Aktuálně: 3 724 inzerátů210 794 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Všeobecný pokec

Sarah01
Sarah01 07.10.2023, 11:25:07 xxx.xxx.162.253
Bobca:

Já teda nemám jedinou stížnost na KB..V Olomouci,kde jsem bydlela 12 let, pobočka super,ochotní-teď mi vypadlo slovo😇🙄…No ti,ke kterým chodím..Měla jsem přiděleného svého,s ním jsem řešila třeba příkazy k úhradě a poradil mi a vysvětlil “internetové bankovnictví”,že ušetřím 150 korun za 2 příkazy..Zkraje jsem se toho strašně bála,ale už je to dávno v pohodě..Vždy na objednaný čas jsem přišla,všichni milí,ochotní..V Uničově pobočku nedávno zrušili,ale vlastně jsem neměla potřebu tam chodit..Ale kdysi jsem tu chodila,a bez problémů..

Thieli-to musí být romantika,být bez elektriky😇

Já to chápu, že když se k člověku pracovníci za přepážkou chovají slušně, tak je spokojený. Ovšem v dnešní době platit 39 korun za vedení účtu je zlodějina, oni disponují s vašimi penězi a vy jim za to ještě platíte. A kdybyste si to nevyhádala, tak platíte dodnes. A to je právě to, s čím oni kalkulují, že když se člověk nezeptá, tak to nabízet nebudou. Přístup ČS je úplně stejný, moje mamka tam má účet odjakživa, je konzerva a bojí se, že jiné banky zkrachují. A kdybych do ní nevrtala a ona se taky nezeptala, bude jim platit všechny poplatky doteď. Přitom jinak je až neúměrně šetřivá, připadá mně to někdy až jako nemoc, když řeší cenu jídla v restauraci a pak si dá radši jen polívku, a co se týká jízdného v HD, tak to taky pořád počítá a prý pokud budou zrušeny slevy pro důchodce, tak radši nikam jezdit nebude.

Orionka (neregistrovaný) 07.10.2023, 12:44:16 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.10.2023, 17:44:25

Lidl je Lidl všude a Biedronka je polská, podle zpráv bližních je lepší. Já tam ještě nebyla a naše zprávy to hodně promluvily. Megii třeba písne, jezdí často (?)

Bobca
Bobca 08.10.2023, 08:25:38 xxx.xxx.20.192

Jedni sousedi tady jezdí pravidelně na velké nákupy,a že se to dost vyplatí..Já jsem sama,nakupuju co potřebuju-většinou ve slevách..Včera jsem se stavila v Rosemě,měli na tabuli hrozny za 26,90-že slaďoučké..Tak jsem si vzala velký střapec,vedle jednu krásnou broskev..Normálně to nekupuju,ale říkám si,že si dopřeju…Bylo to za asi 30kč a já neměla v peněžence ani halíř..Kartou prý nad 50 korun..Tak mi nabízela všechno možné,abych to měla za těch 50😇..Prodavačka prý “na to,že nemáte ani korunu jste vysmátá”..Já na ni,že platím většinou kartou,že hotovost fakt nenosím..Nakonec jsem si vzala bystročické kysané zelí..Tak dnes bude s bramborovým knedlíkem s uzeným masem👌

bambule
bambule 08.10.2023, 09:53:56 xxx.xxx.75.237

Kamarádka má přítele původem z Libereckeho kraje. Bydlí teda tady na Slovácku, ale k jeho rodičům jezdí poměrně pravidelně. Pochvalovala si v Polsku hlavně nákupy ve stavebninach a nákupy nábytku. Opravují starý barák a spoustu materiálu a vybavení si přivezli právě z Polska. 

Sarah01
Sarah01 08.10.2023, 10:13:30 xxx.xxx.162.253
Orionka:

Lidl je Lidl všude a Biedronka je polská, podle zpráv bližních je lepší. Já tam ještě nebyla a naše zprávy to hodně promluvily. Megii třeba písne, jezdí často (?)

Ano, vypadá to tak. Já tam byla úplně poprvé a nevěděla jsem, co tam vůbec mají, natožpak ceny. Že se vyplatí vzít benzín, to už jsem věděla. Vlastně jsem na té plné nádrži ušetřila 300, protože jsem si tam ještě dávala kafe, mám ráda latté z Orlenu. Do Glucholazů to mám cca 50 km, do Prudniku asi 70, tam je zas víc obchodů, ale teď je uzavřený přejezd za Třemešnou, musí se objíždět, takže to jsem nechala na jindy.

