Aktuálně: 3 437 inzerátů217 448 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Všeobecný pokec

Aluška
Aluška 04.12.2024, 14:31:45 xxx.xxx.200.75

Mě teda docela dost šije kamarádka švadlena, protože jsem vysoká a hubená, mám problém sehnat sukně a kalhoty dostatečně malé v pase a zároveň dost dlouhé 😀, i když sukni v pase na gumu bych ušila i teď….

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 15:45:32 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Já chodím do firemní jídelny, vaří docela dobře, na výběr je ze 4 jídel, většinou nejím sladká jídla a omáčky. Pokud si nevyberu, tak si uvařím. Ale je to málokdy.

K tomu bych ráda poznamenala, že my tu máme takový pošahaný systém, že pokud berete obědy, tak máte nárok na příspěvek od zamtele pouze a jedině v případě, že odeberete jeden oběd denně po celý týden. Neexistuje jídlo vynechat, a už vůbec třeba si vzít jindy dvě porce, druhou porci máte automaticky za plnou cenu (ne, že by ta cena byla vysoká, pro někoho, kdo neškudlí na jídle jako já).

Má to prosímvás v zaměstnání někdo také tak? Důvody pro tuhle pakárnu jsou pouze administrativní, aby “se to dobře počítalo”. 🤦‍♀️

lesnizinka
lesnizinka 04.12.2024, 16:06:22 xxx.xxx.85.234
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.12.2024, 12:29:36

Nevím, proč jste si z té přehršle, co tu řeší šediny vybraa právě mě, ale klidně vám odpovím, že ano. Byla jsem vychovaná s tím, že ženská má o sebe dbát, prostě nad sebou nemá mávnout rukou. Každému není dáno do vínku, narodit se krásným, ale hodně se toho dá napravit, pokud o sebe dbá. Tak jak tady někdo poznamenal, že i kila navíc nejsou tragedie, když se umí nosit. Ale to znamená se k nim dobře obléct, učesat, namalovat. Ne si říct: jsem tlustá tak co už. Někomu šedivé vlasy opravdu sluší, ale jsou to spíš vyjímky. A my, ten zbytek, se prostě musíme snažit, to nějak zkorigovat😉 Tak se namaluju, nějak k líp obleču a odvedu alespoň trochu pozornost od těch svých šedivých rousů😉 Mluvím teď výhradně o sobě. A že navařím a napeču, je bonus😛

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.12.2024, 16:27:12 xxx.xxx.16.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 16:06:22

A že navařím a napeču, je bonus😛

Někde jsem četla,že od jistého věku je to jediná věc pořádně, na kterou ženská může utáhnout chlapa😀

Ale myslím, že to je jen blbej fór. 

lesnizinka
lesnizinka 04.12.2024, 16:33:32 xxx.xxx.85.234

Asi na tom něco bude, ale určitě jsou chlapi(stejně jako ženské) kteří navařeno mít nemusí a prostě se jen tak něčím odbydou. Ale můj to teda není. I když je štíhlý, na jídlo si potrpí, je gurmán. Ale utáhnu ho nejspíš na jiné věci😜

Sarah01
Sarah01 04.12.2024, 16:52:15 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

K tomu bych ráda poznamenala, že my tu máme takový pošahaný systém, že pokud berete obědy, tak máte nárok na příspěvek od zamtele pouze a jedině v případě, že odeberete jeden oběd denně po celý týden. Neexistuje jídlo vynechat, a už vůbec třeba si vzít jindy dvě porce, druhou porci máte automaticky za plnou cenu (ne, že by ta cena byla vysoká, pro někoho, kdo neškudlí na jídle jako já).

Má to prosímvás v zaměstnání někdo také tak? Důvody pro tuhle pakárnu jsou pouze administrativní, aby “se to dobře počítalo”. 🤦‍♀️

Nemáme. Máme nárok na příspěvek, i kdybychom šli do práce v týdnu jen jeden den a k obědu máme i salát zdarma, ten platí zaměstnavatel celý. Druhou porci bych pochopitelně taky musela zaplatit, to dá rozum, jeden pracovník = jeden oběd. A pokud mám třeba dovolenou, tak si dotovaný oběd taky nemůžu vzít, musím ho zaplatit celý.

