Aktuálně: 3 437 inzerátů217 443 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Všeobecný pokec

lesnizinka
lesnizinka 04.12.2024, 22:47:29 xxx.xxx.85.234

Anet teda 👏 váš muž je normálně klenot👍 A to rozhodně nepíšu proto, že níže se mnou souhlasíte😛 Ještě jsem nepoznala chlapa, co peče i dorty a vánoční cukroví. Ty jo, super👍Nezávidím vám ho, já jsem se svým mužem naprosto spokojená skoro 40let, ale fandím vám, má můj obdiv👍

Varaxi
Varaxi 04.12.2024, 22:49:13 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 22:24:36

Souhlasím, že by se lidi měli o sebe starat. 

Nemám televizi, ale tuším, o kom mluvíte. Za prvé, ta paní má prostě dobré geny. Ne snad kvůli mladistvému vzhledu, ale v tomto věku dostatečné zdraví a práceschopnost rozhodně není samozřejmost. I když to s tím vzhledem souvisí. Ale odmyslete si makeup a pravidelnou návštěvu kadeřníka - a co máte? Ovčí babičku. Ona vypadá stará a je to naprosto v pořádku, protože stará je. Dokáže to kamuflovat pro práci, ale jestli tak chodí i doma, tak ji začínám litovat. To jsou tak 2 hodiny před zrcadlem denně nebo profi salon pod bytem. 

Navíc ona je krásná, to jí taky hraje do karet. To jsou tak tři ženy z deseti. A to není protimluv, i stará žena může být krásná. 

Musím Vám uznat, že jejim postojem bych nezhrdla. Ta rovná záda v jejím věku, za tím bude pravidelné cvičení. Za to jí posílám pomyslný palec nahoru. 

Na druhou stranu nikdy nedělala rukama, nepracovala na směny a má jen jedno dítě. Těžko se s ní může srovnávat většina národa. 

Já bych se prostě nerada dožila toho, že plastiky budou stejnou normou, jako jsou barvené vlasy, a za vrásky se budeme hromadně stydět. Lidi starší 35 let budou obrážet chirurgy a pravidelně se napíchávat kde čím, jen aby nepřiznali datum narození. 

A stojím si za tím, že vypadat na svůj věk je v pořádku.

Irma19
Irma19 04.12.2024, 22:57:54 xxx.xxx.239.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 04.12.2024, 22:49:13

Máte zdravé názory, souhlasím na 100%👍

lesnizinka
lesnizinka 04.12.2024, 23:01:35 xxx.xxx.85.234

Já bych se prostě nerada dožila toho, že plastiky budou stejnou normou, jako jsou barvené vlasy, a za vrásky se budeme hromadně stydět. Lidi starší 35 let budou obrážet chirurgy a pravidelně se napíchávat kde čím, jen aby nepřiznali datum narození.

Varaxi, tu telku by ste potřebovala😜 Ne, dělám si srandu, ale do tohoto stadia už jsme myslím dospěli🙄 Ukážou nějakou akci a jsou tam 25leté slečny, jedna jak druhá, všechny botox a napíchané rty, podivné obočí podle nějaké šablony. Takže Saskia, která má nějaké plastiky ve svém věku, minimálně víčka 100%, je proti tomu žabař😉 Nevím, kolik je vám let, ale nemýlím-li se, máte malé dítě?  Nebo si vás pletu z někým jiným? 

