jako móda připadá. Užívat si bez starostí co nejdéle…  Ne každý, každá, samozřejmě, ale tak nějak obecně, co tak vidím kolem sebe. 

No to je přeci to opožděné dětství 🙂 Ujíždím na jeho vlně a užívám si to 🙂

lesnizinka
lesnizinka 06.12.2024, 11:29:07 xxx.xxx.85.234

No nevím. Moje spolužačky, všechny do jedné, cca 20, se vdávaly a rodily kolem těch 20. let. A nejmíň polovina se následně rozvedla. Takže pak řešily, jak rozumně uživit sebe s dětma, lítání s vyplazeným jazykem kolem malých děcek…do těch 35 byly vyflusnuté ženské, o nějakém užívání si života, svého života, nemohla být řeč. Dávno mají nové chlapy, některé i další děti samozřejmě a pořád nevidím, kdy spokojeně žily ty své životy. Sousedka mi řekne: když už bych konečně mohla mít klid, musím lítat kolem vnoučat(je stejně stará, jako já) Mám je ráda, samozřejmě, ale už toho mám občas plné zuby, jen lítám do práce a z práce a když bych mohla mít volno, mám tu děcka. Popravdě ti závidím, jak jsi si to zařídila ty. 

assil
assil 06.12.2024, 11:37:55 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.12.2024, 10:44:05

Co konkrétně je na ty skvrny? To bych mohla taky vyzkoušet.

lesnizinka
lesnizinka 06.12.2024, 11:43:16 xxx.xxx.85.234
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.12.2024, 11:37:55

Ráda bych napsala, ale už si to nepamatuju, to jsem používala tak před těma 15 rokama. Jen si pamatuju, že to bylo od Misha a se slimejšem. Tehdy se tu o tom ani ještě nemluvilo. Pak to přestala firma dovážet, ale já už jsem to ani nepotřebovala. Teď si objednávám různé už, ale holky, co momentálně řeší vyloženě skvrny, vám určo přesný typ dají👍

Buggyra
Buggyra 06.12.2024, 11:46:31 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 06.12.2024, 11:21:48

Ono teda ne, že by to s požadavky chlapů na děvčata bylo o moc lepší 😀 Ta, která má dítě, je předem vyloučená, ale zase děti do budoucna musí chtít, ideál je Bárbí, jenže ta je moc náročná na údržbu, takže nějaká skoro Bárbí, ideálně samostatná, aby toho chlapa moc časově nevytěžovala (on má taky svoje koníčky, no ne), ale zase nesmí být moc nezávislá…  😄

Sarah01
Sarah01 06.12.2024, 11:47:12 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

No nevím. Moje spolužačky, všechny do jedné, cca 20, se vdávaly a rodily kolem těch 20. let. A nejmíň polovina se následně rozvedla. Takže pak řešily, jak rozumně uživit sebe s dětma, lítání s vyplazeným jazykem kolem malých děcek…do těch 35 byly vyflusnuté ženské, o nějakém užívání si života, svého života, nemohla být řeč. Dávno mají nové chlapy, některé i další děti samozřejmě a pořád nevidím, kdy spokojeně žily ty své životy. Sousedka mi řekne: když už bych konečně mohla mít klid, musím lítat kolem vnoučat(je stejně stará, jako já) Mám je ráda, samozřejmě, ale už toho mám občas plné zuby, jen lítám do práce a z práce a když bych mohla mít volno, mám tu děcka. Popravdě ti závidím, jak jsi si to zařídila ty. 

Tak ale na ty děti museli být vždycky dva, ne? Asi je chtěli, jinak by je neměli. Já vás chápu, že jste děti nechtěla a tedy je nemáte, ale připadá mně, že to pořád vnímáte jako strašnou tragédii ty děti mít. Nějak se mně nechce věřit tomu, že i ve vašem okolí jsou jenom lidi, kteří litují, že ty děti měli a jsou z nich nešťastní. Já jsem za svoje děti fakt moc ráda, po smrti manžela jsme si všichni prošli různými těžkostmi a jsem ráda, že jsme to ustáli a jako rodina se v rámci možností scházíme a pomáháme si. A ačkoliv jsem si myslela, že vnoučata nebudou, dětem už bylo kolem 35 let, tak teď se těším ze dvou vnuček. A to jsem rozhodně nebyla ta matka, která by neustále reptala, kdy vnoučata budou a jestli vůbec, to fakt ne, je to jejich život a jejich rozhodnutí a pokud by byli šťastní bez dětí, tak v pořádku.

Sarah01
Sarah01 06.12.2024, 11:50:33 xxx.xxx.11.197
assil:

Co konkrétně je na ty skvrny? To bych mohla taky vyzkoušet.

Já používám sérum s vit. C nebo s arbutinem a musí se potom jako ochrana používat krém s SPF50 a to i v zimě, aby se ty skvrny nedělaly.

Sarah01
Sarah01 06.12.2024, 11:53:42 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Ráda bych napsala, ale už si to nepamatuju, to jsem používala tak před těma 15 rokama. Jen si pamatuju, že to bylo od Misha a se slimejšem. Tehdy se tu o tom ani ještě nemluvilo. Pak to přestala firma dovážet, ale já už jsem to ani nepotřebovala. Teď si objednávám různé už, ale holky, co momentálně řeší vyloženě skvrny, vám určo přesný typ dají👍

Missha se mně hodně líbí tento BB krém, dřív jsem kupovala od Nars a ten byl hrozně drahý, tento je fakt pecka https://www.notino.cz/missha/m-perfect-cover-bb-krem-s-velmi-vysokou-uv-ochranou-male-baleni/p-425446/

lesnizinka
lesnizinka 06.12.2024, 12:01:24 xxx.xxx.85.234
Sarah01:

Missha se mně hodně líbí tento BB krém, dřív jsem kupovala od Nars a ten byl hrozně drahý, tento je fakt pecka https://www.notino.cz/missha/m-perfect-cover-bb-krem-s-velmi-vysokou-uv-ochranou-male-baleni/p-425446/

Aha, díky👍 BB právě používám denně a taky na sebe denně(jen ne ve vyloženě zatažené dny, jako je ten dnešní s vánicí😉) patlám 50 faktor. Tohle je určo dobré řešení, minimálně na zimu. Jen já musím nějak trefit odstín😏můj ksicht je mimo všechny paletky, většinou si musím dva smíchávat🙄

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.