Aktuálně: 3 437 inzerátů217 389 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Všeobecný pokec

Vahine
Vahine 05.12.2024, 08:40:21 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 05.12.2024, 07:49:22

Tenurri, díky za tip na kosmetiku, ta doufám padne též do oka mé dceři, která má ráda přírodní kosmetiku. Poslala jsem jí to, ať to okoukne 👍 moc děkuju.

Tenurri
Tenurri 05.12.2024, 08:48:45 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 05.12.2024, 08:40:21

Já osobně mám problém, že si na obličej nemůžu dát skoro nic. Chemky mi vadí a mám na všechno reakci, některé přírodní mi taky nesedí…tyto dvě značky mi nedělají žádný problém. Používám Hemptouch na čištění pleti, potom jejich hydratační sérum a balzám na rty…od Mukk krém (na zimu potřebuju nějakou “bombu” na vyživení a hydrataci - ten potom občas míchám i s olejíčkem na pleť a vlasy Andreine). Ono to není úplně nejlevnější. Na Vánoce jsem si řekla o masku od Mukk…

Na tělo v zimě většinou používám přírodní našlehané bambucké máslo (Kvitok myslím, to je slovenská kosmetika)…

Bobca
Bobca 05.12.2024, 09:06:19 xxx.xxx.20.192

Já od snubáku nosila zlato..dostala jsem pak řetízek,prstýnek-že si ho mám vybrat..Vybrala jsem si zlatý s kamínkem,a chlap řekl “ten né,vemeš si tento” a ukázal na bez kamínku..Jak se mi nelíbil😟ale musela jsem..Po odchodu od chlapa po 26 letech jsem si začala kupovaz k výroč jak svatby,tak odchodu,střídro s patinou..Ze Spiritu čínského draka mám dodnes..Řetízky mi před 8 lety zčernaly,i drak,ale toho jsem pan vzkřísila,ale řetízky a prstýnky jen z chirurgické oceli..Zrovna v úterý jak jsem byla v Olmiku,jsem si na vánočním trhu koupila prstýnek-spojená srdíčka..jsem si udělala radost..Co se týče věku,mám jednu veselou příhodu..Měla jsem o 20 let staršího chlapa..Zvonek u dveří-já šla otevřít..léto,já naostro,mohla jsem si to dovolit i se šestkama nahoře bez..Napřed se pán podíval na kozenky,pak na mě a se slovy"máš tatínka doma?" jsem řekla,že ano a šla jsem pro manžela..A pak,já chodila sportovně oblečená,žádné sukně,šaty..jen rifle,pak maskáče,trika,bundy v barvách khaki..byla jsem hubená..hráli jsme s kapelou 10 let po fesťákách,hospodách a zahrádkách na mandolínu,kytaru,zpívala…Prostě jsem si nikdy věk nějak nepřipouštěla..I když dnes beru spoustu léků,měla bych zhubnout,ale po x pokusech jsem se s tím smířila..Cítím se mladě,zdravě,sem tam si zahraju na kytaru tady s mlaďochama..Bude vánoční večírek v hladovém okně,hraje se,zpívá..už se těšíme..(ale mám zdravější kolena,doufám,že se dokopu víc chodit s hůlkama)

Vahine
Vahine 05.12.2024, 09:07:16 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 05.12.2024, 08:48:45

To bambucké máslo Kvitok zní taky dobře. Dcera má odmala taky problémy obecně s kůží, nemůže si na sebe namazat cokoli, proto jezdí často k moři, které jí i celé rodině dělá dobře a drží tím ekzém na uzdě. Právě tam míří.

balu
balu 05.12.2024, 09:13:17 xxx.xxx.252.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 16:06:22

Reagovala jsem na vás, protože v podstatě jen vy řešíte, řešila jste, hlavně na Třetím víčku, vzhled. A z vašeho příspěvku, na který jsem zareagovala, cítím despekt nad ženami, které si své šediny nebarví. Trochu mě z toho chytla lítost. Některá se nebarví proto, že jí nedělá dobře  pach barev a vůbec kadeřnictví, některá se s přirozenou barvou svých vlasů vyrovnala stejně jako s přirozeným stárnutím, některá je na své šediny hrdá. A jsou i ženy, které na sebe kašlou a je jim jedno jak vypadají, to se nedá popřít. 

Můj případ není ani jedno, kdyby to někoho napadlo. Já své šediny kryji melírem na velmi krátkých vlasech. 

Jinak - není to nic proti vám, každá máme svůj názor.

kometa
kometa 05.12.2024, 09:27:23 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 23:21:27

nosíte zlaté či stříbrné šperky?

Nosím obojí. V civilu. Podle oblečení. Ale i tak diskrétní - malé náušnice, občas řetízek na krk. Prstýnek vyjímečně. Léta se pohybuji kolem zvířat a na pitevně - tam se výrazné šperky nehodí. I z důvodu bezpečnosti.

kometa
kometa 05.12.2024, 09:28:35 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 05.12.2024, 00:37:42

….můj taťka vařil,zavařoval, pek

Jako u nás. I když vařila spíš mamka, táta pekl. Ale zvládnul i to vaření.

