varaxi-to nešlo..Jaká já byla slepice!!!☹️..Navíc tchýni o 40 let v jedné kuchyni..je to dlouhý příběh,ale já si vzala právě ji a děti..resp.se rozhodl,že si mě veme,že by si mě nikdo nevzal(byla jsem v 8 letech zneužita,a byla jsem neskutečně odtažitá k chlapům,provázelo mě to celým životem-je to pravda,co říkají psychologové..už jsme to tu kdysi taky probíraly)..takže si vzal pečovatelku k dětem a ke své matce..tu jsem dochovala do 90…a spolu jsme měli 2 děti..atd..Už moc pitvám,a to nechci..Jak se říká.."dnešní rozum a tehdejší léta"..ale asi to tak muselo být,já žila dětma,popoháněl mě ten povzbuzující stres asi..Prý jsou 2,ubíjející a povzbuzující…a já byla tak zašláplá jeho velkou rodinou….co už..Teď se mnou půl dětí nemluví,ale žiju😎
i skoro 2 roky se mnou nemluvil,se synem od jeho 17 do své smrti..Se svým otcem nemluvil…Psychický teror je daleho horší,než hádky…Jak děcka vyrostla měla partnery,babička zemřela,tak jsem to ještě půl roku vydržela a šla jsem dochovat matku(jiná kapitola)ale obnovili jsme aspoň s chlapama kapelu ze 70.let.Mě ji před svatbou zakázal v r 1977..jak já byla blbá!!!🙄
Život v minulém století se nedá posuzovat dnešníma očima. A rozum ve 20. se nedá posuzovat rozumem ….no podstatně později.
Zrovna včera jsem probírala s kamarádkou, která žena by dnes chtěla ( a zvládla ) ve 20. žít náš život. A to vy jste měla jeden z nejtěžších. Tak si nepřipouštějte pochybnosti a užívejte si !!!!
Přesně! Když v tom vyrůstáte, pod vlivem výchovy, okolností, očekávání společnosti atd., je to zcela jiné, než když na to koukáte z úplně jiné doby a se zkušenostmi ze života.
Kdyby mě teď kouzelným proutkem přenesl zpět do té doby, tak mě asi zavřou do blázince, protože co se mnou…
V době mojí mamky jsem nežila, dospěla jsem v revoluci. To už jsem 5let chodila se svým mužem. A na rozdíl od mé mamky, která mluvila stejným jazykem jako Bobča😉 jsem byla velmi neoblomná ve svých názorech. ,,Proč jsi měla proboha děcko v 19?!?😲 když jsi byla sama blbé děcko🙄" No protože to tehdy bylo normální, že se kolem 20ky vdáš a máš děti. ,,A to jsi nikdy neuvažovala o tom, že by to tak nemuselo být, že bys mohla třeba do třiceti randit, užívat si mládí?" Néé, tak nikdo neuvažoval. Já nevím, změnily se za pouhých 18let mozky? Uvažování? Já jsem věděla už od nějakých 16, kdy změna režimu nikoho nenapadla, že se rozhodně nemíním ve 20 vdávat a starat se do konce života o děti. Je to spíš povahou, moje mamka je naprosto submisivní člověk, dělá, co se po ní chce, co kdo po ní chce, neuměla se nikdy proti ničemu vymezit, do babky smrti dělala jen co ona po ní chtěla, v 60ti letech👎 Já jsem byla právě po babči a dělala vždycky jen to, co já chci, ne co se po mě chce, či očekává.
ad jaký věk mi hádali…teď si myslím, že už jsem paní neurčitého věku…stejně to mám i já při odhadu věku jiných ženských…ono opravdu některý ženy vypadají mladší, takže bych jim klíďo tipla 40 let a ona už překročila o pár let padesátku a naopak už jsem se setkala se slečnou 22 let a já bych si tipla tak 35 (to si myslím, že je ta horší varianta). Některý holky zase zrajou jak víno…jako slečny bývaly taková ošklivá káčátka a vylouply se z nich nádherný ženský třeba až kolem třicítky.
Když mi bylo 23…synovi v té době už 3 roky, tak jsem byla se sestřenkou (16 let) a tedy bez dítěte na koupališti, tak nás tam balili kluci 16ti letí a dost se teda divili, když jsem jim řekla, že mi to sice lichotí, ale zarazím jejich snažení, že je mi 23 a jsem vdaná mamina od dítěte. To mi spoustu lidí opravdu hádalo o dost míň.