Bobca
Bobca 04.12.2024, 17:56:20 xxx.xxx.20.192

K nám do dědiny v 70-80tkách jezdila pojízdná prodejna s látkama z Moravské Třebové..Metr flanelu z dětským motivem stál 8 korun..Ušila jsem z něho 2 košilky na mimino..Takže za 4 koruny jedna..V poradně mi ženský záviděli,že máme flanelky a červené manšestráčky s laclem..fusak..pytel n aspaní,aby se děcko neodkopalo..Dyftýn letěl,barchet..Ušila jsem všechno kromě bot..i beranici,šiltovky,letní čepečky pro mimina..A větší děcka? u nás ještě nebyly bundy s odepínacíma rukávama,ale moje děcka je všechny měly..Vše podle poslení módy za pár šupů..Rifle podle originálu a se štepovanými švy…No,riflovina nebyla “ta pravá”,ale…kabáty,zimní bundy,pyžama,babičce barchetové šaty..Chlap měl několikatery gatě na různé váhy-se mi nechtělopořád všívat a párat ty klíny na zadku…Trenek nespočet...Košile s gumama na boku(bundokošile)Kombinované povlečení..Ale dost chlubení..Byla to moje záliba od dětství..Momentálně mám “spadlý řemen”🤭(se mi jaksi nechce..ale věřím,že se zase pustím do té rifloviny)

A co se týče vaření?..denně..Bydlela jsem s tchýní v jedné kuchyni,a na sporáku musely být pořád hrnce s jídlem..když děcka přišla ze školy..a na sobotu a neděli pro 10 lidí,a buchty ze 2 kil-to jsem tu už někde psala..Měla jsem radost,když to ty “kobylky”všechno snědly..nikdy se nijak nevyhazovalo,i když jsme měli veškerý dobytek a drápel…

Kilian
Kilian 04.12.2024, 18:00:15 xxx:xxx.8bd3:cfb2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.12.2024, 17:56:20

..jé Bobi, škoda, že nejste z Prahy, to bych si vás platila jako osobní švadlenu, napady jsou, ale ruce levé….teď řeším co na sebe dceři na svatbu…

Bobca
Bobca 04.12.2024, 18:04:32 xxx.xxx.20.192
Kilian:

..jé Bobi, škoda, že nejste z Prahy, to bych si vás platila jako osobní švadlenu, napady jsou, ale ruce levé….teď řeším co na sebe dceři na svatbu…

při mateřské jsem se chvíli “živila” opravama-Děcko spalo v koši vedle mašiny a i když byla vzhůru,mohla jsem někdy šít..Ale tím se nedá uživit..zahnout kabát za 10 korun?a ješště se to zdálo být moc..Pak jsme se sousedkou po převratě šily kovodžínovinu…ta se šila černá,pak se vyčiňovala a byla taková jako vyšisované rifle a švy zůstávaly černé..Povlečení taky na kšeft..kanafasové kostky různých barev..dodnes mám i závěsy..…

Varaxi
Varaxi 04.12.2024, 18:44:14 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 12:19:31

Tak jestli jí je přes 70, tak to je paní vysokého věku a logicky tak vypadá. Co je špatného na tom, když někdo vypadá na svůj věk?

Mně odjakživa hádali všichni míň, nikdy jsem to nepovažovala za lichotku. 

Bobca
Bobca 04.12.2024, 18:58:28 xxx.xxx.20.192
Varaxi:

Tak jestli jí je přes 70, tak to je paní vysokého věku a logicky tak vypadá. Co je špatného na tom, když někdo vypadá na svůj věk?

mě taky hádají míň,ale to je asi tím,že nemám vrásky,bo mám tu pusinku baculatou..a že jsem i při své váze a věku pořád plašan🤭ale taky to neberu jako lichotku,vypadám, jak vypadám-a já vím svý..Nestydím se za svůj věk..a říkávám,že mě bude TEPRVE  69 v únoru🤗

Bobca
Bobca 04.12.2024, 18:59:58 xxx.xxx.20.192
Stelle:

Mě by zajímalo, jaká je to generace. Jestli třeba myslej 15-ti letý, 30-ti nebo 50-ti letý. 

Stelli nerozumím této otázce..na co se vlastně ptáš?

Kilian
Kilian 04.12.2024, 19:03:36 xxx:xxx.8bd3:cfb2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.12.2024, 18:04:32

.to já bych vám dala co by jste si řekla, kvalitní švadlena aby pohledat…kdysi jsem si nechala sit, a nosila pořád, nic na tom nepovolilo, bylo to nesmrtelný ještě mám schovano… 

Stelle
Stelle 04.12.2024, 19:09:17 xxx:xxx.25f7:40b2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.12.2024, 18:59:58

Ve veselém okénku byl vtip" čeká nás generace babiček, které mají tetování na zasku ale numí upéct dort". Myslela jsem otázkou, jakou věkovou kategorii autor myslí.