Dafi
Dafi 05.12.2024, 09:55:55 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.12.2024, 07:57:19

já v 25 na operačním sále-oddělávání znamínek-holčičko,s kým tady seš,s maminkou?

ne ta je mrtvá..,s přítelem

aha a kolik ti je??

25

jo-mě vadí hoodně takový to přezíravý chování:/

takže na tykání -bez předešlé domluvy mám alergii

v práci si teda tykám skoro ze všema,protože su služebně i věkem nejstarší…

ale když mě 20letej kluk řekl-ahoj,su… a budem si tykat,já na to vykání nejsem-tak to jsem zamrkala a zalapala po dechu-taky to byl typ-ježíš,tak aby ses nezbláznila,néé,však vo co dé??

Sarah01
Sarah01 05.12.2024, 09:57:34 xxx.xxx.11.197

Já mám stejně jako bambule ráda korejskou kosmetiku a taky používám hodně tu přírodní. I když nedávno jsem někde četla, že prý ta korejská se na naši evropskou pleť nehodí. Ale mně nejvíc sedí, nejsem po ní červená, ani se mi nevyrazí žádné pupínky a syn chemik mně tvrdí, že záleží hlavně na PH. Nemám ráda takové ty parfemované krémy, ani příliš silné parfémy. Z naší české kosmetiky se mně líbí hlavně Manufaktura a Nobilis Tilia, slovenský Kvitok jsem taky měla, ale tam mi právě vadí ta specifická vůně. Občas si koupím i něco od Caltha nebo od slovenské Soaphoria, spíš teda šampony, ty používám už skoro 20 let bez SLS. Vlasy si barvím, nemám teda nějak moc šedin, ale barvu vlasů mám takovou zvláštní, nelíbí se mi, aspoň se ji snažím barvit tak, aby byla do jednoho tónu, používám barvu Garnier Color Naturals Creme.

Sarah01
Sarah01 05.12.2024, 10:04:39 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 05.12.2024, 09:55:55

Na takovou nabídku tykání od mužů jsem alergická a vždy řeknu, že to necháme tak, jak to je. V práci si netykám se všemi a už vůbec ne se svým vedoucím, tomu jsem rovnou kdysi na večírku řekla, že jako s šéfem si s ním tykat nikdy nebudu. 

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2024, 10:05:27 xxx.xxx.85.234

Balu, to není despekt. Psala jsem to proto, že opravdu hezká paní, kterou všichni obdivovali, se přestala barvit a během dvou let se proměnila ,,mávnutím kouzelného proutku" v babču. Bylo mi to spíš líto, když jsem ji viděla po nějaké době. A nepoznala. Ano, je to její věc, její přístup k životu. Já na to prostě mám názor jiný. Nebo Bohdalka že. Všichni ji obdivují, jak dobře vypadá. Nemyslím si, že si někdo říká: jó, baba se barví, líčí, dělá ze sebe mladou, jen aby nevypadala na to, že je to babka nad hrobem...Dělá pro sebe maximum a má můj velký obdiv. Jsem z jiného těsta, dáma nikdy nebudu, ale prostě se alespoň trochu snažím nevypadat, jak babka😉

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2024, 10:18:06 xxx.xxx.85.234

Já právě nevím, jakový jsem typ. Spíš asi teplý, když shrnu ,,svoje" barvy. Modré oči, světlejší vlasy, pleť…no to nevím, tmavší prostě. Nikdy jsem nebyla ani u kosmetičky, u kadeřnice ještě v dobách, kdy nějaký ,,typ" nikdo neřešil. A stejně jak koukám většina tu, inklinuju k té stříbrné barvě. Bílé zlato ne, tam bývá nikl právě. Takže jen to stříbro, mohla bych asi chirurgickou ocel, ale ta se mi tak nelíbí. Jak jsem psala, v nošení šperků jsem naprostý nováček, nosím je dva roky. A ne, nic výrazného. Jak jsem prcek, s malou hlavičkou, všechno větší na mě vypadá podivně. 

Ano, hádali mi vždycky míň, ale ne o generaci, to určitě ne. Slečna jsem byla tak do 40. Pak mladá paní. Nikdy mě to rozhodně neuráželo, někdy to bylo úsměvné. Třeba když mi paní v nějakých mých 48 říkala: a děti, ty budou kdy? Jsem na ni vyvalila oči, že teda rozhodně nebudou, já a děti ne-e a za druhé, už ani kdybych chtěla😛 A ona: proč? Nemůžete mít děti? A já: no to nevím, nikdy jsem to nezkoušela😛 ale je mi skoro 50! Ona z toho vedle, protože její dcera chodila s mým o 4 roky mladším bráchou do školy a paní si myslela, že ta mladší jsem tam právě já😏 V nějakých 30 jsem to neřešila a když je člověku 50+, tak každý rok, o který vypadá míň, už může jen potěšit😉

Varaxi
Varaxi 05.12.2024, 10:19:35 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 05.12.2024, 09:06:19

… 

Mně říct chlap, ten prstýnek ne, vezmi si tento, tak si ho nevezmu.

balu
balu 05.12.2024, 10:20:15 xxx.xxx.252.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.12.2024, 10:05:27

Ani se šedými vlasy se dá nevypadat jako babka. Třeba herečka Táňa Fišerová (snad to píšu správně). 