Nej historku má asi moje dcera, když jí bylo cca 17 let, takže už slečna a samozřejmě se jako slečna i cítila a na autobusové zastávce k ní přišel klučina a povídá, nejsi ty ta a ta…řekl jméno a ona, že teda ano, ale že ůbec neví kdo je on a on na to já jsem ten a ten a chodil jsem s tebou ve třetí třídě na základku..vypadáš furt stejně. Tak to samozřejmě moc nepotěší, když někdo slečně řekne, že vypadá stejně jako ve třetí třídě. Dneska je dceři 27 let a to, že po ní kolikrát chtějí občanku, když kupuje alkohol, považuje za lichotku…
Áno, úplně jsem se začala ztrácet v odhadu věku lidí🙄 Jak všem, co je neznám vykám, tak si taky myslím, protože já jsem přece ,,stále mlád"😜 že jsou všichni starší a tak s nima i mluvím. Nakonec nějak zjistím, že jsou mladší než já a jsem z toho mírně řečeno v šoku😛 Tom to komentuje slovy: počítej s tím, že už jsou všichni mladší, než ty😜😎
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.12.2024, 21:33:28
Jenže asi nemůžete porovnávat sebe s averzí na mateřství a holky, které se matkami stát chtěly.
Revolucí se změnilo hodně, otevřelo se spoustu možností. Naše generace byla tak nějak zlomová, já měla děti ve 24, 28 a třetí pak ještě s odstupem v 35. Myslím, že to bylo tak akorát, po 40 bych rodit nechtěla, natož s plánováním potomků teprve začínat. Současný trend není dobrý, pořád jsme limitované vlastním tělem.
Že je nesmysl poprvé připouštět třeba osmiletou fenu, se tady shodneme…
Co se šperků týká, nikdy jsem žádné nenosila a ani nenosím, vyjímka je stříbrný řetízek se stříbrnou psí tlapkou a to jen v létě. No a když jsem chodila do práce, tak stříbrné malé naušnice, takové ty pecičky. Zlato nikdy, jsem zima, ani by mi neslušelo, prostě jsem si nikdy na šperky nepotrpěla. K 18. narozeninám mi dala babička zlatý prsten s červeným očkem a já jen tak smutně řekla: Jé, prsten, kdybys mi raději koupila pejska. Dala jsem ho pak mamce, nikdy jsem ho neměla na sobě. Ani se nelíčím, nepoužívám nic, jen ráno umyju obličej pěnou a použiju krém-hotovo. Dafi, opravdu podle fotek, co jste dávala, na svůj věk nevypadáte. Neřekla bych vám tolik, jste hezká. Já jsem šla letos v červenci o rok dříve do předčasného důchodu, taky mi říkali lidi, že je to překvapilo, že mi je už tolik let, ale já sama vím, jak vypadám a na jejich řeči moc nedám, kor na ty, chlapů z hospody, kterou jsme měli vedle mojí práce. Sarah a jakou používáte tu korejskou kosmetiku? Od Calthy mám ten rýžový krém s Q10 a druhý s kys. hyaluronovou+ oční kofeinový, ten už kvůli obalu objednávat nebudu, protože se ho na jedno opatrné zmáčknutí vyvalí strašně moc.
Značku Mary-May můžu doporučit, měla jsem od nich nějaké věci ( čistící gel i ten cica krém, sérum) a spokojenost. O tom, že korejská kosmetika nesedí evropské pletí jsem četla , ale také jsem četla názory dermatologů, kteří to vyvracejí. No mě sedí a funguje, takže proč vymýšlet něco jiného.
Značku Mary-May můžu doporučit, měla jsem od nich nějaké věci ( čistící gel i ten cica krém, sérum) a spokojenost. O tom, že korejská kosmetika nesedí evropské pletí jsem četla , ale také jsem četla názory dermatologů, kteří to vyvracejí. No mě sedí a funguje, takže proč vymýšlet něco jiného.
Ano, škoda, že nemají nějakou ucelenou řadu té péče. Nebo možná mají, ale nedostane se to k nám.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.12.2024, 07:24:55
Řekla bych, že nabídka u nás odráží recenze a reklamy na netu. Prostě co je hype tak tu koupíte, ale jsou značky o kterých se moc nemluví a jsou super jen jejich nabídka v eshopech je omezená a neucelená.
Řekla bych, že nabídka u nás odráží recenze a reklamy na netu. Prostě co je hype tak tu koupíte, ale jsou značky o kterých se moc nemluví a jsou super jen jejich nabídka v eshopech je omezená a neucelená.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.12.2024, 08:14:07
Korejskou krásu.cz můžu doporučit. Objednávám většinou právě z tama. Ještě zkuste cosibella.cz mívají dobré akce třeba 2+1 zdarma. Já tam tak k nákupu dostala sérum v hodnotě skoro 700,- zdarma.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.12.2024, 08:17:12
Ha mám od nich už po několikáté koupený rozjasňující rakytníkový krém. A na chalupě mám bio růže krém. A taky jsem vyzkoušela některé produkty na vlasy. Za mě za málo peněz hodně muziky….
děkuji.mrknu po tom..neškodí čas od času si dopřát nějakou výživu..Jsem na vlasy celkem -nevím,jak bych to popsala..macešská..Kondicionér nepoužívám,že se mi dost mastí,a jednak je mám krátké,obden musím mýt,a nechám uschnout…ale láká mě,že se to nemusí oplachovat..