lesnizinka
lesnizinka 04.12.2024, 23:21:27 xxx.xxx.85.234

Když propíráme ten vzhled, mám dotaz: nosíte zlaté či stříbrné šperky? Vím, že je to i vlivem módnosti, ale co k vám jde, či v jakových se cítíte líp? Já jsem celá léta nenosila nic. Sice jsem je měla v šupleti(spíš ještě mám, třeba prstýnky) ale na upracované ruce…k těm teda diamantový prten zrovna moc nejde🙄 Řetízky by mi strhnuli při hrách psi a náušnice? Mám alergii na nikl, jako puberťačce mi hnisaly uši už i ze zlata, tak jsem je pak 30let nenosila. Až odešel i Woruška, propíchla jsem si zpětně ucho a pomalu nakoupila náušnice. Specielně kvůli němu, nosím stříbrné pacičky. Ale když nad tím někdy uvažuju, nad svým typem myslím si, že bych měla nosit spíš asi zlato. Už jsem pár takových tiků, že si pořídím něco ve zlaté měla…a nakonec stejně skončím u stříbrné, protože se mi vždycky nakonec líbí víc😏Tam je taky záruka, koupím si pro jistotu prostě stříbro…aby v tom nebyl nikl. A ve zlatě, jako opravdovém zlatě mi přijde, že není tolik hezkých věcí, co by se mi líbily. Jenže některé oblečení, třeba se zlatými knoflíky, by to chtělo spíš ty ,,zlaté" šperky. 

Irma19
Irma19 05.12.2024, 00:01:31 xxx.xxx.239.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 23:21:27

To musíte vědět sama nejlíp, jestli vám svědčí spíš studené nebo teplé barvy. Podle toho se pak volí barva kovu u šperků…

Kilian
Kilian 05.12.2024, 00:37:42 xxx:xxx.8bd3:cfb2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 04.12.2024, 22:38:14

….můj taťka vařil,zavařoval, pek…a výborně….na vánoce vyhnal mamču z kuchyně a vše udělal, nenechal si to vzít….já pokračuju v téhle tradici, když už není, jen s tím rozdílem, že mamca s bráchou chodí na Štědrý den ke mně…

Kilian
Kilian 05.12.2024, 00:43:12 xxx:xxx.8bd3:cfb2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 05.12.2024, 00:01:31

…jako mladá jsem nosila žluté zlato, pak mně to okolo padesátky přešlo a cítím se dobře v bílém plus se mi v něm více líbí kameny….ale třeba moje maminka nosí žluté zlato pořád….

Varaxi
Varaxi 05.12.2024, 04:11:58 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 23:01:35

Jj, jsem, jak se říká, mladá maminka. Jen pro doktory jsem byla stará prvorodička. 😀

Nosím žluté zlato s bílými kamínky. Jsem jen velice málo studený, skoro neutrální typ, tak se to snese.

Sarah01
Sarah01 05.12.2024, 05:52:47 xxx.xxx.11.197

Já šperky kromě náušnic běžně nenosím, vadí mně to, pak to všude sundávám a zapomínám, kde jsem to nechala. Ale bez náušnic bych nevyšla. A nosím stříbrné.

Dafi
Dafi 05.12.2024, 05:54:41 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 04.12.2024, 22:25:09

Varaxi-mluvíte mi z duše-je mi 48 a většina lidí mi hádá o 10-15 let mín….

ještě před 2 lety mi v Litomyšli v galerii nabízely studentský lístek…

nosím hodně culíky,vlasy pod ramena,a moc se nemaluju

teda v práci a ze psama vůbec,jen výlety/dovči,a když jdu někam s kamarádkama

a to se maluju jen proto-že,vypadám starší a že jsou mě pak vidět i oči-mám je zapadlý…

ale jako nemaluju se přehnaně…

no a nevím jak u Váa Varaxi,ale u mě většina!

většina lidí se se mnou bavila,jak kdybych byla blbý dítě…☹️

jakože tykání s takovým tím přezíravým tonem-jakože-no,joo takový děcko mám doma,ty mě budeš něco říkat…

když jsem se přestěhovala sem na dědinu-to mi bylo přes 30-33,nebo tak nějak,tak paní na zastávce mi tykala,a mluvila se mnou tak jako familiérně-jakože-ty seš ještě mladá,co ty můžeš vědět…a pak-jé jsem myslela,že je Ti 18!!!

