megi-the-pes:No ale to je parádní, vykrajovat rovnou na plechu! Dík.
Točím je přes udělátko v masovém mlýnku a nemusím ani vyvalovat placku 😉
megi-the-pes:No ale to je parádní, vykrajovat rovnou na plechu! Dík.
Točím je přes udělátko v masovém mlýnku a nemusím ani vyvalovat placku 😉
megi-the-pes:Přece vanilkovejch. 🙂 Ale bez vanilky. Vanilku nerada. Vlašáky jo, hodně. Hodně rohlíčků s ořechama. Mraky rohlíčků. Vlak. Nákladní vlak.
Silikonová forma.namackam.pecu..vyklopim obalim v cukru.žádne šulánkování.manzel tvrdí že to nejsou pak rohlíčky ale červy…ale on se s tím nepeče…mám formu i na ořechy…
Anonymní:Točím je přes udělátko v masovém mlýnku a nemusím ani vyvalovat placku 😉
Pod názvem “nástavec na linecké cukroví” to kupodivu prodávají Mega knihy 😃. Je nutné mít doma mlýnek na maso.
Sarah01:Já se přiznám, že letos si nechám napéct. Poslední roky to vůbec nezvládám, ale zase mi přijde, že to nejsou ty pravé Vánoce, bez cukroví. I když nějakou bábovku nebo buchtu jsem vždycky udělala. Objednala jsem 5 kilo, tak doufám, že to bude stačit. A bude to vánoční pečivo pečené doma, ne z obchodu.
Opakovaně objednávám zda - mají to úžasné❤️, jen na to člověk musí myslet už v září🙂:
Jednak do práce, jednak jako dárky, pak i sama peču oblíbenou pětikombinaci - rohlíčky, linecké, trubičky, kokosové a máslové….plus vosí hnízda a kuličky.
Před (asi) 5 lety mi odešla trouba. Dala jsem si upéct - na zkoušku. Mladá holčina, po vyučení. Cukroví krásné a výborné. Přiobjednala jsem a ….. nechutné. Na dotaz proč,
mi řekla, že nepoužila máslo, ale perlu. Rozhodně na tom záleží. Dříve, ani nevím proč, jsem dávala máslo+Hera napůl. Asi mi někdo poradil=křehčí, nebo … to je fuk. Dávám jen máslo.
Ty silikonové formy bych zabila, máme hodně nepoddajné těsto a to se nedá nějak jako veválet dovnitř, to bych musela tlačit do každé té škvíry těsto zvlášť, tak to je něco pro mě, letělo by to oknem hned. Taky bych těch forem musela mít pět, aby to k něčemu bylo.
Rohlíčky patlám v ruce, udělám dlouhou nudli, nasekám a ohýbám do podkov. Ta plechová forma se mi líbí, co to pojme z placky těsta a rovnou to vykrájí. Ale asi by s tím taky bylo patlámo, no a nakonec mi zbude malý kousek těsta, který stejně musím zpracovat ručně.
Takže nakašlat a bude se zase válet v ruce 🙂
Forma na masomlejnek mě zaujala, mlejnek mám, ale nějak tam nevidím, z čeho ty rohlíčky by měly padat. Musela bych asi projet to těsto nějakým půlkruhem (je ta možnost v té matrici?) a pak to nasekat a opět točit do podkov růčo. Což už mi celkem postrádá smysl.
Peču z másla. Poznat to totiž je a mám to rovnou v rodině. Sestra peče z hery. Máme stejné recepty na to základní, tedy linecké a vanilkové rohlíčky, akorát ten tuk dáváme každá jiný. A je to rozdíl.
Kupuji máslo během roku když je v akci, zmrazím a teď mám vystaráno.
Za našich mladých let, se přikoupilo takový udělátko, vyndala se z mlýnku mřížka,
dal se tam nástaveček a jelo se.😀
Já z mlýnku nic nevyndávám, jen přidám ten nástavec. Vše mám ze svých mladých let.
Já mám strašnou výhodu, že tyhle nuance mezi příchutěmi nepoznám. Nepoznám pangase od lososa, nepoznám pečivo s rostlinným tukem od pečiva s máslem, nepoznám v limonádě jestli je tam cukr nebo glukozofruktozový sirup, nepoznám kvalitní čaj od nekvalitního. Kdo ví, jestli bych poznala máslo od ábéčka na chlebu… Jsem šťastný člověk!
balu:Já z mlýnku nic nevyndávám, jen přidám ten nástavec. Vše mám ze svých mladých let.