Paní Bohdalová je úžasná. Já ani tak neobdivuji jak vypadá, ale co je ve svém věku schopna dělat. Hraje, točí, má svůj pořad, žije aktivně. Má štěstí, že ji to zdravotní stav dovoluje, že ji to stále dobře myslí. A přeji jí, aby to tak ještě dlouho vydrželo. 

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2024, 10:25:13 xxx.xxx.85.234
Sarah01:

Na takovou nabídku tykání od mužů jsem alergická a vždy řeknu, že to necháme tak, jak to je. V práci si netykám se všemi a už vůbec ne se svým vedoucím, tomu jsem rovnou kdysi na večírku řekla, že jako s šéfem si s ním tykat nikdy nebudu. 

Taky ne, s lidma si běžně netykám, vykám i mladým děckám. Nějak mě ta móda tykání, kdy jsme všichni kamarádi, nepohltila. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.12.2024, 10:41:24 xxx.xxx.27.179

Mně je třeba jedno, jestli vypadám starší nebo mladší, ale chtěla bych vypadat upraveně 😀 Jenže 😀

doma se furt oprašuju od chlupů od kočky nebo psa no  a taky bydlím na půl na stavbě 😀 no anebo jsem v total bahně u koně. Je to peklo. Pak se sbalim a 3x týdně jedu do práce, kde jsem ráda, že jsem se v 5 ráno nasoukala do džínů, vyvenčila pasa a vypadla z baráku (zaměstnání mám 60 km).

Včera jsme měli vánoční mejdánek od práce, dala jsem si polokozačky, rozpustila vlasy a měla jsem nový šaty (bylo požadováno formální oblečení). No, dva nebo tři kolegové mě na první dobrou nepoznali 😀 je to peklo ten můj životní styl.

Dafi
Dafi 05.12.2024, 10:44:00 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.12.2024, 10:04:39

jo,s vedoucím se u nás taky netyká-ale zase když je ted vedoucí kolegyně,co byla zástupkyně,a když nastoupila,tak byla kolegyně jak já a tykaly jsme si…

novým vedoucím odněkud se u nás vyká a vykají jim všichni

Bobca
Bobca 05.12.2024, 10:49:29 xxx.xxx.20.192
Varaxi:

… 

Mně říct chlap, ten prstýnek ne, vezmi si tento, tak si ho nevezmu.

varaxi-to nešlo..Jaká já byla slepice!!!☹️..Navíc tchýni o 40 let v jedné kuchyni..je to dlouhý příběh,ale já si vzala právě ji a děti..resp.se rozhodl,že si mě veme,že by si mě nikdo nevzal(byla jsem v 8 letech zneužita,a byla jsem neskutečně odtažitá k chlapům,provázelo mě to celým životem-je to pravda,co říkají psychologové..už jsme to tu kdysi taky probíraly)..takže si vzal pečovatelku k dětem a ke své matce..tu jsem dochovala do 90…a spolu jsme měli 2 děti..atd..Už moc pitvám,a to nechci..Jak se říká.."dnešní rozum a tehdejší léta"..ale asi to tak muselo být,já žila dětma,popoháněl mě ten povzbuzující stres asi..Prý jsou 2,ubíjející a povzbuzující…a já byla tak zašláplá jeho velkou rodinou….co už..Teď se mnou půl dětí nemluví,ale žiju😎

i skoro 2 roky se mnou nemluvil,se synem od jeho 17 do své smrti..Se svým otcem nemluvil…Psychický teror je daleho horší,než hádky…Jak děcka vyrostla  měla partnery,babička zemřela,tak jsem to ještě půl roku vydržela a šla jsem dochovat matku(jiná kapitola)ale obnovili jsme aspoň s chlapama kapelu ze 70.let.Mě ji před svatbou zakázal v r 1977..jak já byla blbá!!!🙄

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.12.2024, 11:06:49 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 05.12.2024, 10:49:29

Nebyla jste blbá. Jen to byla v tomto ohledu špatná doba. Já teda nemám ráda uječený kvótový feministky, ale za feminismus jako takový děkuji pánubohu skoro každej den 😀 Prostě byla taková doba, bralo se za normu, že mladá holka má bejt ta hodná, která každýmu vyhoví, blbý jsou ty holky, co si nechají něco zakazovat v dnešní, v tomto směru osvícený době.

Kilian
Kilian 05.12.2024, 12:19:38 xxx:xxx.8bd3:cfb2
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.12.2024, 09:28:35

…..taťku to moc bavilo….doteď pořád vzpomínáme…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.