prostě takovej ten ton-no joo,ty seš ještě mladá,počkej až budeš mít děti/rodinu..

v práci kolega,když zjistil,kolik mi je,tak mi začal vykat…

většina nadřízených má stejně staré rodiče jak jsem já…

a někteří zákazníci mi tykají…

jsem se na to kdysi ptala střihačky v salonu,a ta říkal,že vypadám tak,že mě mají lidi tendence tykat….

a pak vždycky-jééé tobě je tolik?ty na to nevypadáš…

nevím,jestli je to i tím,že lícu pořád někde ze psama

na dědině mám asi přezdivku-Taco chodí s těma psama a nemá děti….

no přezdívku mám-ta paní z obchodu🙂

tak já si ve 20 říkala-až mi bude 30,ve třiceti-až mi bude 40

ted mi bude 50…

18 let jsem chodila na cvičák

12 let vedla výcvik…

kamarádka o 2 a půl roku starší-měla rtw-tak ta měla autoritu

u mě to občas lidi braly-co ta mě s těma malejma čoklama bude říkat,když já mám velkýho psa….,takže jsem to pak předváděla na jejich psu…,

mimochodem-ve 25 letech jsem u téhle kamarádky ležela na zahradě a četla si-u sebe štěně malýho knírače Gera2měsíce,kamarádka rotvajlerku,o kus dál na poli nám stárla našlápla mnou stopa…

a soused na mě-prosím tě zavolej mi maminku!!!!-maskr!

kamarádka na něj,jestli mu přijde tak stará,nebo já tak mladá…

nesnáším když mě lidi pokládají za mladší-často se pak ke mě chovají s neúctou,přezíravě….

Dafi
Dafi 05.12.2024, 06:12:35 xxx.xxx.136.20

šperky-miluju šutříky-takže na kůži šutříky a náramky

zlato jsem vždy ztratila,

náramky se dají pořídit do 300kč..

šutříky na kůži i za mín…+mám třeba keramickou pidi sovičku

a s chiriugické oceli na pidi řetízku-srdíčko s psí tlapkou uvnitř,

na ruce psí tlapku s chirurgické oceli-na provázku…

to nesundávám

Sardullah
Sardullah 05.12.2024, 06:45:51 xxx.xxx.221.216

Ad zlato… v mládí jsem nosila žluté zlato… měla jsem toho celkem dost, protože pro manžela to byl nejjednodušší dárek… nemusel nic vymejšlet, prostě narozeniny, vánoce, výročí svatby… šel a koupil řetízek, prstýnek. Jako řetízky jsem nosila běžně a náušnice… prstýbky jen příležitostně… říkala jsem tomu, že jdu vyvenčit zlato. V té době bylo žluté zlato dost v módě a dost ženskejch a vlastně i chlapů ho nosili na krku “ tuny”

Já teda preferuju spíš stříbro, bílý zlato… obecně mi víc sluší studené barvy… nebo si to alespoň myslím. Co se šperků týče, tak léta letoucí nosím už jen náušnice… dokonce a i ne z drahýho kovu, jen stříbrnou bižuterii- kruhy do uší.

bambule
bambule 05.12.2024, 07:12:54 xxx.xxx.72.29

Mám ráda stříbrné šperky. Takže sice zásnubní prsten mám v kombinaci bílého a žlutého zlata s diamantem uprostřed. Snubní prsteny máme titanové, ten nikdy nesundávam. Líbí se mi kombinace stříbra s nějakým barevným kamenem. Před třemi lety jsem od manžela k narozeninám dostala stříbrný prsten se zeleným kamenem ( nevím co je zač) ten mám moc ráda. 

A k tomu věku, hodně pečuji o svou pleť (naprosto jsem propadla korejské kosmetice, ale mám ráda i českou přírodní). Lidi mi hádají o cca 8 let míň. Své šedivé vlasy mám moc ráda. Jsou mé a nevidím důvod proč je skrývat. 