Tou mřížkou se myslí, že když sestavujete mlýnek na mletí masa, tak na konci máte tu mřížku, kterou se maso protlačuje, tak tu tam prostě nedáte, když ten mlýnek sestavujete. Místo ní našroubujete ten nástavec s matricí.
Já jsem porozuměla, ale já tam nechám i tu mřížku. Teda je to kolečko s dírkami, abych byla přesná. Mřížku, jako fakt mřížku, tam nemám. Takže jsou tam komplet všechny součásti jako na mletí masa plus nástavec na cukroví. Obyčejný mlýnek na maso Porkert kupovaný za socáče.
megi: doporučuju dát taky trochu mandlí - část vlašáků a část mandlí, jsou zase o level lepší
Pls můžete mi někdo poslat odkaz nebo vyfotit nebo vysvětlit, jak funguje ten nástavec na cukroví na mlýnek na maso? Mám megarobota od Ety a miliardu příslušenství, takže to tam možná mám a ani o tom nevím…?
Buggyra:Ty silikonové formy bych zabila, máme hodně nepoddajné těsto a to se nedá nějak jako veválet dovnitř, to bych musela tlačit do každé té škvíry těsto zvlášť, tak to je něco pro mě, letělo by to oknem hned. Taky bych těch forem musela mít pět, aby to k něčemu bylo.
Rohlíčky patlám v ruce, udělám dlouhou nudli, nasekám a ohýbám do podkov. Ta plechová forma se mi líbí, co to pojme z placky těsta a rovnou to vykrájí. Ale asi by s tím taky bylo patlámo, no a nakonec mi zbude malý kousek těsta, který stejně musím zpracovat ručně.
Takže nakašlat a bude se zase válet v ruce 🙂
Forma na masomlejnek mě zaujala, mlejnek mám, ale nějak tam nevidím, z čeho ty rohlíčky by měly padat. Musela bych asi projet to těsto nějakým půlkruhem (je ta možnost v té matrici?) a pak to nasekat a opět točit do podkov růčo. Což už mi celkem postrádá smysl.
Právě že já mam těsto má rohlíčky hodně poddajné….v rukách se hodně rozehřívá a v puse úplně rozplyne.😉
Jiné než svoje cukroví nejím.jsou malé vyjimky.nechutna mi. A trochu se pochlubim.mela bych i zakázky.ale sotva stihnu svoje.To si ujít nenechám.ten shon.nervy.sedeni u trouby do tří a ráno do práce.toho svařáku co u toho musím vypít😝….a to peču jen ve státem uznané svátky.Vánoce a Velikonoce…přes rok jen občas.kdyz nám já na něco chuť.
Zřejmě si to už přesně nepamatuji.
Zde jest
Máte, ale sestavení úplně nevím, vyzkoumám, ale ne teď . stačí později?
Jinak Megi - hele - stačí vyválet placku, vzít skleničku, kulatý vykrajovátko a vykrajovat tím , to jde taky velice rychle, děláme to tak v rodině už léta, protože ano, vanilkovejch rohlíčků mraky, a jede to prd, prd, prd, rychle. A nemusí se nic kupovat. A má to tu výhodu, že se to na sebe hezky skládá a pak sáhned do krabice a vytáhneš celej štos a narveš si to do hlavy. Pan Plotr může potvrdit 😀 😀
Verun:Právě že já mam těsto má rohlíčky hodně poddajné….v rukách se hodně rozehřívá a v puse úplně rozplyne.😉
Jiné než svoje cukroví nejím.jsou malé vyjimky.nechutna mi. A trochu se pochlubim.mela bych i zakázky.ale sotva stihnu svoje.To si ujít nenechám.ten shon.nervy.sedeni u trouby do tří a ráno do práce.toho svařáku co u toho musím vypít😝….a to peču jen ve státem uznané svátky.Vánoce a Velikonoce…přes rok jen občas.kdyz nám já na něco chuť.
Já mám totiž v tom těstě asi třetinu nebo polovinu strouhané lískáče 🙂 Jak tady někdo psal vlašáky, tak to bych mohla taky zkusit, i ty mandle, hm. Ale rodinný tradiční recept je rodinný tradiční, že. Taky jiné cukroví nejím, resp. jím, ale nepovažuji ho za “vánoční cukroví”, musím to brát prostě jako sušenku. Když si neupeču svoje, prostě vánoční cukroví ten rok nemám. Třeba loni 😀 (a to jsem ho koupila asi kilo jinde)
stačí vyválet placku, vzít skleničku, kulatý vykrajovátko a vykrajovat tím
To je ovšem ženiální myšlenka! Jenže my mušíme mít rohlíčky s hmotou, baculaté 😀 Placky nejsou to ono. To už můžu rovnou vykrajovat kolečka, že.