A jenom dodám, že buggyra mě správně opravila, správně se píše 30letý nebo třicetiletý.

Bobca
Bobca 04.12.2024, 19:12:12 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 04.12.2024, 19:09:17

už jsem tam byla teď..tak mi to došlo..A autor sám napsal,v jaké věkové kategorii je..a napsal to dobře…Stelli,o opravu se mi ani nejedná…takhle píšu někdy i já..

lesnizinka
lesnizinka 04.12.2024, 22:18:16 xxx.xxx.85.234
Varaxi:

Nechápu, proč jste to nepovažovala za lichotku? Jasně, když je člověku 18 a hádají mu 12, tak se durdí. Ale v 50 jsem ráda za každý rok, který mi uberou. Protože nevím kdo, ale já nemám chuť se řadit mezi lidi, o kterých si ostatní myslí, že jsou prakticky jednou nohou v hrobě😏 Mojí mamce je 70+, je to taky paní vysokého věku😉 ale rozhodně se na něj necítí, nepřipouští si ho, ani se jako ,,stará" nechová. My to tak prostě doma máme, respective v rodině, moje tety a sestřenky jsou stejné. 

lesnizinka
lesnizinka 04.12.2024, 22:24:36 xxx.xxx.85.234

Ještě dodám Kalendárium, koukáte? Saskia Burešová. Kdyby se o sebe nestarala, nechala, aby vypadala na svůj věk, tak je z ní ,,ovčí babička" a už tam dávno není. Ale je to ještě šik ženská, které to myslí, tak proč to ,,neprodat"?

Varaxi
Varaxi 04.12.2024, 22:25:09 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 22:18:16

Protože to lichotka není. Není to ani urážka, je to jen konstatování, že můj vzhled nekoresponduje s věkem. A to samozřejmě není samo o sobě špatně, ale není to ani dobře.

Vy jste ráda, že Vám hádají méně. Proč? 

Anet10
Anet10 04.12.2024, 22:38:14 xxx:xxx.4544:64ef

Co se vaření týká, tak jsme už oba v důchodu a vaříme denně nebo oběd na 2 dny. Vařit jakž tak snad umím, ale manžel umí mnohem lépe.A nejen vařit, ale peče i  buchty a skvělé dorty, vždycky na narozeniny upeče, korpus i krém jedině z másla, korpus je žluťounký z domácích vajec a vaječně i voní, pečeme spolu i vávoční cukroví. I když uděláme stejné jídlo, vždycky je to jeho lepší, než moje. Nějak tak líp to umí ochutit, no je prostě lepší. Maggi, dochucovadla, podravky, instanty apod. nekupujeme ani nepoužíváme. Já jsem polívková, mám ráda snad všechny. Co se týká názoru lesnížínky na šediny, naprosto souhlasím. Šedá barva je modní záležitost posledních 2-3 let, ale pozor. Šedá bude vypadat jinak na 30 leté ženě a jinak na 60 leté starší  ženě. Mě řekl kadeřník-muž, že pokud já si nechám odrůst na šedo, budu o 10 let starší. Mám tm. hnědé oči a skoro černé obočí, svoje nebarvené. Taky bych se už nejraději nebarvila, zkusila jsem šedivou paruku, no a byla jsem tak už do hrobu.

lesnizinka
lesnizinka 04.12.2024, 22:41:26 xxx.xxx.85.234

Jsem ve věku babičky. Rozhodně ale nestojím o to být něčí babička, ba ani babička jako taková😉 Nejsem ani matka, nedozrál mi na toto stadium vůbec mozek. Asi až začne výrazně chřadnout tělo, přijdou nemoce, tak k tomu dospěju také. Zatím se na to necítím. Asi se to těžko vysvětluje lidem, co jsou dávno rodiče, léta už slyší: babi, dědo a jsou tím nadšení. Já jsem si ničím takovým neprošla, jsem prostě věčné dítě. Jak říká Bobča: zezadu lyceum, zepředu muzeum. Vím, že nevypadám tak, jak se cítím, ale není to žádná hra na mladou, to jen můj mozek si jede prostě svoje😏 Jo někdy si připadnu jak blb, když si uvědomím, že s lidma mluvím jak děcko…jenže mi to většinou dojde až ex post🙄

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.