Buggyra
Buggyra 05.12.2024, 07:29:40 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Nemáme. Máme nárok na příspěvek, i kdybychom šli do práce v týdnu jen jeden den a k obědu máme i salát zdarma, ten platí zaměstnavatel celý. Druhou porci bych pochopitelně taky musela zaplatit, to dá rozum, jeden pracovník = jeden oběd. A pokud mám třeba dovolenou, tak si dotovaný oběd taky nemůžu vzít, musím ho zaplatit celý.

Tak to jo, to máme stejné i u nás, že když jdu do práce jeden den v týdnu, tak mám nárok na oběd (tuším po 3 odpracovaných hodinách, tj. i jen částečný úvazek třeba).

Mluvím o tom, když chodím do práce celý týden a v jídelníčku mě zaujmou jen dva obědy. Nesmím odebrat jen ty dva, musím si vybrat i ty tři na další dny.

Dříve jsem chodila do zaměstnání, kde jsem měla na týden pět obědů, a každému bylo jedno, zda si vezmu jen pondělí a nebo zda odeberu každý den jeden. A když jsem věděla, že v pondělí je něco, co nejím, mohla jsem si klidně v úterý vzít dvě dotované porce - tu jednu náhradou za ten pondělek. Tak to byla bomba. Ale chápu, že situace s tím, že si můžete vzít dvě dotované porce náhradou za den, kdy jste si oběd neobjednali, je skutečně nadstandard.

Mě na tom štve skutečnost, že buď si ten týden musím vzít každý den jeden oběd a nebo nesmím odebrat žádný. Kdybych si objednala jen jeden oběd v týdnu, tak mi to administrativa škrtne, zakáže, a nebo mi dopíšou na zbytek týdne oběd č. 1 a nazdar. To je potrefený.

Buggyra
Buggyra 05.12.2024, 07:35:41 xxx.xxx.198.226

Mně odjakživa hádali všichni míň, nikdy jsem to nepovažovala za lichotku.

Teda jako za lichotku to taky nepovažuji, protože oni to ti lidé ani tak nemyslí. Ale tím, že se nelíčím, chodím pořád oblíkaná stejně, jak se mi chce, nedbám toho, že dáma v mém věku by měla nosit to a to…, tak mi lidé hádají třeba o 15 let méně. Ne, že bych to brala za lichotku, ale hoodně se mi to líbí a užívám si, že jsem mladšího vzhledu 🙂 A nepotřebuji k tomu vůbec žádnou péči o zevnějšek, nebo možná právě proto vypadám, že můj obličej není zvyklý na nějaké patlámo… nevím, páč nevím, jak patlámo funguje 😀 

A Varaxi se ptala, proč se mi to líbí, no to je dobrá otázka, já nevím, prostě mi to přijde jako pozitivní vlastnost… pomalu se klopím do věku, kdy je stárnutí vidět, a to, že na mně zatím není, mi přijde jako výhoda 🙂 Zatím je to na mně vidět jen když mi rupne v zádech 😀

nesnáším když mě lidi pokládají za mladší-často se pak ke mě chovají s neúctou,přezíravě….
Kupodivu tohle se mi moc nestává. Já zase na lidi působím odtažitě a nepřátelsky na první dobrou, tak všichni vykají, a když náhodou někdo má pocit, že mi vykat nebude (jako že pořád se někdo najde), tak ho rychle usadím a nebo se s ním nebavím. Myslím, že mám po vsi i takovou pověst, té “staré panny”, co sice vypadá mladě, ale to jen proto, že nemá děti, takže je to vlastně špatně 😀