Sarah01
Sarah01 08.10.2023, 10:14:54 xxx.xxx.162.253
bambule:

Kamarádka má přítele původem z Libereckeho kraje. Bydlí teda tady na Slovácku, ale k jeho rodičům jezdí poměrně pravidelně. Pochvalovala si v Polsku hlavně nákupy ve stavebninach a nákupy nábytku. Opravují starý barák a spoustu materiálu a vybavení si přivezli právě z Polska. 

To mě taky napadlo, že bych něco potřebovala, ale nevím kde, nevěděla byste třeba přesné tipy na obchody?

bambule
bambule 08.10.2023, 10:32:37 xxx.xxx.75.237
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.10.2023, 10:14:54

Poptám se, zítra spolu jdeme na oběd. Ale říkala, že je to jak u nás Uni hobby nebo podobný hobby market. 

efe
efe 09.10.2023, 08:03:29 xxx.xxx.199.5
Sarah01:

To mě taky napadlo, že bych něco potřebovala, ale nevím kde, nevěděla byste třeba přesné tipy na obchody?

Castorama, Leroy Merlin, Mrówka

Zrzavci
Zrzavci 09.10.2023, 08:10:22 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 09.10.2023, 08:03:29

To je nějaký zaklínadlo? 

Fatia
Fatia 09.10.2023, 09:41:14 xxx.xxx.205.210

Není to téma uplně pejskařské, ale já mám psa, tak píšu sem 😀 Mám na zahradě králíky. Nechovám králíky, oni se u mě chovají sami a chovají se celkem způsobně, až na bobky všude v trávníku. Chodí sem odněkud, protáhnou se mezi podezdívkou a plotem a jsou tu. Průběžně celý den, dva černobílý, jeden hnědobílý a jeden celý hnědý. Takže mám 4 králíky, zatím. Ale asi nechci králíky. Takže, jak je pochytat? Co pak s nimi? Varianta na smetaně se nabízí, ale u nás asi nejsme schopni nikdo zabít králíka (krom Boubiny, té to zas nechci dovoilit 😀). Hádám, že jsou něčí, kdo je buď chová takto extenzivně na volno, nebo spíše někomu zdrhli. Poptám se po okolí, jestli nenajdu majtele, ale co když nenajdu? Zavolat měšťáky?😇 A ten odchyt… Vymyslím nějaký sklopec, pravděpodobně z psí klece do auta… Co použít jako návnadu? Mrkev?

Obrázek Obrázek
Fatia
Fatia 09.10.2023, 09:46:59 xxx.xxx.205.210

a otázka číslo dvě ještě. Odchytnu jednoho… kam ho pak dát, než odchytnu ty další? Jestli zvolím variantu městská policie, přeci je nebudu nutit sem jezdit 4x pro každého ušáka zvlášť 🤣

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 09.10.2023, 09:49:25 xxx.xxx.119.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 09.10.2023, 09:41:14

https://zjistivic.cz/22-invaze-nepuvodnich-druhu/

😅 tady máte bambilion tipů, co se dá, ale hlavně nemá dělat. Dávám to jen pro srandu, tak se kdyžtak nezlobte.

Asi bych nejdřív dala letáky a pak uvidíte.

Fatia
Fatia 09.10.2023, 09:52:19 xxx.xxx.205.210

letáky, se picnu, rozvěšovat letáky kvůli králíkům 😀 😀 😀 😀 😀 Se mi ozve každý, kdo bude mít chuť na králíka k nedělnímu obědu… Nechcete nekdo králíka? 🤣

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 09.10.2023, 10:00:02 xxx.xxx.119.6

No ne, voni si ten oběd kdyžtak pochytaj. 4 nedéle za sebou si přijdou pro nedělní oběd.

Já myslela jako leták neztrácí se vám králící? I rozhlasem bych to nechala vyhlásit a zeptala bych se nějakýho myslivce, jestli má lišku na půjčení.

Ne ne, už končím, prudím. 🙂 Veselý to život vesnický.