Buggyra
Buggyra 05.12.2024, 07:46:25 xxx.xxx.198.226

hm, k zlatu a stříbru se vyjádřit nemohu, už drahně let nenosím nic a dříve jsem nosila jen jemný řetízek kolem krku, abych měla co ocucávat, když mě chytnul nerv… A z čeho ten řetízek byl, to netuším. Propíchlé uši nemám a nedám, myslím na maturáku jsem měla náušnice na klipsy, asi první hodinu… Šperků mám z pozůstalostí krabici, pravé perly, zlato, stříbro, těžké řetězy, náušnice, nerozumím tomu, nenosím to, asi to dostane nějaký útulek pro psy, až umřu 😀

Jediné, co se mi líbí, je český granát, protože je český 😀 Mám po babičce prsten. Tak ten možná někdy někomu dám, když bude komu. Ale já to nosit nemůžu, jednak by to překáželo, za druhé bych to ztratila…

Ještě mě k tomu napadá, že vůbec netuším, co by mi slušelo. Nemám nejmenšího tucha, jaký jsem “typ”, jak o tom tady padlo slovo. Nikdy jsem se o to nezajímala, ani nevím, jak by se klasifikoval odstín mé pleti a vlasů (řešila jsem u světelného epilátoru a zapomněla), v tomhle jsem úplně mimo.

Tenurri
Tenurri 05.12.2024, 07:49:22 xxx.xxx.239.143

Mě třeba vždycky pobaví, když po mě chtějí občanku kolikrát i na ovocné pivo a marně tam hledají rok 2000 + 😀…Vždycky do té občanky koukají strašně dlouho.

Minule mi paní (slečna ?) asi v mém věku u pokladny říkala že  “ty jo, taky bych tak chtěla vypadat” 😀…tak ano, udělá mi to radost.

Nelíčím se, maximálně řasenka, ale starám se o pleť, v létě používám SPF krémy, kosmetiku kupuji přírodní, teď jsem si hodně oblíbila Hemptouch a by Mukk. Snažím se hýbat, hodně pít a dostatečně spát…ale svoji roli bude hrát i genetika a nemám potomstvo. A taky je mi teprve 30.

Co se týče šperků, nosím stříbrné naušnice, stříbrný řetízek s přívěškem kočky a stříbrný snubák…vše od přítele, já bych za šperk pro sebe peníze nedala 😀. Ale teda řetízek čeká už tři měsíce v krabičce, protože mi ho přetrhlo štěňátko. Vlastně můžu jen stříbro a chirurgickou ocel, vše ostatní mi nedělá dobře.

Sarah01
Sarah01 05.12.2024, 07:57:19 xxx.xxx.11.197

Já vzhledem k tomu, že měřím jen 153 cm a taky jsem vždycky vypadala mladší, jsem se taky vždy setkávala s tykáním a s takovým tím přezíravým chováním, jak píše Dafi. Někdy to bylo doslova nepříjemné, třeba v porodnici, to mně bylo 21, na tehdejší dobu si myslím normální věk k založení rodiny a na tzv. hekárnu přišla sestra a povídá: Další sedmnáctka a ušklíbla se. Nebo při nákupech v obchodech, to už jsem s sebou většinou měla i dítě, tak taky tykání a nebo po mě při nákupu alkoholu chtěli občanku, a to byly za pokladnou holky cca v mým věku. 

Teď mně aspoň říkají slečno, když už se jim zdám hodně mladá. To mně nevadí. 

Varaxi
Varaxi 05.12.2024, 08:25:58 xxx.xxx.137.233

Já se s vyloženě přezíráním nesetkala. Jako k mladé holce se ke mně chovali, to jo, ale spíš laskavě než přezíravě. Ty horory, co tu některé píšou - však i kdyby Vám bylo tak málo, nemají právo se k Vám chovat neslušně. 

Občanku po mně přestali chtít v okamžiku, kdy na mně začalo být vidět těhotenské břicho. 😀

Ale je fakt, že já asi nevypadám zas o tolik mladší, spíš tak o maximálně 10 let, ne jako teenager. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.