Zrzavci
Zrzavci 09.10.2023, 10:26:26 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 09.10.2023, 09:41:14

Ses nezmínila 😀 , mohla jsem vypomoct 😀 😀

nechceš oříšky?

Fatia
Fatia 09.10.2023, 10:44:42 xxx.xxx.205.210
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.10.2023, 10:26:26

Nezmínila, jsem si myslela, že ty černobílé pohybující se předměty jsou kočky a pustila na ně Boe, aby je vypakovala za plot. Až teď o víkendu jsme se zadívali pozorně… Nejdřív byl monitorován čistě hnědy králík, mysleli jsme, že se sem zatoulal zajíc. Až další den, když při pohledu z okna jsme identifikovali 4 ušáky včetně černobílých, došlo nám, že jsou to králíci… U nás jsme psí, ne kočičí, kočky mi chodí kadit do záhonů, takže se jim snažím pobyt u nás znepříjemňovat… Jenže ty kočky jsou králíci, evidentně, kadí nejen do záhonů, ale všude. A jsou tuze roztomilý, stříhají oušky a dělají hopinky, hopinky… Jen ty bobky všude, mám pohnojeno 😀 😀 😀 Vtipné je, když peláší, jsem nikdy neviděla králíka takhle rychle běžet. Oříšky asi nechci, já strašně nerada louskám ořechy 😀 

Zrzavci
Zrzavci 09.10.2023, 10:56:46 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 09.10.2023, 10:44:42

Tak ale králičí bobek asi nevadí, jestli nežerou úrodu - budeš z nich mít užitek. Teda dokud si Bobeles nenalové, to bys měla problémek 😀 

Nedokážu teda poradit, ale spíš bych se poptala u králíků, než tady u nás u čoklidů. Mohla bys je ale vlastně použít jako výcvikovou pomůcku pro Boubeles. Že bys ji takhle mohla cíleně učit klid před zvěří 🙂

Dobře oříšky si nechám.

Fatia
Fatia 09.10.2023, 11:07:07 xxx.xxx.205.210

úrody už venku moc není, ale jak ubyde zeleně v zimě, bojim se, že se mi pustí do stromků, keřů… Králičí bobky obecně nevadí, ale jsou všude, fakt všude. Na zahradě si děti kopou do balonu a všude bobky… V bylinkách bobky, kolem zeleninových záhonů bobky… Co když začnou norovat a budu mít podtunelovanou zahradu? Já prostě nechci chovat králíky 😀 😀 😀 Já vlastně o králíkách nic nevím, jen že mají roztomilá ouška a čumáčky…

Zrzavci
Zrzavci 09.10.2023, 11:19:15 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 09.10.2023, 11:07:07

Zkus jim dát moje voříšky -třebas pak nechaj ty stromky 😀 (kecám, ale mám vořechů na rozdávání)

KatyQ
KatyQ 10.10.2023, 12:00:16 xxx:xxx.a72d:7bb8
Fatia:

Není to téma uplně pejskařské, ale já mám psa, tak píšu sem 😀 Mám na zahradě králíky. Nechovám králíky, oni se u mě chovají sami a chovají se celkem způsobně, až na bobky všude v trávníku. Chodí sem odněkud, protáhnou se mezi podezdívkou a plotem a jsou tu. Průběžně celý den, dva černobílý, jeden hnědobílý a jeden celý hnědý. Takže mám 4 králíky, zatím. Ale asi nechci králíky. Takže, jak je pochytat? Co pak s nimi? Varianta na smetaně se nabízí, ale u nás asi nejsme schopni nikdo zabít králíka (krom Boubiny, té to zas nechci dovoilit 😀). Hádám, že jsou něčí, kdo je buď chová takto extenzivně na volno, nebo spíše někomu zdrhli. Poptám se po okolí, jestli nenajdu majtele, ale co když nenajdu? Zavolat měšťáky?😇 A ten odchyt… Vymyslím nějaký sklopec, pravděpodobně z psí klece do auta… Co použít jako návnadu? Mrkev?

Obrázek Obrázek

Dnes otevřu internet, vykouklo na mě toto a vzpomněla jsem si na Vás😉: https://www.stoplusjednicka.cz/chundelata-invaze-predmesti-floridskeho-miami-zaplavili-osireli-kralici?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Jak pokračuje odchyt / hledání majitele?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.